Критичната година във вашата връзка...

• 16 462
  • 181
  •   1
Отговори
# 30
3-тата година,  финалът -развод
научно е доказано, че хормоните, отговорни за влюбването се отделят максимум 2 години, после - сваляш розовите очила и почват разочарованията
При мен всичко започва след третата седмица Smile
Някак съм се примирила с факта,че мъжете много бързо ми писват,даже почват да ми пречат и ме дразнят.
Засега не съм намерила някой,с който да ми е ОК с години напред.Но и не съм сигурна че искам такъв...абеее изобщо Sweat Smile

# 31
Това се чудя и аз, докато чета, слушам, наблюдавам и в реалността. След като е повече от ясно, че човекът пречи, другият  трудно понася някои негови особености, има катаклизми в отношенията и т.н - за какви чувства и любови говорим? Защо зорлем трябва да стават нещата, та единият с облекчение да може да каже от името и на другия - ей на, успяхме!

# 32
  • Varna
Най-критична до сега ни е била  3та година от връзката.Заедно сме вече пет години,женени сме от 4.

# 33
  • На брега на реката
Най-критична беше първата година след брака. Но защото се насъбраха много неприятности, боледуващо бебе, и двамата безработни. Поддадохме се на емоциите и стреса, много се карахме и обвинявахме. Изтикахме я криво-ляво, не беше никак леко и лесно. С години свикнахме да се търпим и да сме по-толерантни към недостатъците ни, вече сме по-скоро екип, от колкото два остри камъка Simple Smile

# 34
3-тата година,  финалът -развод
научно е доказано, че хормоните, отговорни за влюбването се отделят максимум 2 години, после - сваляш розовите очила и почват разочарованията
При мен всичко започва след третата седмица Smile
Някак съм се примирила с факта,че мъжете много бързо ми писват,даже почват да ми пречат и ме дразнят.
Просто не си се влюбвала досега, да не говорим да обичаш истински и дълбоко.....
Като/ако ти се случи (защото на някои никога не им се случва), ще разбереш как можеш да живееш години с някого и с времето да го обичаш все повече.

# 35
Влюбвах се на 17,сега на 30 ми се струва просто глупаво,беше каквото беше Simple Smile
Като започна да изпитвам нещо веднага прекратявам,любовта прави всички ни жалки глупаци Grinning
Преди време можех да се жертвам да съм в такава светлина,но вече не.

# 36
В двете ми съжителства най-критична е била 3тата година. Първия път избутахме някакси макарче не се търпяхме. Втория път обаче всичко приключи. Явно на мен ми минава еуфорията и след 3 години спирам да бъда толерантна с недостатъците им и се караме и разделяме. При всички случаи причината е в мен.

# 37
Има много хора,които заради някаква трагична любов в ранна възраст ,спират да обичат и никога повече не се влюбват.
Не го разбирам това.Как може да се лишиш от най-прекрасното чувство?Няма нещо,което повече да краси човека от любовта.
Даже,ако са те предали и си останал с разочарованието,това за мен е още по-голяма причина да се стремиш да докажеш ,на себе си най-вече,че любовта съществува.
И мен много са ме наранявали и лъгали ,но никога това не е било пречка да се влюбя.
Мъжът е бил предаден от първата си голяма любов,до ден днешен си е малко резервиран.Много е любвеобилен,много държи на мен,но никога не се раздава до край.По негови думи да даваш буквално всичко за другия е равносилно на това да си глупак и никога вече няма да повтори тази грешка.
Разбирам,че когато си давал всичко накрая оставаш само с едно разбито сърце,но как може да лишиш себе си на първо място от възможността да обичаш заради едно предателство?Това е все едно да наказваш себе си заради грешките на другите...

# 38
Критично става когото майката си остане с години в къщи и стане изнервена, поне при мен беше така. Всеки трябва да има лично време и нещата вървят.

Последна редакция: ср, 15 авг 2018, 12:55 от beo

# 39
  • Varna
Влюбвах се на 17,сега на 30 ми се струва просто глупаво,беше каквото беше Simple Smile
Като започна да изпитвам нещо веднага прекратявам,любовта прави всички ни жалки глупаци Grinning
Като бях на 17 си изплаках очите за първото ми гадже след като се разделихме.Сега се чудя къде ми е бил акъла след месец  навършвам 25 година .  

# 40
Критично става когото майката се остане с години в къщи и стане изнервена, поне при мен беше така.

И аз имам такива наблюдения .
И винаги жената е тази която е недоволна.В повечето случаи с основание,ама как пък веднъж не чух някой мъж да се оплаква от навик/характера на жена му...А дори и да се случи , то не правят от мухата слон,никога.
Случайно или не,жената е тази,която почва да недоволства ,стават караници и понякога положението става нетърпимо.

# 41
С първия ми съпруг на 16-тата година е настъпила първата ни и последна криза. Директно се разделихме след 6 месеца мъки и ужасии и спасявания на семейството уж. Все пак се радвам, че дотогава съм си живяла безоблачно и не съм имала проблеми. Но наистина първата ни криза беше и последна.

Това е повлияло много на отношенията ми с мъжете. Сега имам втори брак. С мъжа ми сме от 5 години и половина почти заедно и съм го предупредила, че кризите не ми понасят. Ако почнем да се дърляме и да не се разбираме, нямам никакво намерение да се "боря" и да "спасявам семейство". Просто тегля чертата и край. Знам, не е справедливо, но... За мен семейните кризи са ад, с който нямам никакво намерение да се занимавам повече в живота си. Слава Богу, ние се разбираме и сме си супер, но ако дойде момент да не сме, аз просто ще избягам и няма да гледам назад. Не е за мен това.

# 42
Не знам в какви връзки си била и как си обичала/са те обичали, но когато любовта е "вярната" за теб и същността ти, тя дава крила.Истинската любов не те прави жалък глупак, а "господар на света".
За да се поставиш в положение на "жалък глупак" или да си мислиш, че те възприемат като такъв, значи си попадала все на егоистични използвачи.....
Не знам, за мен светът би бил тъжен, сив, нещастен, безцветен и "болен" без любовта.
Има една много вярна приказка "Нищо на този свят не е ценно и важно, ако няма с кого да го споделиш!".

# 43
Изобщо не мога да разбера как 15 години йок дума не е ставала за караница ,всичко по мед и масло и изведнъж всичко пропада.
Ето,ние с мъжа си се дърляме от време на време,от тези двойки сме си и да се разделим,това по-скоро би било кулминацията.Но не мога да си представя след 15 години идилия как изведнъж всичко приключва.

# 44
Третата година беше критична при нас, разделихме се за няколко месеца. На мен периода сама ми подейства отрезвяващо, погледнах с други очи на половинката си, на връзката ни, на всичко, което сме имали заедно.
После се събрахме и даже заживяхме заедно. След тази раздяла съм започнала да гледам много по-отговорно на отношенията си и имам усещането, че се обичаме повече от преди. По-близки сме си.

Общи условия

Активация на акаунт