С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 445
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ами щом смяташ, че е едно и също да се караш със свекървата всеки ден и да губиш време и енергия в това, отколкото в радост и грижа за детето ти, и това същото веднъж на няколко седмици или месеца - ок.  Защото аз със собствената ми майка, ако живея под един покрив ще се избием, затова се караме само като се видим чат-пат на някоя почивка заедно. То и затова не ходим, но понякога се налага, заради детето. Наистина, не смятам, че е едно и също, но щом ти така мислиш си живей със свекървата и си тровете живота ежедневно.

# 451
  • София
Повечето хора не живеем, нито сме живели с тия, но ето на ... пак намират начин да ти лазят по нервите.
Ако живеех в Щатите, където мога да гръмна всеки, който ми влезе в къщата ... тогава щеше да е друго.
Значи не умееш да казваш "не" – на мен нито ми лазят по нервите, нито влизат в моя дом. И ми е идеално.

# 452
  • София
В случая май на Ивето не й се налага да избира дали да живее със свекървата или не - тя отговор на това има. Налага й се да избере как да накара мъжът й да се пусне от полата на мама и да излезе с нея на квартира или да си купят нещо. А това не е лесна задача, при условие, че майка му цял живот му е набивала в главата "ти маме етаж си имаш, къща си имаш".

# 453
  • София
2 въпроса:
1. На Ивето майка ѝ защо не ѝ е набивала в главата "Ти при свекъри не отивай/ти уважавай себе си"?
2. Защо не отидат да живея при родителите на Ивето?

# 454
Първо--говорили сме по темата.
Второ- майка живее в едностайна квартира, и до преди година бяхме трима човека там... Не е приятно, ама вие откъде да знаете...баща ми е самец и с гаден характер, затова са разведени плюс пиене. Не се живее повече от два часа с него. И така. Може ли да изляза вече от обяснителен режим? Simple Smile
За това какво са говорили цял живот на мъжа ми не мога да знам, може и да е така. Важното е, че търсим сега варианти.

# 455
  • София
2 въпроса:
1. На Ивето майка ѝ защо не ѝ е набивала в главата "Ти при свекъри не отивай/ти уважавай себе си"?
Значи едната майка - свекървата - може абсолютно да не се съобразява с младото семейство и да им трови всячески живота, ама другата майка - на момичето майка й - е длъжна да се съобразява с тях, да споделя дома си с тях и т.н. - Защо??? Свекървата с какво е повече от тъщата, че да си вее коня както й харесва, а тъщата не?

пп: Какво е самец?

# 456
Кеф му е да стои сам и да си угажда Simple Smile

# 457
  • София
2 въпроса:
Значи едната майка - свекървата - може абсолютно да не се съобразява с младото семейство и да им трови всячески живота, ама другата майка - на момичето майка й - е длъжна да се съобразява с тях, да споделя дома си с тях и т.н. - Защо??? Свекървата с какво е повече от тъщата, че да си вее коня както й харесва, а тъщата не?

Дотук само свекървата е споделила дома си.
В какво се изразява съобразяването от страна на тъщата?

# 458
  • София
Скрит текст:
2 въпроса:

Дотук само свекървата е споделила дома си.
Ами не, не го е споделила. Ако го беше споделила нямаше да пъди Ивето от кухнята, нямаше да й спира достъпа до пералнята и т.н. Щеше да им разреши да се направи ремот, т.е. да се разбият стените и да се прекарат тръби, кабели и каквото е нужно, за да се отделят на горния етаж. Ама не - няма да им даде да се отделят, защото така няма как да ги контролира, няма как да се прави на велика как всичко зависи от нея и няма как да им вгорчава живота ежеминутно. Та - не си е споделила имота. Синчето й, което тя е обучила да й стои до полата, е наврял Ивето там, без да е обяснявал много много как няма да може да си изпере гащите на спокойствие и как няма да може едни яйца да си опържи, когато тя иска.

# 459
  • София
Вторият етаж от къщата е на свекърите, нали?
И пак да попитам в какво се изразява съобразяването от страна на тъщата?

# 460
Това, че се оплакват хората, не означава, че не търсят решение. Аз също се оплаквам, но ако я питат нея /дивото прасе/ - сигурно два пъти повече ще се  жалва, защото за всяка простотия съм я сложила точно там, където и е мястото. С времето станах абсолютно безскрупулна към тази. И пак намира начини! Лъже, че има рак, че си е счупила нещо, че умира, всякакви болести и смъртни присъди. Вика линейки, мъжа ми ходи да се излага, хората го питат, какъв и е проблема, че си измисля диагнози, заплашиха я със съд дори, ако продължава да им губи времето.
Както съм казвала - на гости не си ходим, смених си номера, за да го няма и пак, пак няма спасение. Мъжа и я изгони преди време, в нас си довлачи багажлъците. После да ги вземе. После децата да види. Няма как напълно да се оттърва от нея, ако не я очистя.

# 461
Чета ви и не мога да повярвам, че жени с претенции да са по-знаещи и нямащи проблем със свекървата, щото са се справили, като магарета на баир се държат. Ни напред, ни назад, актуално е само тяхното виждане и решения. Ама че става въпрос за друга ситуация, за друг човек, за друга свекърва, не!  Жена, нямаща този проблем в себе си, не се държи по този начин, от която и страна да се намира. Grinning

# 462
Почнах вече да говоря с дъщеря ми по темата никога и за нищо на света да не се навива да живее с роднините на мъжа си. Дано за 10 години повтаряне й влезе в главата. Просто чета и не вярвам на очите си. Няма да допусна, доколкото зависи от мен, моя дъщеря да заживее в една къща, палат или имение със свекърва си. Ужас.

# 463
Така става, защото, като чуят "свекърва" и си представят тяхната или себе си, но има и безкрайно различни от този образ. А и за себе си, човек не е обективен. И аз мисля, че съм в правото си, но за нея сигурно съм изчадие от ада. Пък и не само за нея ...

# 464
Няма значение. Щастливо съжителство с роднините на мъжа ти е мисия невъзможна. Трябва всяко момиче да го знае и да не се никога навива да влиза в тоя капан.

Общи условия

Активация на акаунт