ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 554
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И имуноглобулините имат проценти.

# 556
Ние го купихме от обикновена аптека и с голямо капаро,доставиха ни го след няколко часа.Не го поддържат,защото е много скъп.Имахме рецепта и фармацевта нямаше никакви проблеми с разчитането.За Имуновенин става въпрос.

# 557
Момичета, каква е цената за консултация с доц. Русев? В сайта на "Малинов" не намирам никъде инфо.

# 558
  • София
Мисля, че беше 40 лв. само консултацията, но имай предвид, че той много много не признава изследвания от други лаборатории по отношение на НК клетки. Витамините ми ги призна.

# 559
Благодаря, Mimoza83. С NK Клетките нямам проблем. Заради Витамини, ЩЖ и АНА ще ходя при него. Надявам се да признае изследванията.

# 560
  • София
Русев признава всякакви изследвания, само че само в неговата лаборатория се прави НК клетъчна активност, а той държи да го пуснеш, щото иначе НК клетките не е ясно как реагират на препаратите.

# 561
Здравейте,  относно информация за консултация с доц. Русев аз бях при него миналата седмица и ми призна витамините, хормоните, но относно НК клетките каза, че не му е достатъчно и пусна още изследвания. Доколкото мога да разбера ми е пуснал Имунофенотип, НК активност и тромбоцитно- левкоцитни агрегати, ембриотоксичен тест, фолат и някъкъв Д тимер и всичко това ми струваше - 394 лв.

# 562
Здравейте,

Имам нужда от съвет... Simple Smile

След мисед в 14-та г.с си пуснах следните генетични изследвания в Геника:

1-ва част:
 Изследвания:
1. 936C/T (VEGFA) -> Резултат: Хетерозиготен генотип C/T за 936 C/T  (VEGFA)
2. -1154G/A (VEGFA) -> Резултат: Хетерозиготен генотип за -1154G/A (VEGFA)
3. +505A/G (TAFI) ->  Резултат: Хомозиготен генотип G/G +505A/G (TAFI)
4. М1/М2 хаплотип  (ANXA5) ->  Резултат: Xаплотип  N/М2 за М1/М2 (ANXA5)

Коментар т.1: Носителство на алел 936T в VEGFA гена (в хомо или хетерозиготно състояние) се асоциира с предразположение към ендометриоза, тежка преекламспия, отклонение при Доплерово изследване на пъпната артерия, ограничен разстеж на плода и преждевременно раждане с по-висок риск от очаквания при всяка бременност.
Коментар т.2: Носителство на алел -1154А в VEGFA гена и на алел +505G в TAFI гена (в хомо или хетерозиготно състояние) се асоциира с предразположение към повтарящи се спонтанни аборти, репродуктивни усложнения и дълбоки венозни тромбози  и неуспешни имплантации при in vitro.

Коментар т.3: Носителство на Xаплотип М2 в ANXA5 гена  (в хомо или хетерозиготно състояние) се асоциира с 2-4 пъти повишен риск от гестационна хипертония, преекламспия, ограничен разстеж на фетуса, венозен тромбомемболизъм по време на бременността, повтарящи се спонтанни аборти и ембрионално-индуцирана антикоагулация.

2-ра част:
Изследвания:
1. R506Q(FV)
2. 20210G>A (Протромбин)
3. 677C>T (MTHFR)
4. 4G/GG (PAI)

Резултати:

Нормален генотип за: R506Q (Фактор V Лайден, FV),
                                          20210G>A (Протромбин),
                                          677C>T (MTHFR)
Хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI

Коментар:  Не се отчита повишен риск към тромбофилия въз основа на изследваните показатели.
Генотип за PAI 4G/5G е препоръчително да се интерпретира в комбинаия с генотипа за ACE и Факор Xlll, за да се прецени комплексния им ефект върху риска от спонтанни аборти.

С тези изследвания отидох в Майчин дом и се консултирах с един от техните генетици (Савов май се казваше).
Неговото мнение беше, че при такива изследвания не следва да се предприеме никаква терапия при следваща бременност и резултатите са ми ОК и че съм направила пре-достатъчно изследвания за първи аборт.
Каза ми че и в България се обръща внимание на повтарящи се аборти, а аз не съм от тези случаи и при следваща бременност единствено да зпочна да пия метилирана форма на фолиева киселина и да престана да търся причината за аборта. И след тази консултация аз наистина спрях.

Сега след толкова много време се решихме да опитаме пак, мислейки си, че съм се успокоила и т.н, но не съм сигурна дали наистина съм направила всичко необхдимо и дали не трябва да потърся и друг генетик?

Вие какво бихте направили?

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 15:32 от krissii

# 563

С тези изследвания отидох в Майчин дом и се консултирах с един от техните генетици (Славов май се казваше).
Неговото мнение беше, че при такива изследвания не следва да се предприеме никаква терапия при следваща бременност и резултатите са ми ОК и че съм направила пре-достатъчно изследвания за първи аборт.
Каза ми че и в България се обръща внимание на повтарящи се аборти, а аз не съм от тези случаи и при следваща бременност единствено да зпочна да пия метилирана форма на фолиева киселина и да престана да търся причината за аборта. И след тази консултация аз наистина спрях.

