Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 юли 2018, 13:51 ч.

Бихте ли си взели жена с дете ?

 • 91 220
 • 2 734
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 3 026
Ох, отдъхнах си. Слава Богу, че мъжете, както и ние жените, сме различни.

Аз съм живият пример за жена, която живее вече над 10 години с мъж, който ме е взел с дете, че и доста по-малък от мен.
Не знам, не знам – или той е пълен глупак, изпуснал гонитбата на идеала или аз съм една лоша хищница.Smiling Imp

Авторке, игнорирай тоталните глупости, които се въртят из интернет и се концентрирай над собствените си усещания и личността на мъжа, когото харесваш или който те харесва. Така ще е много по-лесно. Дилемите ще отпаднат тутакси.

# 31
 • Мнения: X
1. Жена+дете=семейство. Този, който евентуално трябва да се "вземе" е мъжът.
2. Не всеки е готов на това, но да считаш едно невинно дете за "ангажимент" е жестоко.
С 1. съм съгласен Simple Smile С 2 не съм. Точно обратното е. Да НЕ считаш едно невинно дете за най-важния ангажимент на света е жестоко. Както казва чичко Тръмп - America first (на първо място САЩ). Така е и с детето. А не на всеки мъж (да не кажа на доста малко) му допада да е на второ място...
Татко, скролирах ти поста, без да се сърдиш Simple Smile. Тези чаршафи са за блога ти, ако имаш.
Никакъв проблем - обяснявам мъжко мислене на жени. Ясно е, че мъже могат да се разберат в това отношение от 1/2 дума - много повече опит имаме с мъжко мислене, дори като изключим своето собствено. Simple Smile Приех темата като желание за разяснение, а не като лексиконен въпрос (ако е последното - авторката да сложи една анкета и гласуваме за бройката). И не, нямам блог, а ако имах - не бих пускал нещо толкова кратко там Stuck Out Tongue

# 32
 • Мнения: 2 912
Сега, че има мъже и жени, които не искат партньор с деца от предишна връзка - има. Но не са всички.

# 33
 • Мнения: 1 724
за мъжете не знам ама за себе си мога да кажа - за временно развлечение мъж с деца мога да приема, ама не бих живяла с него и децата му със или без брак. Не знам колко специален трябва да е за да го взема с деца. Ако мен не ме иска мъж заради децата ще го разбера - никой не е длъжен да ми ги търпи и отглежда

Значи си обречена и ще си сама /без да броим мимолетните връзки/ до края на живота си?

А, когато тези деца създадат свои семейства и при тях няма място за теб? С кой ще си кажеш 5 приказки?  Tired

Е, чак пък обречена да е сама...малко крайно е това. В крайна сметка, не всеки припира за втори брак. Аз например ако някога се разведа, не желая повече да се обвързвам в съжителство. Човек индивидуалист съм, трудно ми е да се съобразявам с друг, колкото и да съм влюбена и за мен семейството е инвестиция, която съм готова да направя само веднъж в живота. Обичам себе си достатъчно и нямам нужда от нечия чужда любов на всяка цена, за да се валидирам.
Ако се разведа, вероятно бих си поддържала дискретна връзка за забавление - секс, вечери, тук-таме пътешествия и толкова. Деца повече не възнамерявам да имам, нито пък тепърва да се напасвам с нови роднини. Евентуално може на по-зряла възраст (с отгледани и самостоятелни деца) да заживеем заедно от чисто практична гледна точка - да си помагаме и да не ни мислят децата.
Животът е твърде кратък за излишни усложнения. Може би някъде от там произтича и гледната точка на хората, които не желаят да се обвързват с партньор, който вече има деца.

# 34
 • Варна
 • Мнения: 181
Жена+дете=семейство. Този, който евентуално трябва да се "вземе" е мъжът.
Не всеки е готов на това, но да считаш едно невинно дете за "ангажимент" е жестоко.
Подкрепям.
Както и мъж+дете=семейство.
Да,защо да не взема жена с дете.Важното е да си допаднем,да гледаме в една посока,колкото и клиширано да звучи.
Децата са богатство,е вероятно има и хора който не мислят така,но това си е до светоусещане,лични възгледи и много други неща.


# 35
 • Мнения: 20 336
Защо мъжете с деца намират по-лесно връзка ?
Защото в 90% от случаите те не отглеждат тези деца. Отглеждат ги бившите им жени или баби и дядовци.

# 36
 • Варна
 • Мнения: 181
Защо мъжете с деца намират по-лесно връзка ?
Защото в 90% от случаите те не отглеждат тези деца. Отглеждат ги бившите им жени или баби и дядовци.
Аз съм от 10% от случаите.
Само не си мислете,че е много лесно да си намериш по-лесно връзка.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 37
 • Мнения: 20 336
Хубаво е да има повече бащи, ангажирани с отглеждането на децата си, но на тях, според мен, им е по-трудно да намерят партньор, защото жените сме по-малко склонни да отглеждаме чужди деца.

# 38
 • Мнения: 3 026
Не е така. Аз сегашният си мъж и с дете го вземам.
Всичко опира до лични критерии и качества на хората.
Просто статистиката е такава, че повечето самотни майки с деца са такива, защото детето е останало при тях след раздяла. Бащите или катапултират, или се измъкват по пантофи, или просто се потапят.
А, забравих, или просто нямат нито пари, нито желание да гледат дете.

# 39
 • Мнения: 20 336
Ти, да. Но не малко други жени, включително аз, не бихме се ангажирали. Което звучи ужасно, защото Уишмастъров ме взе барабар с двете ми деца. Айде, едното е дърто, но малката я отглежда ежедневно като свое. Но аз си признавам, че ако той имаше деца, вероятно щях да бъда много всеотдайна във физическите грижи за тях, но грам обич не бих могла да изпитам, което е просто ужасно и няма да доведе до нищо добро. Да, спекулирам, реалността би могла да се окаже различна, но ми се струва, че нямам в себе си топлина за чужди деца. А да живее с такъв човек, не е добре за никое дете.

# 40
 • Мнения: 674
Ами аз пък като жена също не бих приела чуждо дете или поне не като мое. Няма защо да се правя на самарянка и си го казвам в прав текст. Не казвам, че ако попадна в такава ситуация - мъжът ми да има дете, един вид ще се опитам да го отделя от него, но едва ли ще мога да го приема като свое. Просто ще си остане братчето или сестричето на моето дете и според мен е глупаво някой да бъде съден и анатемосван за това, че не е приел чуждото дете.

# 41
 • Мнения: 3 026
Явно наистина повечето жени не приемат чужди деца. Нищо, че много обичат Баща им. Simple Smile
Обяснявам си го с женския инстинкт за оцеляване. Откъм цивилизования аспект – не го приемам. Хората са си хора. Обичаш ли един човек, приемаш го и с "продълженията" му. А как бихте осиновили тогава дете? Или не бихте?

# 42
 • Мнения: 7 428
Чак когато човек се озове в такава ситуация, може да разбере способен ли е, не е ли. Иначе и аз си гадая за себе си, четейки, ама само предполагам.
Но пък и хора, които по презумпция отмятат някого като втора ръка, само защото има дете и неуспешна връзка зад гърба си, не са ми твърде по вкуса.

# 43
 • Мнения: 674
Не бих го приела като свое собствено и не бих го сложила на един кантар с евентуалното общо дете, НО бих го уважавала като дете на мъжът ми и полу брат или сестра на моето дете.
При осиновяването психологическия момент е съвсем друг.

# 44
 • Мнения: 20 336
Не, не бих осиновила, точно поради споменатата причина. Да го наречем мой емоционален дефицит, но е факт и би било нечестно да заблуждавам. Още повече, че понеже чак ме досрамява от мен си колко съм абсолютно безчувствена към чужди деца, аз се държа много мило с тях, което създава фалшиви надежди, а това определено не е редно. Затова, не. Категорично. Разбира се, и Луна е права, че само гадаем за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт