Девети клас сме вече!

• 71 837
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Спокойно. Японски анимета гледаше на тази възраст и големият ми син, набор 1991! Нищо ново под слънцето. Минава бързо. Grinning

# 241
  • Чикаго / София
Наруто, да и моите него гледат. Пенева браво на теб, напредничеви деца, а моите хем Наруто, хем Fortnite - ужасТ - две зарибявки. Надявам се както Иринка е написала, да минава бързо, че ще разпредушиня някой в нас.

# 242
  • София
Спокойно. Японски анимета гледаше на тази възраст и големият ми син, набор 1991! Нищо ново под слънцето. Минава бързо. Grinning

При някои не минава. Пръв гледа Наруто мъжът ми, преди 10+ години, на японски, със субтитри също на японски. Само това имаше в нета. Стоеше по нощите, докато не ги изгледа.  ooooh!
  Преди 2-3 години ги гледаха заедно с децата, вече със субтитри на английски.  Mr. Green Още си пускат любими моменти.  Crazy След това бяха "Seven deadly sins", то е кратко, гледахме го заедно. После имаше други. Сега наборът си намира разни из нета, някои споделя с баща си, други-не. Но хич не виждам да му минава каквото и да е. Нито пък на баща му.  Mr. Green
  Иначе играе "League of Legends" и нещо на телефона с някакви карти. Брат му е с "Fortnight".  Laughing А на плейстейшъна е в момента "God of War".
  Въобще отвсякъде някакви рисувани картинки го заобикалят. Как да му остане време за нещо полезно?!  Joy

# 243
  • с/у ОколоМръсТното
От Лигата ми се реве вече... Над 6-7г се играе. Първо щерката, сега и синчето.
Освен това баща му го запали и по някакви танкове. И по гсм-а си гледа някакви диви анимаци (аз не съм обръщала внимание какви са), но са на английски език за ужасТ на баща му.
А моят син е див фен нa BTS  и всякакви К-поп музички. Час по час ме информира за нови албуми, посещения в тубата, турнета и събития (с тези НЕмъже, за мен).
ОК, ще го наградим с техен концерт може би догодина.

Иначе вече си учи от месец. Като материя не е сложно, но все още се затруднява с езика. На род. среща класната му го похвали (сефте) и чак ми стана драго. Хади няма да Ви казвам, че белите бяхме малцинство... :/
Това е за сега.
Хубав ден!

# 244
Моля за извинение, но ми се нaлага... търся да закупя втора употреба /Варна/ : учебник по български език 8 клас на изд. "БГ учебник" и математика 8 кл. на изд. "Архимед", издадени 2017 г.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 15:37 от *Камея

# 245
  • Варна
Моля за извинение, но ми се нaлага... търся да закупя втора употреба /Варна/ : учебник по български език 8 клас на изд. "БГ учебник" и математика 8 кл. на изд. "Архимед", издадени 2017 г.
Проверих нашите, но сме били на Просвета. Сина ми ми каза за някаква книжарница около Севастопол, където продавали втора употреба, но не можа да ми обясни добре къде е.

# 246
  • Варна
Проверих нашите, но сме били на Просвета. Сина ми ми каза за някаква книжарница около Севастопол, където продавали втора употреба, но не можа да ми обясни добре къде е.

най-вероятно е антикварната книжарничка на Марко Балабанов в посока Мария Луиза - мисля, че се казваше Антик 1.

# 247
Разбрах къде е, видях в Гугъл мапс. Благодаря, не я знаех.
В Хирон са ги имали, но ги продават за минути, много сме тези, дето търсят Simple Smile
На Синия пазар ги имаше, но бяха в лош вид и на неадекватна на състоянието цена.

# 248
  • Deutschland/HE
Разбрах къде е, видях в Гугъл мапс. Благодаря, не я знаех.
В Хирон са ги имали, но ги продават за минути, много сме тези, дето търсят Simple Smile
На Синия пазар ги имаше, но бяха в лош вид и на неадекватна на състоянието цена.

опитай в ОЛХ, моя позната от там купи за сина си, една част от Варна и си ги е взела от хората, само един с доставк до Варна, всичко и е излязло около 60лв (при корична цена над 90лв)

# 249
  • Варна
Тъкмо пазарувам нашите учебници... Излизат около 250 лв..без английския. ooooh!

# 250
  • София
Добре де, учебниците накуп ли взимате? Аз възнамерявам да не купувам двете части, освен ако не се налага. При сумите дето чета едни петдесетина лева по-малко няма да са ми излишно спестени.

# 251
Ами аз мисля заедно да ги поръчам - 50лв, ама после пак ли да се занимавам с това... "Не'ам нервиииии!"

При нашите имат две части по история, физика... по химия, биология и география в списъка не се споменава втора част... дали да разбирам, че тях в 10ти клас ще ги "наваксват"?!?!

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 10:17 от peneva_a

# 252
Ами аз мисля заедно да ги поръчам - 50лв, ама после пак ли да се занимавам с това... "Не'ам нервиииии!"

При нашите имат две части по история, физика... по химия, биология и география в списъка не се споменава втора част... дали да разбирам, че тях в 10ти клас ще ги "наваксват"?!?!

Не, няма да ги наваксват в девети клас. Просто от издателствата са съчетани двете части (за 8. и за 9. клас) в едно книжно тяло, което е 250 страници, а не две книжки с по 120. Така пестят хартия, мастило, с което правят сборния вариант по-евтин-17-19 лв., в сравнение с две отделни книжни тела, които заедно излизат към 30 лв. Тоест втора част няма, защото и двете са обединени в един учебник. Така е по химия, биология, физика и география. Единствено по история си остават две отделни части по 17 лв. Явно материалът е в огромни количества и не са могли да слеят двете книжни тела в едно.

# 253
  • София
Пенева, 10 клас си има учебници за 10 клас. В 9-ти, изучаващите интензивно език ще трябва да вземат по 2 части от ваички разказвателни. Поне аз така мисля.
Миналата година учебника по английски го плащахме на части и беше далеч по-добре. Малко множко ми идва първокласничка, такса за театър, пиано, балет и 300 лв за учебници. При задължителното БЕЗПЛАТНО образование... Така че ако не е необходими на учителите да ползват две части учебници едновременно аз лично ще купя на части. Хич не ми пречи да поръчам с два клика на мишката Wink

Редактирам се... не знаех, че има и обединени двете части... то може а си го е имало, ама аз не съм се задълбочавала. И без това още чакам да кажат кои са учебниците.

# 254
Ми и аз така мислех , но гледам нашия списък и например "География и икономика за 8 клас и първа част за 9.клас при обучение с интензивно изучаване на чужд език" 9и не, не е за 30лв, 14 си е), това си е първа част, както и да го гледам, втора част не фигурира в списъка Rolling Eyes а биологията "Биология и здравно образование за 9 клас  при профилирано и професионално образование с интензивно изучаване на чужд език" - може би имат предвид двете части - в книжарниците са 2 книжки (19+13лв)
Чудех се дали втора част за 9ти клас няма да я учат в 10ти. В момента си има учебници за 10ти, но за нашите как ще са оформени не знам... Миналата година е имало химия на английски, сега няма, а нашите уж на английски ще я учат по Бг учебник... ох!

Общи условия

Активация на акаунт