НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 123

• 51 298
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Мадрид / София
Въглехидратите от зеленчуците и плодовете, не се натрупват в организма, а се изразходват. Това е разликата от тези въглехидрати и въглехидратите от захарта, например.

# 661
И аз се присъединявам към темата. От 14 дни съм на режима, чувствам се добре, виждам напредъка по тялото. На мен големият ми проблем са въглехидратите - обичам много ориз, боб, леща, грах, картофи, но засега държа фронта. Също много обичам и тестени произведения, не купешки, а такива, които аз правя, но просто засега спрях да меся.
Исках да питам - имам едно какаово масло, ще го покажа и на снимка - http://prikachi.com/images.php?images/269/9396269X.jpg. Въпросът ми е какво мога да правя с него, освен да се мажа. Слагах си по лъжичка в кафето, аз сладко не обичам и захар по принцип не ползвам. И ако правя примерно нещо с него, да го разтопявам ли предварително? Благодаря ви.

# 662
  • Варна
Ще пукна от главоболие днес, може ли да е от режима? Много рядко ме боли глава иначе.

Апокалиптик, какъв напредък виждаш за две седмици? Не е ли много кратък срок за да се види разлика? Питам, защото останах с впечатлението, че тук нещата стават бавно и стабилно.

# 663
  • София
Захарта трудно да се вдигне от подсладител, но пък съм срещала твърдения на доста места че самият сладък вкус провокира отделяне на инсулин...

нали като се прави ОГТТ тест се вдига на 60та минута и кр.захар и инсулин, след това ако има добра усвояемост на 120та падат и двете.

HighSpeed Прочети за кето грип, главоболие е нормално да има.

# 664
  • Варна
Да, чела съм. Е, ще опитам да погледна от добрата страна. Значи действа Simple Smile

# 665
Хай, на корема виждам разликата. Просто се поприбра малко. Иначе за да съм честна, нямам кантар, готвя се да си купя, но да проуча първо дали има разграфен до моите килограми Grinning
За главоболието прочетох и аз в началото на темата, че се случва.

# 666
Захарта трудно да се вдигне от подсладител, но пък съм срещала твърдения на доста места че самият сладък вкус провокира отделяне на инсулин...

нали като се прави ОГТТ тест се вдига на 60та минута и кр.захар и инсулин, след това ако има добра усвояемост на 120та падат и двете.
Обременяването е с глюкоза, не с подсладител. При него си е нормална реакция да се вдигне и инсулинът, а вече колко - според състоянието на човека. Подсладителите не са захар или друг въглехидрат, а само имат сладък вкус, различно е. Ако наистина подсладителите водят до отделяне на инсулин, това малко обезсмисля нисковъглехидратното хранене, нали неговата цел е да го държи нисък.
Не си спомням дали съм го чела това от някакъв по-сериозен източник де, но пък съм го срещала на доста места като твърдение, затова ги избягвам. Не се сещам какво полезно биха ми донесли, значи мога и без тях.

# 667
  • В полите на Пирин планина
Ползвайте шивашки метър за мерките - до 150 см е. Smiling Imp

Може да няма разлика в кг., но мерките да намаляват, особено, ако е включено и повече движение / физическа активност от един момент нататък, когато килограмите го позволяват.

# 668
  • София
Тоя режим е преди всичко здравословен, а изкуствените подсладители нямат място в здравословното хранене.
Даже е по-добре захар и мед да се ядат, отколкото аспартам и производните му.

# 669
Искам да попитам ,главоболието и др. "странични" ефекти на кето грипа задължителни ли са? Значи ли, че като съм нямала главоболие нещо бъркам в диетата или при всеки различно се отразява?

Много ми се спи и на мен. Чакам момента, в който ще стана енергична и пълноценна като вас!

# 670
  • София
Даже е по-добре захар и мед да се ядат, отколкото аспартам и производните му.
aз ползвам Стевия, която е до колко знам е натурална Wink, не, не е по-добре за хора с ИР да ядът мед и захар защото имат висок ГИ

natka, интересно е да се види наистина с тестване, защото можеби има смисъл само за инсулина, но не знам дали не е само теория

# 671
Искам да попитам ,главоболието и др. "странични" ефекти на кето грипа задължителни ли са? Значи ли, че като съм нямала главоболие нещо бъркам в диетата или при всеки различно се отразява?

Много ми се спи и на мен. Чакам момента, в който ще стана енергична и пълноценна като вас!

Ако си се хидратирала качествено е възможно да няма главоболие. Просто в началото трябва повече вода да се пие.

# 672
  • София
Аз за една седмица съм -3кг. мерки не съм мерила Но никак не се чувствам добре, и аз съм с световъртежи замъгледн поглед и главоболие. Оправям се с една ябълка с малко орехи, знам че не е режимно, но трябва да съм кондиция, за да работя. 100% тези килограми са вода, но и при мен корема се прибра малко.

# 673
  • София
Имате ли идея как мога да... спра кокосово масло да се втвърдява при ниска температура?
Днес си го добавих в кафето, разбих го, сложих мляко, но тъй като не обичам топло кафе и го пия бавно, кокосово масло стана на бучки вътре и беше абсурд да си го допия. Има ли начин да избегна това втръдяване?

# 674
Днес съм на почти пълен глад и ... имодиум Grinning Знам, че наскоро коментирахте какво можем да ядем при разстройство, като не става препечени филии, сухари и пр., но нямах време да търся. Реших да не рискувам и да не ям нищо, освен 15 печени, солени бадема. Ще ми се обаче поне за вечеря и утре за закуска да хапна нещо, че ме чака тежък и напрегнат ден. Върти ми се в главата палачинка с кокосово брашно и сирене. Бива ли?

Общи условия

Активация на акаунт