ОСМИ клас пред нас е - ваканцията си тече -14

• 65 206
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Много ми се иска, при нас да е като при Ментата, защото вярвам в нещата, които казва, но положението в действителност е като при Човечето Joy!
И детето, както и аз, обичаме съня до обяд почти. И си го спим. Всеки уикенд си казвам, е не може така, ще ставам рано, ще правя палачинки и фрешове, ще сготвя нормален обяд, ще отидем някъде и ще си легна размазана в 22 ч. Не ми се получава! Закуската става обяд, излизаме или лентяйстваме и се оказва, че в 0.00ч сме в разгара на силите! Няма воля, няма дисциплина! Joy

# 451
Не знам какво да кажа.... Цяла нощ не  спи, става след 13 ч, не спортува, не излиза на разходки- нейните приятелки са на гости при баби в провинцията, а ние сме само градски екземпляри. Чати си с тях, натоварва очи/зрение с нон-стоп лаптоп, телефон, слушалки постоянно в ушите - кейпоп, на лаптопа- кейсериали, ТВ-то като фон върви - ни гледа, ни слуша, но да е включен телевизорът.  Опитвала съм с разговори, убеждения, здравно-образователни статии й пращам по месинджъра - белким прочете - резултат за кратко, после пак тъй, както е свикнала- анархия и свободия. През уч.год. не е така, обаче.
Аз не съм родена за родител-цербер. Не ми е в характера, за сметка на това майка ми беше такъв родител, затова аз сега не съм като нея.

# 452
Трябва ред и дисциплина, желязна при това. Лентяи не са ни нужни. Те си стоят на борсата и си цоцат от нашето. Пари се правят до обяд, при бистър и бодър ум. Следобеда лежерно, вечерта за забавление, нощта за сън.
Абсолютно съм съгласен, че обществото не може да съществува без прослойки. За всичко трябват хора.

# 453
Камея, мисля че живеем в една къща 😂 Описа голямата едно към едно.
Аз пък не мисля, че точно пък по време на ваканцията трябва да стават в 6 часа. И за какво.

# 454
Ние ставаме рано и през лятото- ако не сме на работа- най- хубавият плаж е рано сутрин- свежо, чисто, спокойно, морето не е размътено.Ако сме на планина- сутрешните преходи са най- предпочитани.А две седмици детето от ПГ досега е на лагер през лятото с прибиране вечер у дома.Обикновено отпътуват към 8.30 така че няма как да спи до късно.За никого не е проблем ставането, лягаме си малко след 22. Нощем- никакви телефони и компютри, но и никой няма такава потребност

Радвам се, че детето е свикнало като нас,има същия ритъм
През уикендите все още си посипва в следобедните часове.

Да попитам, вашите деца как приемат избора, щастливи ли са с него, тъгуват ли за старите приятели

Днес пак говорихме, че трябва да има някаква насоченост, така ще има цел и ще знае към какво се стреми, той пак изброява 5-6 имена, с които са заедо от Първа група в ДГ до предстоящия седми клас и ме пита знам ли те къде ще учат, да са пак заедно.

# 455
Никога не съм разбирал хора, за които час и време са някакво имагинерно понятие. Държа ги далече, защото се провалят винаги. На среща в 10, да ми дойдат в 12.30, е без мен. В случай, че става въпрос за бизнес, е недопустимо. Светът е шарен, породи всякакви.
Абсолютно съм съгласна с теб. Затова написах:
Също я уча, че трябва да е сериозна, когато има ангажимент. Т.е. като е на училище, никакво закъснение, никакви пропуснати часове. Става се навреме, без никакви извинения. Стриктна е без наша намеса (ние с баща ѝ спим, когато тя става и излиза)...

Но за времето, когато човек няма ангажименти правилата са коренно различни.

Да се гърчиш по един същ начин и в делник, и в почивка, ненужно и натоварващо.

# 456
Аз имам авторитет пред детето, изпълнява всичко, което кажа.
Няма нещо, което да считам за важно или вредно, което да допусна да прави. Просто различните родители имаме различна представа за това какво е ок и какво не Simple Smile

# 457
Никога не съм разбирал хора, за които час и време са някакво имагинерно понятие. Държа ги далече, защото се провалят винаги. На среща в 10, да ми дойдат в 12.30, е без мен. В случай, че става въпрос за бизнес, е недопустимо. Светът е шарен, породи всякакви.
Абсолютно съм съгласна с теб. Затова написах:
Също я уча, че трябва да е сериозна, когато има ангажимент. Т.е. като е на училище, никакво закъснение, никакви пропуснати часове. Става се навреме, без никакви извинения. Стриктна е без наша намеса (ние с баща ѝ спим, когато тя става и излиза)...

Но за времето, когато човек няма ангажименти правилата са коренно различни.

Да се гърчиш по един същ начин и в делник, и в почивка, ненужно и натоварващо.
Правилата са винги едни. Безделниците и безпразниците, винаги са били обслужващ персонал.

В седем въртя палачинки, в осем е закуската. Който стане в девет, яде студени подметки.

# 458
  • София
Малеее, Мента, верно ли въртиш палачинки в 7?  Направо набра фенки тук, та ако ще в 9 да са на подметки! Продаде се добре, евала! Joy

# 459
Правилата са винги едни.
У вас - да.
Но познавам няколко деца, израсли с такива правила и резултатите са точно обратните, това е причината много да внимавам и да има ясна разлика м/у правилата в делник и правилата, когато човек е свободен.
Скрит текст:
Моят мъж също е по-ранобуден, но прави само сместа за палачинките, като се събудят принцесите, тогава ги сервира пресни Stuck Out Tongue Winking Eye

# 460
Трябва ред и дисциплина, желязна при това. Лентяи не са ни нужни. Те си стоят на борсата и си цоцат от нашето. Пари се правят до обяд, при бистър и бодър ум. Следобеда лежерно, вечерта за забавление, нощта за сън.
Абсолютно съм съгласен, че обществото не може да съществува без прослойки. За всичко трябват хора.
Да бе! Пари не се изкарват само от 9 до 12. Има безброй примери - борсови играчи, работещи с/за американски компании, медицински специалисти, музиканти, казина, ресторанти...работят на смени или само нощем. За биснесмените няма работно време - те са когато и където трябва, за да правят пари. Simple Smile От 9 до 12 бачкат само чиновниците, които не изкарват кой знае колко, че да хранят и безработните.

# 461
Мента 13 в голяма грешка си за "обслужващия" персонал. Точно те са тези с фиксираното работно време от рано сутрин 😉

# 462
Малеее, Мента, верно ли въртиш палачинки в 7?  Направо набра фенки тук, та ако ще в 9 да са на подметки! Продаде се добре, евала! Joy
Не ме засрамвай, де. Не съм за продан.

Мента 13 в голяма грешка си за "обслужващия" персонал. Точно те са тези с фиксираното работно време от рано сутрин 😉
Точно тях визирам. Тия с работното време, и с шапката на главата. Не бих искал дъщеря ми да завърши с няколко езика и да работи в кол център. Нито в бар, обслужващ разгонени, пияни, разпищовени чужденци. Бе, математиката си е номер едно, нали така. Физика, химия и биология също.

# 463
Мента, няма нужда от толкова строгост според мен, нито от желязна дисциплина. Не сме в затвор, а умните деца определено няма да станат лентяи. Лентяи могат да станат тези, които имат да взимат наготово и нямат нужда от работа. Който не е такъв, ще не ще, ще се оправи, бъди сигурен. Неволята спасява, нали знаеш. А и не всичко е пари (мое мнение), но различни хора, различни идеали.

# 464
  • София
Светкавица, моето тъгува, но и се чувства доволен. При смяната, след 4ти клас, нямаше тъга, не се е сещал за стария клас, но сега е друго. При все, че 7 деца от класа, отиват в едно училище, макар и в различни класове, тъгува за всички. Но в рамките на разумното. Наясно е, че всеки следва живота и мечтите си, както и е наясно, че само от тях зависи да поддържат връзка. Някои приятелства ще оцелеят, други не. Нещата от живота са това. На тази възраст, децата трябва да са достатъчно израснали и изградили здрава емоционалност, така че да са наясно, че тъгата и носталгията са нормални неща, но не са определящи.
Водете ги тези разговори, за да не се чудите в 9-10 клас, защо ги ручахте жабетата! Joy

Общи условия

Активация на акаунт