Сватба 2018 - XII част

• 42 859
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • Beyond the stars
На мен заради смяна на адрес също ми искаха медицинско в София.

Да, ние и адрес сменяхме , но като гледах сайтът на МВР и закона , би следвало да се иска винаги.

1. За издаване на свидетелство за управление на МПС поради изтичане срока на валидност, подмяна на стар образец с нов или промяна в данните на водача:

Документ за самоличност по ЗБЛД;
Документ за платена такса;
Карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от Транспортна областна лекарска експертна комисия /ТОЛЕК/ или Транспортна централна комисия /ТЦЛЕК/;
Старото свидетелство за управление на МПС.

# 511
Аз първо смених адреса, след това смених личната карта и тогава ми казаха, че след като си взема новата лична карта, имам 1 месец срок да сменя и книжката. За книжката ми искаха медицинско.

# 512
  • Beyond the stars
имам 1 месец срок да сменя и книжката

Тъкмо да ти дойде редът на опашката в Софийския Кат  Laughing Laughing

# 513
  • София
Вчера колежката беше там- откара 2.30 мин.  Laughing

# 514
А някой има ли идея в какъв размер е глобата ако не си сменя личните документи в едномесечния срок. Умишлено искам да наруша закона хаахха. И изобщо като само ще добавям име за какво е нужно да се сменят всички документи. За ЛК и шофьорска книжка мога да се съглася (все пак са документи за самоличност), но талони на колата, и разни други документи...

# 515
  • София, България
Аа, аз имам кола на мое име, но не съм си сменяла талона. И вие сега ме вкарахте в шок. Другата седмица заминаваме за Гърция с моята кола и като видят на границата разликата в имената?! Scream

# 516
  • Beyond the stars
А някой има ли идея в какъв размер е глобата ако не си сменя личните документи в едномесечния срок. Умишлено искам да наруша закона хаахха. И изобщо като само ще добавям име за какво е нужно да се сменят всички документи. За ЛК и шофьорска книжка мога да се съглася (все пак са документи за самоличност), но талони на колата, и разни други документи...

Предвид милата родна администрация - не бих рискувала бъдещи неуредици и драми.

# 517
  • София
Аа, аз имам кола на мое име, но не съм си сменяла талона. И вие сега ме вкарахте в шок. Другата седмица заминаваме за Гърция с моята кола и като видят на границата разликата в имената?! Scream

Смяна на талон става бързо в софийския КАТ.
Ако успея да стигна днес дотам, ще питам дали е задължително и ще пиша.
Но по-вероятно е да смогна чак във вторник.

Ако трябва и талон да се сменя, имам тъкмо 3 на мое име  #Crazy

# 518
  • София, България
змия, ако успееш за днес ще съм ти много благодарна да ги питаш. Simple Smile Ако не, аз ще отида в понеделник сутринта да го сменя. В крайна сметка каквото, такова...

Принципно имам документа, който удостоверява идентичността на имената, ама тия като ги знам какви са, хич няма и да ми го признаят. Satisfied

# 519
Доколкото съм запозната решение е и една декларация за идентичност на имена и не е необходима смяна на талона.

# 520
Аз имам една сметка, която не ползвам,в ОББ. Благодарение на вас се посетих, че трябва и там да уведомя за смяната на имената и личната карта. Сега отидох, чаках 30 мин, защото всички са отпуска, а тези, които са на работа, не искат да работят, и се оказа, че трябвало да нося и удостоверението за граждански брак...

# 521
  • София
В банката си промених необходимата информация за 5 минути, нищо не са ми искали. Кредитните карти няма да ги сменям, защото нямам смяна на име, а само добавено с тире фамилно име.

Пърпъл, няма да успея днес да стигна до КАТ.

# 522
  • Beyond the stars
В банката си промених необходимата информация за 5 минути, нищо не са ми искали. Кредитните карти няма да ги сменям, защото нямам смяна на име, а само добавено с тире фамилно име.

И аз така, явно зависи от банката. За ДСК - само личната карта ми искаха.

# 523
На мен за картите ми казаха че няма смисъл,когато изтече тогава се сменя с новите имена.

# 524
  • София, България
И на мен ми казаха, че не съм задължена да си сменя картите, само е хубаво в чужбина ако ходя, защото там искат Лични карти като плащаш. (аз за това си ги и смених)

Нищо, змия, благодаря все пак. Аз ще отида в Понеделник да го сменя за всеки случай. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт