Парфюмни размисли и страсти - 218

• 93 830
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
  • Germany
Бледолилава, мисля, че няма специална тема за това, може и да греша, но пък ревюърите в тубата правят непрекъснато такива класации, та има материал за гледане Joy Аз мисля, че това е доста индивидуално, зависи си от химията между човека и парфюма, от душевното състояние на човека, от това дали е щастлив, какво излъчва, от това къде работи, с какви хора се среща, какви места посещава. Наблюденията ми са, че хората реагират най-често на приятни, забележими, най-често мейнстрийм парфюми и в повечето случаи ни изненадват и нас самите с реакциите си Joy. Рядко, изключително рядко съм получавала комплимент за нишов аромат. Мога да ти кажа аз с кои парфюми съм получавала най-много комплименти, както и да споделя аз какво съм забелязвала върху друг. Надявам се да се включат повече хора с лични наблюдения. Но за мен е важно едно, да не се водиш по такива класации, най-секси, най-комплиментарен, най-най, а просто да откриеш този парфюм, с който се чувстваш добре,и ако се харесва и на околните, става още по-хубаво.
На мен най-много комплименти са ми правени за
1. Hypnotic Poison Christian Dior Особено в последните години. Почти не съм имала случай, в който да съм с този парфюм и някой да не е казал уау, страхотен парфюм, много ти отива. Кой е?
2. Eau des Merveilles Hermès и Elixir des Merveilles Hermès. На бившето ми работно място познаваха по ароматната диря, че съм отишла на работа. Носила съм ги да ги показвам и двата, пръскали са се почти всички, които са ги харесвали на мен, почти никой не си ги е купил, но всички признават, че са страхотни.
3. Fashion Decree Woman Atkinsons И за него нямам случай да съм била в среда с повече хора, и да не получа комплимент за парфюма. При това винаги с възхищение.
4. Citizen Queen Juliette Has A Gun Romano Ricci като го е измислял, си е мислил за мен Joy Шегувам се, но не можах да се сдържа, след последните коментари, които прочетох за парфюма. Истината е, че за него съм получавала комплименти от жени на всякаква възраст, от клиенти, сексистки покани от таксиметрови шофьори, чувала съм и коментари от 80 годишни мъже, ех, ако били по-млади Joy , от строителни работници, какво ще ми направят, като мириша така Joy, казвали са ми, че съм дошла и съм оправила въздуха с този парфюм Joy, дъщеря ми казва, че така мирише мама, мъжът ми, майка ми, сестра ми, близкото ми обкръжение го харесват върху мен.
5. Lady Vengeance Juliette Has A Gun Изключително присъствен, аз го харесвам даже и след 24 часа. Нося го рядко, защото е ароматен подпис на майка ми, която ползва четвърта стотица от него, и също винаги я питат, какъв е този толкова хубав парфюм.
6. Angel Garden Of Stars - Violette Angel Mugler Жалко, че е спрян. Изключително шлейфов и забележим. Голяма моя любов. Шедьовър! Ако някой знае колко е голям Дивака на ул. Христо Белчев, огромен ресторант на два етажа, ще кажа, че са разпознавали присъствието ми още от входа с този парфюм  и по ароматната диря са ме откривали Stuck Out Tongue Winking Eye Joy Дъщеря ми казва като го усети, че иска да й го подаря Joy
7. Choco Violet Mancera Не съм го носила толкова много, колкото останалите, но винаги, когато съм била с него на работа някой въздиша, че мирише много вкусно около мен Sunglasses
8. Cruise Collection - Escale a Portofino Christian Dior За него чувам задължителното: Хей, ама ти миришеш на лимони! Аз не харесвам лимони в парфюм въобще, но този много ми харесва на теб Joy
9. Narciso Rodriguez For Her Narciso Rodriguez Тук коментарите са излишни. Ще кажа само, че ММ ме идентифицира с него. И той ми го е избирал. Не оставам никога без него.
10. Wonder Rose Zara Ето за този парфюм на Зара съм получавала повече комплименти от познати, отколкото за всичките ми нишови парфюми, взети заедно. Винаги ме изненадва неподправената реакция на хората, с които се прегръщам за поздрав, уау, страхотен парфюм, кой е. Всичките ми приятелки го накупиха покрай мен Joy и си го носят с кеф. Особено пък с тази цена - 10 евро за 100 мл Joy.

От мъжките аз лично реагирам и припадам винаги по мъже, които миришат на

Terre d'Hermes Hermès, Valentino Uomo Intense Valentino, La Collection M7 и M7 Oud Absolu Yves Saint Laurent, L’Homme Ideal Eau de Parfum Guerlain, Aventus Creed, Hinoki Comme des Garcons, Encre Noire Lalique, Prada L'Homme L'Eau Prada, Tobacco Vanille Tom Ford, A*Men Pure Tonka Mugler, Illusions Noires Au Masculin Eau de Minuit Lolita Lempicka. Последният парфюм , който ме изненада с огромни шлейф и трайност, и с това колко добре стои върху мъж  беше  Swiss Arabian Cupid Smile И то без да е прясно нанесен и без подновяване, след близо 9 часа носене.

От дамските или унисекс, които не харесвам на себе си, но ми харесват на друг, съм правила комплименти за Bright Crystal Versace, Tobacco Vanille Tom Ford,  Alien Essence Absolue Mugler, La Panthere Cartier.

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 00:27 от kovatcheva

# 301
Бледолилава, мога и аз да се включа с отговор на питането ти. Парфюмът, за който отнесох най-много комплименти, при мен беше ето тази версия на Red Door:
https://www.fragrantica.com/perfume/Elizabeth-Arden/Red-Door-Lim … dition-11254.html
Влачеше километричен шлейф и във времето, когато беше все още нов и сравнително непознат, често са ме спирали и на улицата да ме питат за него.

# 302
  • The Evergreen State
Най-много комплименти съм получавала за Narciso Rodriguez For Her, питали са ме какво нося и за Womanity Mugler.

Комлименти съм получавала и за Allure Chanel който ми беше парфюм подпис преди много много време и който и до днес е много специален за мен.

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 10:59 от Athena

# 303
  • София
Да подчертая, че Ковачева е напълно права. Най-комплиментарни обикновено са мейнстримите и то някои, които тук в темата често слагаме в графа скучни, постни или прекалено банални. Нишовете рядко се оценяват по достойнства.
Подобно на г-жа Вейдър съм усещала, че явно Ардените ги правят така, че да се забелязват, а уж са си най-обикновен, че и евтин масмаркет. Аз ще изброя моите най-комплиментарни малко по-късно, че подготвям багажа на Малчо и на малката кака за почивка с баба и дядо.
При мъжете аз се "хванах", че най-добре усещам Булгаритата и Мюглерите. Но това вероятно е и заради моята лична слабост към двата дома. Напоследък се изненадвам, че се впечатлих силно от Легендата на Манблан.

# 304
  • Бургас
Най-много комплименти съм получавала за Мон Герлен категорично!Няма човек около мен,който да не се разтапя по този парфюм.Не мисля да оставам без него,и аз като Бисквит съм на 3-то бутилче и ще си купя ново.Герлен е най-любимият ми бранд завинаги!!!Алюр също го отразяват,с него в началото не се получиха нещата,а сега ми е сред топ парфюмите и хората го харесват върху мен.Kissing Heart Това с мейнстрийм парфюмите е ясно,че се възприемат определено по-добре от околните,това са и моите наблюдения.Комплименти получавам доста и за Пойзън Гърл,влачи уникален шлейф.Преди много носех Брайт Кристал,хората го свързваха с мен,но вече не го нося.Все още ми харесва обаче.Приятелките ми също като мен си припадат по-https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Blossom-Love-43476.html И сред ниш и мейнстрийм парфюмите има попадения,когато човек не се отказва да търси.Пробвах още няколко неща от Крийд,явно няма да се разберем с бранда,но не съм го отписала все още.Парфюми,които аз харесвам върху други са Alien и Клое ЕДП.Вторият е великолепен,не знам какво чакам та не го купувам,отдавна му се точа и все не стигам до него,а преди никак не го отразявах,сега нещата се промениха.Парфюм за днес Амуаж Сиел.Kissing Heart

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 11:53 от Bright Crystal

# 305
Съгласна съм като цяло, но специално тази разработка на Elizabeth Arden беше с по-висока цена от 5th Avenue и сродните му. И днес не се намира в магазините, които по принцип предлагат ЕА. Аз съм го купувала от летище и тогава си струваше около 50 евро.
Легендата на Мон Блан е мой абсолютен фаворит, за съжаление го спряха. Виждам, че се намира тук-таме по сайтовете.
Ааа, сетих се за още един -  Champagne на Ив Сен Лоран, истински дзвер, който го няма от много време. Не знам защо, но винаги ми е напомнял за Сирия.
 Мон Герлен при мен никой не го отразява Grin нито Аурата на ТМ, а тези двата също са ми любимци и ги нося често.

# 306
  • София
За комплименти не се сещам, ама за позиви за повръщане- да. Бях меко казано озадачена, но го предизвика Jasmin Noir на Булгари. Приятелката ми не на шега щеше да повърне, не беше бременна. 🙄
Малко извън темата, ама думата комплиментарен наистина се оказа несъществуваща. Чак речници отворих. Моля, да не се приема това като забележка. 😊

# 307
При мен Шанелите са отнасяли най-много комплименти.

# 308
И на мен Шанелите и Адикта на Диор най- много. Харесват ме и с Табако Ванил, без сестра ми, която щеше да припадне и за малко да ме свали от колата си веднъж. Скандалът беше чутовен и досега го мрази, и ме закача за него.
Амуажите понеже са невероятно силни, също винаги се отбелязват, често обаче не с добро хохохохо.
Килиън и Том Форд също получават комплименти.

# 309
  • Пловдив
Някой вече има ли впечатления от Insomnia Faviol Seferi?

# 310
  • София-в сърцата на моите деца
При мене Олимпеата и  Гучи Гилдито с най-много овации!

# 311
Някой вече има ли впечатления от Insomnia Faviol Seferi?
Да, аз го имам. Писала съм за него. Плътен, шоколадово- ликьорен. Ако нямаш грандиозни очаквания е добър парфюм, с много сериозни излъчване и трайност. Гледано е много от Черепа на Килиън, но класата между двата е от различни вселени. За цената си е чудесен.

# 312
  • София
Не знам дали думата я има или не, но в руската фрагрантика я ползват активно. Моите 10 най-комплиментарни са:
1. Black XS  for Her, PR - старата версия
2. Olympea PR
3. Allure Chanel
4. Addict Dior
5. Wish Chopard (доста се чудех, че така се харесва, защото на мен ми е тийнейджърски, но пък на моята кожа сладките аромати винаги се отварят много приятно)
6. 212 VIP Rose CH
7. Manifesto l'Elixir YSL
8. NR for Her Eau de Parfum
9. Aqva Divina Bvlgari (този пък съвсем ме изуми, защото на мен ми е ежедневен за ваканция и нищо повече)
10. White Tea ЕА (на мен се разкрива като някакъв супер скъп парфюм! - писала съм много пъти, че едната ми дъщеря е луда по марката и вкъщи имаме май всичко възможно, но признавам, че на тази марка са и 2 от парфюмите, които при мен замирисват гадно или поне на мен така ми се струва, докато на други хора си миришат приятно Sad).

Най-спорни са любимите ми Монтали - с тях съм чувала от "магичен аромат" до "отвратителна воня".

# 313
  • София
Ааа, сетих се за още един -  Champagne на Ив Сен Лоран, истински дзвер, който го няма от много време. Не знам защо, но винаги ми е напомнял за Сирия.
Няма го, защото е преиздаден под името Yvresse малко след появата му на пазара, след разразил се шумен скандал и съдебни дела около името. Ив Сен Лоран губят делото и се принуждават да "преформатират" парфюма - сменят името и флакона (но не и аромата) и го пускат като Иврес. И той е труден за намиране, но не е невъзможно при добро желание.

# 314
  • На черешатааа
Може ли  2-3 думи за този парфюм https://www.fragrantica.com/perfume/Agent-Provocateur/L-Agent-Ea … cateur-14406.html

Общи условия

Активация на акаунт