Не остана много вече, ОКТОМВРИ ще се гушкаме с малкото човече

• 34 362
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Аз ядох на втория ден половин кисело мляко и словом една бисквитка за целия ден. На третия ден пак така и една филия със 25 гр. сирене. И след това не издържах, откраднах тутманик и ми внесоха контрабандно супа. Grinning Много вода трябва за всички със секцио, да знаете.

# 676
  • София
В Токуда не се разрешават такива посещения и ако искаш можеш и да си ограничиш свижданията. Те така или иначе се правят извън отделението, обаче в Високорискова може да влиза всеки ама абсолютно всеки, което не ми направи добро впечетление.
Иначе и ние сме много буйни от няколко дни особенно вечер като си легна и съм супер изморена. Обърна се на ляво тя ме ритне, обърна се на дясно пак ме ритне и така докато не се наместим и двете.Weary

ЯHHA това с водата аз не бих си го пречинила пак, след пълна упойка да пия вода. С извинение ама повръщах после цял ден.... Мисля, че ще са ми достатъчно системите. Дано не стигам до секцио де ама ще си имам едно на ум.

# 677
  • Sofia
През последния месец и половина родиха 5 мой приятелки, голям бейби бум. От тях пресни мнения имам за 4 болници.
Две родиха в Тина Киркова, едната планирано секцио с избор на екип и ВИП стая много беше доволна, на четвъртия ден ги изписаха, втората нормално раждане след секцио без избор на екип, казва, че още не й се говори за преживяното, най-малко пък с мен.
Третата роди в Надежда, там си прави и инвитро процедурите и всичко останало, нормално раждане, беше много доволна, само че неприятни изживявания имаше с една акушерка там, която си е позволила от обичайните коментари, та тя си е бая скандалджийка, не беше оставила нещата така, писа жалби до болницата, незнам какво друго, така че и в частните болници има от тях, всичко останало иначе и е минало перфектно.
Четвърата роди в Шейново, при доктора, при който мисля да раждам и аз. Влюбена е в него, всичко е минало перфектно, няма забележки към болницата и персонала.
Петата за съжаление роди със спешно секцио в Майчин дом в края на седмия месец, тя и бебчо са добре, той ще поседи още там, но тя каза, че всички са били много мили и внимателни, за друго не съм я питала, нека се съвземе и да го прибере.

# 678
  • Blondeville
Да, аз както не пия много вода, май след операцията в реанимация опуках 3, 4 литра. На другия ден “закуската” беше някакъв медицински шейк. После можех и чай 😁 Тооолкова бях гладна, ама в такава еуфория, че не го мислих толкова. Като дойдоха лекарят и акушерката обаче да ми дават рициново масло, го ударих на пазарлък, казвам им “Ма аз три дена нищо не съм яла, няма смисъл”, но не ми се размина. После ходих да им искам допълнителна хартия, и акушерката ми се смее “Нали нямало нищо за изкарване” 😂

# 679
Ох, то и при нормално раждане те питат по няколко пъти на ден дали си свършила голямата работа Grinning
Много ми беше странно като ме питаха обилно ли е кървенето след раждането... ами аз 9 месеца съм била без цикъл, всяко кървене ми се виждаше обилно и неприятно Grinning
Вода след раждане трябва за всички, важно е и за възстановяването след раждането и за кърмата. Мъжът ми направо ми беше доставил един стек 6 бутилки по 1.5 л, още го помня Grinning Жив и здрав да ми е Grinning

# 680
  • Blondeville
Аз си мисля, че има някакъв процент на медицинския персонал, който просто си е такъв - груб и безчувствен. Има ги и в частните болници. Аз например, като съм ходила инцидентно в Токуда с първата бременност, единия път с кървене в 6г.с, си тръгнах по-разревана от влизането. Имаше реплики “К’во ревеш все едно е ин витро, ако нещо стане пак ще си направите”. И при прегледа със спекулум “К’во ми охкаш, на мъжа ти все едно му е по-малък”. Но това е една конкретна лекарка, имам и от още една много кофти впечатления, а от други прекрасни. Като лежах във високорискова с ентерита, всички бяха много мили, гастроентеролозите идваха на място с ехографа да ме прегледат в стаята, и хванаха доста рядката причина за състоянието ми. Безкрайно съм благодарна на Токуда за грижите тогава!

Мисля иначе, че вече и в държавните все по-рядко също се карат и крещят на родилките при раждане, от типа на “Ама като го прави не рева, а”, “Толкова ли не можеш да напъваш нормално”, или да ги оставят сами като кучета по коридори и предродилни зали, да им скачат по коремите и тн. Мисля, че тези страховити истории са вече почти изличени, поне се надявам.   

# 681
  • Beyond the stars
Аз, да чукна на дърво, спя като пън. Случва се да се събудя заради някой обрив по краката, ама заради младежа - тц. А не е като да не рита, майка му просто такива неща не могат да й нарушат спането  Laughing
Вечер е особено активен и в колата на подходяща музика  Laughing Установихме , че май само съм го мъчила с тоз Моцарт и Бах .. по по-танцувални парчета си пада  Mr. Green

Пф мен това отношение ме побърква - ок, на тях им е 10тото раждане днес, ама на теб ти се случва 1-2-3 пъти в целия живот. И от години е патент на родилните отделения, майка помни как с брат ми лекаря й викал - какво си се разохкала, все едно ти е първо  Grinning

# 682
Както навсякъде и по всички отделения така и в родилното има хора и хора. Недоспали, станали на криво и някои им виновен. Има и отзивчиви, усмихнати и изслушващи, защото едно е да ти се изсопа някой насреща и съвсем друго ако те погледне с усмивка. Днес примерно ми се случи млада акушерка със стаж 1 година да обяснява как не може да търпи колежките, как няма търпение да й свърши смяната и как не и се занимава да работи. Е в такъв случай защо е учила, влагала енергия, пари и времето си за да учи и работи една прекрасна за мен професия ? Със година стаж и вече е недоволна и мрънкаща, а какво остава за след време.... Много ми стана странно и чак се ядосах.

# 683
  • София
Мале момичета като ви слушам на какви хора сте попадали в болниците направо се втрещявам. Аз съм с толкова лабилна психика, че само някаква такава ми липсва да ми се кара.. Аз не съм раждала до сега, обаче два пъти лежах в патологията на Шейново и съм много доволна от персонала, единствено някои от санитарките се правеха на важни, все едно те са шефовете, ама тях лесно ги сваляш на земята. От доктори и сестри само хубаво и мило отношение съм видяла. Даже втория път бях толкова психясала с това кървене в 25 седмица, че идваха да ме проверяват как съм и да ме успокояват. И поради това на там съм се запътила да раждам, пък и имам чувството, че след 12 дни там познавам целия персонал. Не знам как е в родилното отделение, на друг етаж беше, но и без това мисля да запазя вип стая ако мога. За Надежда за жалост мога да кажа само кофти неща, там ми правиха кюртаж и ми нанесоха голяма травма, та с ММ се зарекохме, че за нищо на света няма да стъпим там. Явно родилното отделение им е добро като ви чета мненията и аз съм изтеглила късата клечка тогава. Беше края на 2016 година, ако е от значение.

# 684
И аз като чета ми е интересно, от една страна си викам “Мила родна картинка“, от друга хич не си представям да съм в тая картинка.
Не съм толкова отдавна тук, но явно от достатъчно, че да съм приела техния модел и да ми харесва повече. Тук, а и навсякъде в света има както положителни, така и отрицателни мнения за всяка клиника/лекар. Зависи от личната нагласа, от характера на пациента, от ситуацията, толкова да е субективно, че няма на къде...
Това, което абсолютно винаги ме е дразнело в България е отношението на хората - докторът ти говори все едно е баща ти/дядо ти. Сестрата и тя с един селски маниер... Пускат едни никакви коментари, които толкова могат да стреснат човек с лабилна психика или човек с неустановен проблем.
Това е недопустимо. Неподустимо е санитарка да дава медицински съвети...някои неща са ми абсурдни.
Онзи ден моя приятелка прави пункция преди ин витро - казват и че са взели 21 яйцеклетки, което реално е много добра цифра и момичето се зарадвало. Доктора : “ Чакай, за къде се радваш, нищо не се знае още...“ Е не можеш да кажеш това, просто не можеш, не е професионално, не е хуманно, не е етично. Кажи нещо от рода: “Нека не избързваме/ Това е добър старт/ Хайде да изчакаме до утре..“ Има толкова варианти да си внимателен и да си неутрален. Това ни липсва в нашите болници. И не само в болниците, а в характера.

# 685
Пумпалче, не е чак толкова зле, аз например не съм се сблъсквала с такива типажи, не е толкова масово явление. Както навсякъде има и положителни и не толкова положителни неща. Тук специалистите пък са страшно достъпни, докато на повечето места в чужбина чакаш с месеци за преглед. Цяла есен и зима ми боледува детето, сутринта се събужда с температура, след няма и два часа сме при педиатър и УНГ всичко по здравна каса. УНГ-то ни е като личен лекар вече, децата и са в чужбина, казва че си лекува внуците по скайп, защото иначе ще чакат месеци за преглед. Даже лекарства от тук им изпраща, доставката по-скъпа от медикаментите...

# 686
Аз изобщо не казвам, че е зле. Казвам, че хората си позволяват да правят коментари. И това е навсякъде,  не само по болниците.
Сега се сещам и за личен пример, преди години отивам на рутинен гинекологичен преглед, при рандъм доктор - не помня как се стигна до този разговор, само пимня, че ми изтърси: "Абе то да видим дали изобщо ще забременееш, че като те гледам така няма да стане "
Аз съм била на 20-21 тогава и изобщо забременяване не ми е било на ум, ама достатъчно някой да ти го изръси това и край.... Така, че за мен е късмет,  че ти не си се сблтсквала. Дет' се вика изключението, което потвърждава правилото.

# 687
  • София
Аз изобщо не казвам, че е зле. Казвам, че хората си позволяват да правят коментари. И това е навсякъде,  не само по болниците.
Сега се сещам и за личен пример, преди години отивам на рутинен гинекологичен преглед, при рандъм доктор - не помня как се стигна до този разговор, само пимня, че ми изтърси: "Абе то да видим дали изобщо ще забременееш, че като те гледам така няма да стане "
Аз съм била на 20-21 тогава и изобщо забременяване не ми е било на ум, ама достатъчно някой да ти го изръси това и край.... Така, че за мен е късмет,  че ти не си се сблтсквала. Дет' се вика изключението, което потвърждава правилото.
Хахах спомних си за моя случай когато отидох на рутитен преглед и имах оплаквания, а лекарката ми каза „Е какво чакаш та още не си забременяла, айде даже си закъсняла вече” , а съм била може би на 21. На тази възраст изобщо не съм искала деца не, че сега съм кой знай колко голяма ама пак имала съм си други приоритети. Да не говорим колко пъти ми откриха рак, тумор в мозъка и искаха да ми махат матката чак почва да ми става смешно как съм им се връзвала Grinning

# 688
I.Kravaeva, аз не съм раждала с пълна упойка, а със спинална. Но и за пълната знам, както и епидуралната, че трябва да се поема вода, за да не боли главата. Не знам защо си повръщала, едва ли е от водата, може би реакция към упойката.

# 689
  • София
I.Kravaeva, аз не съм раждала с пълна упойка, а със спинална. Но и за пълната знам, както и епидуралната, че трябва да се поема вода, за да не боли главата. Не знам защо си повръщала, едва ли е от водата, може би реакция към упойката.

Ами нз възможно е първо не пиех вода и всичко беше ок, няколко часа обаче след това при приемането на вода беше някакъв ужас. Може би затова съм се наплашила. Всичко е възможно не споря дано при всички мине леко и безпроблемно! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт