Отговори
# 195
kristianna много се надявам,че при вас всичко е наред.Нали има различни бебета.Раждат се по 4кг,има и по 2,5 ,3 кг.Така,че според мен с бебчо всико ще е наред.До сега никой не ми е казал колко тежи бебето.Незнам при вас как го изчисляват,но и там не може да се определи точно.
Поуспокой се миличка,ще видиш че всичко ще бъде ок. Peace

# 196
  • София
Здравейте от мен!  Hug
Честити придобивки на tsveti_j и velmar ! Ние още нищо не сме купили за бебо. А времето лети...
Kristianna , не са малко кг на бебчето! Ако искаш виж таблицата в първия пост от темата ни - blueeye я е нарекла клик2 мисля, към интересни сайтове. Там има и другите мерки - FL (точно което теб те интересува - за дължината на бедрото), BPD (на главичката обиколка), HC (пак на главата), AC (обиколка на коремчето). Предполагам Мазнейкова ти е дала лист с тези мерки. Аз цял ден се занимавам с такива неща - нали и нашия бебо изоставаше - сравнявам и съвсем се обърках - ту е в норма, ту - изостава, ту е по-голям. Но явно е в реда на нещата - нали са някакви усреднени стойности. Не се шашкай! А може и всичко да е за пари наистина. Не бих се учудила.  #Cussing out

# 197
Ехо, привет и от мен  Grinning
Kristianna, успокой се бе миличка  Hug Напълно съм съгласна с мненето на elli78 и tedi79 Всички бебенца са супер различни, просто тия таблици с размерите са относителни. И за теглото на УЗ дока ми каза, че това е просто ориентировъчно, няма как да се измери с точност.
А отностно ритниците и при мен са супер лекички, днес ми е трети ден от както сме по активни, но главно бебчето се врътка насам - натам, по същият начин както ти си описала. Така, че спокойно!  Ние също нищичко не сме вземали до сега за бебчето, смятам да започнем от другия месец  Wink По този повод честито на tsveti_j и velmar    bouquet

vesi77, наистина си имала лош ден  Confused Случват се такива работи, има дни в които на човек като му тръгне така е много гадно. Иначе и аз съм една заспала и все се спъвам, затова все гледам се движа като мравка. А това с тия бездомни кучета е ужасно  Close

Исках да редактирам старото си мнение и да пожелая там на Алекс много щастие и години на разбирателство! Няма обаче при мен такава възможност, дали е промяна на форума или само моментно състояние!
Преди два месеца някъде бях чела във форума, че промениха правата за редактиране на постовете. Сега това е възможно само опрделено време веднага след публикуването. Старо мнение не може да се редактира, затова не ти е разрешило.

Eliona, няма защо Wink

# 198
Zdraveite!Kristianna ne se trevogi mila vsi4ko 6te e nared Peace 6te vidi6  i az sam na mnenieto na drugite mami.Vessi77 mila naistina lo6 den i az sam taka ponqkoi pat Sad.glrdam napredvate s pokupkite nie v4era kupixme na bebo igra4ka za legloto koqto vav tamnoto sveti i na tavana se poqvavat zvezdi4ki Grinning i edna luna mnogo e sladka i ima sladki melodiki te mai mama 6te prispivat Laughing otkolkoto bebo.Ostana ni samo skrina za kapane i preobli4ane i sme gotovi Peace drugoto mama 6te go kupi ot bg.Dneska mnogo mi se vie svqt mai pak 6te vzema da piq ampuli sas gelqzo nali mi otkrixa malko anemiq.Celuvki po sladkite korem4eta  bouquet

# 199
Zdraveite!Kristianna ne se trevogi mila vsi4ko 6te e nared Peace 6te vidi6  i az sam na mnenieto na drugite mami.Vessi77 mila naistina lo6 den i az sam taka ponqkoi pat Sad.glrdam napredvate s pokupkite nie v4era kupixme na bebo igra4ka za legloto koqto vav tamnoto sveti i na tavana se poqvavat zvezdi4ki Grinning i edna luna mnogo e sladka i ima sladki melodiki te mai mama 6te prispivat Laughing otkolkoto bebo.Ostana ni samo skrina za kapane i preobli4ane i sme gotovi Peace drugoto mama 6te go kupi ot bg.Dneska mnogo mi se vie svqt mai pak 6te vzema da piq ampuli sas gelqzo nali mi otkrixa malko anemiq.Celuvki po sladkite korem4eta  bouquet
Здравейте!Кристиянна не се тревоги мила всичко ще е наред Peace ще видиш  и аз съм на мнението на другите мами.Vessi77 мила наистина лош ден и аз съм така понякои път Sad.глрдам напредвате с покупките ние вчера купихме на бебо играчка за леглото която във тъмното свети и на тавана се появават звездички :Д и една луна много е сладка и има сладки мелодики те май мама ще приспиват :лол: отколкото бебо.Остана ни само скрина за къпане и преобличане и сме готови Peace другото мама ще го купи от бг.Днеска много ми се вие свят май пак ще взема да пия ампули със желязо нали ми откриха малко анемия.Целувки по сладките коремчета  bouquet

Здравейте момичета!   bouquet
Ама че лошо време днес а? Само за спане! Цял ден ми се дреме ли дреме!
ROZI24 Моля те ползвай това в подписа на blueeye. Ще ни е много по лесно да те четем. Мисля, че аз не съм първата която ти прави забележка. Много е лесно, ей сега пробвах и стана. Постарай се малко!  Peace
vesi77 много премеждия днес, а? Хайде успокой се, че на бебо му трябва спокойствие! Успех!  Peace

# 200
Izvinqvam se 6te probvam dokato stane ,zatoto ne6to ne6te da mi kopira prevedeniq tekst Sad dano da stane i na men mi e kofti 4e pi6a na latinica Sad

Последна редакция: нд, 11 юни 2006, 22:38 от ROZI24

# 201
Добро утро  на всички!

Нямам компютър в къщи,че всичко е раздигнато заради ремонта и ще ви прочитам набързо вечер,като сме у свекърите.

[Kaili,MimSss ,за мен също е по-удобно да се видим след обед(но момичета,от сега да си кажа,че ще дойда,само ако съм без контракции,и съм добре,защото както вече знаете малката е навсякъде с мен,а не ми се тича след нея с контрахиращ корем ooooh!.Давайте идея за мястото на срещата,аз може да поканя и една Септемврийска мама(голяма сладурана),тъкмо ще се съберем повече.Призовавам и другите мами от или в близост до Пловдив да се включат този път Hug.Аз предлагам час на срещата 15 часа(за да е удобно и на тези,които са по-далеч),а за мястото---само да няма пързалка и люлки Sick]

Lorexa съгласна съм за 15.00ч. Можем да седнем пак на "Авеню" ,където пихме кафе предния път. Хайде и другите да си кажат предпочитанията..И се надявам да сме повече този път. Simple Smile

vesi77 и аз изпитвам панически ужас като ми се нахвърли куче да ме лае,защото ме е хапало куче, и започвам веднага да пищя или да бягам. Дано да нямаш повече инциденти и да сте спокойни с бебчето..

Лек ден на всички и слънчев за разходки..

# 202
  • София
Честито на Алекс!!!  smile3525
Дълъг и щастлив семеен живот - изпълнен с много радост и любов   bouquet

Ние най-после почнахме с покупките наистина - аз съм от по-колебаещите се, все избирам и се чудя, но любимият съвсем не - отидохме уж да видим едни легла - харесахме и той отсече вземаме го, така че вече имаме легло, на МебелДжен - дървено ( поне така твърдят), с шкафчета, което се трансформира в по-голямо ( поне дълго няма мислим за легло)  - но ще си го вземем чак другия месец в началото ( че още не сме приключили в къщи).

Харесахме и още една количка ( отново) -обаче още май мислим  newsm78 защото пак излезе извън новия бюджет Wink

А в неделя бях на първата лекция на училище за бременни Ма-ма. Страшно съм доволна - беше много интересно и нещата съвсем не звучат страшно  Simple Smile. Хубавото е, че понеже са идивидуални или най-много по 3 жени, може да питаш каквото се сетиш.
Първата лекция беше за контракциите. Този петък съм на следващата ( нормално раждане) Даже смятам да водя таткото. Общо са 11 и сме ги разпределили по две на седмица, за да ми стигне времето....

Желая ви приятна и слънчева  sun седмица.

# 203
Добро утро!
Честито на младоженците и само хубави моменти за напред Hug
Kristianna, не се притеснявай, че усещаш слабо движенията на бебо, при мен е същата работа, но това зависи от мускулатурата на корема, а и хората са с различна чувствителност. Важно е също и как е разположено бебето. При мен например до преди няколко дена беше седалищно бебето, риткаше ме долу съвсем лекичко и кротичко, сега като се завъртя и се надупи навън взе да ме сръгва доста грубичко... Също и за крайниците те съветвам да не го мислиш излишно, защото децата се развиват и променят не само в коремчето ни, а и по-нататък докато растат...
Виждам, че ремонтите кипят с пълна сила, знам какво ви е, тъй като ние привършихме нашия преди месец. Краят обикновено не се вижда, и настъпва точно когато вече си мислиш, че нещата никога няма да си дойдат на мястото  WinkТака че не се отчайвайте  Peace
Между другото тази събота бяхме до Практикер, в най-големия дъжд и град  Sick, и между рафтовете щъкаха поне пет-шест бъдещи мами с порядъчни коремчета. Стана ми много весело, защото се сетих за т.нар. инстинкт за гнездене hahaha Горките ни мъже, как ли издържат тиранията ни, на моя хич не му е леко напоследък  Mr. Green
Аз също смятам да стягам багажа за болница след две седмици. Поговорих си с майка ми за кърменето и се поуспокоих малко, даже мисля да си купя един сутиен за кърмене в знак на добра воля, пък каквото стане  Whistling
Радвам се, че всички сте добре, пийте си желязото и внимавайте с бездомните кучета и стръмните пътища, да не се изложим накрая точно  Naughty

# 204
  • у дома
Исках да редактирам старото си мнение и да пожелая там на Алекс много щастие и години на разбирателство! Няма обаче при мен такава възможност, дали е промяна на форума или само моментно състояние!
Преди два месеца някъде бях чела във форума, че промениха правата за редактиране на постовете. Сега това е възможно само опрделено време веднага след публикуването. Старо мнение не може да се редактира, затова не ти е разрешило.

Относно редактирането на постовете, аз също онзи ден ви написах, че не ми позволява. писах на модератор mamma и тя ми е отговорила:
Цитат
Системният ни администратор прави промени по кода и за момента това е страничният ефект - невъзможност за редакция на по-стари теми и мнения.
В най-скоро време (надявам се максимум ден-два) всичко трябва да бъде ок.

Извинявам се за неудобството и благодаря за търпението.

но вече проблема е отстранен Wink

# 205
Здравейте, мамчета Hug
honey, честито ти момченце
Pepinka, Mama Igi, Lorexa и другите мами с контракции- почивайте повече, пийте лекарствата и изпълнявайте стриктно препоръките на лекарите си и всичко ще бъде наред. Ще успеете да родите възможно най-късно
vesi77, наистина много неудачен ден, но случват се такива неща. За бебето не се притеснявай, както ти казват и другите мами, то все опак е защитено в плацентата.
kristianna, не се притеснявай...бебетата се развиват различно, освен това размерите които казваш всъщност са напълно в норма и бебето тепърва последните месеци дърпат много, и освен това продължават да растат и след това.

При мен всичко е нормално, на ремонта на жилището се вижда края вече и много се радвам, че скоро ще се местим. Освен това с нетърпение чакам 26 когато вече ще бъда отпуск и ще си почивам

Лека и успешна седмица на всички

# 206
 newsm51
Алекс,
честито и от мен! Пожелавам ви занапред много щастливи дни заедно!

До другите мами от София,
записах се за училището на сп. 9 месеца за утре. Ако някоя от вас ще дойде, кажете.

# 207
  • Sofia

А в неделя бях на първата лекция на училище за бременни Ма-ма. Страшно съм доволна - беше много интересно и нещата съвсем не звучат страшно  Simple Smile. Хубавото е, че понеже са идивидуални или най-много по 3 жени, може да питаш каквото се сетиш.
Първата лекция беше за контракциите. Този петък съм на следващата ( нормално раждане) Даже смятам да водя таткото. Общо са 11 и сме ги разпределили по две на седмица, за да ми стигне времето....

Pouch, какъв е този курс? Моля те, дай повече инфо!! Praynig

# 208
  • София

Pouch, какъв е този курс? Моля те, дай повече инфо!! Praynig

Привет Елиона,
ето изпращам ти линка за училището - информацията е доста подробна, ако те интересува нещо в повече - аз съм насреща.
Между другото тази първата лекция за контракциите е безплатна като по-този начин може да прецениш дали искаш да ходиш, а можеш и да ходиш само на отделни лекции.
Аз ще ходя на всички, защото съм гола вода по отношение на бебетата, нито съм държала ( като изключим на някой приятелка за малко) камо ли пък къпала и тн.

http://www.ma-mabg.com/

# 209
Здравейте мами !!!  Hug Hug Hug
Kristianna , таблица с примерните размери има в подфорума на септемврийските мами , седа я погледнах и пише за 31гс. -1502гр . . Така , че не се притеснявай. И аз имам твоите проблеми и на 15 съм на преглед да жидим какво ще кажат . А аз намирам корема си за нормален като гледам снимките в албумчето.
Velmar и на другите мами с покупките честито! Това ми е любимото занимание , като се върна от големи покупки да разглеждам всичко  и да коментирам стига да има с кой.
Snejko , къде изчезна ? Добре ли си ? 
Anni78, какво става как е съпруга ти , изписаха ли го ? Купи ли количката от софийската мама?
Поздрави на всички , лек ден и без изненеди !!! preggo Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт