Зимата още е далече, с трепет чакаме февруарското човече!

• 34 689
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Нора и аз се записах за жк в 14 седмица и няма проблем ще ти пуснат всички изследвания  в деня на записването Simple Smile
Зори, да не е на нервна почва това прескачане на сърцето? Да си се вълнувала много, силно недоспала? Надявам се да си по-добре днес Simple Smile
Лаленце, не може ли да ти де правят някакви масажи за бременни където мануално да се освободи нерва? Знам че често се случват такива притискания, но мислех че е в по-напреднал стадий на бременността. Дано да мине и да не се появява повече.
Хубав ден от мен 😙

# 556
  • София
Добро утро мами 🤗☀☀☀☀😘😘😘
Ехааааааа....... колко хубави новини. Много се радвам за хубавите резултати от тестовете. Време е да отдъхнем, да поемем въздух и да се радваме на бременността. Днес съм на преглед на онкогинеколог да видим шийката и е време да ме запишат за серклаж.
Аз се записах ЖК само по ЗК. Проследих какво вкл пакетите на частното и реших че засега няма смисъл.
Защо се налага да ти правят серклаж ? И как се преглежда шийката ? Извинявай но не съм много запозната

# 557
Честито и от мен за хубавите резултати и ето, че вече няма да е така синя първата страничка, а ще имаме и доста дами.
Аз се чудя меки сирена след термична обработка може ли да се ядат? На пица да кажем?
Аз си ги ям след термична обработка. Не стм питала, но по моята логика не е проблем. Проблема с меките сирена нали е, че се правят с непастьоризирано мляко, след обработка, ако има някаква бактерия, тя ще си умре Grinning

# 558
Аз имах бодежи в областта на сърцето миналата седмица. Отминаха постепенно за няколко дни. Ще питам следващия път на прегледа, но прочетох в книжката, която си купих (Аз съм бременна на Мари Дьолае), че се увеличава обема на кръвта на майката и сърцето има повече работа. На това го отдадох. Хубав ден на всички!

# 559
  • Пловдив
При мен пак има малка драма... (аман вече)
Като се забърсвах тази сутрин по салфетката имаше нещо като малко парче силикон. Точно както го беше описала и Мони... Имам и много леко зацапване. Най-вероятно причината е, че дадох зелена светлина на ММ, макар че бяхме много внимателни...
Утре съм на жк за пръв път и ще обсъдим с доктора какви мерки да вземем. Записах се на частна жк в болницата, където искам да родя. С първата бременност се следих при същия доктор и пак беше на частно, но това по никакъв начин не ми е пречило да запиша малката на педиатър и впоследствие на градина.

# 560
Не би следвало да има значение при кой и как се следиш. Детето после ще си има личен лекар и педиатър, който ще подготви документи да ясла/градина

# 561
Много хубави новини в темичката , супер! 😊
На мен нещо не ми е добре от следобяд, на моменти ми прескача сърцето, като дишам и го усещам. Много е стряскащо. Чудя се да не е нещо от НМХепарин, от инжекциите, но пък съм така от следобяд, а по принцип ги слагам вечер.
Ох дано изкарам спокойна нощ и утре да съм по-добре.
    И аз онзи ден бях така, но на следващия ден като бях на преглед докторката каза, че съм предразположена към високо кръвно и трябва да пия аспирин протект. Някой пил ли е аспирин протект през бременността?

# 562
Добро утро мами 🤗☀☀☀☀😘😘😘
Ехааааааа....... колко хубави новини. Много се радвам за хубавите резултати от тестовете. Време е да отдъхнем, да поемем въздух и да се радваме на бременността. Днес съм на преглед на онкогинеколог да видим шийката и е време да ме запишат за серклаж.
Аз се записах ЖК само по ЗК. Проследих какво вкл пакетите на частното и реших че засега няма смисъл.
Защо се налага да ти правят серклаж ? И как се преглежда шийката ? Извинявай но не съм много запозната

Нямам представа как ще ми гледат шийката. Преди една година шийката е конизирана и скъсена, и затова сега се налага серклаж. Конизацията я правих защото излезе 3 Б гупа на цитонаюазката. Последва колпоскопия и излезе карцином инситу. Предполам ще ми пуснат и кръвни изследвания HPV, ПАП. После ще пиша.

# 563
Bellissima, аз пия Аспирин протект като превенция срещу високо кръвно, малко съм и пухкава, а и за по-добър кръеоток към бебето, понеже разширява кръвоносните съдове.

# 564
Еха, колко е изписано.
За сирената-след обработка, не би трябвало да е никакъв проблем.
За детската - пълни глупости, не я слушай тази позната.
За аспирин протекта-на мен също ми го изписаха по 150мг до 32г.с поради риск от високо кръвно.

# 565
  • Benelux / Varna
Аз съм по принцип с ниско кръвно, вчера го мерих беше нормално 110 на 70. За кръвта знам, че се увеличава обема в майката около 100%, дали не беше и повече.  Аз съм на ниско молекулен хепарин, който по принцип разрежда кръвта, за да не се появят тромби. Вече 15 дни съм на него. Незнам от какво е, но е много стряскащо, дано поотмине и се нормализират нещата. Толкова е гадно да си далеч от родината,  съвсем друг е подходът им към бременните тук, лекарите, абе друго си е, няма го това внимание и отношение, а и ако щеш да звъннеш по всяко време на лекаря си.

# 566
А как разбират, че сте предразположени към високо кръвно?! За пръв път чувам.

# 567
Аз в началото имах прескачане много гадно на сърцето. Ходих на кардиолог и каза, че е ок всичко и ще отмине. Наистина отмина за няколко седмици.

# 568
  • София
Усмихнахте деня ми с тези хубави новини! Много се радвам, че са излезли тестовете и всичко е наред. Все такива новини от тук нататък 🤗
Бамбуча, добре че си на преглед утре още споделиш. Почивай си сега повече.
Аз също се следя на частно в болницата в която искам да раждам. Даже вчера записах ЖК и си платих първата част от пакета. Миналата бременност се следих там и по ЗК и ми беше супер заради по-честите прегледи. Сега ми се иска пак така, но докторката, при която бях по ЗК се премести и сега ми е доста далеч, а с малката организацията е трудна.
Друг е въпроса дали ще издържа да не виждам бебо толкова време 😬 Уж съм по-спокойна в сравнение с първия път ама...
Сърцебиенето миже би е от повишаващото се количество кръв. Все пак в момента тялото ни работи на пълни обороти и е по-натоварено от всякога. Разбира се трябва да се консултира с док, че не е шега.

# 569
На мен рискът ми излезе на БХС. За прееклампията ми е висок, за това ми го предписаха. И аз останах изненадана, тъй като ппц съм с малко ниско, но туй то.

Общи условия

Активация на акаунт