Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 53

• 52 595
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
Мляко или коластра?

# 391

Не разбрам изобщо не съм много запозната

# 392
Значи е по-вероятно да е коластра,прозрачна,леко жълтеникава и лепне.. нормално е и аз я имам още от 6 месец. Не си пипай гърдите доколкото е възможно и не ги стискай най-важното!!.
Вземи си подплънки да не си цапаш дрехите и спокойно Simple Smile

# 393
Значи е по-вероятно да е коластра,прозрачна,леко жълтеникава и лепне.. нормално е и аз я имам още от 6 месец. Не си пипай гърдите доколкото е възможно и не ги стискай най-важното!!.
Вземи си подплънки да не си цапаш дрехите и спокойно Simple Smile

Да същото е и моето лепкаво и няма цвят благодаря за информацията

# 394
И на мен в 25 седмица ми тръгна коластра. Това признак ли е , че ще сме млекодайни кравички? 🐄🐄🐄🐄🐄🐄

# 395
Не, не е признак. Аз не съм имала, а къпмя веч 7 месеца.

# 396
И на мен в 25 седмица ми тръгна коластра. Това признак ли е , че ще сме млекодайни кравички? 🐄🐄🐄🐄🐄🐄

Това е признак, че ти пада прогестерона, ще започнат подготвителните контракции, болките в тазовите стави, които ще се разширяват и разни такива. Но не е показателно за лактацията след това.

# 397
Привет и от мен . Моя последен цикъл също е на 10.07. положителен тест за О 26.07. вчера бях на док , чухме сърцето каза , че е 6,4 г.с. 7 мм . Дано съм ти била полезна !
Здравейте мили бъдещи майки на скоро се приеседених към вас ... С най - голяма радост очаквам бебо ... Та въпросът ми е не съм ходила още на преглед това ще се случи след 1 седмица защото съм в чужбина нямам възможност тука да ходя ще се прибирам в родината и там ще ходя на лекар .., Но искам да разбера на колко седмици съм ...Последния ми цикъл беше на 10.07.18 овулацията ми беше на 28 . 07 .18 Правихме опити  почти всеки ден ...
Но се питам точно на колко седмици съм ?

# 398
Момичета в 6 месец ми текна мляко нормално ли е

Мляко ще ти "текне" след раждането, сега ти тече коластра.

Не, не е такъв признак. Добрия старт на кърменето зависи до голяма степен от навременното поставяне на бебето да суче и достатъчно честото кърмене в началото, тъй като сученето е това, което стимулира производството на кърма. Механизмът на производството на кърма е много прост - предлагането е според търсенето.

# 399
Здравейте Надявам се да ми помогнете .. Не съм ходила на лекар преди две седмици разбрах че съм бременна в чужбина съм след две седмици имам полет с самолет дали ще пречи това бебето все пак или 5 6 седмица питам се ??
И снощи повръщах температура имах малко 37 и 1 но все пак е температура имам хрема не знам какво да пия с една дума настинала съм ... не знам какво да пия .. много ми се гади когато се кача на кола с пък какво става с самолет много се притеснявам но се надявам да не усетя нищо и да не навредя на бебето защото две години вече чакам бебо

# 400
  • София
Здравейте Надявам се да ми помогнете .. Не съм ходила на лекар преди две седмици разбрах че съм бременна в чужбина съм след две седмици имам полет с самолет дали ще пречи това бебето все пак или 5 6 седмица питам се ??
И снощи повръщах температура имах малко 37 и 1 но все пак е температура имам хрема не знам какво да пия с една дума настинала съм ... не знам какво да пия .. много ми се гади когато се кача на кола с пък какво става с самолет много се притеснявам но се надявам да не усетя нищо и да не навредя на бебето защото две години вече чакам бебо

Няма да навредиш на бебето, но с тази хрема ще си прекараш меко казано "весело в самолета"... Пий парацетамол безопасно е за бебето Simple Smile Хубаво е обаче и с лекар да се консултираш ако има как...

# 401
Мисля че няма от какво да се притесняваш , от полета няма какво да стане

# 402
  • Blondeville
37.1 нищо не е, още повече в началото е нормално леко повишаване. Пий чай липов или шипка например, с мед и лимон, може и в умерени количества отвара от джинджифил. Ако обаче симптомите до няколко дни не отшумят, направи си консултация с лекар. Полетът не би трябвало да е проблем.

# 403

Температурата е от бременността, не от настинка. В начална бременност температурата може да достигне до 37.4. Затова през бременността за висока температура се смятат стойности над 37.5. Гаденето също е симптом от бременността. Ако нямаш кървене или други проблеми, пътуването със самолет не би навредило. Друг е въпросът, че може да ти се гади още повече при пътуването. Добре е да се запасиш с бисквити и солети, тъй като те обират стомашните сокове и донякъде намаляват гаденето. Относно хремата, не използвай стандартните капки за нос. Те са вредни и не е желателно да ги ползваш в ранна бременност. Вземи си някакъв физиологичен разтвор или спрей, подходящ за бебета(има един с морска сол) и си промивай носа. Ако не отмине, се консултирай с лекар.

# 404
Здравейте , имам обеца на езика термина ми е след 15 дни, въпроса ми е трябва ли да я махна ще прече ли по някакъв начин🤷

Общи условия

Активация на акаунт