Астрология - 13 тема

• 57 631
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Аз си следя хороскопа в astro.com и оттам оставам с впечатление, че астрологията нищо не може да прогнозира. Поне там прогнозите винаги са твърде пресилени - ти си мислиш, че кой знае какво ще се случи, пък то - нищо. По-скоро хващат общото настроение и нагласата на човека в дадения период.

# 226
Всичко е интересно, завладяващо  и просветляващо... но в момента , когато ти влезе мухата с лошото предчувтвие и искам да хвърля всичко. Как се  справяте с лошите си прогнози?
Чета на какво ме учи Христос.
Аз не вярвам в прогнозите и съм обяснила защо.
Виж ако искаш този материал, показва колко е вредно да държим в ума си лоши мисли, страхове и как трябва да ги пъдим навреме.
Дяволът-в-нашия-ум]

# 227
Как се  справяте с лошите си прогнози?

Просто не си правим прогнози. Smile

# 228
  • в 1001-та нощ
Всичко е интересно, завладяващо  и просветляващо... но в момента , когато ти влезе мухата с лошото предчувтвие и искам да хвърля всичко. Как се  справяте с лошите си прогнози?

Вярвам в себе си, в това, че се движа по пътя си, и той не е лек. Трудности има, но нима изкачването по стълби е лесно, нима не са нужни усилия. Не съм зеленчук, боднат някъде да вегетира, и ако пекне слънце - да го огрее, ако падне дъжд - да го напои ... Не, всичко е в моите ръце, и е само въпрос на гл.т. дали това, което се случва е изпитание, трудност или възможност.

Ние избираме от коя страна да гледаме на това, което срещаме по пътя си. Възможности имаме - някои подминаваме, от други се страхуваме, трети избягваме, с някои следва челен сблъсък ... Неизвестното плаши или очарова, според моментната ни нагласа ... Всичко е в главите ни, а там редът зависи само от нас. От това, което желаем, към което се стремим, което проектираме, като послания към Вселената.

Вярата в себе си те освобождава от нуждата от прогноза - ще се случи това, което си направиш в рамките на периода. А какъв е периодът - можеш да се информираш. Както и какви възможности предлага. Всичко друго - зависи основно от теб Simple Smile

# 229
  • При децата ми
Алена, права си!

Обаче, аз пък имам нужда от прогноза бе!:smile:
Така ми се иска да знам какво мога да очаквам да речем в близката една година...Примерно.Simple Smile Ставам някак си по-предпазлива... За усилията, аз съм разбрала, че при мен нещата се случват бавно и трудно... Изпитание след изпитание... Лека -полека... И не знам, дали всъщност изпитанията каляват, или те правят затворен, интровертен, изпълнен със съмнения и недоверчивост...
На моменти губя почва под краката си, в следващия момент си казвам, че мога и ще се справя и че трябва да следвам интуицията си, която почти никога не ме е подвеждала!

Магика, помня те с много добри чувства! Първият човек обяснил ми как да се направя натална карта!:smiley

# 230
Момичета, имам рожден ден и ме е обхванала някаква астро-вълна и уж с цел забавление реших да си направя натална карта, която излезе толкова отвратителна, че направо ми се прецака празникът.
Имам Нептун в Скорпион в 4-ти дом. Четох  ужасни неща за тази комбинация - смърт и т.н. Въпросът ми е тези натални карти по принцип буквално ли трябва да се тълкуват или може да се отнася и до мисли, проектирани в съзнанието на човек, част от характера му. Например аз от малка имам някакъв неоснователен натрапчив страх от загуба на близки хора, дали това дава някакво отражение...
Не знам, не искам сега цял живот да съм в очакване да се случи нещо лошо с някой близък човек. Sad

# 231
Мила Annie21 , това, което си сторила е все едно да си играеш с радиоактивен реактор......за забавление. Астрологията не е за забавление.  Както радиоактивния реактор може да ти дава огромно количество мощна енергия, стига да го ползваш мъдро и грамотно, така същия този реактор може да те съсипе за един миг, че и хората около теб. За Нептун в 4 дом, Скорпион може да се напише цяла книга. Прочела две изречения и хоп....изводи за очакване цял живот на нещо си.....моят съвет е : забрави ги тези изводи час по - скоро.
Една натална карта се анализира комплексно, а не само с една висша планета и един дом,  от астролог, доказал грамотността си.... ако имаш желание да се учиш сама, се въоръжи с много критичен ум, търпение и силен Дух.

