Кюретаж и забременяване след това - тема 79

• 59 776
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Beloved,  в коя седмица беше и мисед или спонтанен? Един цикъл не е ли прекалено малко чакане?

# 481
и при мен странното беше, че 14 дни след абразиото на контролния преглед имах 10мм лигавица (такава лигавица не бях имала досега), но въпреки това 3м. ми казаха да се пазим...

# 482
  • Пловдив
Здравейте, момичета.  Имам резултати от още няколко изследвания, които д-р Конова ми каза да направя и отново искам да Ви помоля за мнение. Другата седмица имам отново час при нея, но до тогава искам да получа малко светлина в тунела, ако е възможно.

Микробиологията очевидно има нещо, но според вас редно ли е акушерката от която взимам резултатите да ми напише рецепта без да се консултира с лекар? ( първо ми написа една рецерта и след малко ме настигна и каза изчакай, по-добре да ти изпиша друго. Съответно ми написа нова рецепта) Та това нейно лутане ме притесни и не съм взела изписаните от нея неща. Ще си чакам срещата с Конова и след това и с АГ.

Благодаря ви предварително за отделеното време.

# 483
Не. Може само физически да ти я напише, след указания от лекар. Акушерката не може да назначава лечения и да поставя диагнози.

# 484
  • София
Здравейте, момичета.  Имам резултати от още няколко изследвания, които д-р Конова ми каза да направя и отново искам да Ви помоля за мнение. Другата седмица имам отново час при нея, но до тогава искам да получа малко светлина в тунела, ако е възможно.

Микробиологията очевидно има нещо, но според вас редно ли е акушерката от която взимам резултатите да ми напише рецепта без да се консултира с лекар? ( първо ми написа една рецерта и след малко ме настигна и каза изчакай, по-добре да ти изпиша друго. Съответно ми написа нова рецепта) Та това нейно лутане ме притесни и не съм взела изписаните от нея неща. Ще си чакам срещата с Конова и след това и с АГ.

Благодаря ви предварително за отделеното време.

Какво ти е изписала? Лактобацили?

# 485
  • Пловдив
Nandin Първо ми написа лактажин и още едни глобули, който не запомних. И след това, каза не не, по-добре да ти изпиша нещо друго. Взе първата рецепта и написа нова, която е с доста по-сериозно съдържание от първата. Флажил да пия аз и мъжа ми. И още нещо, което ще мога да ви го кажа след като се прибера, защото резептата не е в мен.

# 486
Ми аз от това микробиологично изследване не виждам да са се изолирали нито бактерии, нито гъбички - аз ли не разчитам правилно  - и на трите неща пише , че не се изолират, антибиограмата също е празна - за какво ти изписват лечение...?
П.П. флажил глобули се изписват за трихомонас, а на теб не ти се е изолирала...?!

# 487
  • София
Флажил се изписва и при неспецифични вагинити, не само при трихомони. Микроскопския препарат показва - вагинит без да е изолиран патоген.

# 488
  • Пловдив
Та сега си погледнах рецептата и пише - Флажил 250 2×2 и АРИЛИН РАПИД  2 опаковки за 4 дни.

# 489
  • София
Та сега си погледнах рецептата и пише - Флажил 250 2×2 и АРИЛИН РАПИД  2 опаковки за 4 дни.
Е сега вече ме озадачи. И двете са метронидазол 🤔.
Аз ти препоръчвам след като приключиш лечението дори да е по рецепта да си вземеш лактажин или някакви други лактобацили, за до ги повъзстановиш, че хич ги нямаш.

# 490
Здравейте момичета !  Преди 27 дни се наложи да ми направят абразио. Бах в 9 г.с ,но ембриона отговаряше на 7 г.с и без пулсации .От самото начало на бременноста изоставаше и все се надявах тайничко  на чудо . Възстанових  се бързо и пред две вечери (лекаря каза ,че мога да водя полов живот), със съпруга ми се сгушихме .За наш късмет презерватива се скъса и ...така . След по малко от час взех Ескапел .Не мога да си позволя да забременея толкова скоро след абразиото, дори не е имало първи цикъл .Сега се притеснявам много ,защото от три дни ме боли като при цикъл и си мисля ,че може би съм в овулация .Консултирах се с гинеколога ,отговора беше че всичко е възможно ,дори и хапчето да не подейства .Имам едно детенце с увреждане ,след този Мисед исках да си направя изследвания ,за да знам че  при следваща бременност всичко ще е наред ,ето какво се случи . Много съм Притеснена . След 7 дни ще направя тест, силно се надявам да ми е помогнало хапчето ,защото е твърде рано . Момичета ,при евентуална бременност мислите ли ,че ще мога да задържа плода ?
Дали ще има шанс ? Желая здраве ! Хубава вечер

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 21:56 от Miroslava888

# 491
Здравейте момичета, на 24 Октомври ми беше кюретажа в 9-та г.с, ембриона беше на 5-6 г.с. Та... днес сме 29 ноември и нямам цикъл още. На вас кога ви дойде? Притеснително ли е, че още нямам цикъл? Благодаря. Да кажа, че си правих тест - отрицателен.

# 492
Здравейте момичета, на 24 Октомври ми беше кюретажа в 9-та г.с, ембриона беше на 5-6 г.с. Та... днес сме 29 ноември и нямам цикъл още. На вас кога ви дойде? Притеснително ли е, че още нямам цикъл? Благодаря. Да кажа, че си правих тест - отрицателен.
До 40 дни трябва да ви дойде , макар че при мен не ми дойде 63 дена и след преглед при АГ се установи китичка и ми беше предизвикан цикъла с дуфастон .

# 493
Моят дойде на 23 ти ден , но съм меча,  че до 40 - 50 дни е нормално

# 494
На мен ми дойде на 81 ден, но много стресови ситуации имах. След това на 36ти ден, надявам се вече да са влезли в норма нещата. Зелена светлина имаме.

Общи условия

Активация на акаунт