Парфюмни размисли и страсти - 218

• 93 962
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Не издържах до утре, метнах чанта и се разходих до БЗ Мол София. Едната ми ръка е залята от лакътя та до китката със Scandal By Night, а другата с Joy.

Scandal By Night учудващо за мен ми хареса. От всички зъбовадни парфюми, този бих могла да нося. Притеснява ме малко медът в базата, навън на топло малко изби на урина, но сега в нас на по-хладно е разкошен. Ще го тествам като времето захладнее и тогава ще решавам.

Така, сега за Joy bu Dior.
Върху моята кожа няма нищо, ама нищо общо от това което  се усеща от  блотера. Няма роза, има тубероза и иланк иланк + цитруси, мускус и сантал.
С три думи - нещо ново, нещо старо и нещо на заем. Като тук Новото е минимално, Старото също, в повече е това на Заем.
При мен от началото до края му водят борба за надмощие Алюр и Туили. На моменти се появява и някоя от Мис Диорките, не мога да определя коя точно. Има го Диорският почерк, но краят му е типично Шанелски.
Като цяло  ми харесва, Туили и Алюр не мога нося, но така забъркани са ми и идеални. В базата също много ми харесва, избистря се, изкристализира и има един тънък, елегантен луксозен и мускусен шлейф.
Бутилката и сока не са моите, но може и да си го купя, след по обилно опръскване и разносване ще реша. Не ми е належащ и не бързам, по-нататък ако ми изпадне изгодно или ми го подарят бих го носила с кеф.

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 18:12 от Sysly

# 226
Момичета,Денс дали сте пробвали нещо от Floris? Четох за марката,но дали има нещо,което си заслужава там,дали да поръчвам проби да ги опознавам или? https://www.fragrantica.com/designers/Floris.html
Наскоро тествах  Sirena-леко сладък, акватик, изключително, ама изключително  тих, трайността му беше около средната.  Не  е лош , напротив -даже е лесен за харесване ,  но не мога да кажа, че е нещо  изключително или запомнящо се .

# 227
Днес специално се запознах с произведението Joy by Dior - изключително женствен парфюм, дневен, елегантен. Първоначално реших, че Диор са успели, усетих го единствен, но  след два часа не бях убедена, възможно е да е от жасмина. Доближава се до друг парфюм, а в някакъв момент е неповторим с усещане за розов крем и мускус. Нещо с трайността не съм очарована, но аз и не пръснах много.
Харесва ми, носи висотата на Диор и сладък летен шик Revolving Hearts

# 228
Аз пък днес направих паралелен тест на двете ръце между Joy by Dior и Алюр ЕДТ, нямат общо един с друг в развитието, на носене. Допирна точка в цветята да, особено в жасмина, но ванилията липсва въобще в Диор, а е основна водеща съставка в Алюрите. Напръсках се хубаво отново и още повече ми хареса. Наистина е много женствен. Приятелката ми пощуря по него. Интересно ми е сестра ми дали ще го хареса. Тя не разбира нищо от парфюми, но търси силни и шлейфови и има претенции.

# 229
Пробвах и аз Joy, както и предполагах много ми хареса, но ми е слаб и нетраен. Щом и в косата не го усещам, а пръснах към 18 часа. Прилича много на Алюр, дори мислех като ми свърши да взема Джой, но това беша само първите 2 часа. Повече ми харесва от Габриел, аз него всъщност не си спомням как ми беше като трайност.
Алюрите са с повече ванилия, да, но има нещо креместо, което прави тази прилика.

# 230
Жасмина и розата според мен. Обаче ми е странно как ви е слаб. Аз вярно пръскам по врачанската школа, но за мен е много силен парфюм. Да не пръскате малко?

# 231
Първите два часа го усещах доста добре, но после много затихна и изчезна. Пръснах 2-3 пъти по ръката и 4 пъти в косата и шията. Пак ще го пробвам де.
Със Саваж е същата работа, много го харесва мъжът ми, но му е слаб. Той пък все Монтал носи и си мислех, че много е свикнал с тях и всичко друго му е слабо.

# 232
Днес преди да отида на работа минах отново да се напръскам с Joy by Dior. Няма мостри, но мацката ми предложи да ми отлее, та сега имам цяло виалче за разносване.  Sunglasses
Снощи се душих почти до полунощ и не ми даде мира, не можах да разбера от къде идва начина по който го усещам, и защо на моята кожа се изменя така неузнаваемо и от къде се появяват несъществуващи съставки.  newsm78
В момента съм прясно полята и отново усещам тубероза и иланк, не буквално, звучат абстрактно в комбинацията с цитруси и пачули /то е в минимално количество, толкова колкото само за да подчертае останалите нотки и да предаде една пикантност/. Не усещам нито роза, нито жасмин. Цялостното усещане е за приятен, женствен и пристрастяващ аромат.  Нищо и от никъде в него не ми пречи и не ме дразни, душа се непрекъснато и ми харесва как го излъчва кожата ми. Звучи закачливо, леко, кристално и звънливо, но  в същото време луксозно и скъпо.
Освен Шанелска заемка, и малко от Ермес /Туили/ намирам доста и от Герлен. Има моменти в които звучи отчетливо и почти индетично с Шалимар Суфъл. Дори ЛМ, за който парфюмите са или хубави или мухозоли и изобщо не е парфюмно ориентиран, се подразни от това, че не отлепям носа от ръката си и от любопитство какво толкова интересно има там, ме помириса. Заключи, че този парфюм го имам и той много го харесва и не разбира защо се обдушвам така съсредоточено. На въпроса ми кой е парфюма ми донесе бутилката с Шалимар Суфъл!?.Simple Smile И ванилия няма тук, но създава точно такова усещане.
Абе, изпълнили са целите за този парфюм и то много добре! Щипнато е от тук, от там от най-добрите изпълняния пуснати на пазара до сега, съчетано е и прелято гладко и плавно, има си красивата база и шлейф, има го и Диорското усещане за лукс и чистота и им се е получила перфектната комбинация. Малко като от "Клъцни, срежи", но не се е получил Франкенщайн, а една добре изпипана мадама, от типа "Жената мечта"  4470. А и хем пускат нещо ново, а не поредният флакър, хем ще се продава като топъл хляб. Спокойно замества поне 4 отделни парфюма в гардеробчето и така си решаваш дертовете за останалите. Та ще излезе и на сметка даже.Simple Smile
Като трайност, и то на ръката ми издържа осезаемо най-малко 8 часа, това при мен означава, че ако го нпръскам на шията и косата ще си е там и на другият ден.
Може и да си го купя, но като свърша Шалимарите и Мис Диор Шери и оше някой друг парфюм.... Grinning
Виж, като подарък ще го приютя без да се замисля. Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 12:19 от Sysly

# 233
  • Бургас
Sysly,много обичам твоите постове,обожавам начина ти на писане.Никога не натрапваш мнението си,а само описваш как усещаш парфюмите,благодаря доставяш ми истинско удоволствие.Макар мнението ми за Джой да не съвпада никак с твоето уважавам написаното от теб и ако не го познавах бих изтичала веднага да го пробвам!Аз не намирам нищо Герленско в този парфюм,от Суфъл пък въобще,но е истина,че се преобразява доста пъти и при всеки показва различните си лица.

# 234
Sysly,много обичам твоите постове,обожавам начина ти на писане.Никога не натрапваш мнението си,а само описваш как усещаш парфюмите,благодаря доставяш ми истинско удоволствие.Макар мнението ми за Джой да не съвпада никак с твоето уважавам написаното от теб и ако не го познавах бих изтичала веднага да го пробвам!Аз не намирам нищо Герленско в този парфюм,от Суфъл пък въобще,но е истина,че се преобразява доста пъти и при всеки показва различните си лица.

Кристалче, къде пробва Джой, в Парадокс ли?
Днес ходих и Дъглас и в БЗ, няма го още.

# 235
  • Бургас
Да,в Парадокс има и новия на Е.Сааб за който се интересува.

# 236
Да,в Парадокс има и новия на Е.Сааб за който се интересува.
Благодаря, хич не го обичам този магазин, но ще се прежаля.Simple Smile

# 237
  • Бургас
Аз също,когато звъннах да питам за Джой и после отидох консултантката ме пита дали аз съм звъняла,казвам да.Питам защо никой друг ли не се интересува от новия на Диор и тя отговаря само вие попитахте,магазина както винаги беше напълно пуст,само аз бях вътре.И много рядко като ходя засичам хора там,веднъж само една мацка питаше за Габриел и това беше.

# 238
Харесвам Парадокс,защото има всичко ново,което и излязло на пазара.Станало ми е традиция като ходя до морето,да си взема най-новия излязъл парфюм към момента...носи ми невероятна емоция

# 239
Моля, преджете ми траен парфюм за много близьк човек на когото сьм задьлжена. Парфюмите, които знам, че ползва са Коко Мадмоазел ( парфюм) Том Форд White patchouli и Moss Breches, както и пьвия на Ботега Венета ( не си спомням името). Искам да и подяря нещо което хем да и кареса, хем да не е от тези, които знам че ползва. Бюджета ми е до 400 лева. Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт