ОСМИ клас пред нас е - ваканцията си тече -14

• 65 150
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ставах за детската градина. За училище става баща им. Той е ранобудният в семейството и на него са пада честта. Grinning За наборката не се става от години - от трети клас се оправя сама /кака й от четвърти/. За малкия обаче става вече две години /ПУК и 1-ви клас/. И той се оправя сам и закуска може да си направи, но много трудно става. Като го събудиш, казва "ставам", но след 5 минути трябва да провериш дали е станал, обикновено не е. Опитахме се да убедим кака му да го буди тази година, тъй като и без това тръгват заедно за училище, но каза, че нямала време и нерви да го буди по три пъти.  Joy Стават в 7:30, бусът идва в 8:05, виждат го през прозореца и тогава излизат. Догодина вече няма да са заедно, така че вероятно и следващата година тате ще става да го изпраща. Изобщо не съм фен на идиотския двусменен режим в държавните училища, който налага ужасно ранно ставане.

# 571
  • София
Днес получих отговор от МОНчивци на въпроса "защо системата за приема показва само първо класиране, а детето ми е записано след второ" :
"Въпросите за приема отправяйте към съответното РИО" Astonished

Написах 2 нови писма едното на РИО другото на МОНчовци.

На едните казах, че не ги питам за приема, а за системата, като посочих отново да прочетат внимателно запитването ми.
Няколко часа по-късно бях уведомена, че писмото ми (второто) има вх. номер, което ме навежда на мисълта, че първият път не са си дали труда дори да ми заведат жалбата.

На другите препратих кореспонденцията, като обърнах внимание, че питам за "повреда в системата", а не за приема.

# 572
  • София
    Олелеее, късметлийка. Аз взех втори, оказа се пак мъж, та сега в семейството сме 3:3. ММспокоен, има подкрепа.

Преди години, малкият още не беше роден, водя мъжа ми да избираме дъски за тоалетните чинии. Надъхан продавач-консултант му показва дъски с механизми: "Ето, господине, тази като я бутнеш и тя автоматично пада." Мъжът ми го погледна и каза: "Човек, аз съм с три жени вкъщи. Да ми такава, която автоматично се вдига." Joy

# 573
    • Варна
    Ах, Лулу, прекрасен кучо! Толкова е сладък!

По време на училище аз будя детето, правя закуската ( държи да хапне вкъщи), ММ прави кафето за нас, за детето обикновено правя мляко с какао. Закусваме заедно и понеже живеем в покрайнините на града, съответно градския транспорт е ограничен, возим ученика с кола до училище. Когато беше първа смяна, това означаваше, че трябваше да сме излезли най- късно в 6:50, за да може да бъде в училище до 7:10 (строяваха ги в 7:15 и влизаха по класове). Сега в новото училище ще бъде само първа смяна, но пък ще започва малко по -късно, съответно - въобще няма транспорт от нас до ЕГ.

# 574
    • На черешата
    Голямата отдавна сама си прави закуската. Дребното заради вечната борба с килограмите, все имаше да сваля 1-2 кг, закусва мляко с чия и мед, мляко с овесени ядки и мед... Сега по навик продължава да пита "Това може ли да го изям?" 🙄

# 575
    • В светлината на слънцето
    Когато коментирахме с дъщеря ми вариантите след 7 клас, още в самото начало изключихме тези, които налагат дълго пътуване. Дори да беше изкарала мега хипер супер резултат двете немски гимназии (9 нег и 73-о), както и 2 английска нямаше да фигурират в списъка, точно заради разстоянието от нас до тях. С градски транспорт е направо убийствено. А с кола няма опция, защото у нас аз съм шофьора, но след като да речем я оставя, нямам абсолютно никакъв шанс за паркиране до работата ми, която е в абсолютния център - ни паркинг, ни синя, ни зелена зона. Та трябва да я оставя, да се върна да оставя колата и да отида на работа - 3 пъти минаване през центъра в трафик. Просто абсурд. Затова след френската, гледахме за училища, които са й в интересите, но имат и удобна за нас логистика.
    Разбира се, когато няма друг вариант, пътуването си става задължително - както в случая с Manzhelka например.

# 576

По време на училище аз будя детето, правя закуската ( държи да хапне вкъщи), ММ прави кафето за нас, за детето обикновено правя мляко с какао.

Точно така е и при нас.
    Поредността на ставане- мъж, аз, дете.

Моят син умее много неща да си приготвя, но сутрин рано е в летаргично състояние, аз го будя около час по- рано преди да тръгне за училище, за да се разсъни,да  огладнее и да закусва у дома. Училището е на 15 мин. пешеходно разстояние, а в първи и втори клас беше на 5-6 мин. пеш.Но почти  винаги го водим сутрин, защото е мрачно, студено- през зимата .През пролетните и летни месеци ходи сам.

Manzhelka , сега осъзнах, че всъщност в І ЕГ имат само една смяна, предполагам вече и в ІV е така, това е огромно предимство. То нямаше и как да е, след като са по едно училище, но аз по навик все си мисля, че всички учат двусменно.Училището, което ни се очертава като фаворит за кандидатстване има две смени, но затова пък е на пешеходно разстояние и тези неща трябва да се премислят.Аз съм пътувала при далече по- неуреден транспорт като ученичка и затова ми е тегаво дете да пътува, но пък едносменният режим е огромно предимство.

# 577
    • София
    Да ви кажа обаче, това 4то класиране беше полезно и заради това, че видях училищата. Друго си е да влезеш във фоайето, да се поогледаш.
    Май 119 най ми хареса. Нямаше портиер, обаче имаше музика във фоайето.😁

# 578
    • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
    При нас аз будя децата за училище - давам да закусват и тогава тръгват, като наборът миналата година водеше първокласника, а аз водех малката и кучето (иначе ходи сам на у-ще от 2кл). Всички са в едно училище, но големият започваше в 8, малкият в 8:20, а щерката може и по-късно, та затова се възползвах големият да води малкия, а аз с щерката да разходим кучето. Иначе училището ни беше на 3мин път. Ама, свърши тая. Сега на големия училището му е в другия край на града, ама пък започват от 9, т.е. пак ще излиза по същото време (освен когато имат нулев час) и са целодневно. Ще видим как ще ни се получат нещата, предвид, че пуберът имаше навика да закъснява и когато у-щето му беше под носа.  Crazy

Аз лично, съм силно за едносменен режим, до сега бяхме така и като го сравнявам с другите училища и едно време с мен, ми мноогоо по-добре е - от една страна децата са си свикнали на определен режим, а от друга не започват в безумни часове, каквото за мен е започването в 7:30 (но ако питат мен училище не трябва да се започва преди 9).

# 579
    • София
    Не само не будя, ами и големият оправя малкият и го води на училище, вече две години. Какво ще правя тази, като вече не са в едно училище, не знам 🙄

# 580
          Всеки харесва едносменен режим, но възможности почти няма. Малко са училищата ,разположени по едно в сграда.

Ставане, за да отиде в училище в 7.15, горе- долу бива, но от пети клас моят син имаше часове до 19.20-докато се облече и подреди чантата, докато се прибере, а, иди вечеряй до 18 часа, като детето се прибира в 20 часа. посред зима е някакъв ужас.

# 581
    • На черешата
    Free,стискаме палци днес.

# 582
    • София, Младост
    Малеее, трябва да се поправя тази година. Спешно! Като ви чета само аз будя коконата, приготвям закуска и изпращам на вратата. После следва трудното-да събудя малкия.
    Тооолкова харесвам ваканцията Joy

# 583
    • Варна
    И моят син досега беше на двусменен режим и заради СИПове и ЗИПове всеки ден имаше по 7 часа, съответно когато беше втора смяна свършваше в 19:15 и докато го приберем ставаше почти 20:00. Отделно почти всеки ден имаше години наред някакви извънкласни -английски, астрономия, школа по ИТ, общински парламенти... и по цял ден мереше пътищата (добре, че през деня докато съм жа работа дядо му го играе шофьор), та освен всичко друго  трябваше да учи и вечер. Сега като гледа програмата на осмокласниците в ЕГ, реши че има някаква грешка, защото три пъти седмично имат часове по 6 часа, а той не е имал такова чудо от 4 клас Simple Smile.

Тази седмица е на лагер в Пампорово и пак ги събуждалу в 7, съответно в 7:30 физзарядка на поляната. На него обаче му харесва.

Viliander, хич и няма да се поправям - ще си го глезя, както навремето са ме глезили и мен. Да му мисли снахата Simple Smile. Виж, ММ не се оплаква каква хубава жена е взел Simple Smile.

# 584
    • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
    Аз ставам в 5:00...Няяяма начин да ги оставя да си спят до колкото искат...
     ...най- малкото, ще умра от скука

Общи условия

Активация на акаунт