Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече!

• 40 087
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
МърМяу, честита рожба!! Да расте здрав, усмихнат и много обичан!! А за мама много сили, спокойствие и бързо възстановяване.
За немедицинската козметика имам добър опит с Бюбхен. Немски са и цената е нормална. А точно Бочко ги избягвам на всяка цена.
Ако се наложи медицинска ще заложа пак на А Дерма.

# 121
Аз си взех всичко на себамед, да не е евтина но залагам на качеството, а от лекциите за бременни чух хубави отзиви за бочко, а прдпарата за пране течен тео бебе и след всяко пране двойно изплакване поне първите месеци и без омекотител, пак от лекциите 😄

# 122
МърМяу честито! Нека бъде жив и здрав Христо, а ти бързо да се въстановиш и скоро да го гушкаш HugBalloonFlowers Cherry Blossom

Veli29 аз моя вит. Д последно го изследвах в 22гс тогава лекарката ми каза да пия по 5-6 капки Вигантол на ден и в началото на юни да го спра. От тогава гледам когато слънцето е поносимо да се препичам. До колкото знам 20-30 мин на ден са достатъчни на организма да успее да си набави витамина.

За козметиката в момента сме с Мустела. За подсичане взех Bepanthen. Прах за пране ползвам Сано.

Вчера се чух с нашата педиатърка и за щастие другата седмица ще е на работа и ще успеем да се премерим. Храним се само на кърма и много се надявам да е качил.

# 123
МърМяу, честито бебче! Да ви е жив и здрав, на теб бързо възстановяване ти пожелавам! Flowers Bouquet

Смятам да се доверя на опита си, така че козметика взех на Мустела. Нея ползвах и с баткото и съм много доволна. Чела съм доста противоречиви мнения в нета, но пък и има разлика в качеството от България и тук. Крем за подсичане мисля да взема на Бочко. Animal Hatched Chick

# 124
Благодаря на всички! Иначе секциото премиба добре, лесно излязох от упойка. При събуждането още се усеща болка, аз я оприличавам на много силна менструална болка. Накараха ме да се преместя от масата на леглото, като ми помогнаха. Питат дали нещо боли. Преместиха ме в интензивното и ми вливат някакви системи, доколкото разбрах солни разтвори за оводняване.
Иначе терминът ми беше за 4ти. Но шийката ми беше много изгладена, дупето не запушваше шийката и според доктора беше опасно да тръгне спонтанно раждане. Днес вече бях и с 2см разкритие, което си мисля, че стана от последния гинекологичен преглед, ама както и да е. Още не са ми дали много информация за бебето, знам само, че до утре ще е в термолегло, понеже е под 3кг. Таткото ходи да го види, прати ми снимки и клипче с най сладката прозявка на света. 😍
Спокойно, момичета. Ужасявах се от секциото, ама мисля че мина добре и го понасям горе долу добре. Не е страшно. Раздвижване ще правят към 5-6. А сега смятам да направя опит да се вдигна на лакти 😁
Герой си ти ето, че всичко мина успешно и вече си мама.

# 125
В окръжна болница, Бургас. Оперира ме Душепеев.
Би ли споделила и в коя болница роди и при кой лекар?
Благодаря на всички! Иначе секциото премиба добре, лесно излязох от упойка. При събуждането още се усеща болка, аз я оприличавам на много силна менструална болка. Накараха ме да се преместя от масата на леглото, като ми помогнаха. Питат дали нещо боли. Преместиха ме в интензивното и ми вливат някакви системи, доколкото разбрах солни разтвори за оводняване.
Иначе терминът ми беше за 4ти. Но шийката ми беше много изгладена, дупето не запушваше шийката и според доктора беше опасно да тръгне спонтанно раждане. Днес вече бях и с 2см разкритие, което си мисля, че стана от последния гинекологичен преглед, ама както и да е. Още не са ми дали много информация за бебето, знам само, че до утре ще е в термолегло, понеже е под 3кг. Таткото ходи да го види, прати ми снимки и клипче с най сладката прозявка на света. 😍
Спокойно, момичета. Ужасявах се от секциото, ама мисля че мина добре и го понасям горе долу добре. Не е страшно. Раздвижване ще правят към 5-6. А сега смятам да направя опит да се вдигна на лакти 😁
честито мила жив и здрав да е малкоя юнак Simple Smile чудесно име и моето ако беше момче щеше да е христо въпреки че никой от нашите не е христо но много ми харесва Simple Smile аз също съм пт бургас и мисляьда раждам в окръжна Simple Smile както дойда попринцип нормално но ако се нашожи секцио няма и екип да избирам .Ти избира ли екип или просто душепеев се падна на смяна .Аз съм чувала че е много добър на секцио но бил много арогантен като държание .

# 126
  • Шумен
МърМяу, честито бебче! Да ви е жив и здрав и много да ви радва да е едно послушно бебе. 😊 Дано наште бебчета изчакат септеври таткото е в чужбина в началото на септ. ще е тук дано го изчака цели 9 месеца изкарахме сами дано поне на финала да сме заедно и нашето мъжленце върви едричък притеснено ми е ама се старая да не мисля много за раждането Господ да е с нас момичета леко раждане на всички и само хубави новини да четем в новата ни тема 😘

# 127
МърМяу, чесит юнак! Жив и здрав да ви е! Heart Eyes

За козметиката - спрях се на Биодерма, защото в болницата ползват техни продукти и мисля, че е добре да си продължа със същото, с което е започнато, стига разбира се да не се налага някаква специализирана козметика за определен тип кожа.
Между другото, моята дерматоложка ми каза, че до 6тия месец не бивало да се ползва никаква слънцезащитна козметика. Споделям, защото на едната от лекциите ни рекламираха баш слънцезащита за 0+.

# 128
МърМяу, честито бебче! Да ви е жив и здрав и много да ви радва да е едно послушно бебе. 😊 Дано наште бебчета изчакат септеври таткото е в чужбина в началото на септ. ще е тук дано го изчака цели 9 месеца изкарахме сами дано поне на финала да сме заедно и нашето мъжленце върви едричък притеснено ми е ама се старая да не мисля много за раждането Господ да е с нас момичета леко раждане на всички и само хубави новини да четем в новата ни тема 😘
и при нас е същото положение и ние чакаме таткото на края на септември Simple Smile

# 129

За козметиката - спрях се на Биодерма, защото в болницата ползват техни продукти и мисля, че е добре да си продължа със същото, с което е започнато, стига разбира се да не се налага някаква специализирана козметика за определен тип кожа.
Между другото, моята дерматоложка ми каза, че до 6тия месец не бивало да се ползва никаква слънцезащитна козметика. Споделям, защото на едната от лекциите ни рекламираха баш слънцезащита за 0+.
Това със слънцезащитна козметика да не се ползва до 6 м е доста противоречива информация.
Има купища статии с обратните твърдения кое е вярното обаче идея си нямам.
Не виждам логика обаче да не се използва нали е много нежна бебешката кожа, малко или много се излага на слънчева светлина, която за възрастни си е опасна без защита, представям си за бебета.
Аз бих искала някаква обосновка на такова твърдение, ако ме посъветват същото.

# 130
В окръжна болница, Бургас. Оперира ме Душепеев.
Би ли споделила и в коя болница роди и при кой лекар?
честито мила жив и здрав да е малкоя юнак Simple Smile чудесно име и моето ако беше момче щеше да е христо въпреки че никой от нашите не е христо но много ми харесва Simple Smile аз също съм пт бургас и мисляьда раждам в окръжна Simple Smile както дойда попринцип нормално но ако се нашожи секцио няма и екип да избирам .Ти избира ли екип или просто душепеев се падна на смяна .Аз съм чувала че е много добър на секцио но бил много арогантен като държание .
Не съм правила избор. А иначе малко му е странен хумора, ама явно си е такъв. Не му обръща внимание и беше ок. Иначе в операционна разказа тъп виц докато дишах кислород и анестезиолога ми свали маската да ме пита дали е смешно. Ами не беше и си казах. Доктора май се пообиди 😀
Да ви се похваля ставах и ходих сама. И това си мислех, че ще е по страшно. Само още не са ми дали да ям и пия вода. Това най ми е зор

# 131
Колкото и да е изчистен състава, съдържа токсични елементи - например титаниев диоксид... ние живот и здраве ще ги извеждаме септември и нататък. Не е силно слънцето. Аз няма да ползвам в началото.
Слънцезащитната козметика пречи на усвояването на вит.Д - толкова важен за бебета.

# 132
По нейните думи принципно до 6тия месец не бива въобще да се излага на пряка слънчева светлина. Дори и на дълга разходка е хубаво да се търси някаква сянка, а не да е в количката на слънце дълго време например.
И за самата козметика ми обясняваше, но не запомних. Но й имам доверие, защото аз самата съм с много проблемна кожа и само тя ме е 'оправяла'. Но всеки си преценява сам в крайна сметка.
Аз всъщност тогава реших да загледам какво пише по опаковките и в листовките на слънцезащитната козметика за бебета. На някои си пишеше 6+, а на други не пишеше нищо, нямаше потвърждение, че може да се ползва от самото начало. Само на един крем на бочко пишеше изрично 0+ с еди какъв си сертификат, на който не бих се доверила на 100%.
Скрит текст:

Това със слънцезащитна козметика да не се ползва до 6 м е доста противоречива информация.
Има купища статии с обратните твърдения кое е вярното обаче идея си нямам.
Не виждам логика обаче да не се използва нали е много нежна бебешката кожа, малко или много се излага на слънчева светлина, която за възрастни си е опасна без защита, представям си за бебета.
Аз бих искала някаква обосновка на такова твърдение, ако ме посъветват същото.

# 133
Аз за сина ми, роден зимата, бях поръчала специален органик слънцезащитен крем и го ползвахме чак лятото. Няма смисъл . Разбирам да са ни родени май месец - цяло лято да сме навън, но не е така..

# 134

Да ви се похваля ставах и ходих сама. И това си мислех, че ще е по страшно. Само още не са ми дали да ям и пия вода. Това най ми е зор
Браво, минала си най-трудното. Аз успях да стана от третия път, защото много ми беше паднало кръвното и ми се виеше свят. Вода ми дадоха да пия на 6-тия час след секциото, а храна на другия ден. Включваше 2 кисели млека, парче сирене и пакет обикновени бисквити. Това беше за целия ден.

Общи условия

Активация на акаунт