Искам да заживея сама!

• 7 929
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
Но мотивацията ти за спорта е точно свързана с желанието да стопиш сланината. Ако не гонеше някакви резултати, а беше лекарство, щеше да звучат по друг начин нещата. Но всъщност е хубаво, че най-големият ти проблем е, че си дебела, банална драма за много тинейджъри. Това не е кой знае какъв проблем, което значи, че останалите проблеми са по-незначителни.

# 61
Тук съм съгласна защото имаш право, но защо си мислиш че съм единствената, хората около мен на моята възраст си взимат бележки от лекарката за всякакви глупости ( почивки , да отиде на мол, защото ги мързи и т.н)  Нека се чуе мислиш че не трябва ли, аз ли съм виновна че лъжа че съм болна или тя ме ми дава бележка без да знае истината ? Наясно съм какво пиша и какво казвам и бих го казала дори без анонимност . В България има толкова много нередности а това с моята бележка е една малка дреболия пред сериозните неща.
Продължаваш да разсъждаваш по детски  и незряло.

# 62
Какви са тия лекари дето дават бележка по телефона? Плачат за сигнал.

# 63
Но мотивацията ти за спорта е точно свързана с желанието да стопиш сланината. Ако не гонеше някакви резултати, а беше лекарство, щеше да звучат по друг начин нещата. Но всъщност е хубаво, че най-големият ти проблем е, че си дебела, банална драма за много тинейджъри. Това не е кой знае какъв проблем, което значи, че останалите проблеми са по-незначителни.
Хахаха, тук вече се посмях, как разбра че съм дебела на кристална топка ли го видя ? Не гоня никакви резултати, а спортувам защото ми харесва да ако отслабна това е резултат от моят труд, и това е моето лекарство вярваш не вярваш , всеки си има лекарство и на повечето е алкохола и то ПОВЕЧЕТО ВЪЗРАСТНИ, какво се случва в тая тема???
Исках един прост съвет и го получих защо говорите за съвсем различни неща и обсъждате неща които не ви засягат ? Отгоре на всичкото почвате да си измисляте някакви неща които изобщо не са верни .

# 64

Хахаха, тук вече се посмях, как разбра че съм дебела на кристална топка ли го видя ? Не гоня никакви резултати, а спортувам защото ми харесва да ако отслабна това е резултат от моят труд, и това е моето лекарство вярваш не вярваш , всеки си има лекарство и на повечето е алкохола и то ПОВЕЧЕТО ВЪЗРАСТНИ, какво се случва в тая тема???
Исках един прост съвет и го получих защо говорите за съвсем различни неща и обсъждате неща които не ви засягат ? Отгоре на всичкото почвате да си измисляте някакви неща които изобщо не са верни .

Не си дебела 72 кг на 168 си долу горе добре.

# 65

Наднормено тегло е:

http://www.calculator.bg/1/index_telesna_masa.html

Пък и говорим за 17-годишни, при които слабите и готините момичета са с 20 кила по-малко. На тази възраст и момичета с напълно нормално тегло намират себе си за дебели.

# 66

Наднормено тегло е:

Пък и говорим за 17-годишни, при които слабите и готините момичета са с 20 кила по-малко. На тази възраст и момичета с напълно нормално тегло намират себе си за дебели.
Права си аз на 17 тежах 50 кг, и се мислех за дебела. Laughing
Да си спортува там на стадиона и да внимава какво яде...вместо да чете в под форум спортуващи, тя седнала да се оплаква от майка си.

# 67
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Наистина сте отвратителни. Жалко,  бяхте ми симпатични доскоро. Как не ви е срам? Избивате комплексите си върху едно дете. Язък за претенциите ви.

Първо вижте собствените си несъвършенства. И не, за момичето не ми е жал- тя ще се справи, животът е пред нея. Но вие сте наистина за съжаление. Мисля, че ако правите секс по- редовно, това ще се отрази добре на хормоналния ви баланс като цяло. И може би ще развиете  едно нещо, на което му се казва "емпатия". Ако не знаете значението на думата, проверете я в речника.

# 68
Вероятно дори няма нужда да се оправя, защото си е добре. Имала спорове с майка си - повечето са имали на тази възраст. Както казах, щом е в състояние да си обръща внимание, няма по-сериозни кахъри. Няма смисъл да се идентифицираш с нея. Едва ли ти е бил наболял проблем суровите ядки в 5-разовото диетично хранене.

# 69

Наднормено тегло е:

Права си аз на 17 тежах 50 кг, и се мислех за дебела. Laughing
Да си спортува там на стадиона и да внимава какво яде...вместо да чете в под форум спортуващи, тя седнала да се оплаква от майка си.
Изобщо не се обиждам от вашите изказвания. Наднормено тегло съм и какво ? Аз гоня целите си до край и ще постигна това което искам . Но може само да си ме представяте , и да четете нещата които пиша.
И се чудя защо ви отговарям изобщо като само ми губите времето и знаете ли какво в този живот каквото давате такова и получавате.

# 70
Аз не мога да се начудя, как, при данни за физическо насилие, съветите са да стои при насилника, да търпи още две години и да бъде обвинявана, че си измисля. Вие, мили дами, сте пълно ку-ку или най-малкото сте нарушители до ЗЗД. Дори, да приемем, че преувеличава, което е напълно естествено и в унисон на чувствителността на тази възраст; дори, да приемем, че разкрасява, макар аз да не виждам големи украски и дори, да приемем, че порядките от времето на Макс и Мориц са се променили, това НЕ Е НОРМАЛНО. Имаме данни за физическо насилие. Едни свестни социални служби веднага биха са задействали, защото, ако е преувеличено, най-малкото са засегнати честта и достойнството на дете, което прави насилието психологическо, но не по-малко насилие. Ако в тази роля беше жена, а не дете, щяхте да я посъветвате да бяга с двеста от насилника. А тук имаме ДЕТЕ и вие го съветвате да стои и да мълчи.

Мила, авторке, ще ти го кажа по-надълго:

1. Всички, всички имат търкание с родителите си в тази възраст. Това е много труден период и за теб, и за майка ти. Говорите на различни езици - тя казва едно, ти чуваш друго и обратното. Бъди сигурна, че е така, че не си сама и, че повечето възрастни сме го минали.
2. Възможно е да си имала или да имаш мисли за самоубийство. Това също е нормално в тази възраст. Щом си се насочила към спорт и бягство, това е добре. Първото е отдушник, второ е надежда. Имаш нужда да знаеш, че има надежда. Има, бъди сигурна.
3. Добре е, че трезво прецени ситуацията и реши да останеш. Но насилието трябва да бъде спряно. Дали с намесата на институции, дали с разговори или по друг начин, то ТРЯБВА да бъде преустановено. Не ти да спреш, а майка ти да спре. Пътищата за разбиране ги изграждат родителите. Нито си длъжна, нито си виновна. Майка ти е объркала някъде, нещо. Тя със сигурност също има своите причини, но никоя причина не оправдава насилие.
4. Знам, че се срамуваш, че прикриваш следите и, че не искаш другите да знаят. Това е толкова естествена реакция, правят го дори възрастни, зрели хора. Но запомни много добре, имаш нужда от помощ о подкрепа и тази нужда с възрастта ще нараства. По-добре я потърси от специалист -  психолог, терапевт, сега, защото иначе рискуваш да се довериш на неподходящ мъж, който после ще те бие, като сега майка ти; и много други неприятности. Просто няма да можеш да различиш кое е най-доброто за теб. Има нужда от напътствие.
5. Потърси помощ не, за да накажеш майка си, а за да си подобриш бъдещето. Сподели с някой различен от приятелки на твоята възраст. Обади се на анонимен телефон, просто разкажи. Няма да те измамят, ще ти помогнат.

Стискам ти палци, ного ти стискам палци. Това, което не ни убива, ни прави по-силни. Ще мине и дано бъдеш щастлива Heart

# 71
... знаете ли какво в този живот каквото давате такова и получавате.
Не зная кой ти е набил тази глупУст в главата, но е добре да не се уповаваш толкова на нея.

Наистина сте отвратителни. Жалко,  бяхте ми симпатични доскоро. Как не ви е срам? Избивате комплексите си върху едно дете. Язък за претенциите ви.

Първо вижте собствените си несъвършенства. И не, за момичето не ми е жал- тя ще се справи, животът е пред нея. Но вие сте наистина за съжаление. Мисля, че ако правите секс по- редовно, това ще се отрази добре на хормоналния ви баланс като цяло. И може би ще развиете  едно нещо, на което му се казва "емпатия". Ако не знаете значението на думата, проверете я в речника.
Първо - сексът не решава нищо, но може да те вкара в яка "приказка".
Второ - момичето няма да се справи, ако не започне да мисли с главата си, а не както досега с емоциите и лайтмотива "ама така правят всички, виЙ нищо не знаете".
Трето - с уж позитивните си насърчения "ще се справиш и прочие" и правиш мечешка услуга.

# 72
Аз не мога да се начудя, как, при данни за физическо насилие, съветите са да стои при насилника, да търпи още две години и да бъде обвинявана, че си измисля. Вие, мили дами, сте пълно ку-ку или най-малкото сте нарушители до ЗЗД. Дори, да приемем, че преувеличава, което е напълно естествено и в унисон на чувствителността на тази възраст; дори, да приемем, че разкрасява, макар аз да не виждам големи украски и дори, да приемем, че порядките от времето на Макс и Мориц са се променили, това НЕ Е НОРМАЛНО. Имаме данни за физическо насилие. Едни свестни социални служби веднага биха са задействали, защото, ако е преувеличено, най-малкото са засегнати честта и достойнството на дете, което прави насилието психологическо, но не по-малко насилие. Ако в тази роля беше жена, а не дете, щяхте да я посъветвате да бяга с двеста от насилника. А тук имаме ДЕТЕ и вие го съветвате да стои и да мълчи.

