Не остана много вече, ОКТОМВРИ ще се гушкаме с малкото човече

• 34 365
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
susamenna, английски са. Не знам ти къде беше и дали ще ти свършат работа, защото пакетите си ги вземам от определени магазини, не се изразих правилно, че ми ги пращат.
Bounty и Emma's diary. Иначе ми пращат само промоционални ваучери и брошури на домашния адрес.

# 76
  • Blondeville
И аз не виждам смисъл в ранното дресиране и пишкане в мивка. Колкото и да свързват разни звуци с пишкането, доста след годинката могат да стискат осъзнато. Има си определени сигнали, че детето е готово за махане на памперси, и когато те са налични става за 0 време. Една приятелка търка до полуда пода малко след годинката и се отказа да пробва, и сега на 2 г и 2 месеца малкият съвсем сам си показа и се отказа от памперсите от раз. Но естествено всеки си преценява какъв метод ще пробва.

# 77
Момичета, имате ли болки в срамната кост?

👍🏻☹ От около 20 дни съм така. Боли ме при ставане, навеждане и всяко движение, при което отварям крака.

Дъщеря ми се роди малко преждевременно и дребничка - 2.400 кг и Памперс 1 (2-5 кг) й бяха перфектни. Бързо мина на следващия размер. За недоносени са размер 0. Никога не съм ги виждала, но може би са прекалено малки дори за дребно бебе освен ако не е наистина някое седмаче. Единицата са си доста малки.

За приучаването към гърне - чела съм и аз за тези методи, но според мен са доста трудоемки и ми е трудно да повярвам, че бебето може ча чак толкова рано да се научи. То в началото постоянно пишка и ака, често  дори по време на смяна на памперса. Иначе и на мен ми се струва меко казано неподходящо да се учи да пикае в мивката. Знам че който има мерак да пробва правилното е майката седнала на тоалетната чиния и бебето пред нея. Дъщеря ми започнах да я слагам от 10-месечна на гърне. Почна веднага да си върши работата там. Сега вече разбира и като се изака/пишка става и го казва и показва с пръстче. Продължава обаче да си ползва и памперс. То е и нормално тъй като я слагам на гърне след ставане от сън и след хранене, което не е достатъчно. Често когато ака си казва, но точно в момента когато го прави, не като предупреждение.

Като марка винаги съм ползвала само Памперс. Рядко е пропускал и съм доволна противно на това което съм чела тук във форума. Може би наистина в чужбина са по-качествени, а тези за България кой знае къде и как ги произвеждат. Друго обяснение нямам.

Последна редакция: нд, 29 юли 2018, 16:08 от Anastasiya_S

# 78
Тези, които аз купувам пише че са произведени в Полша, т.е. в Европа. Не съм имала проблеми с качеството на Памперс, използвали сме и белите (премиум), и зелените и гащички.
И нашият син първо обявяваше че ака, после започна да казва достатъчно предварително за да седне на гърнето. Сега дори с разстройство казва и тръгва към гърнето, просто горкия като пръцне и изпуска по малко...

# 79
Да се разпиша и аз в новата тема Wink

За шезлонг - подариха ни за баткото шезлонг и столче за хранене 2 в 1 на Hauck и него ползвах. Бебето спеше там, но пък не е удобен да се носи навсякъде, понеже си заема място не е като стандартните. Ето така изглежда:

Скрит текст:

Нощница за кърмене предния път ползвах с тик-так копчета и ми беше супер неудобна. Докато закопчаеш едната гърда и откопчаеш втората бебето се изнервя и плаче много. Сега попаднах на нощноци от този тип(като повечето блузи за кърмене) и изглеждат по-добър вариант:
Скрит текст:
Купих си една и поръчах една по-евтина подобна от амазон и мисля това да е.

А за ранното приучаване на гърне или т.нар. естествена бебешка хигиена: имам съседка с тризнаци, която го практикуваше от раждането: и тримата вършеха "голямата работа" в легенче. Обаче като пораснаха и започна да ги слага да седят на гърне ставаше такова мазало(понеже мама се явяваше малцинство и не можеше и тримата едновременно да сложи), че сама се отказа и изчака да станат наистина готови. За мен е излишна хамалогия това упражнение Simple Smile

# 80
  • София
Аз съм с резерви към такива съвети.Първо съм с ниска плацента и лекарят ми го забрани още в началото.И на последната консултация ми сподели, че много инфекции се вкарват по този начин. Ама всеки си знае.
t_anito, откъде разбра кои са датите на отворените врати? И ако имаш списък за родилното ще съм ти благодарна да ми го споделиш.Ще ходя на трета ФМ на 25.08. и евентуално тогава мога да питам.
За ден на отворените врати разбрах от фейсбук страницата на МОБАЛ. Обявяват датата предварително - обикновено към 20-то число на месеца. Това е списъкът, който дадоха да снимаме тогава:

# 81
 Да ви се похваля, че одъртях Bowtie ако на пумпалче й се занимава, може да ме щракне на 25 години Grinning
 Иначе пак ходихме на бебешко пазаруване и вече мисля да се спра с тея дрехи Sweat Smile купихме и доста други неща от списъка, общо взето ми остана козметиката, тя ще е накрая.
 По списъка „за мама” още не съм тръгнала. Имам само две нощници с копчета по средата. Като гледам, повечето показвате с къс ръкав, такива ли ще си взимате Thinking че аз си мислех, че ще ми е студено и си взех с дълъг.

# 82
Пумпалче, от толкова време следя темата с интерес и пак сега осъзнах, че не съм казала какво бебче чакаме и кога Joy

Та, чакаме момиче, термин 10.10. Аз съм на 26, първо бебе Simple Smile Може ли да ме добавиш?

# 83
  • Beyond the stars
Ние разчистихме детска а.к.а складът  Laughing Та тази седмица сме готови да вземем боя и да почваме малко по малко, току виж сме завършили до септември.
ММ има амбициозния план младши да спи сам, ама не ми се вижда много вероятна тая работа. Най-вероятно първата от теориите преди раждането, които след това ще се претърпят погром ама да видим  Laughing
Тез дни съм планирала една икеа и English home да видя за спално бельо, хавлийки и т.н., че само на шарении попадам.
И ваничката трябва да измислим, че вече тотално се обърках кое е удобно, кое-не, кое е полезно, кое-не  Laughing
Козметиката и адаптираното мляко (чета в септемврийската тема, че от сега купуват за всеки случай) мисля, че ММ все за три дни ще се справи със списък.  Mr. Green

# 84
+1 за Памперс и от мен! Сменях с малчо какво ли не и от тях си бях най-доволна. Относно махането-той от както можеше да седи го сложих на гърне и на 1,3 г. махнахме пампито без никакъв проблем. Може би около седмица беше забавно с пишкане и акане на път към банята, но след това не сме имали проблеми. Той и доста рано проходи, така че си бързаше за всичко... Та си е до дете.
Шезшонг си взех и аз. Първите месеци синът ми си ги прекара там, незнам сега как ще е...
Относно къпането не сме купували нищо този път. Имаме си неизползвано коритце от баткото. Много по-приятно му беше да се къпе като мнооого малък на чешмата, след 3-4 месец под душа с тати или мама. Никога не му хареса да се кисне, виж сега може и един час да седи под душа и да си играе (2,4г. )

# 85
  • Blondeville
Вълшебство, действайте с боята приоритетно, че си трябва време да изветреят лепила, бои и тн за детска стая, дори и да не се усеща самата миризма. В Икеа има хубави хавлийки, и много им харесвам спалните комплекти. За вана си вземете такава, която ще ви е удобна спрямо плановете къде ще къпете бебето - в стая или в баня. При всички случаи в първите месеци за мен е най-удобно да е със стойка.

За козметиката - хубава е вярата ти в мъжа ти, аз пратих моя със снимка и пълното име на цяло едно олио за къпане, и донесе крем за мазане Grinning Но в 80% от случаите уцелва де. За АМ има време, ако изобщо се стигне дотам виж какво им дават в болницата, защото не е хубава рязка смяна, а плавна, да се види има ли реакция, че някои бебета са чувствителни при смяна на млеката. Иначе аз кърмех, но в началото като дохранвах, и после като захранвах с кашите, все взимам Лактана Био.

За спането сам, аз в началото не можех и да си го представя, страх дали диша, дали няма да повърне  в съня си, абе шубе ми се беше, и сега ще ме е шубе. Още повече, че ако се буди на 2, 3 часа да суче, ако трябваше да ходя до другата стая щях да се гръмна Grinning На годинка и малко го преместихме без проблем в неговата си стая.

# 86
  • Spain
 Вълшебство, това със спането.... 😎🤔... може би по-нататък, пък и зависи що за хора сте...ние лично не успяхме..и не заради детето, а заради нас. Първите дни не бяхме спали за да я гледаме, буквално..диша ли, не диша ли..добре ли е...иска ли да яде, памперса ли ..и т.н. ..после свикваш , но пък понеже не ревеше силно трябваше да е до нас..после..ядеше на всеки 3 часа, да ставам ,че да ходя в другата стая ..щях да съм като зомби през деня и  т.н и т,н.
 Хазяите ни тогава имаха 3-ма близнаци..и едни съвети ми даваше мъжа ..ето тука и оставяш кошарката, казваш и лека нощ, затваряш вратата и така до сутринта 😂😂😂😂.. къде бе, вече поотраснала опитахме, рев до истерия, после опити да прескача..и най накрая винаги се оказваше пак в нашето легло  и просто да не се тормозим всички пак си я преместихме при нас   ..изобщо мами на първи деца , откажете се от досегашния си живот😁😉. Аз като млада майка не го осъзнавах в началото, но е огромна промяна, особено ако си гледате детето сами, без помощ.

# 87
Вълшебство, за стаята наистина действайте с боята, въпреки че съвременните бои са на водна основа и въпреки че миришат не са токсични, не е като блажната боя. Иначе и самите мебели ако ги правите по поръчка например от ПДЧ или MDF имат неприятни и не съвсем безвредни миризми от лепила и т.н. Мебелите в стаята на дребния ги монтираха преди близо две години декември месец в голям студ, обаче държах отворено цял ден там да не идва миризмата към останалата част от апартамента, че той беше на 9-10 месеца тогава.
И аз не си го представям новородено да спи самичко в стая, и аз съм от страхливите, но си имам и основания от дребния де. Иначе ние мислехме че като стане на 6 месеца го местим в неговата стая, е като беше на 4-5 месеца тръгнаха да го мъчат първите зъби - кърмене без преувеличаване по 5 пъти само през нощта, ще го преместим ама друг път, дори не започнахме мебелите на детската стая. После мислехме да го преместим на годинка, да ама още го мъчеха зъби и въпреки че не кърмех се налагаше да ставаме през нощта. Освен това се върнах на работа, а той беше с детегледачка в къщи през деня, решихме да не му причиняваме много промени наведнъж, защото беше свикнал само с мен и детегледачката му беше достатъчен стрес.
После мислехме да го преместим лятото, да, обаче трябваше да му правим една лека операция и ми беше по-спокойно да е при нас, а 20 дни след операцията тръгна на ясла. Казахме си октомври тръгва на ясла, декември покрай коледните отпуски го местим. Да, ама като започна да боледува, слагала съм го да спи в идеално състояние с 36.3 температура и съм се събуждала в 4 ч посред нощ от това че той се върти в кошарата и диша по-тежко, пипам го - гори. Просто не си представях с всичките боледувания как постоянно търча между детската и спалнята по цели нощи. И така до сега си спи при нас, планове колкото искаш, но детето си показва.
Сега детската е почти готова и се надявам до средата на август да го преместим. Подготвен е че ще спи на голямото легло на матрак в детската стая, видимо е много развълнуван. Поръчала съм му чаршафи с любимите анимационни герои, за да е по-привлекателно леглото. Има куп рафтове до леглото където да си подреди всичките колички и да "спят" до него. Изобщо сме се постарали да няма колебание че иска в детската, дано стане лесно преместването.
За АМ наистина не бързай, повечето млека, особено единичките ги има във всяка аптека, както и в ДМ и Лили. До колкото знам се купува каквото дават в болницата. Като ни изписаха с дребния мъжа ми купи една кутия Фризолак 1 и така си остана неотворена. Около отбиването започнахме да му даваме Хумана и си я пия до днес.
Първата козметика на дребния купихме след изписването, пак се съобразихме какво използват там. Тогава беше Бюбхен, според мен много добра козметика, но вече май не я внасят. Освен това в болницата ми бяха дали една торба с мостри, имаше на Мустела мостричка на почти всички важни продукти и за първите ден-два и да не бяхме купили щяхме да се оправим. Ако мъжа ти е по-разсеян му даваш мострата и го пращаш в аптеката да купува. Иначе аз му изпращам на вайбър директно линк със снимка от Фрамар примерно какво трябва да купи и няма грешка.

# 88
Ех, как нацелвате точно въпроси, които вмомента ме вълнуват.
От известно време и аз гледам нощниците и за малко да си купя с копчета.
Но взех да клоня точно към моделите, които сте публикували. Гледах точно тях и май такива ще си поръчам.
Мисля да са с къс ръкав, а по-нататък ако се наложи ще взема и една с дълъг.
Памперси и АМ няма да взимам преди раждането. ММ или бабите ще се погрижат докато сме в болницата.
Имам 5 бр. Пуфис, които ми подариха на лекция за бременни и са размер 0.
АМ мисля да видя какво ще дават в болницата, а принципно се надявам, че ще кърмя.

# 89
  • Sofia
Има ли някой мнение или впечатление от този уред -
Аз със сигурност няма да кърмя та се чудя дали да инвестирам в него

Общи условия

Активация на акаунт