Любители на кучета - тема 83

• 34 501
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
Кафенце и аз да съм и аз бих охапала доктора. Сигурно е от стрес, нали не е агресивна по принцип Simple Smile

# 526
  • София
Лили също много се притеснява, като я пипат по дупето, направо се обръща с един притеснен поглед и аха-аха да се озъби, но обикновено сме ние, и тя не смее. Иначе при докторите, ако се налага бодене или неприятна манипулация, я гушвам с муцуна на рамото ми и малко я притискам да не шава, че все пак не се знае кога какво ще й щукне. Така действам и с Балу и Бела.

Sivi, искам при вас Wink

Да си организираме една среща кучешка преди да е настанал калния сезон? Simple Smile

# 527
Сиви, благодаря! Срещнах само информация,че не е разрешено в морето. Проверките са предимно по сигнал,но до колкото разбрах,тук, където сме не обичат кучета. 
Поздрави на всички,ще чета и пиша подробно като се върнем!

# 528
Кафе, помоли ги да ти покажат как да я изтискваш ти, не е хамалогия, гадно е, но и Тара се зъби на вета, а докато ММ извършва процедурата няма и гък.
Според мен не е агресия, просто я е шубе, защото със сигурност не и е било приятно предния път.

Много се радвам за Харли, от тук на там само хубаво.

Аз да се оплача, отидох до вета, за да говорим за кастрацията на Тара, исках да ми обясни за процедурата, упойка, да ми каже и кога може да се случи, а той ми се сопна, че не съм била обезпаразитявала при него и не ми бил виждал очите отдавна. Все едно съм му изневерила, много се разпених, като има ветеринарна аптека до нас, където са с 20% по-евтини (с нексгарда всеки месец си е сума), защо ми е да ходя при него? А защо трябва да ми държи сметка?
Ядосах се и си тръгнах.. и сега се чудя какво да я правя, в града има още 2-ма, но не са толкова добри в операциите

# 529
  • София
Егати, все едно сме крепостни селяни. Как ли пък не ще позволя някой да ми държи сметка къде и кога си водя кучето на преглед и обезпаразитяване.
Ох, това в малките градове е проблем, не можеш ли да му кажеш, че му е висока надценката и затова си предпочела да купуваш хаповете от друго място? Някак по-тактично да подходиш, та хем вълка сит, хем агнето цяло. Иначе ако бях аз, да съм го напсувала най-много и да изхвърча. Щях да му свия сармите де, но аз имам избор къде да отида - град голям, ветеринари под път и над път, дето се вика...

# 530
А, той да не пита, ако не иска да знае. Казах му, че нямам свободни пари, за да му развивам търговията и че си купувам хаповете доста по-евтино от аптеката и че ако иска да ги купувам от него, да направи нормални цените, те и вет. аптеките работят с надценка, а не на загуба все пак. Как да е, той като ощипана госпожица, аз като преяла с гъби и по живо по здраво.Ще зачакам хем на мен, хем на него да поразкара, така се беше дул, че по спешност я водих в друга клика заради алергична реакция от втората ваксина, а не при него. Е, нали е спешно, като не си вдигаш телефона защо се сърдиш? Много е странен, само се муси нещо, думите с ченгел му вадиш.. но е факт, че е най-добрият в града.

# 531
Здравейте! Преди време бях споделила, че имаме бебета болонки. Вече са на 25 дни и пробно в неделя пуснах обява в един сайт за продан. Никога не съм продавала кучета и не искам да търгувам с тях. Странното е че не спряха да ми се обаждат цигани и да искат да ги купят и четирите. Странно...Бях ги обявила на цена 150 лв. Явно им се е сторило евтино и затова. Вече изтрих обявата. На цигани абсурд..Казах на приятели и познати че имам кученца. А те милите.....уникални сладури са..Искам да си ги задържа, но...ще станат много..Малката ще има ред сълзи, ред сополи Simple Smile не ги дава на никой...
Исках да споделя с вас...Навсякъде ли са тия ман....ли...Sad

# 532
  • София
Геринцето, освен да ги купуват с цел препродаване на по-висока цена, друго не ми идва на ум. Надали са преритали да гледат кучета, при това декоративни породи.

# 533
  • София - Рим и обратно
Препродават ги, използват ги за разплод или по-лошо - за стръв на бойни кучета... Внимавайте на кого си давате кученцата, добре, че сте отказали.
Тонка, много се радвам за теб и малкия ушат сладкиш!

# 534
И аз така си помислих, че е с цел препродаване. Ужас...това за стръв изобщо не ми бе хрумвало.
Без пари на познати ще ги дам, но на непознати и то цигани абсурд.

# 535
Това е една основателна причина да не се развъждат кученца домашни, защото не знаете в какви ръце ще попаднат. Или поколенията им. Дано имат късмет.

# 536
Никога, в никакъв случай на цигани!
Пусни по групите във фейса, там също най-вероятно ще ти пишат, но пак. И задължително искай среща и обсъждане как точно мислят да гледат кученцето.
Денис е бил стръв, поне размерът му е осигурил оцеляването, преди да избяга. Болонка няма шанс. Учудена съм, че въобще и те се използват, макар че защо пък не...

# 537
  • София
Никога не би ми хрумнало, че има кучета за стръв. Тръпки ме побиват, въпреки че светът е пълен с какви ли не изроди.

# 538
Не само цигани се занимават с кучета за бой. Случайно научих за едни познати,нормални на вид младежи. Гаранция няма,за жалост.

# 539
  • София
Използват се, за да се учат от малки върху тях да нападат, после вече се тренират на по-големи кучета.

Дано намериш достатъчно познати искащи кученце, защото всички искат на думи, ама като опре до взимане размислят бързо. На мен  така ми се запекоха нещата преди години. Разполагах със 7 сладура за раздаване и 15 заявки. Накрая се оказах с 4 пишкоакчета, дето никой не иска. Раздадох ги на към 5 месеца някъде.

Общи условия

Активация на акаунт