С главата или с дупето напред, през ЮНИ идва и наш ред

• 14 721
  • 272
  •   1
Отговори
# 195
Момичета пиша само набарзо да ви кажа,4е от 4ас и половина имам на 7 мин контракции...Маи ще е тази вечер.Аз не сам записала тел.на никои,но тук не се стои в болницата,в смисал ако няма усложнение,само си ражда6 и те изписват.Стискаите ми палци..искам да ви кажа,че бая си болят контракциите. ooooh!

# 196
  • Ямбол
megan79, стискаме ти палци и чакаме новини!Дано да е тази вечер, че ти доста почака.

# 197
Тинтири - Минтири, как си поплаках като те четох Cry
Важното е, че всичко е минало успешно Peace дай Боже да продължи така и нещата да се нормализират и Вики да е здрав и както казваш ти ПОБЕДИТЕЛ Peace

Пожелавам Ви го от сърце Hug

ЧЕстито на всички майчета и на техните малки, изящни дечица Heart Eyes  bouquet Бързо оздравяване им желая  Peace

# 198
Cygnus добре дошла при нас   bouquet
ЧЕСТИТИ ДА СА РОЖБИТЕ НА Пастел И etiiordanova МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ  Hug
Аз днес бях на консултация и доки каза, че ако до утре до 12 през ноща не родя трябва да ходя всеки ден на запис на тоновете на бебо  Sad Нямам никакви признаци за раждане а имам още един ден  Tired Много ми се иска всичко да мине нормално и да не ми се предизвиква раждането, но каквото дойде ама толкова ми е нервно, че направо ми иде да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Толкова от мен за сега до скоро

# 199
  • Den Haag
Честито на всички родили мамчета и успех на всички останали. Вече съм по- добре почти си стъпих на краката. От бебо почти не ми остава време да седна на компа. Само иска да цоца  Laughing.Приятен ден ви желая   bouquet

# 200
Мила Тинтири-Минтири вярвай силно и всичко ще е ок. Аз стискам също палци и се моля всичко да е наред. Прегръщам те.
Честити рожби на Ванчето,Елето, Пастел, Ети ,да са им живи и здрави.
А сега мили майки накратко моята наистина кратка преродилна история.
В неделя на 04.06. бяхме на селото на мъжа ми и съм изяла сигурно 2-3 кг череши и ягоди. А да не говорим преди това какво колочество поглъщах от тези плодове. Все си виках , че на Бебо ще му втръсне, ще му писне и ще вземе да излезе, че наистина го предозирах с тия червени плодове. Привечер корема ми стана твърд като камък, и се чудех от какво е- от бебо или от предозировката??? Да отбележа че до този момент не бях имала контракция или някъкъв друг признак освен лекото подритване на Бебо. Никаква болка или знак.
Оставаха 23 дни до термина....
На 05.06. в 4.00 часа сутринта усетих по-обилно овлажняване. Станах и първата ми реакция бе да споделя с вас. Стана ми леко нервно но не събудих мъжа ми, реших да го щадя, усещах че ще бъде ангажиран през деня. Заспах отново. В 7.00 станахме, отидох в банята и при душа усещам така-наречената тапа пада бавно-бавно. Никаква болка, никъкъв знак! Обръснах се за всеки случай. Грабнах мъжа и при генеколжката. Тя направи анализ на течността и отговора бе еднозначен-околоплоди води. Тя не изражда, бе ми дала няколко варианти за доктор, но нали все си виках, че време има. От всичките и устни обяснения за гинеколози се спрях на един който бил" кротък и мълчалив"Simple Smile, хванах се за това, тъй-като такива характеристики за гинеколози няма. Знам ли някак си психологически подходих.
Беше вече 10.00. Слава Богу той бе на смяна.Отивам, качва ме на магарето,резултата-изглаждане на шийката, 2 см разкритие и никаква контракция. Родилния процес бе започнал. Държах да има и епидурална+неговите грижи и уговорихме цена. Първо раждане ми е и исках по специални грижи.Той искаше да остана, но аз помолих за половин час да ида на пазар. нямах нищо. не че свекървата и мъжа ми не можеха да го свършат, но аз държах-сама. И така едни води текат, а аз пазарувам. те текът, а аз продължавам да пазарувам, при това без грам контракция:)Свекито се хваща за главата, а аз спокойна ли спокойна, а водите текът ли текът:) В 11.30 постъпвам аз с двата сака, целувам мъжа и спокойно по коридора. Никаква болка!
Легнах аз в предродилна. Док ми даде четвъртина хапче, за предизвикване на раждането. Без резултат. Втора четвъртина-пак нищо.Трета четвъртина- нищо. След четвъртата в 13.00 часа започнаха първите контракции.
Лежа аз на кревата с книжка в ръка и следвам указанията за дишане. Това има невероятен ефект и значение. До мен млада девойка на 21 /за сравнение аз по възрастна на 29/.  Скимти милата като коте. Беше притеснена. Почнах да и давам и на нея съвети как да диша, да й вдъхвам увереност, това подейства и на мен добре.  Малко смешно но е така. Стана топло или по скоро вълните идваха от конттракциите, макар че до 15.00 часа бяха слаби и поносими. В родилното имаше климатик, но той като ли че духаше повече прах отколкото свеж въздух. Made in Bulgaria!!Mъжа ми стои пред родилното и звъни често-често. Бъбрим, бъбрим и при контракция затварямСлед 15.00 се засилиха контракциите, от топлината ми се повдигаше. Страшно неприятно. А в същото време в родилното спокойствие, на вън един чудесен следобед! По предложение на акушерката станах права със системата в ръка. Болката бе по – поносима така. Гравитацията определено помага много.Отидох в тоалетната плисках се с вода навсякъде-шия, корем, лице, крака. Близвах по малко вода, нали е забранено да се пие. А гладна бях като вълк. Сложих на системата плик с мокри и сухи кърпички. В едната ръка системата в другата книгата и чета ли чета . Страшно много ме разведряваше това. От време на време прималявах от засилващите се контракции , лягах за малко, за 2-3 контракции и продължавах да снова по коридорите. По едно време ме вижда акушерката , та като се развика „Абе момиче това да не ти е гардероб”/ визираше системата, накачулена с всичките ми аксесоари/. О Боже бях само за снимка:)Simple SmileСмях!!Разтоварих системата и останах само с кърпи в ръка и книжката не изпускам –чета и най-важното дишам дълбоко и освобождавам всичките сетива максимално , движех се по посока на контракциите , за да постигна максимално разкритие или по скоро да помогна на този процес. Наистина от нас зависи това. А в същото време бях много спокойно и мислех само и единствено за срещата с бебо, токова дълго я бях чакала, че нищо друго нямаше значение. Стана 16.00-16-30 часа. И се почна усещането че ти се ходи по голяма нужда. Това бе ясен знак за мен, че бебо е вече ниско долу. И понеже при контракция се стягах заради това ужасно чувство, с позволение отидох в тоалетната, стоях там 20 мин в поза с ръце на коленете, отпуснах се изцяло. Работа не свърших , но и болка не усетих защото пак се движех по посока на контракцията без да и противодействам грам. После някой каза ами ако стане нещо с бебо , един вид излезе както си бях над тоалетната.Глупости, пълни глупости!!!За информация на мен не ми правиха клизма, защото не се прилага тази процедура при пукнат мехур както в случая при мен.
На вън заваля и валя докато родя. Simple SmileВремето бе мое:) изсцяло мое. Времето работеше за мен.
В 16.45 Док дойде отново-гледа ме и остана доволен. По него ви думи разкритие пълно е трябвало да получа към 20.00 часа като първескиня, а не както сега 16.30. Перчема на бебо се виждаше:)Но първо трябваше да освободя дебелото черво. И като се почнаха едни напъни, 5 пъти в повече отколкото напъните за бебо. Акушерката и Док бяха чудесен тандем. Действаха ми невероятно , а това има най-много значение. Tой спокоен, а тя весела и страшно ме предразполагаше. В 16.55 часа бях на родилната маса. Четири-пет напъна и бебо проплака. МОЯТ МАЛЪК ТИГЪЛЛЛЛ:)Simple SmileSimple Smile
Беше 17.02 мин. На 05.06.2006. Най-хубавият следобяд в живота ми:)Simple SmileSimple Smile

# 201
  • Den Haag
Mari-Anna наистина страхотно преживяване,като чета и си спомням за моето раждане, болката е сладка и си заслужава, всяка една жена да я усети  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 202
Mari-Anna, чудесен разказ, звучи много успокояващо особено за такива страхливки като мен Simple Smile

# 203
Влизам за да съобщя нещо много хубаво:
Пепита е вече МАМА...Има си син Любомир-3кг/50см-родил се е преди малко.И двамата са добре....Доколкото разбрах е родила нормално ,без упойка/май щото не я е хванала/ и с малко шевове,но звучеше отлично по телефона...Ще я чакаме тия дни с повече подробности....

# 204
 Да е жив и здрав бебока на мама Пепита! Само радост да носи на всички!

# 205
  • Ямбол
Да е живо и здраво момченцето на Пепитка!Да слушка мама и тати!
Честито на мама Пастел!Да е жив и здрав бебока й!
Mari-Anna,благодаря за разказа.Толкова укоражаващо звучи!
Добре дошли на всички родили мами!
Дидкес, чакаме и твоя разказ.

# 206
  • Den Haag
Честито момченце на Пепитка да им е живо и здраво  Hug Hug Hug

# 207
  • Пловдив
Да е живо и здраво малкото бебе на Пепитка! Да порасне голям и силен и много палав...ъъъ послушен Wink. Да ги радва много с тати .

# 208
  • Пловдив
Хайде честито на мама Пепитка!!!!!

Да й е жив и здрав бебока и много да я радва и да спинка   Laughing Laughing Heart Eyes Heart Eyes  bouquet Най-накрая се появи този бебок  Hug

Аз да ви се похваля - сега бяхме на консултация и много сме наддали - вече е 3.500 малката Калина (общо взето като новородени сме сега  Crazy) Боцнаха ни една ваксина и тя направо се засиня от рев горката  Cry Сега я нахраних и дано си поспи  Praynig

Поздрави на всички вече мами, а на чакащите успех и късмет  Hug

# 209
Здравейте и от мен днес  Grinning
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ КОИТО СА ГУШНАЛИ ВЕЧЕ СВОИТЕ БЕБЧЕТА!
TABBY i Emsy благодаря за отговора относно тези странни болки, аз не съм казала на моите доктори, но утре съм при тях и ще им спомена. Остават ми 3 дни до термина и нетърпението ми все повече нараства, а като чета колко момичета тук преносват..... newsm78
Надявам се да не ми се случи, ами и аз скоро да си видя живо и здраво бебчето.Ще ви разкажа  как ще мине прегледа утре.
Желая ви усмихнат ден!  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт