На море в България 2018! - 3

• 68 915
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • В.Търново
От юни месец тази година само последната седмица беше студена.До тогава още в началото на юни морето вече беше 24-25 гр.Дъждовното време продължи до към 25 юли.После наистина се стопли отново, но с бурно море .

# 466
Е как ще е бил слънчев юни, тази година последната му седмица беше най-студената и дъждовна през цялото лято. Мои познати си стояха в хотелската стая една седмица на морето. Какво от това, че са платили евтина почивка? То пък и юли не беше много свят, аз почивах края на юли, началото на август и беше ок, но първите два-три дни си валя следобедите.
Аз бях от 16 - 24.06 и времето беше перфектно. Последният ден сутринта беше мрачно и отидохме на плаж на Силистар, където си беше слънчево. След обяд преваля за малко и после се оправи. Вече от следващата седмица се развали и така до края и почти целият юли.

# 467
  • There I was on a July morning
Метеорологичната обстановка по Черноморието често е по-различна, отколкото в останалата част на страната. Тази година, въпреки дъждовният юли, при нас времето в Синеморец беше чудесно. Почивахме от 2.07. до 12.7. Валя 2 пъти - единият път през нощта, а вторият път - към 17.00 часа, но всеки ден бяхме на плаж.
Само веднъж сме почивали в края на август и началото на септември - на Южното черноморие и беше много топло, тогава цялото лято се случи горещо.
Веднъж ходихме в края на юни, началото на юли на Златни пясъци и морската вода беше твърде студена според моите критерии. За по-северните курорти - към средата на юли се позатопля морето.
Затова избягвам почивка извън активния сезон, колкото и изгодна да е цената.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 11:22 от Скубиду

# 468
Аз чакам да ни свърши почивката за да обобщя., но като цяло мисля никога повече all inclusive. Имам чувството че се посещава основно от хора, които никога не са виждали храна.
Както и хора, които никога не са виждали алкохол. Пияните физиономии, прекалили с некачествен и съмнителен алкохол мен ме отвращават повече от плюскащите свине.

# 469
За поредна година коментираме кога е най-удачно да почиваш на море,  естествено всеки си има мнение по въпроса 😂
Вече писах за основната почивка тази година в Дюни. По стечение на обстоятелствата днес се завърнахте от поредно море, в Поморие. Голяма компания, много весело си изкарахме, макар да бяхме в бюджетен апарт-комплекс: Blue bay palace. Намира се в новия град, над морето срещу Sunset  аквапарк. Бяхме настанени в различни апарнаменти. Нашият беше с кухненско обзавеждане (но без посуда, доколкото видях, имаше 2 паници само, но не съм и ровила), трапезна маса ( без столове), разтегателен диван (неудобен за спане, поне не за възрастен) , тв, шкаф. Просторна стая, за разлика от спалнята - там освен двойно легло, се намираше едно нощно шкафче. Матракът и възглавниците бяха добре, банята - също. Става за непретенциозни гости, бих заключила. Комплексчето включва няколко блока, има денонощна охрана. За климатик и гараж доплатихме по 5лв./ден за всяко. Басейнът посетихме веднъж - чист, но студен. Персонал - млади и неориентирани украинци, сладки в своята обърканост 😁. Има малък романтичен плаж под комплекса, за снимки само. Иначе ходихме пред Виа Понтика, чадър с 2 шезлонга са 24 лв. Плажът беше чудесен, зелен флаг през всички дни, само четвъртък бе с повече вълни.
Комплексът предлага храна - закуска, обяд и вечеря. Доста беден асортимент, еднообразен, но и цената беше незначителна. Платихме, но почти не ползвахме. В повечето дни обикаляхме - стария град на Поморие и на Несебър. Голяма лудница 😀
За себе си потвърдих, че не ми излиза по-евтино от Дюни, когато доплащаш за всяко нещо, хапваш по заведения и си угаждаш. Напротив.
Пускам няколко снимки:
Басейн

алея над морето

плажче под комплекса, пак казвам, не става

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 14:16 от Аркадия

# 470
Здравейте! Аз искам да Не препоръчам това място:
http://www.kvartiri.ltd.bg/%D0%9A%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%B7%D0%B0 … B%D0%BC%D0%B0.htm
По телефона казаха, че има две легла в стая, но като пристигнахме, се оказа спалня. Получи се доста неловко за мен и момчето, с което бях, което както се досещате не ми е гадже, съпруг и т.н. А, хазяйна след като гледа тъпо 2 минути, пита: "Сега какво правим". Моя отговор на такъв въпрос, в най-спокойното ми състояние, след около 8 часа шофиране, би бил : "Връщате ни парите (капарото) и ние си тръгваме. Но не. Чакахме два часа, за друга стая. Чистили я два часааа. Казаха: "Правим компромис и ви даваме тройна стая". Те направиха компромис, раираш ли. Пак стана неловко, обаче. Кой да е на единичното легло и кой на спалнята. Решихме го някак. На другия ден вечерта, след като им писах на листче, благоволиха да ми дадат и парола за интернета. На третия ден климатика спря. На четвъртия ни го пуснаха. Има още три дни, не знам какво да очаквам, сещам се само, че може да ни спрат водата. А, момичето или жената, която пуска обявата за наем не си вдига телефона. Гледката обаче е трепач. Стена, малки прозорчета на стена, тераси около 15тина най-далечната на 20 метра. Слънце пече по цял ден, жалко че не си взех тигана..Помолихме за две вилици..След 4 минути мигане и : "вилици ли", ни казаха да слезем след малко от четвъртия етаж до долу, но получихме. А! Хавлии няма. Има кърпа за ръце..Места за паркиране няма. Търсите си вие.ШОФЬОРИ, БЪДЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНИ В ПОМОРИЕ, ПАЯКА Е НЕУМОРЕН. Аз снощи си платих 62лв., защото съм спряла на нечие място. До общината им е паркинга.
Да се върна на Палма-та. Тази соц квартира, би била годна за живеене, ако я стопанисваше някой друг. Отношението на хазяйните, по мое виждане е свинско и подигравателно. Дори да ми плащат, не бих си причинила унижение като това втори път.

# 471
  • BG
Да дам малко отзиви за Константин и Елена. За плажа- това, което ми направи впечатление сравнено с предните пъти, които сме били е, че морето е станало още по-дълбоко и навътре към шамандурата преди имаше плитчина, която сега ми се стори, че почти я няма и морето като че ли е изяло част от плажната ивица. Чадър + 2 шезлонга бяха 20 лв. като първият ред винаги беше резерве, а събота и неделя повече от половината платена зона също. Само чадър-6 лв. Свободната зона беше спокойна, предимно българи имаше на плажа и не беше претъпкано, имаше простор и никой не стъпваше по главите на другите. Лошо впечатление ми направи, че спасителите се бяха поскатали и особено в два от дните, когато имаше червен флаг и вълни никой не видях да следи за къпещите се в морета, а дори имаше и такива с дюшек, които ми се видяха, че са доста навътре, добре че вълните ги изхвърляха обратно към брега.Водата беше чиста и топла, последния ден се появиха малко водорасли, но на мен те не ми пречат, стига да не са прекалено много. С паркирането около Азалия трябва да се внимава, защото на няколко коли видях да се веят фишове, но ние ходихме без кола на плажа.
Механите- с ужасно надути цени по мое мнение, обедни менюта с готвено не видях с изключение на пилешка супа и таратор, които се предлагаха. На механа Копитото имаше хубава програма вечер с танцова група и нестинари, жива музика и т.н. Най-много ми харесаха предлаганите ястия на Happy house, там и изборът беше по-голям, а не само скари, намира се на пътя малко преди ГХВ, с едни зелени светлини. ГХВ изглеждаше, че не работи. Като по-бюджетен вариант за хранене имаше едно заведение непосредствено до Вила Маре, където и готвеха прилично. Астор гардън светеше в целия си блясък Mr. Green, но минавайки покрай него видях само един малък, вероятно детски басейн, не знам по-надолу дали е имало други.
Като цяло, както се каза и преди, леко занемарен курорт си е, но на мен ми харесва, че все още не е презастроено, на плажа е спокойно и няма блъсканица.

# 472
На ГХВ четох, че ще правят основен ремонт. Стана ми странно, че няма да го ремонтират след летния сезон.

# 473
  • BG
На ГХВ четох, че ще правят основен ремонт. Стана ми странно, че няма да го ремонтират след летния сезон.
Да, изглеждаше направо зловещо така целия тъмен.

# 474
  • София
Лебед и Долфин работят, другите са в ремонт.

# 475
Някой с мнение за Гранд хотел Свети влас или някой подобен в Слънчев бряг с вътрешен басейн? Харесах и Риу хелиос в Свети влас, но не намирам изгодна оферта за него.

# 476
Здравейте,
в търсене съм на следното място на нашето черноморие ( дестинацията не е от значение):
 - главното изискване е да има оборудвана кухня за приготвяне на храна
 - чисто и спретнато място с добра хигиена
- детски кът, анимация и т.н не са ми важни, басейни също ( т.е може и без тях)
Търся по - скоро чистота, спокойствие, оборудвана кухня ( задължително) и приемлив плаж ( не държа да е на първа линия)
Ще се радвам да ми помогнете с лични впечатления.
Рових се в темите за отделните градчета, изчетох ги почти, но се обсъждат главно семейни хотели с изхранване по заведения, което не ми е вариант.
Чист апартамент с кухня в къща за гости или семеен хотел също е вариант.
Благодаря предварително ! Всеело и безаварийно оставащо лято Simple Smile

# 477
Някой с пресни отзиви за Лагуна Бийч Созопол? Далеч ли е от плажа?

# 478
Здравейте,
в търсене съм на следното място на нашето черноморие ( дестинацията не е от значение):
 - главното изискване е да има оборудвана кухня за приготвяне на храна
 - чисто и спретнато място с добра хигиена
- детски кът, анимация и т.н не са ми важни, басейни също ( т.е може и без тях)
Търся по - скоро чистота, спокойствие, оборудвана кухня ( задължително) и приемлив плаж ( не държа да е на първа линия)
Ще се радвам да ми помогнете с лични впечатления.
Рових се в темите за отделните градчета, изчетох ги почти, но се обсъждат главно семейни хотели с изхранване по заведения, което не ми е вариант.
Чист апартамент с кухня в къща за гости или семеен хотел също е вариант.
Благодаря предварително ! Всеело и безаварийно оставащо лято Simple Smile
Препоръчвам ти Вила Естейт, Вилна зона Зора, Сл. бряг, за догодина , през букинг.

# 479

Дали е вярно?

Общи условия

Активация на акаунт