Сладко бебче хубавее, ОКТОМВРИЙКА дебелее...

• 18 060
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мили дами!
Отдавна ви чета и то с голям интерес.Най-накрая реших да ви пиша.Ще се радвам, ако ме включите в групичката.На 32 години съм, от Русе; първа бременност; термин-7 октомври.На последната консултация ни казаха, че бебчо ще е момиченце, но не бяха 100% сигурни.Това е засега от мен.Желая ви много спокойствие и само хубави емоции!

# 121
  • София
Здравейте мили бъдещи мами!  Hug
Честит Рожден ден, Кала  newsm59 Пожелавам ти един прекрасен подарък на есен!
По отношение на секса -  нашия тати малко го е страх да не нарани бебо и доста време го убеждавах , че няма как да навредим на бебето Simple Smile  Правихме го няколко пъти от началото на бременността и не съм получила никакви усложнения. Разбира се, бяхме много внимателни.  
Момичета, някоя от вас има ли проблем с кръвната захар? На прегледа Димитрова каза, че имам повишено количество околоплодна течност, което е свързано с т. нар. гестационен диабет.  Той се появява по време на бременността и веднага след раждането изчезва. От плацентата се отделя хормон, който възпрепятства действието на инсулина (дано го описвам правилно). При гестационния диабет има опасност бебето да наддаде прекалено бързо и да се роди повече от 4 кг.   Направиха ми изследване обременяване с глюкоза. Оказа се, че нивото на кръвната захар е сравнително високо - 5.83, близко до максималната граница. Димитрова каза да огранича количеството мазнини, обикновени захари и сол и да се увеличи количеството на дълговерижни въглехидрати и храни, богати на фибри. Да не се приемат сладкиши, захарни изделия, сладолед, шоколад, газирани напитки, натурални сокове (дори и те имат вредна захар). В 28 г.с. пак ще ми направят такова изследване, за да се проследи има ли някаква промяна в нивото на кръвната захар.
Иначе с бебо сме много добре  newsm44 Много е палав и всеки ден ме сритва  newsm32
Пожелавам ви прекрасен ден и много усмивки!

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 13:57 от Flores

# 122
Здравейте пак от мен Wink

Сега ми излязоха резултатите. Кръвните проби са перфектни. Хемоглобина ми е 132 smile3521  Обаче в урината ми има някакви кристали...Незнам какво е това, по рано нямаше такова нещо, а още не съм говорила с лекаря. Утре ще ида да го питам. Иксам да ви питам, знае ли някой от вас, какво означава да имаш кристали в урината, че ме хваща страх Weary

# 123
Кала,  newsm59!
Да си жива и здрава, да получиш още много подаръци и най-хубавия - наесен! Gift

Аз пък ви черпя виртуално  newsm38 :cheers, защото днес е моят рожден ден! Още не мога да асимилирам цифрата, която обозначава възрастта ми от тук нататък... не, просто не може да е истина и отказвам да мисля за това! Е, важното е, че изглеждам на 20... и малко... и че имам любовта на близките си. Бебчо пръв ме поздрави с ритниче, а татко му така нежно ме гушна, че се разревах. Явно вече яко ме тресат хормоните - ужас! 

Желая на всички хубава слънчева седмица!

# 124
Иксам да ви питам, знае ли някой от вас, какво означава да имаш кристали в урината, че ме хваща страх Weary

Кристали пикочна киселина. Не се шашкай, не е страшно. Ако са много, се групират в песъчинки, дори камъчета, което е от дразнещо до силно болезнено, но като гледам, ти нямаш такъв проблем.
Пий повече течности.

# 125
 bdbaloni Миньон
Бъди жива , здрава и много обичана!

Благодаря ти за отговора.  HugНаистина като се замисля не пия много течности

# 126
 Tada moresmile happy bd hbday

Миньон да си много обичана и желана  Party

# 127
Здравейте моми4етаааа.
Ние се завращаме с беб4о ве4е здрави4ки,належахме се изпихме си антибиотика и ве4е сме супер.
Искам да благодаря на мамите за саветите и препораките и зараките  bouquet smile3525 newsm51  love001.
Много се радвам 4е сме пак сред вас и ви 4етем с бебо липсвахте ни определено.
Крац Крац не се шашкаи мила и моите изследвания бяха такива (за кристалите ) казаха ми 4е изхварлям песа4инки и да пия пове4е те4ности,надявам се ще те успокоя.
Кала,Миньон  newsm59 желая ви вси4ко наи хубаво и октомври едно сладко пухкаво беб4е.
АУУУУУУУУ щях да забравя ами за СЕКСА ние с мажо се справяме някакси поне два пати в седмицата но инициативата е изцяло моя 4е тои не смее, страх го е да не полу4а контракции.
Ами това е от нас с беб4о  целувки на тумбите и лека ве4ер

# 128
  • Стара Загора
 newsm59 на Миньн, да си жива и здрава и на есен най-сладкото и пухкаво бебче Heart Eyes
Ние пък днес имаме годишнина от сватбата...цели две години моя мъж ме търпи...железен излезе Mr. Green По този случай ви черпя с нещо сезонно
Браво на кръц за хемоглубина...мама герой Heart Eyes
Добре дошла и на новата мама  bouquet
rusavelka честито оздравяване мила Hug
Ние сме добре с бебчо....само дето мама започна много да се успива сутрин...аха аха и до обед да откарам но както казва майка ми - сега ти се е паднало Crazy
Поздрави и много целувки от нас Heart Eyes

# 129
  • Ботевград
Здравейте и от мен  Hug
На красивите Кала и Миньон  newsm59 newsm59 nbirthday  party023 Gift  ura  bigdance2 newsm18 Tada
Да сте живи и здрави и много влюбени   bouquet

Хера честита годишнина!
Пожелавам ти  все такава голяма любов!:1dating: luvbed txtloves
И най-вече всичките Ви мечти да станат реалност!
Целувки на бебоците!

# 130
Здрасти пак, този път сме не една, а две прекрасни дами  newsm03!

Връщам се току-що от Мазнейкова - ще си имаме дъщеричка. Когато имате време, сложете ми едно розовко щъркелче и термин 31.10 и може да добавите, че съм от София.
Иначе всичко е наред засега  Praynig Честно казано малко съм разочарована от прегледа, може би защото се бях настроила за дълго гледане на бебчо и подробни разяснения от страна на доки, а всичко продължи буквално 5 мин., каза че тоновете са много добри, че е момиченце и че всичко е наред и ме изпрати по живо, по здраво. Освен това ми даде само една снимчица и не ми записа диск  Sad.  Вие искахте ли си диск или тя ви даде без да ви пита? Имам подозрения, че ме гледа на двуизмерен видеозон, защото ми взе "само" 50лв. Освен това беше в кофти настроение и едва-едва се напъна за една крива усмивка на изпроводяк. Та това малко ми развали настроението, но разчитам, че е специалист и че всичко е наред с бебката!

Миньончеnewsm59 Пожелавам ти наесен най-хубавото бебенце на света!
Благодаря на всички за милите пожелания за моя рожден ден!
Хера, честита годишнина, да съжителствате щастливо поне до златна сватба!
Русавелке, добре дошла отново!
Флорес, благодаря че сподели за гестационния диабет!

Между другото, за тези, които се чудят, аз питах Мазнейкова дали трябва да правя фетална ехокардиография и тя каза, че при мен не вижда основания да поиска такава. Тоест, когато тоновете на бебчо са добри, не се налага такова по-специализирано изследване.

Хайде да се спирам вече! Целувки на бебчетата!

# 131
  • Ботевград
kala678 ЧЕСТИТА ГОСПОЖИЦА!
 baby_neutral Да те радва и да те слушка многооо Simple Smile
kala678 може ли да те попитам ти на фетална морфология ли беше при Мазнейкова? И /извинявам се за невежеството/ феталната морфология като обикновенния коремен ехограф ли е, или е по-различна, защото ми предстои другата седмица и на мен? / Стискайте палци всичко да ни е наред!/

# 132
Привет и от нас Party
Честито на рожденничките:Кала и Миньонче smile3525 newsm67 newsm59  bigdance2
Честита ти коконка Кала на есен да прегръщаш тази малка госпожица  babydust7
Херка честита ти годишнина с пожелание за дълък семеен живот и на есен най прекранния подарък baby
При нас нищо ново за сега сме добре да не чуе дявола newsm17,тези дни сме на консултация.Мамита я къжете тези изследвания доки ли ви ги иска или вие ??? Щот аз досега от началото съм правила само едни и повече нищо ,та да неби да ми се полагат и доки да се услушва Rolling Eyes
Погълете коремчовците от нас и лека вечер ви желаем

# 133
кала и миньон,  newsm59  newsm67 !!!!!
и честита годишнина на хера!!!!!!
желая на всички ви прекрасни бебчета наесен и много ама много семейно щастие!

# 134
Здравейте пак,
Хера 4естита годишнина вси4ко наи-розово в семеиството поне още 50 год. married  loveuuu 1dating:
Кале 4естита мацка не се нерви нали бебка е добре на другото майната му.
Буба и аз имам само едни изследвания от на4алото на бременноста и мисля 4е сега кам края на 6-я месец ще трябва да направят още едни -поне така си мисля де.
Мерси за топлото посрещане ,хубаво е да  си сред себеподобни preggo mamma pregnant

Общи условия

Активация на акаунт