Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 589
  • 797
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Kissing Heart Веси, благодаря ти отново за разясненията . Златна ! Blush 
И аз съм на същото мнение, относно сутрешното ТСХ, не че някога съм падала под 2.5 , но от малкото прочетени обяснения ми звучи това най-логично.
Мереленда -благодаря и на теб, изобщо за хора -паника, като мен сте направо животоспасяващи с коментарите си Blush

Я да си кажа и тук -излязоха ми дребни люспички по лицето, тип екзема/зачервяване. Леко сърби .
Момичета в ИР темата предполагат, че съм завишили мазнините твърде драстично и съм разбалансирала допълнително организма...
От седмица съм на ВМ НВХ , мазнините ми са над 70% от дневното хранене, а въглехидрата около 15%, а като грамове -50-60-75.
Не съм чела нито една от книгите за Хашимото, в които се дават съвети , относно храненето, директно се включих на режима със знанията си от преди години, когато се храних така. Не помня такива екстри. Нямам главоболие, замайване , отпадналост и тн , характерни за първите дни на режима и рестрикцията на въглехидрати ...

Пия :вит Д, Б12, Магнезий, Вечерна иглика , хормона ...Не мога да се сетя за причина ...

# 721
Здрвейте, искам да попитам винаги ли  по-ниско TSH върви с по-високи FT3 и FT4. Моето TSH варира между 0.87, 0.97 и 0.60. FT4 e 22.91, от граница 22 в лабораторията, в която изследвах.А FT3 e малко над границата 7.48, а границата е 6.8. Не съм много запозната, а бях чула, че тези хормони трябва да са наполовина от референтната стойност, за да е добре всичко. Така ли е наистина?

# 722
Дейзи, ако пиеш хормон, вероятно дозата ти е висока. Не е казано, че стойностите трябва да са по средата, може да са и в горната половина (на ФТ4 и ФТ3), съответно в долната (на ТСХ), но при теб ФТ4 и ФТ3 говорят или за лека хиперфункция, или просто за предозиране, защото са над горната граница.

# 723
  • София
Прилича ми по-скоро на Хиперфункция. Желателно е да се пусне и TRAK. И да се направи консултация с ендокринолог.

# 724
Дейзи, ако пиеш хормон, вероятно дозата ти е висока. Не е казано, че стойностите трябва да са по средата, може да са и в горната половина (на ФТ4 и ФТ3), съответно в долната (на ТСХ), но при теб ФТ4 и ФТ3 говорят или за лека хиперфункция, или просто за предозиране, защото са над горната граница.
Не, не пия нищо. За първи път изследвам даже FT3 и FT4. Нямам никакви оплаквания. Ендокриноложката ме пита имам ли загуба на тегло, безсъние, умора, изпотяване и сърцебиене. Не нямам нищо такова, единствено от години имам по-висок пулс. Но друго нищо. От години сьм и едни и същи килограми.

# 725
Прилича ми по-скоро на Хиперфункция. Желателно е да се пусне и TRAK. И да се направи консултация с ендокринолог.
Точно това ще направя. Правих ехография преди 6 месеца, беше нормална. Да видим какво ще каже сега. Може би трябва да се следят тези нива занапред.

# 726
daisy12, сподели и тук каквото сподели в темата за Базедова болест, за хапчето, може Шоки и Весето да са чували нещо. Аз само предполагам, че може временно това да е дало отражение, но не съм сигурна.
Но проследяване на хормоните и времето ще покаже, дали се отключва хиперфункция.

# 727
  • София
Г-ца Д, когато съм на ниска доза, петите и лактите ми изсъхват чувствително. Възможно е и екземата ти да се влошава по същата логика.

Да, Daisy, пускай редовно показателите, за да видиш накъде ще тръгнат.

# 728
Благодаря ви. Иначе от няколко дни си мисля дали противозачатъчните или по-топно Ескапел повлияват щитовидната жлеза. Наскоро август месец изпих Ескапел. След него имах прокървявания извън цикъл и въобще отклонение от цикъла. Знам, че тези хапчета са хормонална бомба и кой знае дали това покачване не се дължи на Ескапел. Питах ендокриноложката, но като че ли не беше запозната.

Последна редакция: сб, 13 окт 2018, 11:59 от daisy12

# 729
Не съм се интересувала за Ескапел, честно казано.

# 730
  • Пловдив
Merelenda, благодаря за насоката. Hug  Хемоглобинът обикновено, като се замисля на всички изследвания ми е бил по близо към долната граница на референтните стойности. Изследвах желязо преди месец-два, заради приема на б12, и беше в средата на реф. ст-сти. Но следващите изследвания със сигурност ще са феритин, ЖСК, желязо, трансферин и т.н.

И при мен като при  Г-ца Д. от няколко дни ми се появиха ранички тип екзема по крака и ме сърбят.. преди имах с години подобни по ръцете, но при започване на прием на витамин д всичко се оправи до сега Close

# 731
Аз също не съм запозната как би и дали изобщо би повлиял Ескапел на щитовидните хормони, но съдейки от това, че един менструален цикъл "раздвижва" хормоните на щитовидната, то би следвало и такова хапче, което реално разбутва цикъла, да повлияе и в тази насока. Но ще се разбере като минат 2-3 цикъла според мен и всичко влезе в нормалния ритъм, да се успокоят хормоните. Ако тогава жлезата все още дава такива индикации, то явно проблемът ще да е в нея и няма да е от хапчето.

# 732
Аз също не съм запозната как би и дали изобщо би повлиял Ескапел на щитовидните хормони, но съдейки от това, че един менструален цикъл "раздвижва" хормоните на щитовидната, то би следвало и такова хапче, което реално разбутва цикъла, да повлияе и в тази насока. Но ще се разбере като минат 2-3 цикъла според мен и всичко влезе в нормалния ритъм, да се успокоят хормоните. Ако тогава жлезата все още дава такива индикации, то явно проблемът ще да е в нея и няма да е от хапчето.
Ескапела наистина ми пообьрка цикьла. Миналият месец се изплаших, първо закъсня с 5 дни, после като приключи след 4 дни имах отново цильл за ден, два дни след това кафяво зацапване. Това беше месеца точно след хапчето. Този месец уж протича нормално, но определено никога не бях имала такива приключения сьс цикъла. Гинеколог ми каза, че цялото това объркване било от Ескапел. Като нищо да е пообьркал и хормоните, но ще се види.

# 733
Здравейте момичета, имам едно питане. Хвана ме тежък вирус и ми се налага да пия антибиотик, защото нищо друго не помогна Sad, но го пия на 8 часа и сутрешното ми хапче е в 8 часа и не знам кога да пия в такъв случай Еутирокса, за да има някакво време м-у двете и колко трябва да е то  newsm78. Вечерното ми е в 12..

# 734
Ако няма други указания на листовката, или доктор да предупреди, поне 2 часа интервал да има между тироксина и антибиотика. Тоест, пиеш в 6 сутринта тироксина и в 8 сутринта първото хапче АБ.
То и нямаш особен избор.
Дано скоро се почувстваш по-добре.
Между другото, на мен АБ ми успокояват иначе буйната жлеза Smiley ама на други места взе да ме удря от тях, след години боледуване вече с тая гуша.

Общи условия

Активация на акаунт