Стара Загора - 77 тема

• 119 027
  • 824
  •   1
Отговори
# 675
  • Стара Загора
За да тръгне през арил, трябва да участвате в класирането преди април, дали ще е февруари или март не знам точно, но в онлайн заявлението трябва да сте отбелязали месеца, в който да започне да се класира. Този месец може да се коригира, когато поискате- ако решите да тръгне по-рано, трябва да промените месеца за класиране преди самото класиране. Класира ли се веднъж и се откажете, губите поредения номер и започвате всичко отначало. Другата възможност е да се класира, да го запишете детето, но да се разберете с директорката за конкретна дата на започване, като така си запазвате мястото до 2 месеца мисля. Някъде базад бяхме пидали подробно по тази тема.
След класирането и ако детето е класирано, статусът се сменя на детето е класирано, обаждате се в градината и питате за нужните документи и срокове за записване. При записването ще ви обяснят всичко останало.

# 676
Здравейте,
Интересува ме как стават класиранията за детски ясли в Стара Загора.
Подали сме заявление в електронния сайт тази година през февруари, като желанието ни е детето да тръгне на ясла през Април догодина в ясла номер 1.
Статусът в сайта показва, че детето чака класиране. Но кога можем да очакваме резултат и през какъв период от време да проверяваме? Само в сайта ли става ясно това или се обаждат от яслата?
Притеснявам се да не пропуснем нещо.
Моля някой с повече опит да сподели какъв е редът на записване.
Благодаря предварително:)

Ако искате да почне от Април другата година, трябва да сложите като начална дата в участие в класиране Май месец 2022.
Проверете си заявлението и важте какво сте посочили.
Класиранията за ясла в повечето случаи са през месец, като първото е януари, след това март, май, юли и тнт.
В момента, в който има свободни места и вашият номер излезне ще сте приети. Simple Smile
Най-често класирането е в началото на месеца (например 3-4 май) и ако детето е прието имате срок до 3-4 април да започне да ходи в яслата.
Не знам дали го обясних добре, затова ко имате въпроси, питайте пак. Simple Smile

# 677
Благодаря ви, че писахте толкова бързо.
Рокет, не разбирам защо месец по-късно трябва да пиша да е класирането, а не по-рано?
Всъщност аз трябва да тръгна на работа през февруари догодина. Значи трябва да променя класирането на януари или март?

# 678
LaCumparsita, ох, извинявам се, не май, а МАРТ!
Трябва да сложите класирането през МАРТ.
Объркала съм се. Simple Smile
Ако искате да тръгвате на работа февруари, да, трябва да участвате в класирането януари месец.

# 679
Мда, но не ми дава възможност да редактирам сега.

# 680
  • Стара Загора
Мда, но не ми дава възможност да редактирам сега.
Сигурно в момента се очаква класиране, затова. Седмица преди датата на класиране не може да се променя нищо. Изчакайте да мине текущото( ако съм права и наистина има такова в момента) класиране и тогава направете промените. За да тръгнете на работа февруари, трябва да учавствате на класирането най-късно януари. Общо взето на всеки два месеца има класиране, но си има изключения, разбира се. Има телефон в сайта и може да звъннете да питате кога са клсиранията за ясла през 2022, януари ще има ли със сигурност. Защото ако няма януари, а направо февруари, ще тръгне през март.
Би трябвало да има януари, така си мисля, но най-добре да звъннете и да питате.

# 681
Благодаря:)
Да, в понеделник ще има класиране.
И за януари четох, че ще има. Имаше някакъв подробен опис, на който се натъкнах, но за жалост сега ми е трудно да го открия пак в нета.

# 682
Здравейте, не зная, дали е уместен въпроса ми в тази тема, но не намерих друга.
Интересуват ме лекарите в болница Тракия-уролози и по-точно операция на добро качествена хиперплазия на простата. Правят ли се такива операции и ако може някой да сподели личен опит за лекар, за самата операция, цена, възстановяване и т.н.
Питам за баща ми, който е на 79 години и ще съм благодарна, ако някой даде мнение.

# 683
Здравейте Мамчета преди 26 дена родих във държавното АГ. Отзад на епикризата ми пише,че имам право на 2 контролни прегледа след раждането да ви попитам знаете ли дали е безплатен този преглед и задължително ли е да се ходи на преглед след раждането .. ? Вие след  колко време се възстановихте и имахте ли след родилни болки по време и след кърмене ?

# 684
Отива се там пак в АГ-то, желателно е за да видят какво е състоянието. Аз родих нормално, без избор на екип и отидох на първия контролен. Втори не се наложи. Нищо не съм заплащала. Те са стандартните прегледи след болничен престой, които се полагат винаги на всеки, който е изписан.
Тези болки, наподобяващи контракции или силен натиск ги имах доста време. А във връзка с разкъсванията болки имах само първите 15 дни.

# 685
И аз бях без избор на екип.родих без разкъсвания и шевове но ме боли ниско долу докато кърмя и след това.

# 686
Nad Ya, преди колко време роди?
Сукането на бебето помага на организмът да произвежда окситоцин, който е много важен за свиването на матката след раждане.
Аз когато кърмех имах менструални болки, но моят АГ обясни, че това е хубаво, защото предизвиква контрахиране на матката и така по-лесно се изхвърля остатъчния след раждането материал. Simple Smile

# 687
Преди 26 дена родих. Да болките са ми като менструални. Още кървя леко това дали е нормално при вас как беше ?

# 688
Преди 26 дена родих. Да болките са ми като менструални. Още кървя леко това дали е нормално при вас как беше ?

Според мен тези болки са нормални (особено по време на кърмене), кървенето също, НО е добре да те види и АГ, за всеки случай. Simple Smile
Аз не помня вече колко кървях, но беше дълго.
Имаше периоди, я които попити спираше и си мислех, че вече свършва и изведнъж пак се засилваше.

# 689
Надя, като чета момичета във ФБ групата на ноемврийчетата , много от тях имат лохии и над 40 дни. Както вече Рокет ти е обяснила, болките са от контрахирането на матката и са си съвсем нормални, стига да не са някакви силни. Аз родих преди 25 дни в АГ , но секцио. Лохиите , с изключение на първите 3 дни, са ми супер слаби тип зацапване. На преглед ще ходя сигурно догодина, че моята АГ е в карантина.

Общи условия

Активация на акаунт