Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО тема 2

• 59 718
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, при постъпване в болницата за серклаж трябва ли да нося пижама или нощница? Един лист ми дадоха, в който пише да си нося тоалетни принадлежности и чехли, друго не пише. Малко съм позабравила. Все още ли престоят е 3 дни? (обикновен серклаж). Колко дни болничен дават (само за престоя или и за след това)?

# 661
Там дават нощница,  има дори течен сапун в банята. Вземи си чехли, кърпа, четка за зъби. Три дни е всичко. После дават 1 месец болничен,  като щом си със серклаж, всеки месец можеш да си заявяваш на регистратурата болничен за още 30 дни и така до термин. Пиши на лични ако искаш още нещо да ти обясня. Моя серклаж е направен на 11.07.20- МакДоналд .

# 662
Здравейте, моя серклаж мина. Докторът ми изписа антибиотик за 6 дни. Забравих да го попитам мога ли да вземам пробиотик заедно с него и какъв. Кой пробиотик ще ми препоръчате?

# 663
Здравейте аз съм в 22-ра гест седмица и съм със скъсена вече шийка... Лекарката, която откри проблема ми каза, че до седмица ако не се оправи това с прогестерон може да ми направи серклаж. А след това бях при следящият ми лекар в майчин дом и му споделих че на прегледа фетална морфология са ми премерили шийката и е само 22 мм и той ми каза че е рисковано вече да се шие.... Какво мислите вие по въпроса? МОЛЯ ви за мнение..

# 664
  • София
Здравейте аз съм в 22-ра гест седмица и съм със скъсена вече шийка... Лекарката, която откри проблема ми каза, че до седмица ако не се оправи това с прогестерон може да ми направи серклаж. А след това бях при следящият ми лекар в майчин дом и му споделих че на прегледа фетална морфология са ми премерили шийката и е само 22 мм и той ми каза че е рисковано вече да се шие.... Какво мислите вие по въпроса? МОЛЯ ви за мнение..
Не ги слушай в Майчин дом,аз там като казах на един от лекарите,че серклажа ми е слаган в 21 седмица на липсваща шийка и той ми каза,че съм се била объркала,никой не шиел след 16 седмица.
Е показах му епикризата и придоби популярност из отделението 😂
Разбира се, че ако се налага е добре да се сложи серклаж,моето дете благодарение на серклаж в 21 седмица го имам.

# 665
Моят го сложиха в 16та г.с., но лежах с момиче, което беше в 22ра или 23та г.с., не помня точно. Д-р Христов й направи ЕТКО серклаж и нямаше никакъв проблем.

# 666
  • София
Моят го сложиха в 16та г.с., но лежах с момиче, което беше в 22ра или 23та г.с., не помня точно. Д-р Христов й направи ЕТКО серклаж и нямаше никакъв проблем.
В 22-23 седмица ли ЕТКО?

# 667
Да. Момичето имаше малко дете и много късно беше разбрала, че отново е забременяла. Затова и серклажът й беше толкова късно.
Edit: Тъй като ме подсетихте за нея, влязох на профила й във фейсбук (станахме приятелки там след престоя ни в Надежда) и видях, че е родила днес. Ако не се лъжа, терминът й беше около 10ти септември. Серклажите ни бяха направени на 15ти май. Който е добър с математиката, да смята в коя седмица е била тогава Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 23:07 от Arabella34

# 668
Аз съм със серклаж в 22гс при Христов. Родих в 38гс седмица след свалянето на серклажа.
Съветсвам ви да не чакате, а да отидете при него и ако е нужно да се направи бързо.
Защото другата опция е лежане до края и много хапчета. Трябва да се види и причината за скъсяването.

# 669
Здравейте, колко дни след обикновен серклаж спира зацапването? (розовеещо, не е ясна кръв). Слагам фраксипарин, който временно спрях два дни преди серклажа. Христов ми каза да го възобновя два дни след серклажа, но все още не смея, за да не се засили кървенето...а пък имам тромбофилия и не мога да отлага дълго поставянето на фраксипарина Confused

# 670
Няма да ви се засили кървенето, продължете фраксито защото е важен и аз започнах тогава.
За съжаление не помня колко време имах зацапване, но беше поне 4-5 дни.
Ще спре и всичко ще е наред.

# 671
Не е съвсем по темата, но на мен ми предстои късен серклаж утре в 25+5, но не в Надежда, а в Шейново по друг метод. Докторът каза, че няма нужда да спирам клексана. Ще пиша как е протекъл. Flowers Four Leaf Clover

# 672
  • София
Не е съвсем по темата, но на мен ми предстои късен серклаж утре в 25+5, но не в Надежда, а в Шейново по друг метод. Докторът каза, че няма нужда да спирам клексана. Ще пиша как е протекъл. Flowers Four Leaf Clover
Кой ще го прави?
По Макдоналд ли ще е серклажа?
Успех ви желая!

# 673
Кой ще го прави?
По Макдоналд ли ще е серклажа?
Успех ви желая!
Доколкото разбрах серклаж по Широдкар за моя случай - мехурът не е излязъл и няма разкритие. Следи ме д-р Вецев.

# 674
При моят серклаж не бях разбрала, че трябва да прекъсна фраксипарина и нямаше проблем. Не го сложих единстврно в деня на серклажа

Общи условия

Активация на акаунт