Пусках и аз тези изследвания, отново в Геника, и ми излезна това от 4та точка- 4. М1/М2 хаплотип  (ANXA5) ->  Резултат: Xаплотип  N/М2 за М1/М2 (ANXA5).
Направих консултация в МД с проф.Кременски, който ми каза абсолютно същото, което и на вас ви е казал Славов. Което мен ме успокои сега като ви прочетох, защото мислих и при него да ходя. Единствената разлика е, че аз нямам аборт, имам едно родено дете, макар и след проблемна бременност. И сега съм бременна отново, не ми препоръчват терапия. Моя АГ обаче поиска да пия по едната таблетка Аспирин протект.

# 564

Момичета дали ще може да коментирате имунологичните изследвания. Виждам че всичко е в реф.граници,но според вас има ли нещо притеснително. Имам генетични изследвания и там имам хетерозигот по V leiden и хетерозигот по MTHFR-С677Т. Благодаря предварително !

# 565
Пусках и аз тези изследвания, отново в Геника, и ми излезна това от 4та точка- 4. М1/М2 хаплотип  (ANXA5) ->  Резултат: Xаплотип  N/М2 за М1/М2 (ANXA5).
Направих консултация в МД с проф.Кременски, който ми каза абсолютно същото, което и на вас ви е казал Славов. Което мен ме успокои сега като ви прочетох, защото мислих и при него да ходя. Единствената разлика е, че аз нямам аборт, имам едно родено дете, макар и след проблемна бременност. И сега съм бременна отново, не ми препоръчват терапия. Моя АГ обаче поиска да пия по едната таблетка Аспирин протект.

Уф, много е сложно с тия лекари и различни мнения..... Чудиш се кое е най-правилното решение.

Реално 1 табл. аспирин дневно не някаква сериозна терапия. Мисля си че АГ се презастрахова в този случай, но до колко е безвредно? Аз за аспирина имам противоречиви мнения.... Може би още една косултация при друг генетик?

# 566
Аз дотук имам 3 консултации. Една с хематолог, който категорично не препоръчва терапия при моите мутации (освен, ако няма 2-3 аборта преди това). Една с гинеколога ми, който след много колебания изписа Фраксипарин... И една с инунулог, който назначава един вид терапия на всички, доколкото знам. Засега се отказах от терапия. Понеделник и вторник имам часове при други гинеколози и според тяхното мнение ще реша какво да предприема. Ако все още бременността не е прекъснала...

Хомозигот по АСЕ, хетерозигот по ПАИ съм.

Като цяло, съм доста разочарована, че не се следят разни показатели, на базата, на които да се препоръча терапия. Не ми харесва това презастраховане. В момента съм на Дуфастон и Утрогестан, защото прогестеронът ми за два дена в началото беше паднал с 25%. И ми е много неприятно, че не се следи и евентуално да се спре приема му.

# 567
Аз дотук имам 3 консултации. Една с хематолог, който категорично не препоръчва терапия при моите мутации (освен, ако няма 2-3 аборта преди това). Една с гинеколога ми, който след много колебания изписа Фраксипарин... И една с инунулог, който назначава един вид терапия на всички, доколкото знам. Засега се отказах от терапия. Понеделник и вторник имам часове при други гинеколози и според тяхното мнение ще реша какво да предприема. Ако все още бременността не е прекъснала...

Хомозигот по АСЕ, хетерозигот по ПАИ съм.

Като цяло, съм доста разочарована, че не се следят разни показатели, на базата, на които да се препоръча терапия. Не ми харесва това презастраховане. В момента съм на Дуфастон и Утрогестан, защото прогестеронът ми за два дена в началото беше паднал с 25%. И ми е много неприятно, че не се следи и евентуално да се спре приема му.

Виж какво ще ти кажат в понеделник и другите лекари. Попитай ги и за този прогестерон.
Колкото до имунолзите имам чувството, че щом има мутация - изписват терапия, независимо колко е издържано или не  във времето твърдението, че пречи или е причина за даден проблем.....
Защото генетика, с който аз се консултирах - точно това ми обясняваше, че е чиста статистика и как повечето мутации, които са ги установили при мен не са доказани на 100 %, че водят до аборт.

# 568
В момента съм малко на тръни и ме е страх дали съм взела правилното решение...
Притеснявам се, че бременността може да е прекъснала, но тези страхове щях да си ги имам дори и да бях почнала с Фраксито. Седнахме, говорихме с моя приятел и решихме да чуя мненията и на другите специалисти. Ще разпитам и за този прогестерон. В началото ми даваше спокойствие, но сега повече ме притеснява, защото влияе и на кръвосъсирването....

# 569
Момичета, терапия и изписват след 3 аборт. Не рискувайте с ниско рисковите мутации!
Аз съм с такива и забременях и родих благодарение на терапията. И да ви кажа, не бях с много ниска доза.

Общи условия

Активация на акаунт