За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 351
  • 777
  •   1
Отговори
# 285
Нашият шезлонг беше с картон на едно място и го " изпрах" с препарат за тапицерия

# 286
Което не пера в пералня чистя с това:

# 287
Аз шезлонга първо го обирам хубаво по гънките,че събират доста боклучета. Пера на място,като в легенче във вода слагам малко от препарата,с който пера бебешките дрехи,все едно ще пера на ръка и после с микрофибърна кърпа топя във водата и изпирам тапицерията. После с чиста вода и кърпа "изплаквам"  и суша на балкона Grinning

# 288
  • София
Връщам се с питане. Детенце (3 месеца и половина) пищи страховито от ден-два. Бях писала по-рано, че преди десетина дена си намали храненията от шест на пет. Реших, да не би от глад да пищи и започнах постоянно да му давам да суче като се разплаче. Но той суче няколко секунди, пуска гърдата и продължава да реве, да се гърчи, да се бори. Снощи едва съм го нахранила - на три пъти трябваше да се успокояваме и оригваме, за да се кротне и да си засуче като човек. След това си яде нормално. От какво може до е този кански рев?

# 289
  • София
Колики според мен. Давате ли нещо с/у колики?

# 290
Някой има ли подобно легло
https://goo.gl/images/EX4ZhL
До кога успявахте да преобличате бебето на такъв повивалник? Моят дечко доста порасна на дължина - в 5 месец е 68см и вече едва се побира. 70 см е дължината на повивалника, а и започна доста да се върти като го сложа там и ме е страх да не падне някой път.

# 291
Много внимавай с поставянето на бебето на повивалника, опасно е, когато започнат да се въртят!
От 4 м не слагам бебето там, защото от тогава се върти от гръб по корем и ме беше страх.

# 292
  • София
Колики според мен. Давате ли нещо с/у колики?

Той имаше жестоки колики доста време, но постепенно започнаха да намаляват последните седмици. И някак си дори като беше със силните колики, рядко е пускал гърдата, за да плаче. Той по принцип е лакомо бебе и си хапва добре. Температурата му е 37, което за бебе май е нормално, няма някакви секрети в нослето или очичките. Единственото, което ми направи впечатление е, че нощес е акал и днес по обяд пак (а той вече от близо два месеца ака през 2-3-4 дена, понякога дори с клизмичка). Но пък консистенцията си беше нормална, не по-течна от обичайното. Иначе още си му давам капки за колики (Саб Симплекс и Био Амика). Много необичайно се държи, може ли да боледува от нещо?

# 293
Според мен стачкува. Прочети за кърмаческа стачка. Малкото ми близначе изкара така повече от два месеца. Оправи се изведнъж. Просто една сутрин стана и си цокаше както преди.

# 294
Много внимавай с поставянето на бебето на повивалника, опасно е, когато започнат да се въртят!
От 4 м не слагам бебето там, защото от тогава се върти от гръб по корем и ме беше страх.

Моя още не се върти от гръб по корем. То и няма място да се завърти, доста е тесен.

# 295
Моето дете ще стане на 1г. и все още го обличам и преобувам на повивалника.Страшно много се върти,дори веднъж падна.Добре,че до леглото има скрин и падането не беше от високо,падна върху скрина.На спалнята като се опитвам да го преоблека,се гоним из цялото легло и е невъзможно.Ако е само за смяна на блуза,открих лесен начин-в стола за хранене.Там няма къде да мърда,но памперсите сменям на повивалника.

# 296
Което не пера в пералня чистя с това:
Този препарат е страхотен. И аз го ползвам, няма нещо, което да му се е опряло.

# 297
Аз днес го видях в Хиполенд

# 298
Аз никога не съм ползвала повивалника.

# 299
Аз все още го ползвам. Като беше по-малък там се чувстваше най-добре. Правеше всичко там. Там стоеше по корем, там се обръщаше, всичко.  Сега не иска да лежи по гръб и основно му правим тоалета там. Иначе смянаа на памперс става и докато си играе с играчките на пода.

Общи условия

Активация на акаунт