Парфюмни размисли и страсти - 218

• 94 032
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
Бутилката на Scandal обаче е покъртителна. Мен такъв кич мигновено ме отблъсква. Поради тази причина никога не съм пробвала обувките на Carolina Herrera - дори към тестване не ме подтикват. Някои парфюми на Paco Rabanne също ми действат така. Е, Скандала ще го помириша заради хубавите отзиви тук, но видът му предварително ми влияе негативно.

# 211
Денси, спомена Кафе тонка и потърсих информация за него. Тест няма как да направя. Дали е добра идея за покупка на сляпо? Като се има предвид, че това, което не ми хареса, отива при мъжете вкъщи, обикновено все на някого допада. Т.е. унисекс е, виждам, но има ли някакво излъчване, което може да се определи като по-женствено? Как е като трайност и сиаж?

# 212
Средни трайност и сиаж. Той е специфичен парфюм и все пак не бих те посъветвала да го купиш насляпо. Аз не можах да се реша почти година, с ежеседмични почти проби. Накрая го взех, но никога няма да ми стане много любим. Кафето е мока с много боб тонка. Типичен унисекс е, топъл и може да се носи и от двата пола, но дамско изразено много няма. Аз по принцип намирам кафето за по мъжки аромат и може би оттам идва това. Не е скъп и може би ще пасне на някого от семейството ти, щом нямаш вариант за проба, но никога не мога да съм сигурна.

Аглая, пропусни Скандала нов, че и стар, той не е парфюм за теб и няма да ти хареса мисля.  Hug Ти харесваш друг тип аромати. Щом и бутилката те дразни още повече. Обувката е хубав парфюм, но много хора ненавиждат бутилката и не го и помирисват.

# 213
  • София
Нощният скандал е Скандал, който сериозно е разбъркан с мед и е леко затоплен в жарава, за да е по-секси. И двата ги харесвам. Имам Скандал, докато новият е сред плановете ми за скорошна покупка.
От Диор и аз съм разочарована. Минах да тествам и е това, което очаквах. Удобен като стара ръкавица и носим, но нищо повече, а такива парфюми имам много. В руската Фрагрантика дори призовават Диор да наемат нови парфюмеристи, защото са започнали да се изчерпват откъм идеи и да се повтарят. Аз не съм убедена, че е точно така. По-скоро се притесняват да не изгубят преданите си потребители, рискувайки с нещо по-екстравагантно.
Щях да ходя да тествам новия Ajmal Abia Noir, но не ми остана време и не разбрах дали са го заредили. Гледах му пирамидата и очаквам, че ще се влюбя в него.
Днес съм с:
https://www.fragrantica.ru/perfume/Tom-Ford/Fleur-de-Portofino-30677.html
И съжалявам, че имам само отливка от него, която ми даде етърва ми, за да пробвам. Идеален е за температурите навън.

# 214
Да, Денси, сериозно ме отблъсква бутилката и това ми влияе.

Аз пък поръчах два Molinard-а от парфимо. Някак, като става дума за не толкова популярни брандове, не ме е страх от ментета, Гуталите си бяха съвсем наред, поради което действах смело. Няма голям интерес към Molinard като че ли и в темата; гледам, че основно аз подхващам разговор за този бранд, но ми се ще да споделя, че той хич не е за пренебрегване. Тествах всичко, налично в The Circle, и почти нямаше парфюм на Molinard, който категорично да отхвърля.

Сега поръчах Vanille Fruitee, който през зимата много ми хареса и само защото купих Secret Sucré, който е още по-хубав и близък до него, отложих покупката. Сега обаче го има наличен за 57 лв. и не се сдържах. Доста е сладък, карамелен, ванилов, вероятно по-подходящ за студено време, но му обърнете внимание, наистина е много хубав, поне за мен. Месеци наред мисля за него.

Другият, който поръчах, е Violеtte - за същата супер изгодна цена. Със сигурност съм го тествала в магазина, обаче не го помня, така че е до голяма степен поръчка на сляпо; щом не го помня, значи не ми се е сторил чак уау, но със сигурност не ми е направил и лошо впечатление - виолетка и ирис ми звучи добре, може би ще е пудрена виолетка, цитрусите ще му придадат свежест. Сега се надявам да получа оригинали и всичко да е наред.

# 215
Аз също съм от отбора за тези, за които бутилката е от решаващо значение за да ме съблазни да го тествам. Много парфюми съм подминала точно заради това. На Jean Paul Gaultier Scandal и  Scandal By Night  бутлчето от 30 мл. е без напърчените кълки и е много красиво, ако някой както и мен това го спира за покупка е решение.

Най-накрая си купих Clinique Aromatics Elixir, вчера го разносвах и не мога да се нарадвам, че вече е мой. Малко по-силен и присъствен ми е от моят вкус, но с един пестелив фъс на варта ми е Ок. След обяда излизах и върху него сложих Солей Блатнк ТФ и се получи неочаквано добра комбинация, получих даже комплимент от фризьорката ми.

С разносването на Molinard de Molinard Molinard  Ударих на камък, първият половин час направо ме нокаутира, много наситен и интензивен ми идва, нямам голям опит с такива зелени аромати и ми дойде в повече. После като изсъхне, става по-мек и благороден, но пак ми е силен. Странното е че на другият ден някак ми липсваше ароматът му, исках пак да го усещам, но се въздържах, оставих го малко да си почине, а и аз от него и ще опитвам пак.

И аз съм любопитна за новостите по рафтовете, но ще трябва някак да издържа да утре. Опитвам се да не се навивам предварително и да нямам очаквания, пък ще видим...

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 12:40 от Sysly

# 216
Гледам, че вече Vanille Fruitee е неналичен в сайта. Голяма работа е форумът. Simple Smile Хайде, която е поръчала, да разкаже после дали ѝ харесва.

# 217
Аз съм пробвала почти всичко на Molinard и почти нищо не ме грабва. Не е мой въобще бранда. Да не говорим за голямата ми омраза към Хабанита, а в последствие и Бялата. Харесах веднъж една Тубероза, но беше с помпа и категорично се отказах да я купя, после я издирвах, но не я намерих и сега вече не съм сигурна дали бих я взела.

# 218
Хабанита и аз не я харесвам особено. Много неща от серията с лилави бутилки харесвам обаче, а още повече другата - с белите, която е по-луксозната.

# 219
  • София
Figue на Molinard е доста приятна смокиня, но е лекичък и нетраен.

# 220
Figue на Molinard е доста приятна смокиня, но е лекичък и нетраен.
Да, точно така е.

Днес съм със Синия чай на Булгари, побърква ме от свежест и радост. Heart Eyes Толкова да ми харесва този парфюм. Обаче термосчето, което имам ме плаши.

# 221
  • Бургас
Момичета,Денс дали сте пробвали нещо от Floris? Четох за марката,но дали има нещо,което си заслужава там,дали да поръчвам проби да ги опознавам или? https://www.fragrantica.com/designers/Floris.html

# 222
Аз съм пробвала Amaryllis Floris, въобще не ми хареса. Мирише на старо.

# 223
Момичета,полях се обилно преди малко с Elie Saab Le Parfum in White....мнооого мой,в началото е много белоцветен,след това леко ми напомня на Scandal,но без многото тъмен мед в него,този е някак си пак гурмадски,но по-нежен ....продължавам да го изследвам...за първи път ми се случва след поливане с парфюм,да ме наскачат всички пчелички и осички в кафето....не ми беше скучно .....хахахаха.Следващата ми покупка определено ще е Joy на Dior ! Heart Eyes  Animal Bee
....След 4 часа вече,парфюма ми напомня на млечен сладолед,покрит с конфитюр от червени плодчета.....толкова елементарно на пръв поглед,но вкусно и пристрастяващо.....обичам го вече ! Green Heart
Има нотки от Scandal все още ,но са някак си много по-меки,на устата ми идва да кажа- онези нотки,но подправени с хубаво,бяло мляко.... Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 16:09 от macadamia

# 224
  • София
Днес получих още от Ellie Saab le parfum in white от Escentual и са ми сложили мостра от Scandal by Night. Не е мой тип, за парфюм с мед и тубероза фаворит ми остава Issey Miyake L'eau D'Issey Absolue.

Общи условия

Активация на акаунт