Зимата още е далече, с трепет чакаме февруарското човече!

• 34 658
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро. Днес се почерпих с едно леко кофеиново фрапе и грам не ми хареса. Така свикнах с безкофеиновото хаха. Вчера бях на пилатес за бременни. Супер е за гърба ми, но ми е много леко като натоварване. Корема ми е още с 4-5см плюс. Много се кефя за сега хаха.
Не го усещам бебето, но и нямам идея какво трябва да усетя.

# 601
И аз не мисля че ги усещам... имам потрепвания и почуквания, но не знам дали са газове или бебета 😂 и на мен ми е за първи път така че може и да ги пропускам като усещане.
Моето аг каза че ще ги усетя осезаемо към 19 седмица, от днес съм е 15-та ще почакам още малко

# 602
  • София
Добро утро. Днес се почерпих с едно леко кофеиново фрапе и грам не ми хареса. Така свикнах с безкофеиновото хаха. Вчера бях на пилатес за бременни. Супер е за гърба ми, но ми е много леко като натоварване. Корема ми е още с 4-5см плюс. Много се кефя за сега хаха.
Не го усещам бебето, но и нямам идея какво трябва да усетя.
В началото се усещат движенията като "пеперуди в стомаха" или леко бълбукане, все едно си глътнала рибка Joy
Аз след два дена влизам в 17г.с. и при все, че е второ бебе, нищо не усещам. По-чувствителните вече могат да се похвалят Simple Smile то зависи много и от плацента и положение на бебето
Коремът ми е още не особено забележим с дрехи, но посягам към все по-широки Grinning

# 603
Аз май не го усещам, а може и да усещам, ама да не знам какво е Joy . Иначе чувствам дискомфорт, като си кръстосам краката или като се навеждам.

# 604
Simple Smile Вчерашният преглед беше върха , пораснали са нашите бебоци , и едното не спира да се върти .Не ги усещам още , но Док каза да изчакам още малко и щели да ме побъркат InnocentStuck Out TongueLaughing в 17 седмица са  .
Радвайте се , че кучетата ви са толкова малки , моето мило е 50 кила и е висок колкото мен. Не помня точно кой , но беше споменала , че я из страх да танцува ?!? аз го правя редовно из къщи и съм нямала проблеми , напротив после се чувствам толкова заредена Simple Smile   И едно въпросче , мислите ли да замразявате стволови клетки , ако да защо , къде , ако се наложи да ги ползвате кой и как ще работи с тях ???

# 605
Ние ще замразим и на двете,английска фирма ни предложиха от Надежда,казаха че като наближи 20 седмица ще говорим по въпроса.И аз не ги усещам моите,но и съм едва 11 седмица.Танцувам си,даже снощи излизахме на бар,пих си сокчето и се забавлявах без проблеми.След време ще ми липсват тези моменти на свобода и спокойствие,но пък тогава ще си имам друга радост 😍

# 606
И ние мислим да замразим, дадоха ни 1000 лв отстъпка от Крио Сайв т.к. направихме транквилити теста. Ще замразим за 20 години, дано да не се наложи да ги ползваме. Все пак се надявам че науката напредва и ще може да се разшири ползата от клетките.

# 607
  • Пловдив
Ние замразихме стволови клетки на каката и ще замразим и за бебка, живот и здраве. Дори и в момента стволови клетки се ползват за лечение на доста болести, а в бъдеще вероятно възможностите ще са още повече. Защо го направихме/ ще го направим? Ами като застраховка. Както се казва, дано не се наложи да ги ползваме, но ако се опре до лечение със стволови клетки:
1. Най-съвместими са си собствените на детето.
 2. 80% са съвместими и за други членове на семейството
3. Стволови клетки от пъпната връв имат определено свойство да поемат функциите и да се “превръщат” в клетки на различни органи
4. Националната банка за стволови клетки е силно ограничена
И разбира се към момента просто имахме възможност да отделим парите.
Наши приятели в Америка искаха да замразят, но там им искат 30к $ за същата услуга.
Мишленце, учудва ме, че от надежда са ви предложили английска банка за стволови клетки. Ние замразихме в биорегенерация и може би пак тях ще ползваме.

Последна редакция: нд, 19 авг 2018, 00:43 от bambucha_85

# 608
Здравейте и от мен 🤗! Не съм писала от почти две седмици . Чета всички хубави новини покрай вас и много се радвам ❤!
Аз си дойдох в България и от тогава напред-назад ангажименти , почивка , НО ... тази седмица във вторник цял ден имах силни болки и твърд корем Sad , консултирах се и ми казаха да започна магнерот 3*1 + но шпа 3* 1 , и ако не ме успокои да ходя в спешното . За щастие още късно вечерта ми олекна и На другия ден беше на 50% болката , и след това приключи . Вчера ходих профилактично заради тези болки . Лекарката не видя нищо притеснително .
Каза да продължавам с магнерот а . Но днес следобед като ходих до тоалетна и на хартията едно малко тъмнокафяво Като “сополче” Sad много се притесних . Говорих с лекарката и каза да отида дежурния да ме прегледа .
Установи ниска плацента ( защо ли предния ден нищо не ми каза 😡), каза че се очаква Sad изписа дуфастон до 22 седмица .
Каза да следя дали ще стане обилно - естествено по всяко време каза да отида АКо нещо ме притеснява .
Извинявайте за дългия пост но сега се притесних доста - защото и сега вечерта има леко зацапва е ☹😞😞
Някой може ли да даде съвет - разбрах да си почивам повече ...
Забравих да кажа , че видяхме момиченце ❤❤❤- каката е много щастлива !

# 609
BlueBerry честито за малката принцеска, стискам палци да си добре и бебка разбира се. Почивай, не се вълнувай за нищо и положителни мисли. Това мога да ти препоръчам аз.

# 610
  • София
BlueBerry, почивай повече наистина. Надявам се да отмине бързо и че не е нищо притеснително. Просто трябва да се пазиш и да не се натоварваш.
За стволовите клетки - и ние взехме и замразихме като се роди малката в биорегенерация. Сега съм в чуденка дали и за второто да го правим. Нали казват, че са съвместими и за други членове от семейството 🤔 Някой ако има повече информация нека сподели.

# 611
И аз бих искала повече информация за стволовите клетки, не сме замразявали досега, множко са ми парите, но го мисля

# 612
На мен ми се иска да замразим, но нещо не мога още да се ориентирам къде, как се случват нещата след това и т.н. На сайта на болницата, в която мисля да раждам, пише, че работи с повечето банки. Ще го обсъдя и с лекарят си на следващия преглед и ще видим какво ще ми предложи той.
 За танците - танцувам си, даже и на открита дискотека ходих преди 3 седмици. Само беше странно на сокче Grinning
 Днес без да искам си намерих количка. Минавахме край един магазин и таткото мерна една на витрината. Влязохме и след като 1 час тормози продавачката с въпроси и пробване, май се спряхме на една. Cam Dinamico Top е модела. 1400 лв със трите коша, чанта и чувалче за летния кош. Ще си помислим пак до понеделник и може и да я капарираме. Знам, че е рано, но пък отговаря почти напълно на това, което търся.

# 613
Привет, момичета 😊 чета ви и се радвам за хубавите неща, които споделяте и стискам палци притесненията да отминат.
За съхранение на стволови клетки - аз мисля, че избрах Биохеленика. Направих си среща с тях и още с Крио сейв и Фючър хелт. Аз лично не бих съхранила в Надежда. Крио Сейв на мен ми обясниха, че не работели с моя лекар, защото той работел с други банки. Пълна глупост, защото той не ме агитира за каквото и да било. Фючър хелт са към ин витро клиниката, където забременях и където се следя. Те са ценово най-атрактивни, но аз лично харесах най-много Биохеленика. До средата на септември там има и изгодна ценова оферта. Те единствени ми потвърдиха, че обработват кръв и тъкан от пъпна връв, обработват цялата пъпна връв, а не само 10-15 см от нея, обработват и плацента. Процедурата се извършва от лекар, а не от обучена акушерка. Съхраняват стволовите клетки в две паралелни банки (Солун и Атина), спазват правилото за отдалеченост до 1 000 км от мястото на вземане на материала и не го возят със самолет, за да не го излагат на йонизираща лъчение. Като цени мога да споделя за близнаци - 7 500 в Биохеленика и Фючър хелт и 8 900 в Крио Сейв.
Ще се радвам да споделите и вие впечатления и информация, ако имате за детайли по процеса и цените 😊. При всички случаи съветът ми е да се срещнете с няколко банки преди да вземете решение.

# 614
BlueBerry, гледай да не се тревожиш. И аз съм със същия проблем - ниска плацента, оказва се, че на доста бременни се случва. Най-важното е да почиваш, да не се натоварваш, в никакъв случай да не вдигаш тежко и колкото можеш да лежиш, поне докато отмине зацапването. И при мен се появи такова и ми дадоха болничен, през който док каза задължително да лежа и да се пазя (дългото стоене в седнало положение също се брои за натоварващо, защото имало напрежение в матката). Странно е обаче, че на мен не ми изписаха никакъв прогестерон.
И въпрос към тези, които са наясно - ориентировъчно какви са цените за замразяване на стволови клетки за 1 бебе, видях, че сте споменали по-назад за близнаци? Не сме се интересували подробно, защото доколкото знам сумите са доста големи, но все пак информативно.

Общи условия

Активация на акаунт