Парфюмни размисли и страсти - 218

• 93 952
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Моля, преджете ми траен парфюм за много близьк човек на когото сьм задьлжена. Парфюмите, които знам, че ползва са Коко Мадмоазел ( парфюм) Том Форд White patchouli и Moss Breches, както и пьвия на Ботега Венета ( не си спомням името). Искам да и подяря нещо което хем да и кареса, хем да не е от тези, които знам че ползва. Бюджета ми е до 400 лева. Благодаря предварително
Последното ,което си взех аз е Elie Saab Le Parfum in White-страхотно попадение-нов,женствен,дълготраен аромат със страхотен шлейф.Няма как някоя жена да остане незабелязана с него.Може да погледнете по-горе как съм го описала като развитие Simple Smile
.... и аз без Коко Мадмоазел не оставам никога,винаги си имам една дежурна стотачка Simple Smile

# 241
Ако трябва да купувам парфюм за подарък (което, както винаги тук пишем, не е много разумна опция, най-добре е човек лично да си избере, защото може да не му уцелиш вкуса), но ако все пак това съм решила - бих купила Mon Guerlain. Забелязвам, че се харесва на повечето хора: и на парфюмно изкушените, и на напълно незаинтересованите. Но трябва да избереш коя от версиите (те май все още са две) ти харесва повече - първият или Florale.

# 242
  • Варна
Моля, преджете ми траен парфюм за много близьк човек на когото сьм задьлжена. Парфюмите, които знам, че ползва са Коко Мадмоазел ( парфюм) Том Форд White patchouli и Moss Breches, както и пьвия на Ботега Венета ( не си спомням името). Искам да и подяря нещо което хем да и кареса, хем да не е от тези, които знам че ползва. Бюджета ми е до 400 лева. Благодаря предварително
Аз бих предложила https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Vanille-Fatale-48029.html - сравнително ново, класно, фатално, вписва се в бюджета Wink Иначе ми минават и много други идеи, но това сякаш ще е по-различно. Wink

# 243
  • Sofia
Blue75, свързващото звено в парфюмите, които дамата ползва е пачули.
Мисля че би харесала тези сред класните аромати :
Killian Straight to heaven
Tom Ford Noir de noir
Guerlain Cuir beluga
Chanel Coco noir

# 244
Здравейте дами Simple Smile Имам една малка дилема за сезон есен/зима. Двоумя се между два парфюма и искам женското ви мнение. Става дума за La Yuqawam Homme Rasasi и Davidoff Leather Blend . Твърдо бях решил да е Расаси-то, но в един магазин попаднах на Давидофф, който знам че е изключително рядък за намиране. Момичетата в магазина ми го предлагат от доста време, като казват че това бил най-якият парфюм. Искам тези от вас, които имат наблюдение към тези 2-та да споделят Wink

# 245
Blue75, свързващото звено в парфюмите, които дамата ползва е пачули.
Мисля че би харесала тези сред класните аромати :

Tom Ford Noir de noir

Chanel Coco noir
Първо тези двата ми хрумнаха и на мен!

# 246
  • До сърцето...
Здравейте дами Simple Smile Имам една малка дилема за сезон есен/зима. Двоумя се между два парфюма и искам женското ви мнение. Става дума за La Yuqawam Homme Rasasi и Davidoff Leather Blend ...
Искам тези от вас, които имат наблюдение към тези 2-ят да споделят Wink

Този Давидофф ми е абсолютна слабост в предстоящият сезон - есента. Направо ти завиждам, че си го открил в продажба, той е за арабският пазар, доколкото знам.
Страхотен парфюм за моята кожа - съблазнителен, мек, луксозен, прекрасен с една дума, макар и изстрелян насляпо от моя страна, води се унисекс, за мен е абсолютно удоволствие да го нося. Някъде назад в темите Ковачева го е описала, така както тя си може, но търсачката е отвратителна в тази нова версия.

# 247
И аз имам този Давидоф прекрасен е. И Agar Blend имам и той е върха.
Съветвам те горещо да го вземеш, особено ако си го намерил на добра цена.

За подаръка съм и аз за Коко Ноар или Ноар Том Форд. Ванил Фатал е обаче най- перфектният подарък за мен. Искам някой да ми го подари.

