НОЕМВРИ още е далече, а бебче ни се гушка вече!

• 37 763
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
ми_д,  моето е около 100/70 или 90/60 и пулса ми е все около 100. И преди да забременея бях с такова кръвно.
Ето ме и мен 🤗

# 676
  • София
Страхотни коремчета, пу-пу. Ето ни и нас и едно много сладко екипче за изписване, майка ми и сестра ми ме изненадаха приятно с него.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 14:15 от bubanka

# 677
Олеле, супер сте! Утре и аз ще кача снимка с корем.
Аз имам чувството, че корема порасна за два дена. Имам СУПЕР киселини и ме боли корема много странно. Явно вече няма място вътре, а аз все го затискам в леглото или като съм на стола и седя по- свита.
Много ми е гадно с това течение. Явно и това лекарство не помогна и кандидата си седи. Надявам се да не е чак такъв проблем, защото от толкова лекарства най-много да си докарам още гъбички, че с майка ми така беше станало- тъпкаха я с лекарства и накрая вече средата е толкова объркана и полезните бактерии са избити, че просто тялото не може да се предпазва само и всичко ти се лепи. Ужас.
Чакам бебето да се разхълца, че се чудя на къде е обърнато. Всеки ден е различно. Поздрави!

# 678
  • София
Мамии, страхотни стее 😍😍😍

и аз качвам снимка от преди наколко дни, от началото на 7 месец +6 кила .,че нямам други.
Корема много трудно ми се отпуска и аз имам чувството, че на бебка и е тясно вече вътре, направо не знам как се е свило това дете.
Днес ми беше последния ден работен, излизам малко отпуск и след това болничен. А след няколко дни заминаваме и на Гърция, нямам търпение.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 21:59 от Еуфория16

# 679
Хи-хи, супер пупи.

Аз съм 9+кг. 31+5г.с може да се престраша да пусна корем на снимка. Днес бях на първи тонове, а не е като да не знам какво-що нали имам едно дете вече и гледам на монитора цифрите, пуля се, не вярвам на очите си. 86-85...90-91... викам си ще се обърна наляво, това са ужасно ниски тонове, след малко 76-74-71...откачих! Изплаших се, размърдах се, обърнах се пак по гръб, апаратът започна да пищи. Поне тоновете се качиха до 100-104. Вече си мислех дали има нещо за ядене в хладилника за баткото, че ще влизам за спешно секцио. И се появиха доктора и сестрата, гледат, бучкат с пръстите по екрана, размърдаха малко коланите и се обърнаха да излизат. Ама, аз заеквах. Питах ги не са ли много ниски 70-80-90?

... Къде гледаш бе момиче, това е твоят пулс!

Ау, срам.

И така. Тонове добри, отговаря си на седмиците, плацента ок, главично. Нямаше контракции на записа. На 20-ти пак. Ако не тръгнело само раждане, гладко, лесно, лежерно - ще съм секцио.

# 680
  • В сърцето на любимия човек
Момичета, изглеждате чудесно - фини и с малки тумбачета.
Аз, макар да съм качила само около 4-5 килограма от началото на бременността (стартирах 63кг при ръст 160см), в момента изглеждам така, както когато влязох да раждам сина ми, а тепърва бебка има да качва около 2 кг. Чувствам се тромава, започнаха да ме болят ставите и срамната кост, от два дни се "радвам" на киселини, а дребната е решила напоследък да тества дали може да се надупи повече, отколкото се разтяга корема на майка и и мнооого боли.
Аз като цяло и двете бременности ги "нося" ниско и коремът ми не изглежда толкова елегантно, но пък важното е бебетата ни да са здрави, тази фигура е временна Simple Smile

# 681
Момичетааа,радвай те се и на кг си и на коремчетата...На мен ми е втора бременност,предния път бях дебела и нещастна,сега съм пък слаба и нещастна.......Помните ли,че ви разпитвах за теглото на бебчетата...Официално вече съм в 8-ми месец и се надявам моят принц да е станал поне 1,500......Тъпча се по 3,4 пъти на ден,ям в несвяст,качила съм 8-9 кг и накрая като ми казаха на последния преглед 1-1,100 направо се отчаях......Ходих на един ''ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ''  в Пловдив и като ме прегледа взе да ми обяснява едни тежки диагнози-момиче веднага в боница,до раждането,имаш единична пъпна артерия,това е мн сериозно-аз направо като гръмната!Оттам направо при моята АГ,която и тя се води много разбираща-и двамата правят фетална-казва няма такова нещо,не се филмирай,нищо ти няма!Аман от ''СПЕЦИАЛИСТИ''!!Да ви кажа сега съм в такава депресия,че не мога да спя,постоянно съм с ръка на корема,да проверявам диша ли,не диша ли,абе ужас!Не искам да разтройвам никой,ама така ми се искаше да имам една спокойна бременност и аз като хората,сега само се дерзая кое е правилно и кое не за бебо.Убиха ми мерака и за дрехи и за пазар...Купих кошарка,шишета стъклени на SUAVINEX стъкло,гледах и количките вече,имам доста дрешки подаръци нови прекрасни,а не мога да се зарадвам на нищо!В такъм филм ме вкараха,че не знам на кого да вярвам.На 13 отивам при 3-ти за късна фетална.Молете се за мен!А съм уж медицинско лице,колкото повече инфо,по-зле.........Наслаждавайте се на всяко килце,тези мигове са незаменими!

# 682
Аз днес бях на ЖК и попитах гинеколожката някакви изследвания няма ли да ми пусне, защото ви чета тук, че си правите доста често, а мойта ми бе пускала единствено в началото, когато се записах при нея. И ми даде направление да си направя изследвания. Добре, че не ми е някаква проблемна бременноста, защото нито лекарката ми я следи както трябва, нито се храня здравословно- ям изключително много сладко и пия кола, разходки почти не правя- движа се само с колата, защото много бързо се изморявам, корема ми е много голям вече. Казах на лекарката, че прекалявам с колата малко и да не ми стане много нервно детенцето така, тя ми отговори, че го казвам на най- неподходящия човек, понеже и тя много обичала кола, но все пак да не прекалявам де. Иначе от скоро ще ме праща на запис на тонове. Днес ми каза, че бебка вече е започнала да се обръща, но още не се е обърнала нацяло, в момента е застанала странично.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 22:58 от Sunnyhobi

# 683
bori_nik, разбирам те напълно. И мен ме вкараха в някакви размисли и страсти, на моменти ми е много кофти, на моменти ми е по-добре. Не мога да се нарадвам пълноценно. Скоро съм на преглед и се надявам всичко да е наред и всичките притеснения да останат просто лош спомен 🍀🍀🍀 Стискам палци и при теб всичо да е наред 🤗

# 684
Аз с дъщеря ми бях със шишета на NUK , но изгълтваше АМ за 3 мин. , въпреки че избирах биберон с най-малките дупки. Много е важно храненето да продължаеа 10-15 мин. и бебето да се мъчи да си изцока млякото , както е при кърменето. Така се стимулира растежа на долната челюст и бебето има време да осъзнае кога му се е напълнило стомахчето и кога се е нахранило. Като му се излива млякото за 3-5 мин. , има огромна вероятност да го прехраните и да му разширите стомахчето. Храних едни близнаци с шишета на Медела и са просто уникални ! Биберонът им е от 2 части , едната има нещо като мембрана с една дупка , а другото е биберонът и реално и двете бебета се храниха 15 мин и накрая отказаха да ядат повече от АМ , защото имаха достатъчно време да осъзнаят , че са се нахранили. И сега ще купя само и единствено шишета на Медела. С NUK и 150 и 220 мл да бях дала на дъщеря ми - щеше и двата  грамажа да ги изпие за 3-4 мин - а реално 70 мл повече за едно малко стомахче са огромна разлика.

# 685
Да ви кажа вече не знам как човек може да попадне на добър лекар,професионалист,който да бъде откровен с пациента,но не да го побърква.Всички са много велики,никой не поглежда работата на другия и мисли само за това какво му в реномето...А вземат едни такси за ехо и прегледи,дето човек работи за тях по една седмица.Много съм разочарована от здравеопазването ни.Всички ме питат-"Това изследване прави ли,онова прави ли?"Всиииичко правих!!!И пак накрая-може да е това,може да е онова,може нищо да не е....😤😤😤😠😡😲.Дано на всички ни бебчета се родят живи и здрави!

# 686
28 г.с. от днес, +16кг. Направо със секунди ги качвам тия килограми, чувствам се като буре, едва се въртя в леглото...

Отдавна не сте показвали тумбачета. Blush
Супер си и те разбирам☺Аз също съм +16кг 30г.с.Да сме здрави това е важното.Аз вчера бях на преглед бебка върви по-голяма,до сега беше в норми иначе всичко е наред.Пъпната ми връв е доста дебела аг-то каза че не е плоблем.Но и аз като я видях се шашнах🤔Шишета и аз мисля на томи типи 2 броя да взема.Взех и две биберони на мам.Има още неща за взимане но по нататък ще е.До сега беше добре с рокличките дано септември е топъл че да избутам с тях,много ми е удобно.

# 687
  • София
Хубави тумбачета сте показали Heart
Ето ме и мен от преди 2-3 дни, 30г.с., +7кг
Скрит текст:
Аз и преди бях писала, взела съм си две шишета на Medela Calma и ръчната помпа за всеки случай. Надявам се да не опра до нея, но ще е с мен в болницата за първите дни.
И козметиката взех, бях ви писала, че в SO pharmacy има 20% намаление на Bioderma ABCderm. И това задрасках от списъка Simple Smile
Малкия снощи се разхълца за първи път от много време. Сигурно 10минути не се спря милото.

Bori_nik, надявам се всичко да е наред и този доктор излишно да те е наплашил!

# 688
Много сте сладки всички! Simple Smile

Последния месец го изкарах с една рокля и една пола буквално, но вчера за първи път излизах за 2-3ч с дънки за бременни и си беше мъка. Май са ми просто малки Simple Smile, днес ще мина за някакъв клин, защото 60-70+ лв за дънки, които ще нося макс 2,5 мес не ми се дават. Поне толкова гледах, че са, ако сте виждали някъде на по-прилични цени, казвайте Simple Smile

И моята попмпа е Медела, може да взема направо и техни шишета и да видим как ще са нещата с тях този път.

bori_nik, ако един лекар ти е казал, че има сериозен проблем, а друг - че няма, не е ли добре да потърсиш трето независимо мнение? Ясно е, че е напрягащо и досадно това ходене по лекари (аз в момента ходя на три паралелни проследявания на бременността), но звучи важно. Иначе тъпченето с храна няма много смисъл, по-скоро трябва да е повишен конкретно приема на белтъчини, вкл. протеин на прах при нужда. Но е по-важно да е сигурно, че всички с артериите е наред и има добър кръвоток към плацентата. Доплер правиха ли ти?

# 689
  • София
JT,  аз от LC Waikiki си напазарувах дънки за бременни преди около 2 месеца и са ми удобни. Бяха намалени и ми излезнаха по около 20-25лв. Не знам дали все още има намалени, но дори и без отстъпка не бяха повече от 40-45лв. по спомен.

Редактирам си поста с въпрос:
Към вече опитните мами - памперси размер 1 съм чела/чувала, че се ползва около 2 седмици някъде. Така ли е ориентировъчно? Колко горе-долу трябва да купим? Разглеждам различни оферти в UK и искам на първо време оттам да поръчам (освен ако не излезне нещо на добра промоция тук дотогава). За размер 2 е ясно, че ще купя повечко.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2018, 10:31 от Ellie D

Общи условия

Активация на акаунт