Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 695
  • 522
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Аз изкарах даже 10 дни, но това не ми попречи да си имам моментите на паника, когато се прибрахме вкъщи и осъзнах, че тук няма как да викна сестрата от съседната стая.

# 76
Авторката не обича мъжа си. Търси му несъществуващи провинения. Не зная този процес дали е от след раждането. Ако да , ще го преодолее. Но ако е отпреди , нямам идея какво следва.

# 77
Впрочем при неуверена млада майка, ако е толкова за паниката и незнаене как се подхваща бебе, ами платете някой лев на опитна акушерка, да идва всеки ден за по 3-4 часа, да показва, да инструктира, а и за кураж.

Ето ви една хубава роля на таткото - да изкара пари и да плати за такъв вид асистентка. Може да е повече от полза и да научат повече неща за бебето, отколкото ако и двамата действат притеснително.

# 78
Интересно колко много жени смятат, че основната роля на мъжа след раждането е да носи пари...

# 79
Интересно колко много жени смятат, че основната роля на мъжа след раждането е да носи пари...

Май не четеш или четеш без да разбираш написаното?

# 80
  • София
Човекът работи на 3 места!!! Търси помощ от баби или наемете човек, ако имате средства. Или се оправяй сама. Но не му се сърди, той е претоварен.

# 81

А каква е основната роля на мъжа при наличие на новородено? опиши каква е според теб.

Все пак и от майката се иска някаква компетентност и да не се разтопи съвсем и да може да си поеме детето. Има книги, има гугъл, предполага се, че една жена като реши да има дете, ще има някаква психическа устойчивост и ще знае, че не е кукла.

# 82

Какъв мъж е ако не вземе бебето да го накърми!!! Срамота!

# 83
Човекът работи на 3 места!!! Търси помощ от баби или наемете човек, ако имате средства. Или се оправяй сама. Но не му се сърди, той е претоварен.

Точно!  Peace

Предполагам, че е някакъв вид депресия, но не си го изкарвай на мъжа си. Едва ли работи на три места, щото много му е готино да бачка. Прави го за теб и детето.

Като беше бебе моят син, даже казвах на мъжа ми да си легне в другата стая, за да не се буди, когато бебето плаче. В крайна сметка аз съм си вкъщи през деня и мога да  полегна, когато дребният спи, обаче ММ е на работа.

# 84

А каква е основната роля на мъжа при наличие на новородено? опиши каква е според теб.

Предимно да будува нощем,че бебето като ревне от глад,да го грабне и да го поднесе към мама..

Тъй де..то от ден първи,ко не се завърти на пета и не козирува пред помпата и стерилизатора,къв баща  е това?

Денем - пълен с енергия и сила за работа..
Вечер - да гуга с умиление и да реже лука за яхнията..

Точно!  Peace

Предполагам, че е някакъв вид депресия, но не си го изкарвай на мъжа си. Едва ли работи на три места, щото много му е готино да бачка. Прави го за теб и детето.

Като беше бебе моят син, даже казвах на мъжа ми да си легне в другата стая, за да не се буди, когато бебето плаче. В крайна сметка аз съм си вкъщи през деня и мога да  полегна, когато дребният спи, обаче ММ е на работа.

Леле..не подхващай темата за спането в друга стая..
Това е светотатство  някво..спането в друго помещение имам предвид..

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 12:18 от Какво?

# 85
Сега, ясно е, че бащата не е гот да стане бей и да остави майката да се оправя във всяка ситуация. Но за рутинните неща - 1 ставане нощем, памперси след работа - няма нужда да му се пишат черни точки, ако отблее.

Пример: бебето шава и промрънква. Действие: нищо, защото нищо не се е случило.

Пример 2: бебето реве, майката го нахранва и ревът спира. Роля на таткото - никаква.

Пример 3: бебето реве безутешно с часове, майката не се справя. Роля на таткото - да разберат защо реве, да мислят за решения, да тича за АМ, ако бебето е гладно и няма кърма, да търси педиатър, да помогне с разнасянето.

Та така, има роля за бащата, но не е казано, че щом не скача на секундата, то значи е бей, който стои като пън и никога в живота си няма да има връзка с детето, защото не е сменял памперсите с редките акита.

# 86
Според мен ролята на бащата е да подкрепи майката не само финансово, но емоционално и физически...нали се предполага че е най-близкия човек до нея.

Защо ни е наложено, че с появата на бебето, майката е тази която променя изцяло начина си на живот (няма да навлизам в подробности, миналите по този път знаят за какво става дума), а мъжа продължава да си работи, както и преди да се роди бебето, освен това трябва да го съжаляваме, ако бебето се буди нощем и пречи на здравия му сън. Или че виждаш ли с появата на бебето, вниманието на майката се измества от бащата и той се чувства самотен, недооценен, милия той...и жената трябва да  се старае да му обръща повече внимание освен да полага грижи за бебето, дома си и външния си вид...

А относно кърменето, не мисля че това обхваща цялостната грижа по отглеждането на бебето, или се бъркам Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 12:39 от Calera

# 87
В случая и мъжът е променил нещата - работи на трето място за да има пари за детето и жена му. Ако вместо това беше останал с една, сега щяхме да четем 'Мъжът ми е търтей, работи на едно място, занимава се по час-два с детето и се чудим как да свържем двата края' ...

# 88
  • София
Не че е нещо съществено, но за ролите на майките и татковците при обгрижването на новородени... замислих се котките като родят. Ами мама котка ги обгрижва - храни, почиства, учи ги да играят, да се борят... татко котаран, дори и да е наблизо, изобщо не се занимава...
Също и при лъвовете - татко лъв ходи да ловува, да носи ядене, а мама лъвица обгрижва бебетата лъвчета, докато поотраснат.
Така че не виждам голяма драма в това, че таткото не е обсебен от бебето и майка му. Това за емоционалното обгрижване и подкрепа... ами и мъж, и жена да има до себе си мрънкало, което постоянно да се оплаква, че ѝ/му е трудно, че сам/а се оправя с всичко - ами партньорът ще се отдръпне (най-малкото). То писва в един момент.

Та авторката, както са я посъветвали, малко да охлади страстите и да не се тръшка за глупости. Има къде-къде по-сериозни неща, за които наистина е нужна подкрепа.

И да ѝ е живо и здраво бебенцето Simple Smile

# 89
  • Варна
В не малко случаи бащата не продължава да работи както преди, а започва да работи даже повече. И в неговия живот настъпват промени.

Общи условия

Активация на акаунт