# 248
Vanille Fatale стои прекалено близко до кожата,не се усеща много наоколо,не ми допада .От private blend-а на TF ми допада Fleur  de Portofino,неземен/напомня на Gucci bloom/,но като цяло са ми доста нетрайни за цената,която държат...

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 22:22 от macadamia

# 249
  • Germany
Здравейте дами Simple Smile Имам една малка дилема за сезон есен/зима. Двоумя се между два парфюма и искам женското ви мнение. Става дума за La Yuqawam Homme Rasasi и Davidoff Leather Blend . Твърдо бях решил да е Расаси-то, но в един магазин попаднах на Давидофф, който знам че е изключително рядък за намиране. Момичетата в магазина ми го предлагат от доста време, като казват че това бил най-якият парфюм. Искам тези от вас, които имат наблюдение към тези 2-та да споделят Wink

Глас за Davidoff Leather Blend Hands Plus1 Много е як Heart Eyes Joy  Моят любимец от серията е Amber Blend, но всички си заслужават. Мъжът ми също предпочита Leather Blend  пред останалите. La Yuqawam Homme Rasasi също е хубав мъжествен аромат, но доста прилича на Тускан ледър на ТФ, и смятам, че вече е доста по-масов, което в твоите среди може да е евентуално проблем Stuck Out Tongue Winking Eye.

Днес ми пристигна отливката на Imitation Woman Amouage. Не съм отворила капачката, не съм пръскала от него още, просто го сложих на нощната ми масичка, и цялата ми спалня мирише на него Flushed. Какво е това ядрено чудо Flushed

Не го пръскам, защото втори ден нося Joy by Dior Christian Dior

Съгласна съм напълно със Sysly. И за мен Joy by Dior Christian Dior е своеобразен пачуърк от парфюмни хитове.

Не разбирам истерията около парфюма и как видиш ли, е разочаровал феновете на Диор, които са очаквали чудеса и не могат да простят на François Demachy, че не е произвел чудо непомирисвано досега. Хората, следящи отблизо пазара на парфюми са напълно наясно, че трудно ще се произведе нещо такова. Също така знаят още по-добре, че при условията на днешно свръхпредлагане на парфюми, при никнещи като гъби нишови компании и трудно оцеляващи дизайнерски къщи, едва ли от Диор ще седнат да правят парфюм, който ще се хареса на 100 парфюмни маниаци, които ще чакат да го купят онлайн на изгодна цена. Диор, както и всички останали е на пазара, за да продава и да печели. Дали на нас това ни харесва или не, едва ли тревожи много Диор. Освен това, не разбирам защо толкова трябва да се възмущаваме, като този парфюм е пуснат точно в клас мейнстрийм, за масово носене, и е нормално парфюмът да е носим, приятен, познат дори, стига да се продава добре. За най-върлите противници на Джой и колко безхарактерен е той бих напомнила, че в същия този момент Диор излиза с цяла премиум колекция Maison Christian Dior Collection, с близо 25 броя нови/стари парфюма. Вярвам, че претенциите на всеки могат да бъдат удоволетворени при такова многообразие и не е нужно чак такова тръшкане от страна на нас, публиката, колко излъгани сме останали в очакванията си.  Направо ми е смешна реакцията на всички онези класни ценители, за които парфюмите са Шанел/Диор/Герлен и всичко останало и сега света свършва, като им се предлага точно продукт, който е микс от всичко онова, което харесват и търсят и те пак са недоволни Joy. Няма угодия Joy

Конкретно за Joy by Dior Christian Dior.
Все по-рядко ми се случва да визуализирам картини в съзнанието си, помирисвайки парфюм. С Joy by Dior Christian Dior веднага се сетих за една определена прослойка жени, тук в Германия. Изрядни, поддържани, 40 +, на които трудно бих определила все пак точната възраст, перфектен тен от солариум, руса коса, задължителни козметични интервенции, издавайки високият клас на клиниката, където са направени, идеален незабележим маникюр и грим. Задължителен костюм на Шанел, дискретни бижута и чанта на Hermes и чаша просеко на тротоара пред Луизенхоф. Идеални съпруги, перфектни семейства, богат съпруг. Те миришат изискано, скъпо, ненатрапчиво, сдържано и нюд.  Просто ИДЕАЛНИ ЖЕНИ.
Идеалният за тях парфюм е Joy by Dior Christian Dior. Започва с цитрус и роза. Сок на млад и слънчев бергамот, и млада, утринна майска роза. Смесени толкова идеално, че чак се чудиш, реални ли са. Няма надвикване, няма крясъци, перфектен синхрон и много спокойствие и хармония.
След това става още по-идеално. Цветя, Жадор, мускус и скъп крем за тяло. Цветята са роза, жасмин и иланг. Розата е розова, Граска и дискретна. Жасминът е бял, кремест, няма индолови изстъпления. Илангът е приглушен, парфюмен и поносим, дори за мен. Всичко отново в идеален баланс. Всичко е женствено, няма унисексове, няма и сексове. В базата усещам основно сантал, мускус и пачули, и цветно ехо от идеалния цветен букет. Имам чувството, че парфюмът е правен по учебник, гонена е печеливша формула, как да продаваме най-добре. Да се харесва на всички и да не влиза в крайности. В училищата за етикет в обществото трябва да го въведат като задължителен за дамите.
Аз си признавам, че не бих го купила. Просто ми е прекалено идеален, прекалено лъскав, прекалено фасаден, прекалено лустросан. Хубав, но не бих го избрала, защото знам, че не съм на нивото му и ще ме депресира. Някак ми липсва всякаква тръпка в него. Но съм убедена, че това е идеалният парфюмен подарък. Ако някой ми го подари, въобще няма да се цупя, а ще го изпръскам. Идеалният парфюм за всеки дневен, неангажиращ повод, който няма да влиза в пространството на никой, ще е приятен за всички, няма да предизвиква порочни мисли, няма да докарва алергични пристъпи, лаещи кашлици, коментари, изобщо, цветя и рози. Не мога да си изкривя душата и да кажа не ми харесва, защото личи, че е мислено, че е правен да се харесва, и е направен добре. Но аз все още имам глава на раменете си и нося парфюм основно за себе си, а не за хорското мнение и затова казвам, че е хубав, но за мен е просто скучен. Спокойно ще си живея и без него, без да се сърдя на Диор Grinning Ако трябва да конкретизирам, ще кажа, че усещам от цветята и мускуса на Жадор, от кремавото в Алюр, от сантала на Дюн и розата на Самсара. Все доказани парфюмни класики. Но това е моето мнение.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 02:16 от kovatcheva

# 250
Благодаря много на всички за сьветите

# 251
  • The Evergreen State
Не ми допадна на мен Joy, има прилика с Алюр но ми носи същото усещане като Poison Girl който също не е мой.

# 252
И аз имам този Давидоф прекрасен е. И Agar Blend имам и той е върха.
Съветвам те горещо да го вземеш, особено ако си го намерил на добра цена.

За подаръка съм и аз за Коко Ноар или Ноар Том Форд. Ванил Фатал е обаче най- перфектният подарък за мен. Искам някой да ми го подари.

Дх ,ванил Фатал е наистина перфектният подарък ,а  скоро имам и рожден ден....  Embarassed

# 253
  • София
Ех, Ковачева, как пишеш само! Simple Smile И то за парфюм, в който определено не си влюбена, въпреки че не го подценяваш...

А аз чак през уикенда ще го тествам Joy! Направо нямам търпение! Звучи много, много мой по вашите описания - точно такива умерени, приятни, недразнещи (чак до леко скучни) и леки (офисни, ефирни) парфюми харесвам в последно време. Толкова ми е любопитно дали ще се разберем с него! Simple Smile

# 254
Вчера отидох от любопитство на тествам Джой. Удари ме в носа една неприятна остра нотка, която ми напомни на онази в Twilly, Но тази тук беше още по... Измих се скорострелно, даже не изчаках драйдауна. После погледнах пирамидата му - цитрус, разбрах защо ме е отблъснал така. Вероятно ще му дам втори шанс по друго време, но първоначалното ми впечатление крещи Nope!

Общи условия

Активация на акаунт