# 232
  • SF
Момичета, имам рожден ден и ме е обхванала някаква астро-вълна и уж с цел забавление реших да си направя натална карта, която излезе толкова отвратителна, че направо ми се прецака празникът.
Имам Нептун в Скорпион в 4-ти дом. Четох  ужасни неща за тази комбинация - смърт и т.н. Въпросът ми е тези натални карти по принцип буквално ли трябва да се тълкуват или може да се отнася и до мисли, проектирани в съзнанието на човек, част от характера му. Например аз от малка имам някакъв неоснователен натрапчив страх от загуба на близки хора, дали това дава някакво отражение...
Не знам, не искам сега цял живот да съм в очакване да се случи нещо лошо с някой близък човек. Sad

Какво значи една натална карта да е отвратителна? Наталната карта те описва теб - ти отвратителна ли си?!
Солар ли си направила по повод рождения си ден или натална карта?
Знаеш ли колко години Нептун е бил в скорпион? А това, че при тебе той е в 4 дом, може да означава много неща - включително и артистичен дом в така модерния бохо стил Simple Smile Или дом, отворен широко за много хора...
Ако прави аспект със Слънцето - може да даде баща режисьор (примерно). Ако прави аспекти с Луната - майката може да е артист, но може да е добър психотерапевт. Така не можем да гадаем, а ти да се тюхкаш, че картата ти не е готина.
Ако можеше да избираш, в кой дом би си сложила Нептун в скорпион?

# 233
Само по Нептун в Скорпион в 4 дом не може да се направи такова генерално заключение. При мен има същата позиция и както е описала Есме, прави тригон със Слънцето, баща ми рисува прекрасно и е от артистична фамилия, аз за съжаление почти нищо не съм наследила откъм таланти Rolling Eyes Квадратира ми и Венера и Меркурий в 7 дом, Овен, като Меркурий е управителят на хороскопа.

# 234
Здравейте, имам въпрос който не е точно по темата, но забелязах отклонения в няколко карти които проследих в astro.com и  програмата zet 9. Отклоненията са основно в аспектите между планетите, разположението на планетите и приблизително еднакво. Та въпроса ми е на astro.com ли да вярвам или на zet 9. Благодаря Simple Smile

# 235
в астро са по-широки орбисите и може да излизат аспекти, които ги нямаш в зет

# 236
  • SF
Въпрос на настройки на двете програми. Орбисите могат да се променят.

# 237
Орбисите могат да се задават, но все пак трябва да се знае къде и по колко.

ПП. За аспекти с транссатурнови планети и фиктивни точки орбисите са стесняват.

# 238
Здравейте, може ли да ми споделите, какъв урок трябва да науча от съвпад на моя Северен възел с на мъжа ми Плутона? Никъде не намерих инфо. Благодаря ви, може и инфо да ми дадете за някой астролог, който взима разумни цени за направата на синастрията.

# 239
Здравейте отново, относно наталната карта - благодаря на
Esmee и Катерица за отговорите. Информирах се обилно последните няколко дни и действително се убедих, че съм се стреснала излишно. Simple Smile
Колкото повече чета, толкова по-интересно ми става.. но и по-объркано. В момента се ровя в един сайт, в който всеки ден се отбелязват позициите на планетите и се замислих дали когато има съвпадение между конкретни текущи комбинации с моите такива, те се активират и при мен и следва да обърна внимание на значението им съответния ден?
Например да кажем днес Юпитер е в Дева, както е и в моята натална карта - това означава ли, че има по-голяма вероятност за някакво развитие/проблем/ситуация в професионалната сфера?

Общи условия

Активация на акаунт