***МИТНИЦА*** – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 5

• 58 149
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Последно да попитам относно необходимите документи- възможно ли е ордера и описанието на стоката да са скрийншотове на съответните страници от американския сайт, тъй като няма опция за принтиране? И пълномощното трябва ли да е с електронен подпис или може да е сканирано? Понеже интайм искат да им ги изпратя онлайн документите.

# 211
ЕОРИ номер може да си извадите временен - става за 5 минути
Не можете. Ad hoc не се издава от ноември миналата година. Май...

# 212
Пълномощното се заверява при нотариус то е готова бланка от куриерска фирма,а за скриншот митници може да те върнат трябва да представиш и платежен документ и фактура.

# 213
Здравейте! Имам нужда от помощ и разяснение. Поръчах от Китай 15 бр детски костюмчета (за деца от детска градина). Направих тъпата грешка да ги пусна в обща поръчка. Съответно сумата е 233$. Продавачът ми е пуснал пратката в два пакета. Единият дойде без проблем. За вторият имам известие, че е задържан на митницата. Трябва да приложа банково извлечение за плащането или друг удостоверяващ сумата документ. Какво мога да направя? Мога ли да декларирам само бройките, които са на митница? Или ще платя и ДДС и за вече получените? Знае ли някой, те са като дрешка, какво ще платя като мито? Ох, вместо да спестим, аз оплетох "конците" и ще ми струва скъпо... трябваше да пусна няколко отделни поръчки... 🤐

# 214
Можете да декларирате каквото пожелаете, стига да може да го докажете

# 215
  • Добрич
На трета стъпка в портала на агенция митници Вход - МДВ и ДВС ми излиза съобщение:

Цитат
Достъпът до приложението изисква идентификация на потребителя.*
Вход в системата
*Възможна причина е изтичането валидността на потребителската сесия.

И до там. Като избера "Вход в системата" ме препраща към същия прозорец.

Въобще не разбирам за какъв вход става въпрос, след като съм влязла с електронен подпис и системата ме е разпознала. Затворих браузъра, изчистих кеша и опитах отново и получих същия резултат. Надявах се, че след промените в сайта на агенция митници, нещата ще са по-опростени... А и три месеца минаха от началото на годината все пак, достатъчно време според мен за разработване на сайта.

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 22:26 от Вела

# 216
  • Варна
Пробвайте с друг браузър.

# 217
  • Добрич
С Мозила електронният ми подпис не работи, а с IE резултатът е същият като при Google Chrome.

# 218
Това някой виждал ли го е?

https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/brexit-citizens

Получих подобно писмо и от НАП. Излиза, че от тази седмица всички поръчки за над 30лв трябва да бъдат задържани от АМ до плащане на вносни сборове (и ДДС, ако прескочат 150 евра ли, колко бяха там). Да споделят първите опарили се, моля Simple Smile

# 219
  • Асеновград
Това е само за Англия като гледам .

# 220
Така де, Брексит само тия глупендери ги тресе (засега) Simple Smile

# 221
Това някой виждал ли го е?

https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/brexit-citizens

Получих подобно писмо и от НАП. Излиза, че от тази седмица всички поръчки за над 30лв трябва да бъдат задържани от АМ до плащане на вносни сборове (и ДДС, ако прескочат 150 евра ли, колко бяха там). Да споделят първите опарили се, моля Simple Smile
Така ще бъде, ако няма сделка. UK все още е в ЕС.

# 222

Те може и да са в ЕС на хартия още, но според този анонс на АМ вече са изхвърлени от митническия съюз, което е нещото дето нас ни касае.

# 223

Те може и да са в ЕС на хартия още, но според този анонс на АМ вече са изхвърлени от митническия съюз, което е нещото дето нас ни касае.
Настоящата информация се отнася до ситуация, в която ОК става трета държава на датата на оттегляне без споразумение за оттегляне и следователно без преходен период, предвиден в проекта на споразумението за оттегляне
Ясно са го написали. Все още UK е в ЕС и не е трета държава. Brexit е отложен до най-рано 12 април.

# 224
  • Добрич
Искам да похваля АМ колко бързо отговарят тази година на писма по ел. поща. Миналата година в края на януари им пратих запитване и когато в началото на април получих отговор, в първия момент не се сетих за какво става въпрос...

Вчера преди обяд пратих запитване по ел. поща. Оказа се, че запитването се регистрира на специална платформа, с потребителско име и парола, за което получаваш e-mail веднага. В потребителските данни допълних ЕОРИ номер и телефонен номер. Има поставени срокове за отговор. По-късно след обяд ми се обади служител, който ми обясни подробно стъпка по стъпка какво да направя, за да получа достъп по декларациите за внос. Изчака ме да вляза в сайта на АМ, да направя необходимите действия, после да затворя всичко, да изчистя кеша и отново да вляза. Отново получих e-mail, за да потвърдя, че проблемът ми е решен.

Определено съм впечатлена. Сега остана и с митническата декларация да се оправя...

Общи условия

Активация на акаунт