Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече!

• 40 084
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Честито бебче, да е жив и здравби весело детство 🤗🤗🤗

# 106
Честито МърМяу , бързо възстановяване и едно безкрайно весело дете ,което много да ви радва!

От вчера имам някакви като предменструални болки, малко ме е стрях че няма да разбера какво става когато дойде момента , но всички казват , че няма как да не разбера.

# 107
Момичета, станах мама! Сутринта имах разкритие и доктора прецени да е днес операцията. Имаме си Христо 47см 2900гр. 😍😍😍Бях с пълна упойка и не съм говорила видяла още. Сега лежа и почивам, дано по късно да дремна. 😊
Честит ви Христо, да е жив и здрав, много усмихнат и щастлив, а на мама бързо възстановяване!

# 108
Честита радост!!! Да е жив и здрав Христо!

При мен освен повръщане, нито разкритие, нито гладка шийка..

# 109
  • София
Честита рожба, МърМяу! Да расте здрав, силен и безгрижен малкият юнак, а на теб бързо възстановяване! bouquet
Умората и мен ме е налегнала страшно, а имам толкова неща да върша. Още не съм подредила и и изпрала нищичко за бебка, а отделно имам дъщеричка на почти 2 годинки, която кипи от енергия и си иска своето. Не знам как ще изтикам още месец до термин.
Моят хемоглобин последно беше 117, но пък желязото ми е на долна граница, въпреки че месеци наред пих сорбифер и билкова кръв. От 2 седмици ми вливат желязо венозно, защото док с опасява да не направя анемия след раждането. Имам още две вливания и се надявам да го позакрепим.

# 110
Честито МърМяу. Като имаш време дай малко повече подробности- болеше ли секциото, как се чувстваш след него, раздвижването лесно ли беше. Бързо възстановяване ти желая!!

Към другите мами имам въпрос. Коментирахме с една приятелка козметиката, понеже още не съм купила (разорих се направо , толкова много покупки преди да се роди бебо). Та понеже мислех да купя Биодерма, но тя казва , че нямало смисъл да купувам медицинска козметика, защото тя се е ползвала само ако детето има някакъв проблем с кожата, иначе трябвало обикновена козметика да си купя. Някак ми се иска да е нещо по-добро от Мустела и Бочко, но дайте си мнението вие.

# 111
  • Пловдив
Аз също още не съм купила козметика и много се чудя каква да е, мислех да е Мустела, но се колебая...
За прах се спрях на Тео бебе май, като се чудих и за Персил...
Наистина ще е от полза, ако мамите купили си козметика споделят:)

# 112
Благодаря на всички! Иначе секциото премиба добре, лесно излязох от упойка. При събуждането още се усеща болка, аз я оприличавам на много силна менструална болка. Накараха ме да се преместя от масата на леглото, като ми помогнаха. Питат дали нещо боли. Преместиха ме в интензивното и ми вливат някакви системи, доколкото разбрах солни разтвори за оводняване.
Иначе терминът ми беше за 4ти. Но шийката ми беше много изгладена, дупето не запушваше шийката и според доктора беше опасно да тръгне спонтанно раждане. Днес вече бях и с 2см разкритие, което си мисля, че стана от последния гинекологичен преглед, ама както и да е. Още не са ми дали много информация за бебето, знам само, че до утре ще е в термолегло, понеже е под 3кг. Таткото ходи да го види, прати ми снимки и клипче с най сладката прозявка на света. 😍
Спокойно, момичета. Ужасявах се от секциото, ама мисля че мина добре и го понасям горе долу добре. Не е страшно. Раздвижване ще правят към 5-6. А сега смятам да направя опит да се вдигна на лакти 😁

# 113
  • гр.Бургас
Би ли споделила и в коя болница роди и при кой лекар?
Благодаря на всички! Иначе секциото премиба добре, лесно излязох от упойка. При събуждането още се усеща болка, аз я оприличавам на много силна менструална болка. Накараха ме да се преместя от масата на леглото, като ми помогнаха. Питат дали нещо боли. Преместиха ме в интензивното и ми вливат някакви системи, доколкото разбрах солни разтвори за оводняване.
Иначе терминът ми беше за 4ти. Но шийката ми беше много изгладена, дупето не запушваше шийката и според доктора беше опасно да тръгне спонтанно раждане. Днес вече бях и с 2см разкритие, което си мисля, че стана от последния гинекологичен преглед, ама както и да е. Още не са ми дали много информация за бебето, знам само, че до утре ще е в термолегло, понеже е под 3кг. Таткото ходи да го види, прати ми снимки и клипче с най сладката прозявка на света. 😍
Спокойно, момичета. Ужасявах се от секциото, ама мисля че мина добре и го понасям горе долу добре. Не е страшно. Раздвижване ще правят към 5-6. А сега смятам да направя опит да се вдигна на лакти 😁

# 114
  • гр. Варна
Супер, че нещата при теб са минали добре ☺
Относто козметиката и аз се чудя ч, но мисля да заложа на нещо обикновенно, а вече ако нещо има проблем чак тогава да взимам пт тези мвдицинските, а прах купих на Персил Simple Smile

# 115
  • Beyond the stars

Точно вчера питах доктора дали има възможност бащата да присъства, понеже нашия има желание, но не допускали. Каза, че жените сме си съвсем различни същества и повечето бащи се чувстват по-зле от майките повреме на раждането.

Това обаче предимно за бг татковците се отнася сигурно, понеже в чужбина е по-скоро изключение да не присъства.
Мислех, че и в БГ вече почти във всичко болници има възможност да е в залата при нормално раждане, ама явно тц.

МърМяу честит да ви е Христо ! Да расте голям и силен и много здрав и усмихнат!

За козметиката - аз май реших Себамед, не искам да се засилвам в началото със съвсем мед козметика.

# 116
МърМяу бързо възстановяване!

Козметика взех на СебаМед, прах и омекотител Персил и Силан

# 117
Козметика А Дерма, защото с баткото пострадах прах и омекотител Персил Сенситив 😊

# 118

Аз козметика взех на Бочко, прах за пране - Тео бебе. А за присъствието на таткото, моят мъж категорично не иска 😁

# 119
В окръжна болница, Бургас. Оперира ме Душепеев.
Би ли споделила и в коя болница роди и при кой лекар?

Общи условия

Активация на акаунт