Девети клас сме вече!

• 71 197
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ирка, успешна година за Дени! Доста натоварено звучи.. но ако е само до ноември ще се справи.

# 106
  • България, София
Честита нова учебна година на Дени! Нека е много успешна, да намери нови и добри приятели в новото училище и да го почуства като свое място Simple Smile
И на мен ми звучи доста натоварена тази програма. Но пък така стават по - мобилизирани и организирани Simple Smile

# 107
Спорна и успешна да е учебната година за Дени!!
При нас ваканцията се тече лежерно, основно със скиторене по улиците, някое кино и по малко футбол вечер. Книгите са  прашасали, не мога повече да опявам. Да си троши главата.

# 108
  • Русе
 Дени, беше както винаги много лъчезарна на първия учебен ден. Успех в новото училище. Не се съмнявам, че отново ще е от най-добрите.

Аз не знам как изобщо моето дете ще включи училището в програмата си след месец. Той самият каза, че няма много време, но ще гледал да го сбута за едно 4.50. Вече и на това съм навита.

Спорт, много спорт. Каза ми, че ще ходи на някакво финално състезание след две седмици, ама не знаеше нито къде, нито как. Просто някои неща са маловажни. Прибира се иначе редовно - до 21 часа максимум, ама щот е много изморен от цял ден блъскане.Но тогава има да обработва клипове, музика и играта да стигне до някое ниво. . Прочете две книги ,което е личен рекорд. Другата седмица заминава на море със семейството на приятеля си. Хората избираха почивка с възможност за тренировки, та ще е щастлив - любимият Несебър, любимият приятел и лостове.

# 109
Ми аз му завидях на Светльо за предстоящата почивка!
Иначе и радо се прибира в 21.00 - 21.15, такава ние уговорката като е при баба си. Тук в София, го искам 20.30  у дома.

# 110
  • София
Сашето пък беше на астрономическата лагер-школа "Бели брези" до Ардино. 17 дни тотална свобода в гората, спане в хижи, наблюдения на метеорите по цели нощи в спални чували Simple Smile)), много нови приятели от цяла България и разбира се твърдото "Догодина пак съм там!" Simple Smile)))) Днес си я взех, много е щастлива Simple Smile Обаче учебната година скоростно наближава. Не знам какво ще правят тези дето "дремаха" в 8 клас с езиковата година. Направо ще им се стъжни...

# 111
  • София
И ние ще си прибираме момчето от лагер тази нощ. Simple Smile
Тепърва ще разказва подробности, но е много доволен. 7 нощувки на планина, 9 на море и 2 в София с деца от Франция. Всеки ден са правили различни неща, говорил е къде френски, къде английски.... упражнил си е езиците. Simple Smile
Тази нощ ще изпращат френската група на летището и ще ходим да си го прибираме оттам.
И той като Саша - "Догодина пак съм там!"  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Не знам колко усилия ще му струва да се върне обратно в реалността.

# 112
  • София
Късмет на Дени в гимназията!
Чета за лагерите на децата и им се радвам. Досега няма лято, в което хлапето да не е ходило на нещо (или на няколко неща) - летни езикови училища или курсове, математически лагери, математически фестивал в Созопол... Е, това лято е пълна тишина откъм такива мероприятия. Но, за разлика от миналото лято, когато и една книга не прочете, сега чете. За него 8 клас беше една доста напрегната, макар и ненатоварена, година и се радвам, че го виждам успокоен и зареден.

# 113
Косьо тази година се прибира в 11, но ние сме малко извън София и е по-спокойно. Днес се прибираме от морето, той ще има три дни репетиции от танците. В събота заминава с танцовия състав в Черна гора на фестивал за няколко дни. Прочете Робинзон Крузо и толкоз по учебната част. Тази ваканция реших да не си късам нервите...

# 114
  • София
   Успешна година на Дени!

И моите се прибраха от море. След 3 седмици отсъствие, не искат да мърдат от къщи. Наборът има последна седмица почивка и почва подготовка за Созопол. Като му гледам настроението, май ще му е за последно, че и той се чуди защо изобщо ще ходи.  Mr. Green
   Книгите, естествено, са до никъде. Миналата седмица на морето прочете 2-3 на английски, но тийн фентъзито няма много общо с реализма от 19 век. Ще пробвам да натисна малко, но вече не вярвам да имам успех.

# 115
  • София
И у нас мързела върлува със страшна сила. С книгите е драматично положението, не знам дали ще ги прочете, по-скоро не. В събота заминаваме за две седмици на море и очаквам четенето рязко да спре, то не че сега тече с особена сила.  Захванала се е с Агата Кристи на английски и хич не и е лесно, но се надявам поне нея да изкара до край.

# 116
  • София
  Наборът има последна седмица почивка и почва подготовка за Созопол.

Къде ще се подготвя - в сегашното училище или другаде?

Прочетени три книги (Гъливер, Мадам Бовари и Дядо Горио), а сега чете Фондация от Азимов (1ва част) на английски. Вече му се иска книгата да е филмирана Simple Smile До края на ваканцията мисли да опита и Евгени Онегин и това ще е.
Обаче му взех учебника по литература на Булвест 2000 за 8 клас, че при нас нищо не научиха, та чете и от него. И даже донякъде му е интересно - вчера беше на частта за средновековието и някак се изненада, като си даде сметка, че от основаването на държавата ни до началото на 21 век повече време сме били под робство, отколкото свободни. Да не казвам каква тенденция забеляза Simple Smile

# 117
И при нас четенето е химера. Само като я погледна и започва да пуфти и пъшка, че сега било време за почивка. Обаче аз не се давам и мърморя, та дори и търся учител по математика за през годината. Да ходи да решава поне с него задачи. Ако имате добър и търпелив учител, приемам препоръки.

# 118
  • София
  Наборът има последна седмица почивка и почва подготовка за Созопол.

Къде ще се подготвя - в сегашното училище или другаде?

Другаде. Wink

# 119
  • Чикаго / София
  Лагерите са страхотно нещо за децата. Моите също всяка година ходят поне на  2 в Бг. Това лято ходиха само на 1, че не остана време за втори, но поне изкараха и 1 седмица на море с баба си и дядо си.

Благодаря ви за пожеланията към моята ученичка, Засега е ентусиазирана Simple Smile Аз като и видях учебника по Биология и рязко ми секна етусиазма, няма така тухла - огромен е, все едно в колеж ще учат. Добре, че поне няма да се носи в училище, а ще си стои в нас да учи от него, в училище си имат друг.

Други учебници още не е носила, но се очертава сериозно учене.

aunt Ogg и те май ще учат някои от произведенията, които написа преди. To Kill a Mockingbird е едно от тях. Дени вече я е чела преди, но те така или иначе не ги карат да ги четат предварително, просто при нея така се случи, че в 7 клас я прочете книгата по собствено желание. Другите произведения не си ги спомням. Като им дадът планът ще погледна.

Общи условия

Активация на акаунт