Отговори
# 90
  • София
nadence, не само на теб, а на всички пожелавам леко раждане и по начина, по който се чувстват най-добре и най-спокойни Wink

А това, че лекарите и акушерките много помагат с указания си е абсолютно вярно.

хихих, да си призная честно като раждах първия път толкова бързо стана, че не разбрах даже какво точно се случваше и добре, че още една мама роди докато бях в залата с пясъка на корема, че да видя как точно става тая работа с раждането Simple Smile

# 91
nadence,  благодаря ти и аз   bouquet
На консултация съм в Майчин дом при Бейлерян и акушерката Рени. Обаче гледам, че в първия пост теб нещо са те объркали, пратиха те да раждаш в Майчин дом - София, за това питах къде смяташ да раждаш. Не съм решила на сто процента къде точно ще родя, нито пък как. Искам да е нормално с епидурална евентуално, ама все още не съм се убедила сама в предимствата й. Има време още ще премислям варианти.

# 92
 newsm78Хмммм интересно не бях видяла че са ме пратили да раждам там-мерси.Миличка blueeye@ би ли ме променила- ще раждам в Майчин дом Варна Winkстават грешки,сигурно не съм уточнила Thinking
Между-другото много ме сърби коремчето и гърдите,а се мажа  newsm78.При вас така ли е?Сигурно трябва да сменя крема?
Лека вечер сладуранки bye bye bye bye bye bye bye bye bye

# 93
Lorexa, Мадона, mamajeni , мн. ви благодаря за милите думи.   bouquet Опитвам се да съм по-спокойна, но никога не съм го виждала така вече трето денонощие не яде, пие по малко водичка, че иначе и вода не му дават да пие, не спи, и е само на системи и инжекции, ще се оправи той, малко по малко, къде ще иде, но ми е мн. скапано Cry
Надявам се при вас вс. да е наред и при др. мами, и занапред само хубаво да ни се случва Simple Smile
Лека вечер на вс   Simple Smile

# 94
Здравейте, милички! Simple Smile
Аз тези дни чета, но нещо много ми прилошава и не съм писала. Другата седмица наистина отивам на изледвания и преглед, че нещо не се чувствам много добре, отпаднала съм... Нямам желание нищо да правя, а детето си беснее наоколо. Добре, че е майка ми сега, но като се прибера...
Днес ми донесоха и покана за сватбата на моя братовчедка - за 24-ти юни Simple Smile Просто ще съм чудна тогава, с големия корем, малкото дете и т.н екстри, но няма да я пропусна, живот и здраве! Simple Smile
Виждам, че се дискутира темата за епидуралната упойка и да споделя и моя опит. Аз по принцип съм много страхлива и припадам при всяко изследване, но повярвайте ми, като почнаха болките СЛЕД включването на системата с окситоцин, се молех по-бързо да дойде анестезиолога, за да ми я постави. Самото поставяне не боли, след това болката спира, усещат се само контракциите като стягане на корема, а накрая и напъните се усещат, все едно ти се ходи по голяма  нужда. Опасно при ползването на такова обезболяване е не самата упойка, а ако раждането не се води от добри специалисти, защото ако жената не усеща напъните, трябва някой да й казва кога да напъва и как, в противен случай може да се наложи ползването на форцепс. Аз родих сина си точно с 4 напъна, а беше едричък и с увита пъпна връв. Просто доктора и анестезиолога си знаеха работата. За странични ефекти също се говори - при мен нямаше нищо такова. А самото раждане се ускорява поради факта, че липсва болката, която пречи за по-бързото разкритие. Мисля, че и за майката и за бебето е по-добре, защото и те душичките се измъчват по време на раждането, а ако продължи 15 или повече часа...  Crazy Но всеки си решава, а зависи и лекаря дали се наема да води такова раждане.
За шишетата на Д-р Браун бях писала, че аз лично не съм доволна. Не е и точно така, защото в началото ползвах точно такова за водичка - нямаше проблем, освен, че ми паднаха надписите след изваряване. За мляко не знам как е. След това взех магическа чаша на Д-р Браун за сок и чай и тогава видях проблем в почистването й. Тази зелена гума на гърлото на шишето започна да се оцветява и да намирисва и с нищо не можех да я почистя. Да не говорим, че и резервната четчица май струваше 4 лв. ако не се лъжа. Аз съм доволна от Авент - имам 250 мл-ово шише, от което /срам не срам/ сина ми още пие мляко като заспива и нищо му няма. Някой спомена, че бебетата се задавяли с Авент, защото трябва да се внимава как е завъртян биберона. Това е само при ползването на биберон със степени, но дотогава има мноооого време. В началото е биберон за новородени.
Мадона, аз наистина съм варненче и може да се включа в срещата ако съм по-добре. Хайде, ще видя как ще се организирате и тогава....
Лека нощ, мами и бебчета!  И целувки от нас!  Heart Eyes И да се оправяте всички с проблеми!
ПС. А, за отчета! - Ще раждам в Пловдив при д-р Минев - във Весела или в частния родилен дом /не знам как ще му е името/, ако е готов до тогава.

# 95
divas,мила направо отивай да те изследват това никак не е добре. Аз така бях в началото мисех че е от преумора ми е толкова зле, а то хемоглобина беше паднал рязко, от 118 -99.
Неможех да хапна нищо все на сила ядях, спях по 8 часа вечер и на другия ден спях от 14-16 като децата.
За уточняване на диагнозата е задължително изследване на серумно желязо и кръвна натривка за да се види дали е анемията желязодефицитна.
Но на мен само ми изследваха Хемоглобина и се видя какво е само си пролича.

Лек ден на всички отивам да закуся и после на разходка

# 96
Zdraveite!Nie dneska na obqt sme na pregled tolkova sam 6tasliva 4e 6te si go vidq bebo newsm68 i dano da se poage kakvo e  smile3521 4e e golqm srameglivko ili po to4no inat newsm03.Mislq da ragdam s epidoralna upoika newsm10 tuk slagat na 3sm razkritie na po golqmo ne slagat s moq malko se karame za tazi upoika no az mu vikam 4e toi nqma da ragda a toi samo lo6i raboti si misli za tazi upika Weary abe mage na tqzx ime e 6iroko okolo vrata.E posle 6te se vklu4a da pi6a novini za bebo dano vsi4ko e nared newsm17 4e v4era edva sam zaspala ot kontarkcii .

# 97
  • у нас
Здрасти и от мен Simple Smile
divas много добре е обяснила за епидуралната и нямам какво да добавя Peace,само че и аз съм решила както първия,така и втория път да се възползвам от упойката.Аз съм от тези,които не усещаха нито контракциите,нито напъните след поставянето и,но доктора и акушерката ми казваха кога да напъвам и кога не.Най-хубавото е,че когато ти кажат спри да напъваш,можеш да го направиш,а от там няма разкъсвания и шевове,а да не говорим за спестените болки Peace.
Mama Igi,радвам се,че си отново на линия.Стискай миличка,аз съм след теб.Ако издържа до 23-24 Юли,имам уговорка с доктора ми в един от тези 2 дни да предизвикаме раждането.Ти потърси и второ мнение и прецени тогава как да постъпиш.Внимавай много за кръвното,моля ти се Praynig.

# 98
Добро утро!
ей мамчета качих снимка на коремчето в 8ми месец Grinning хайде и вие  bouquet

# 99
  • у дома
Здравейте мами и от нас  Hug

много мами все се чудят, понякога ми пишат на лични възмутени, как може да съм ги пропуснала  Shocked всички знаете, че аз попълвам данните в първия пост. ако има някакъв пропуск, просто напишете лично до мен, или ми пишете на лични. все пак знаете, че не си стоя вкъщи, а все още ходя на работа. нямам нищо против и някой друг да поеме тази отговорност, ако нещо не ви харесва.  Confused

anni78, дано таткото се оправи по-бързо.  Praynig напълно те разбирам как се чувстваш.  Hug
spinki, седмиците се смятат от първия ден на последната менструация. моите венци също започнаха да кървят, но нямам физическата възможност да отида при моя стоматолог, затова се надявам нещата да се нормализират след раждането.  Thinking
bebun, то и ние си нямахме проблеми със секса, но именно заради контракциите и риска от преждевременно раждане, в началото на 7-ми месец докторката ни забрани да правим секс.  Cry
Мама Леоне, ние мислихме след сватбата да отидем с кумовете до моренцето за няколко дни, до седмица. но днес попитах и докторката каза, че вече никакви дълги пътувания, само къси дестинации..   Sad т.е. не по-далече от София (след 4 дни влизам в осми месец). най-добре се консултирай с твоя лекар.  Thinking ellenka, и аз съм така с носните секрети, само ме питат дали съм болна, защото си говоря на нос.  Rolling Eyes velmar, честито бебенце на твоята приятелка, да са живи и здрави.  Heart Eyes  Mama Igi, стискам палци всичко да е наред, ще се справиш.  Praynig  Hug
за видовете шишенца и другите необходими покупки само чета и си записвам какво препоръчват опитните мами, като излезна в болничен ще пазарувам и аз.  Simple Smile относно педиатъра - незнам, все още не съм попитала. ROZI24, дано се покаже бебчето.  Praynig
На мамите с прилошаване, нисък хемоглобин, контракции, пожелавам бързо оправяне.  Praynig Мами, още мъничко остава, нека се пазим!  Hug

стана много дълго, но набързо да се отчета - днес бях на косултация, дадох кръв и урина за пълни изследвания, преди издаването на болничния (от 27.06). Бебка, все още си е бебка, не е от срамежливите.  Mr. Green дори не спря да мърдучка докато я гледахме на ехографа.  Party вече съм +15.5кг. всичко е наред засега, вървим към нормално раждане, така се е разположила. моята докторка ще е отпуска горе-долу по времето на термина ми.  Rolling Eyes ще видим, дали ще стискам да се върне (тя е до 10.08 отпуска, а термина си ми е за 12-ти) или ако се наложи ще ме прехвърли при друг доктор.  Thinking както дойде Simple Smile тази седмица ми е последната работна  Party другата ще довършваме подготовката за сватбата  Laughing ремонта, който си върви ежедневно. утре пък ще си имаме друга булка alexsb  Party моля се да не вали Praynig
дано и за нашата сватба временцето се пооправи  Praynig че какво градинско парти ще правим, незнам.  ooooh!

Целувки на коремчетата.  Hug

Последна редакция: чт, 08 юни 2006, 11:36 от blueeye®

# 100
Здравейте  Hug,

Ани, , дано мъжът ти  по-бързо да оздравее - стискам силно всичките си палци...Мама Igi, дано вече ти е по-леко....
 Praynig
Благодаря на мамите, които споделят опит - и за раждането, и за упойките, и за нещата за купуване. Доколкото разбирам, цялото преживяване е различно за всеки. И аз бих искала епидурална упойка, ако твърде много ме боли... а за главоболието - знам, че предварително трябва да се поемат течности...но смятам да питам лекарката за по-подробни разяснянения, когато му дойде времето.

За ваничка още не съм решила - но вчера пробвах с един обикновен леген, поставен на високо столче пред душ кабината - ами, удобно ми изглежда - струва ми се ваничката може и по-късно да купим - че напоследък изпитвам нетърпимост към всяко претрупване с вещи....А и къпането ще е от задачита на таткото... както и креватчето - макар че с тва Световно, не го виждам...

Поздрави от нас и целувки!

# 101
Пак съм аз Laughing

Blueeye, според мен се справяш чудесно и чак се чудя как успявяш! smile3521 Аз съм пълен профан в слагането на картинки, качването на снимки, писане на лични и т.н. Разбирам, че някъде има указания, ама кой да чете...Стискам ти палци за слънчева сватба и приключване на ремонта!

Още поздрави   smile3503

# 102
nadence,
прочетох, чи питаш за вертикалните щори. Ние имаме такива в хола. Не бих казала, че не задържат прах - просто като ги местиш по-голямата част от него пада. А ако са по-светли след време се зацапват и имат нужда от почистване. Преди време нашият татко проявил самоинициатива и ги изпрал в легена. Ефектът - намачкани и със стърчащи влакна (а от фирмата бяха казали, че може да се перат и в пералнята). Така че аз намирам, че е доста по-лесно се поддържат пердетата и завесите. Това е моят опит, все пак ти си реши ...
blueeye,
благодаря за съвета. Предполагам и нашата докторка ще каже така - освен ако не искам да родя някъде по пътищата. И дано наистина времето се оправи за сватбата ви. Ще стискаме палци! А тя кога ще бъде, ако не е тайна?
И един въпрос към всички мами от София - ходили ли сте на училището на сп. 9 месеца? Има ли полза? Трябва ли да се запиша предварително?
За ваничките - и аз още се чудя. Но нали докато му падне пъпчето не трябва да се мокри, т.е. да се къпе във ваничка? Мисля, че първоначално и един леген ще свърши работа (колкото да не попарим бебочетата, защото аз никак не мога да преценя каква е температурата на водата.)

# 103
Привет  Simple Smile
Ще си имаме две булки, голям кеф  Party Ей, а ти tintin си много сладка на снимката  Wink

Mama Igi, дано всичко е наред до края. И леле вие вече двечките с Lorexa знаете кога ще раждате... Аз все си казвам има време, има време, а я виж то как бързо отлетяло. Обаче да се разберем стискайте до последно, моля ви  Naughty Това важи за абсолютно всички тук  Peace

anni78, много кофти че мъжлето ти е болно и не е при теб, но ще се оправи миличка. Само мисълта за бебчето ще му помогне да се възстанови много по-бързо, сигурна съм  Heart Eyes

Мама Леоне, мисля че бебчетата ги къпят във ванички още отначало, просто се пази пъпчето да не се мокри. Абе всъщност на всеки както му е удобно  Wink И като стана въпрос за ванички да питам тия жлезните стойки дето ги продават за ваничките, дали да стабилни? Че нещо ме притесняват  newsm78

П.П. Ако някой го интересува видях в "На пазар" едно майче в София продава Маг Ингланд Принцес Рол на прилична цена и много сладко десенче за момиченце, ето я ТЕМАТА Wink

# 104
  • у нас
Мама Леоне, мисля че бебчетата ги къпят във ванички още отначало, просто се пази пъпчето да не се мокри. Абе всъщност на всеки както му е удобно  Wink И като стана въпрос за ванички да питам тия жлезните стойки дето ги продават за ваничките, дали да стабилни? Че нещо ме притесняват  newsm78
Има и специални лепенки за пъпчета,които се поставят преди къпане и след това се махат.Предпазват идеално от намокряне Peace

Общи условия

Активация на акаунт