И аз имам такива наблюдения .
И винаги жената е тази която е недоволна.В повечето случаи с основание,ама как пък веднъж не чух някой мъж да се оплаква от навик/характера на жена му...А дори и да се случи , то не правят от мухата слон,никога.
Случайно или не,жената е тази,която почва да недоволства ,стават караници и понякога положението става нетърпимо.
Секса е само единия акспет на нещата. Вниманието също се измества. Финансите - ако преди са били достатъчно за излизания, ресторанти, поддръжка на кола, изведнъж почват да изчезват още в деня на получаването им, защото отиват за пелени, пюрета, уроци по балет, футбол, английски от 6-месечна възраст, рожденни дни като сватби и т.н. Дори темите на разговор се променят, кръга хора, с които се общува също. Жената обикновено е изморена, изнервена, недооценена, неудовлетворена и т.н.
И дори мъжете да не мрънкат гласно срещу тези промени, все пак не са им по вкуса. Разумните и свесните разбират, че това е част от семейния живот и се приспособяват. Тези, които по-трудно приемат промяната си намират някъде утеха - компании, любовници, алкохол или нещо друго. Някои съвсем изтрещяват от егоизъм и приключват с жената и децата.
Така че и аз смятам, че с раждането на децата семейния живот става ако не по-труден, то със сигурност много по-сложен. И това може да се окаже сериозно изпитание.