Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече!

• 40 100
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Аз последно козметика взех на Себамед и исках да пробвам био козметиката на Бебо. От него взех шампоанчето за коса и тяло. Праха за пране Тео бебе с лавандула, много ми харесва аромата. За сега си въздържам от омекотител.

# 136
Ох на мен от този Тео бебе лавандула ми става лошо от аромата му.
Изпрах 1 път бебешките дрехи с него и после ги прах втори път с друг, много остър ми идва някак.
Ама аз в началото на бремеността повръщах от аромата на всички прахове в чудо се бях видяла с прането.

Аз имам доста разнообразна козметика за бебчо купих Klorane, подариха ми HIPP и Здраве  имам и Bioderma, незнам кое ще ползвам, но знам, че не трябва да се злоупотребява с мазането с много неща, дори и да са специално за бебе пак са си химия.
За дупето ще ползвам Bepanten, а при къпане сапуна на Klorane (той е за глава, тяло,  пише, че е за много чувствителна бебешка кожа) и после нещо за хидратация след банята.

# 137
Ох на мен от този Тео бебе лавандула ми става лошо от аромата му.
Изпрах 1 път бебешките дрехи с него и после ги прах втори път с друг, много остър ми идва някак.
Ама аз в началото на бремеността повръщах от аромата на всички прахове в чудо се бях видяла с прането.

Аз имам доста разнообразна козметика за бебчо купих Klorane, подариха ми HIPP и Здраве  имам и Bioderma, незнам кое ще ползвам, но знам, че не трябва да се злоупотребява с мазането с много неща, дори и да са специално за бебе пак са си химия.
За дупето ще ползвам Bepanten, а при къпане сапуна на Klorane (той е за глава, тяло,  пише, че е за много чувствителна бебешка кожа) и после нещо за хидратация след банята.

До колкото знам, не трябва да се комбинират различни марки, защото ако има обрив няма да знаеш от кое точно е, но всеки си преценява

# 138
Ами то Bepanten за дупето си е специално за там и не правят други неща за бебе, то е против подсичане и го препоръчват много мами.
Другото е просто сапунче Klorane имам и лосион от същата марка овлажняващ.
Друго възнамерявам да не ползвам като начало докато се ориентирам.

# 139
Честита радост!!! Да е жив и здрав Христо!

При мен освен повръщане, нито разкритие, нито гладка шийка..

Как си днес?

# 140
Мина си, нищо ново Grinning

# 141
  • София
Момичета, споделям ви една онлайн книжка с много полезни неща, обръщат внимание на първите 365 дни на бебчето след раждане и какво е нужно да знаем и правим:

http://onlineschool.deteto.info/Default.aspx?page=1

Чета я от известно време и честно да си призная, може би е защото съм абсолютен новобранец, но научих много полезни неща. Харесва ми, че информацията е сгъстена и не се изпада в есета и лични разсъждения на някой автор. Пък и като е онлайн си я чета от телефона навсякъде. Дано и на вас ви е полезна.

# 142
За козметиката с баткото бях купила в началото на Бочко и бях доволна. Сега съм се спряла на Микса.
Да ви се оплача-и последните надежди за нормално раждане след секциото ми се изпариха. Вчера бях на жк и док каза,че е 2,400 в 32+4 и до средата на септември ще стане над 3,500, ако ли пък съм си чакала да тръгне нормално кой знае колко още, понеже термина ми е за началото на октомври. Страх я било от роптура на матката. Честно казано и на мен не ми се мъчи пак 14 часа и накрая да стигнем до спешно секцио с 8 см разкритие. Каза да си избера от 17 до 25 септември една дата. Много ми е криво, че ние трябва да изберем кога да се роди бебка. Като включим и безсънието, болките в таза и контракциите, които си влача от четвъртия месец, се чувствам отвратително. Много дълго стана, за което се извинявам. Мрън мрън!

Да е жив и здрав Христо, а мама бързо да се възстановява! 💐

# 143
Мамчета ние вчера бяхме на преглед.. Бебка ми тежи 3кг и казват че за мен е много... Отказах предизвикване разбира се... Искам да ви попитам вашите лекари виждат ли дали пъпната връв е оплетена тъй като моят доктор каза че това е невъзможно да се види

# 144
Мамчета ние вчера бяхме на преглед.. Бебка ми тежи 3кг и казват че за мен е много... Отказах предизвикване разбира се... Искам да ви попитам вашите лекари виждат ли дали пъпната връв е оплетена тъй като моят доктор каза че това е невъзможно да се види

Моята вижда дали има около вратлето. Даже минали месец се виждале, че там има. Сега отказах да гледам и питам, за да си спестя притеснението. Но реално и моята лекарка каза, че неможе да каже, дали е усукана около врата. Вижда се, че има там пъпна връв, но дали минава изцяло и се засуква, не мисля, че има начн да се види.

# 145
Чета редовно,но просто съм такава натура,че не пиша... Но май ми понатежа и имам нужда да споделя. Преди 4 години родих първото си детенце с операция по спешност. Сега искрено се надявах да родя естествено,а ако се наложи да е секцио поне да бъде дата близка до термина.... Уви през седмицата няколко дни бях с прерязваща (поносима)болка ниско и болезнени нерегулярни контракции. След преглед в четвъртък лекаря ме убеди да насрочим дата за операция на 21.08.Да, обаче вече два дни спя спокойно,нямам тежест,имам по 2-3 контракции вечер и се чувствам физически добре. Психически обаче съм смачкана от мисълта да извадим бебето 22 дни преди термин... 37 седмица ми се вижда страшно(щом се чувствам добре). Обмислям да го обсъдя с лекаря си,но се опасявам,че може да отложим датата и по закона на Мърфи нещата да се объркат... Охххх стана много дълго! Оплаках се! Извинявайте момичета! Да са здрави бебчетата и мамите и скоро да се гушкат вкъщи!

# 146
Много е 21дни! С моя д-р съм се уговорила чакаме за нормално (имам и аз 1 секцио) и ако не тръгне, 3-4дни преди термин - секцио. Защото е голямо. Разбира се има рискове - ако тръгне по-рано. Но това решихме.

# 147
Чета редовно,но просто съм такава натура,че не пиша... Но май ми понатежа и имам нужда да споделя. Преди 4 години родих първото си детенце с операция по спешност. Сега искрено се надявах да родя естествено,а ако се наложи да е секцио поне да бъде дата близка до термина.... Уви през седмицата няколко дни бях с прерязваща (поносима)болка ниско и болезнени нерегулярни контракции. След преглед в четвъртък лекаря ме убеди да насрочим дата за операция на 21.08.Да, обаче вече два дни спя спокойно,нямам тежест,имам по 2-3 контракции вечер и се чувствам физически добре. Психически обаче съм смачкана от мисълта да извадим бебето 22 дни преди термин... 37 седмица ми се вижда страшно(щом се чувствам добре). Обмислям да го обсъдя с лекаря си,но се опасявам,че може да отложим датата и по закона на Мърфи нещата да се объркат... Охххх стана много дълго! Оплаках се! Извинявайте момичета! Да са здрави бебчетата и мамите и скоро да се гушкат вкъщи!
22 дни преди термин наистина е много рано. Има ли някакви допълнителни показания за това? Обикновено насрочват дата за секцио около 10тина дни максимум преди термина.
Аз лично не бих се съгласила толкова рано, освен ако няма друга опасност за бебето.

Lisa., и ние сме по същия начин. Аз все още си се надявам на естествено, но да видим.

Аз както миналата седмица бях супер уморена и се оплаквах постоянно, сега от няколко дни съм направо "фурия" (силно казано предвид състоянието ми де) Grinning Не съм се спряла, не знам откъде дойде тази енергия.

# 148
  • София
Цвети, аз също съм на мнение като теб, че 20+ дни е рано. Колкото по-близо до термин, толкова по-добре.

За отлагане на датата и законите на Мърфи - ако това ще ти е някаква утеха, по принцип ако тръгне родилна дейност (контракции или изтекли води), просто отиваш в болницата, бият ти една инжекция за спиране на контракциите и спокойно може да се премине към секцио, в повечето случаи, защото знам, че има изключения, но са рядкост.

Аз съм за секцио по медицински причини, точно вчера говорих с док, че се притеснявам как ще процедираме ако тръгна да раждам по-рано, той ме успокои, че много жени даже избират да се случи така за да не си избират дата, и няма проблеми. Разбира се, не съм специалист, само споделям какво са ми казали на мен в моята болница.

# 149
Цвети, в навършена 37г.с. бебчо се води доносено по седмици. Ако обаче не чувстваш неразположения и няма признаци за настъпване на раждане, говори с доктора да изместите датата.

Общи условия

Активация на акаунт