Мила, авторке, ще ти го кажа по-надълго:

1. Всички, всички имат търкание с родителите си в тази възраст. Това е много труден период и за теб, и за майка ти. Говорите на различни езици - тя казва едно, ти чуваш друго и обратното. Бъди сигурна, че е така, че не си сама и, че повечето възрастни сме го минали.
2. Възможно е да си имала или да имаш мисли за самоубийство. Това също е нормално в тази възраст. Щом си се насочила към спорт и бягство, това е добре. Първото е отдушник, второ е надежда. Имаш нужда да знаеш, че има надежда. Има, бъди сигурна.
3. Добре е, че трезво прецени ситуацията и реши да останеш. Но насилието трябва да бъде спряно. Дали с намесата на институции, дали с разговори или по друг начин, то ТРЯБВА да бъде преустановено. Не ти да спреш, а майка ти да спре. Пътищата за разбиране ги изграждат родителите. Нито си длъжна, нито си виновна. Майка ти е объркала някъде, нещо. Тя със сигурност също има своите причини, но никоя причина не оправдава насилие.
4. Знам, че се срамуваш, че прикриваш следите и, че не искаш другите да знаят. Това е толкова естествена реакция, правят го дори възрастни, зрели хора. Но запомни много добре, имаш нужда от помощ о подкрепа и тази нужда с възрастта ще нараства. По-добре я потърси от специалист -  психолог, терапевт, сега, защото иначе рискуваш да се довериш на неподходящ мъж, който после ще те бие, като сега майка ти; и много други неприятности. Просто няма да можеш да различиш кое е най-доброто за теб. Има нужда от напътствие.
5. Потърси помощ не, за да накажеш майка си, а за да си подобриш бъдещето. Сподели с някой различен от приятелки на твоята възраст. Обади се на анонимен телефон, просто разкажи. Няма да те измамят, ще ти помогнат.

Стискам ти палци, ного ти стискам палци. Това, което не ни убива, ни прави по-силни. Ще мине и дано бъдеш щастлива Heart
Благодаря много за думите , вслушвам се в такива зрели мнения като това, и все си мисля че и с нея са се държали така като малка, често ми е казвала изразът " Аз като бях на твоята възраст нямах по 100 чифта обувки " но нали тогава е било друго време, сега е различно няма нищо общо с преди, преди с 5 лв можеше да купиш много неща, а сега 5 лв за никъде не стигат . И така, с нея се караме, бием се но се обичаме, тя може би има проблеми с нервите не знам ядоса ли се ...няма спиране ..и с баща ми са се били идвало е полиция но след това пак се е повтаряло . Може да не ви се вярва но ние сме от хората които се карат, бият и пак остават заедно защото се обичат. ( Да но ми идва в повече и затова исках да се махна , да може да се прибера вкъщи спокойно,а не да ме е страх какво ме чака и майка ми в какво настроение е. Това е моя проблем , който споделих с вас а повечето ме нападнаха по някакъв начин и дори почнаха да ме анализират колко кила съм и т.н . Ще изтрия тази тема и този профил, защото разбрах че освен добронамерени хора има и хора които просто са си лоши по душа ( и пак ме късно го разбирам )
Simple Smile

# 73
Наистина ли има данни за физическо насилие? Аз виждам само твърдения. Данни за мен са медицински свидетелства, епикризи, сведения от социален работник и пр.

# 74
Мила, недей да триеш темата, може да помогне на други. Думите са важни, може друг да ги прочете също, може и на друг да помогнат.

Не си единствена. Това е най-важното. И не си сама. Има много хора, които те разбират, изобщо не чети глупостите на останалите, които искат свидетелства, гледат тегло и т.н. Но, моля те, говори с някой са насилието. Много е важно. Не повтаряй модела, Един ден ти ще си в ролята на майка си, абсолютно без да искаш. Неизбежо е, неминуемо.  Трябва да разкажеш на някой анонимно, възрастен, професионалист.

Знам, че се обичате. Знам колко я обичаш и тя теб. Но НИКОЙ, НИКОЙ няма право да те удря, нито ти да удряш. Това е безсилие. Имате усти, кажете с думи. Тя вероятно не иска да те удря, ти не можеш, заради мотал. Но о двете сте на ръба. Трябва ви помощ. И, ако майка ти не иска, помогни на себе си. За да имаш едно по-добро бъдеще.

Ще се справиш. Само без удари поввече, моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт