Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 658
  • 522
  •   1
Отговори
# 315

Ми нищо..
Просто става ясно,че си от хората които,макар да се возят в празен трамвай,се бутат по навик..

# 316
Абе, авторкатааааааааа, дреме ни на трътката. Дадоха ти се добронамерени съвети. Ако искаш ги ползвай, ако искаш се дръвчи до откат. На нас ни е все тая, защото не ние, а ти ще си живееш жалкия животец.

# 317
  • Кърджали
Семейният живот не е само цветя и рози и пърхащи ангелчета. Всеки има периоди на кризи в живота си. Необходим е компромис /не само да очакваш компромиси от него/. И от теб зависи да се прибира вкъщи с желание. Усмихни се малко, дали сте живот на едно човече. Порадвайте му се заедно. Разкажи му нещо, което те е накарало да се усмихнеш през деня, попитай го как е минало при него.Ако си постоянно намръщена, естествено е и той да не иска да говори с теб. Кой би влезнал доброволно в огъня?
Често след раждането на новото човече в семейството настъпва криза. И отминава. Или не отминава и се разделят. Преди да изхвърлиш нещо счупено поглеждаш дали пък не може да се оправи нали. Така е и с брака.
Остави го да бъде баща. Не му обяснявай как не става, как прави нещата грешно, как му нямаш доверие. Голяма работа като залепи памперса накриво, голяма работа ако не го преоблече веднага след като леко върне от млякото, голяма работа ако бебето пореве една минута повече/виж аз на моя не му позволявах само нощем да успокоява дребното като реве, защото му говори и го разсънва още повече. И после не стига че пак си се налагаше да го кърмя за да се успокои, но и да го чакам час -два-три докато заспи/. Кажи му - смени памперса, полюлей бебето, ела да ми помогнеш да го изкъпеш. Но не му и дудни че не ги прави правилно тия неща /така и робот няма да издържи да му опяват непрекъснато/. Пък ти ги остави, иди на фризьор. Като се прибереш ще видиш че и таткото е цял и бебето -също.

И един неискан съвет за следващата бременност ако решиш да имаш- това че си бременна не пречи да идеш на фризьор. Зарежи суеверията, ако се беше постригала нямаше да родиш момиче, или момче с по-къса онази работа..

# 318
  • София
Какво и??? Противоречиш си! Как хем си взимала 3-пъти пвече от него, въпреки, че той работи на 3 места, пък сама си се осигурявала и майчинстовото ще ти е минимално? А тук в темата обясняваш  дурго. Като си с минимално майчиство ест., че човека ше работи повече за да балансира дохотите. Какво да прави с твоите 500лв. първата година, да не говорим за 2-та?

# 319
Заедно сме от близо 3год.Негативизмът започна по време на бременността,и може би не го обичам вече и няма чувства.Ние даже не си говорим когато сме заедно,все едно съквартиранти.Той се прибира от работа,най-много да хапнем заедно(мълчейки),после си гледа тв,или играе на лаптопа,аз си се занимавам в къщи с разни неща,и така...Както казах,нямам желание към него,и даже да го целуна например като се прибере от работа,да го посрещна...Когато бях бременна,много се карахме,може би от там тръгна всичко,не знам..

Как мислиш да я карате после , когато бебето поотрасне ...пак със скандали
Трябва хубаво да го обмислиш . Той и на челна стойка да застане, няма да ти стане мил разбирам
Но пък да си самотна майка ...не знам . Каквито и да са ви взимотношенията той е баща на детето ти и ти ще си важна за него като такава , а човека се старае макар и секс да не е виждал от половин година сигурно ..Хубавичко си помисли как ще сте като семейство занапред

# 320
  • София
Не се подстригах преди 5 месец,защото имам момче.Нещо друго?Защо не съм си оскубала веждите?Това ли е темата на разговор?И да,след като подсвирква на детето за да спре да мрънка,явно не виждам много капацитет?
Скрит текст:
Не,не се смятам за по-велика,има майчински инстинкт...и подстригването мисля,че не беше наложащо на 3 ден от изписвянето и прибирането в къщи...Явно не четете всичко,и нападате...Както писах,акушерка дойде в къщи да обяснява за къпането,а таткото отиде да пуши цигара....
[
Скрит текст:
b][/b]
Първите няколко дни се опита да сменя,от тогава не е,днес му казах да го смени,отказа.
За фризьора,бяхме се върнали от болницата тъкмо,та аз не знаех какво да правя тогава,той ли ще знае?(отделно,че има по малък брат и беше много уверен преди да се роди)
Скрит текст:
Не го будя,да,нали е на 3 работи,нали тук ми се накарахте,че много работи,то и аз мога да кажа:"буди ме",просто за да си направя устата.
Свобода на действие,не изявява,това обяснявам.Да станем,да наврем биберона в устата на мрънкащото ти дете,или да го вземем да го полюляме малко,това ли е свобода за изява?
Вече започваш да си противоречиш.
Уж не сменял памперси, защото опитал ама си ги скастрила, пък после не си искала да го прави.
Уж не правел нищо за бебето пък после искал ама ти не даваш.
Казал ти е да го будиш а не го правиш ... Искал да гледа детето докато си на фризьор ама пак не даваш ...
Е, та ти не му позволяваш нищо пък иначе мрънкаш, че той нищо не прави. Ами и на мен да ми се обяснява как нищо не правя като хората, вместо да ми се даде свобода на действие, и аз няма да пипна повече нищо в дадената насока.
Tъй, значи и двамата не сте знаели какво да правите с бебето, т.е. сте с равен старт, обаче ти се смяташ за по-умна и по-велика, та вместо да отидеш за 2ч. да си оправиш косата и да си починеш, си останала при бебето, понеже баща му не знаел какво да прави. Това при условие, че и ти толкова си знаела какво да правиш с бебето. На какво основание смяташ, че при тези равни условия ти ще се оправиш с детето, а той не?
Аха и звездите ..оп майчинския инстинкт ти прогориха как да го подхванеш това бебе и как да го лгедаш, пък на бащата викаш не му достига такъв капацитет? Казал ти е да се подстрижеш - за да може да се пооткъснеш от домашната среда, и вероятно защото след такъв дълъг период на неглижиране на косата 9 месеца /както ти написа, а кой знае преди това кога си я подстригвала/ едва ли си била очарователна гледка. От 5- месец не ти давали да ставаш - а до 5-тия месец защо не се подстрига? Това са 5 месеца и неясно колко преди това?
Много си наострена, вероятно от хормоните, ама успокой топката и гледай по-ведро, възползвай се когато можеш, вместо да му обясняваш как не става за баща.
hahaha Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
И като си имала момче какво? Ще му отрежеш мъжкото достойнство, ако се подстрижеш ли newsm78 Joy???? Направо не знам как те търпи твоя твоя мъж.

# 321
Голяма работа, че подсвирнал, пак е действл по-адекватно от теб и 'не се подстригах, защото имам момче' Joy

# 322
Даа,за което благодарих.А въпросната не е спряла да ме напада,след като ви дреме на трътката,подминавайте Wink
Абе, авторкатааааааааа, дреме ни на трътката. Дадоха ти се добронамерени съвети. Ако искаш ги ползвай, ако искаш се дръвчи до откат. На нас ни е все тая, защото не ние, а ти ще си живееш жалкия животец.

# 323
Да,все едно имаш куче,а не дете нали? Wink
Голяма работа, че подсвирнал, пак е действл по-адекватно от теб и 'не се подстригах, защото имам момче' Joy

# 324
Да,знам.Бабешките работи на майка ми и съвети. Wink
Семейният живот не е само цветя и рози и пърхащи ангелчета. Всеки има периоди на кризи в живота си. Необходим е компромис /не само да очакваш компромиси от него/. И от теб зависи да се прибира вкъщи с желание. Усмихни се малко, дали сте живот на едно човече. Порадвайте му се заедно. Разкажи му нещо, което те е накарало да се усмихнеш през деня, попитай го как е минало при него.Ако си постоянно намръщена, естествено е и той да не иска да говори с теб. Кой би влезнал доброволно в огъня?
Често след раждането на новото човече в семейството настъпва криза. И отминава. Или не отминава и се разделят. Преди да изхвърлиш нещо счупено поглеждаш дали пък не може да се оправи нали. Така е и с брака.
Остави го да бъде баща. Не му обяснявай как не става, как прави нещата грешно, как му нямаш доверие. Голяма работа като залепи памперса накриво, голяма работа ако не го преоблече веднага след като леко върне от млякото, голяма работа ако бебето пореве една минута повече/виж аз на моя не му позволявах само нощем да успокоява дребното като реве, защото му говори и го разсънва още повече. И после не стига че пак си се налагаше да го кърмя за да се успокои, но и да го чакам час -два-три докато заспи/. Кажи му - смени памперса, полюлей бебето, ела да ми помогнеш да го изкъпеш. Но не му и дудни че не ги прави правилно тия неща /така и робот няма да издържи да му опяват непрекъснато/. Пък ти ги остави, иди на фризьор. Като се прибереш ще видиш че и таткото е цял и бебето -също.

И един неискан съвет за следващата бременност ако решиш да имаш- това че си бременна не пречи да идеш на фризьор. Зарежи суеверията, ако се беше постригала нямаше да родиш момиче, или момче с по-къса онази работа..

# 325
  • София
Да,все едно имаш куче,а не дете нали? Wink
А, ако му беше казал примерно "Иване, заспивай и не мрънкай" - дали бебето щеше да го разбере и реагира по-различно от свиркането?

# 326
Да,защото не съм взимала това,което ми е по документи. Wink
Какво и??? Противоречиш си! Как хем си взимала 3-пъти пвече от него, въпреки, че той работи на 3 места, пък сама си се осигурявала и майчинстовото ще ти е минимално? А тук в темата обясняваш  дурго. Като си с минимално майчиство ест., че човека ше работи повече за да балансира дохотите. Какво да прави с твоите 500лв. първата година, да не говорим за 2-та?

# 327
Авторке, пак ще те питам ама вземи ми отговори.
Ти в просъницата си не си ли цъкала с уста, мърморила и т.н. ако мъжа ти хърка или винаги ставаш и съвсем точно му казваш 'Спри да хъркаш'? Не вярвам да си единствения човек на планетата, който в момента на пробуждане да е адекватен, да каже всичко както иска и после да заспи отново ...
Хайде спри с превземките, няма нужда просто.

# 328
Според мен хабиш много енергия,време и нерви в тази тема!Вместо това, остани сама със себе си,огледай се, направи си равносметка и започни от някъде промяната! Дай шанс на човека до теб, започни с дребни неща-например днес го посрещни от работа, утре го попитай как е минал денят му, други ден преди да тръгне го попитай какво да сготвиш. Необходими са компромиси и все някой трябва да е първи! Гледай по-лежерно на нещата и запомни,че не си първата родилка, няма да си и последната! Когато се събудиш- усмихвай се и си казвай-"днес денят ще е прекрасен"✌
И наистина напусни темата, помощ не се получава от 100човека с различно мнение, само може да стане по-зле!
Може би съм пропуснала, но на колко години сте?За теб май мернах на 20г,а той?

# 329
Аз пак ще кажа - момчето и тиролски песни да ти пее, ще го обвиниш, че не са келтски.
Не му търси провинения, приеми, че всичко те дразни у него и спри да се дразниш. Трябва ти да се успокоиш, да търсиш хубавото въввашите отношения. Според мен, най - хубавото в момента е, че не ти се мотае в къщи , а си намира работа ЗА ПАРИ. Организирай си времето , постави приоритетите отпред. Колко хора ти казаха - времето е чудесно , изведи бебчо навън , седни някъде , наслаждавай се , дишай. Изолирай дразнителя. Той не е виновен, че в момента ти е черен пред очите. Гледай да не се настройваш враждебно. Ще свикнеш с бебчо, то ще стане по - интересно същество за теб. Радвай му се. Абе станала си майка, какво по-хубаво от това. Усмихни се и не апострофирай съфорумките, наистина имаш добри анализи и препоръки в темата. Тях търси , а не се драчи , това те изнервя допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт