ОСМИ клас пред нас е - ваканцията си тече -14

• 65 234
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Чудесно е, че може да се участва в 4-то класиране, без да се изтеглят документите от училището, в което е записано детето. Успех на участващите! Hug

Vasilena, основната причина седмокласната тема да е толкова популярна всяка година е, че хората я четат предимно, за да намерят отговор на редицата въпроси, които им възникват във връзка със седмокласното кандидатстване, както и съпричастност към тревогите им от събратя по съдба. Grinning Това е точно тема за въпроси и споделяне на лични проблеми в една конкретна област. Специално тази година, успяхме да я превърнем и в тема с много смях и забавление /'щото сме си готини Stuck Out Tongue Winking Eye /, но това не променя основното й предназначение. Не участвам в много теми във форума, но тази е единствената от познатите ми, в която успяхме да запазим добрия тон и много чувство за хумор през цялото време. Това е и единствената тема, в която участниците показаха, че могат да спорят /а това си е рядко умение/ истински, без да воюват, обиждат и нападат, и запазвайки уважение към чуждото право на мнение. В тази тема, както всяка година, се задаваха много въпроси по безброй пъти и въпреки това им бе отговаряно многократно /най-много от Дидева/, без обиди, без натриване на носа, най-много да се пошегуваме доброжелателно /което пък допринасяше за веселия дух/ или да посочим, че този въпрос е дискутиран точно в предходните две страници. Joy Дори на тролските постове бе отговаряно без излизане от рамките на културното общуване. Отговаряно е търпеливо и на тъпи въпроси, а конкретният въпрос на Фрий не попада в тази категория. Проблемът си е сериозен и е баш за тази тема. Не на всеки му се случва да е от щастливците, приключили със седмокласната епопея на първо класиране. А проточването на процедурата до 4-то класиране е достатъчно изнервяща и не е уместно да набиваме канчето на една и без това изтощена майка. Разбирам радостта от добрите резултати, показани от детето и я споделям. Но доза смирение никому не е навредила. Smirk

Допускам и възможността, постът ти да се дължи на моментно изпускане на нерви, срещу което никой не е застрахован. И на мен ми се е случвало, макар и в случай на явна провокация или откровенно тъпа изцепка, а в случая не разбирам с какво толкова те подразни въпросът на Фрий.  Нека и на финала да запазим добрия и весел тон на темата, който успяхме да съхраним през цялата година, дори и по време на необичайно многото класирания. Wink

Последна редакция: сб, 04 авг 2018, 00:27 от sanaka

# 391
sanaka, чудесно Flowers Hibiscus
Ти да не си в някой фризер на охлаждане, че в тази жега толкоз дълъг текст Trophy

# 392
  • София
Joy
Най-накрая съм на морето! И докато съхна след плажа, реших да ви хвърля едно око, че ми залипсвахте. Hug А с дългите писания винаги съм имала проблем. От 20 години се опитвам да напиша писмена защита на 2-3 странички и под 8-10 не мога да падна. Laughing

# 393
Кое бяхте препоръчали за Библията от chitanka? Да му я сваля и да почва да я чете. Благодаря.
И също старогръцката митология пак от chitanka.

# 394
Библейски сказания
Зенон Кошидовски
https://chitanka.info/text/34197-biblejski-skazanija

И това "Библията, преразказана от Пърл Бък".

Старогръцки легенди и митове
Николай Кун
https://chitanka.info/text/2428-starogrytski-legendi-i-mitove

Това е по-накратко за Троянския цикъл
Александър Милев
Троянският цикъл
https://chitanka.info/text/30722-trojanskiat-tsikal

# 395
Благодаря ти много!

# 396
  • София
http://chitanka.info/collections/school/ix-class
Има литература по класове, но е по старата програма.

Ред.: Лоренца е бърза. Hug

# 397
yess, няма за какво, всичко е толкова е обемно, че определено трябва да се чете избирателно.

sanaka, значи се включваш за есетата тази година   Praynig

Слънчевата  Laughing

# 398
  • София
Ама обещах ли на sanaka слънце, от 3-ти август, ааа? Joy
Санака, една шведска горчивка да вдигнеш на плажа, за наше здраве! Tropical Drink

Дидева, ти как я караш? Има ли слънце при теб? Heart Eyes

# 399
  • София
Слънчевата,   пише Литература за задължителна и профилирана подготовка за IX клас? Да, съвпадат някои, но не съвсем! Явно е по старата програма.

От висотата на ІХ клас и минали /Слава, Богу!/ тез произведения се намесвам!

# 400
  • София
Мама Меца, по старата са. Трябва да се върнете една стъпка назад в менюто и да се потърсят книгите.

# 401
И при нас е само ЕДИН ред класирането....ама нема да се ядосвам Joy
Санака -„...да запазим добрия тон до края...”,нали не значи края на лятото?Обещахме си да продължим и осмокласна тема!Все някой ще има тъп въпрос,ще иска да пйне бЕло с череши,да премине през дини с мастика...Kissing Heart
Сега говорих с позната бивш служител в ДСК.Виртуалните карти може да се издават и без някой от родителите да е клиент.Ако тина е навършил 14г. може да е и на негово име!Ако не е се носи акт за раждане на детето.

# 402
sanaka, споко , обсъждайте си . Аз май немам много търпение за такива теми да чета нечии мисли на глас
"сега какво да правя, къде да отида, какво да поддам..ами ако не я приемат ..какво ще правя .".и така 10 пъти
А, ся де Smileyкак да отговориш . Може би защото аз винаги се оправям сама и проучвам и знам в детайли всичко , та затова ми стана смешно ...Извинявам и се на фрий ако се е засегнала . Мерси за линковете с книги ...безценна помощ . Хубаво лято на всички, и ние отпрашваме ..и на есен с песен .

# 403
  • София
Заплажила, засафридила и забирила съм веке, но да знаете, че съм с нон стоп стиснати палци на ръце и крака 🤣 Малко комично изглеждам, ама туй то!

Искам да кажа още голямо НЕ на тролването. Игнор и това е, друго не помага!

# 404
И при нас е само ЕДИН ред класирането....ама нема да се ядосвам Joy

Аз след като се записахме изхвърлих всички листЯ с пароли за ход в прием.мон. Надявам се няма да има проблеми повече тази година.

Общи условия

Активация на акаунт