Любители на кучета - тема 83

• 35 262
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
  • о`майна лунна нощ е
Тонке, не се разсейвай. Wink Знаеш какво чакаме.
ПП ... А на мен нещо взе да не ме свърта на едно място и май довечера ще запаля колата и ще отскочим до село. Липсва ми косматата топка.

# 106
  • София
То агресивните не са толкова чести. Особено отвързаните агресивни. В началото ще бъркаш някои нетърпеливи за агресивни, тичат по същия начин, просто крайния резултат е друг.

Освен това кучетата леатират, когато не са глутница разбира се, на поведението на човека. Като ги погледнеш и им се сопнеш остро и твърдо, без да крещиш, и спират. Аз ходя по места, където се въртят доста бездомни или агресивни дворни и са ни нападали не веднъж. Като се изправиш срещу тях и кажеш твърдо НЕ и се спират.
Е, все ще има едно дето няма да спре някой път, ама то пълно щастие също няма.

# 107
  • София
Тонке, не се разсейвай. Wink Знаеш какво чакаме.
В 17,30 ни е часът. Има време. Чувствам се така, все едно ще ходя на заколение.  Crazy

# 108
Знам за какво ми говориш, Тонка, аз самата също дори като явен кучелюб, гушкащ всичко на 4 крака, изпаднах в потрес. Особено знаейки как ни се зъбят.
С кучетата на една съседка ми е по-трудно, ама те са 4 и въпреки всички съвети, все още ми е научна фантастика справянето с тях, особено ако го разхождам сама - имам от едната страна акробатична програма от 40 кг прасе, от всяка страна имам по 1 куче, а на няколко метра има и една жена, крещяща "ЕЛАТЕ ТУК ВИ КАЗААААХ". Сега като си го прочетох, ми стана смешно, ама след всеки сблъсък с тях, се прибирам разтреперана от нерви, бълваща огън и жупел, че за тая жена поводът, въпреки не особено благия нрав на кученцата й, е някакво средство за мъчения и накърняване на правата и свободите им.

Никакво заколение, всичко ще е наред. Виртуално гуш и за двама ви.

# 109
  • София
Seerose., как я търпиш тая? Жалбичка, туй-онуй? Или направо й пращам мъжа ми плюс още двама-трима съседа да проведат предупредителен разговор.

# 110
  • София - Рим и обратно
Като заговорихте за палта, няма как да не се похваля с шлифера, който закупих на моята дивачка от една разпродажба в Рим:

Много е як, непромокаем отвън, с мекичък памучен хастар. Ще пази и от калищата. Ще го покажа облечен, като се прибера в София.
Тонка, стискам палци, всичко ще е наред вече.

Seerose, напълно те разбирам, лато знам аз какво изживявах всеки път, когато някой свободен електрон се втурнеше към Кира, като беше разгонена... Ужас някакъв. Веднъж ритах един полудял мопс, който беше твърдо решил да я качва, а собственикът му не се виждаше никъде. Добре, че Кира накрая му изръмжа, озъби се и той избяга. Откачени хора, безхаберни. Иначе имам късмет, че е женска и абсолютен пацифист, щом тръгнат към нея някои, които изглеждат побойници, веднага сяда, обръща небрежно глава в друга посока и с цялото си същество показва - гледай ме, души ме, само по-бързо ме остави на мира. И не я закачат.

# 111
  • София
Тонка, то с жалба ще пострадат кучетата, не хората.
Това е тъпото.

Сиироуз, не се впечатлявай толкова пък  ти.

А изцяло спрях даходя в една градинка, защото там извеждат две кучета, които Рея отявлено не харесва. Ама не ги харесва до степен - Я, Хадес, отивам да му видя сметката.
То те започнаха разправията, ама моята се оказа небивало злопаметна и така. Та сега не ходим там в определени часове, че иначе лошава работа.

То обаче, като се замисля, нас рядко не ни харесват така, да ни нападат бездомни или домни.
Може Денис да излъчва подсъзнателно сигнали и даги дразни. Кучешка им работа.

# 112
  • София - Рим и обратно
С мъжките по принцип май е по-тегава работата. Собственици на по-бойни от 20 м ме питат мъжко ли е, като им кажа “не” направо си трият потта от челото.

# 113
Абе, получи се така, че хем е голям, хем не добре социализиран, хем го гледаха в началото накриво заради породата, та започнахме едно съобразяване с всеки, да е максимално безопасен, да не стане някой гаф... а съобразителност насреща, не мога да се изхвърля и да кажа, че няма никаква, ама има определени, които са си решили, че тя ще идва само от нас.
possessed, те не само с него са така. Иначе, знам горе-долу кога излизат, та избягвам този часови пояс, ама на - случва се понякога. Въобще не му оправдавам и неговите магарии, ама като си знаеш нрава на любимеца, взимаш мерки предварително, а не да разчиташ, че "то е много добричко към хора" (което за тях е факт и не мога да го отрека), а като тръгнат след куче, да подтичваш след тях и да не можеш да си ги събереш. Абе, отстрани циркът е голям, стига да не участваш в него.
Кафе, с Йоана като се извеждахме, преди да отиде да живее при дядо ми, така една жена ме моли да я изчакам да се изнесат с нейния. Подвиквам аз, че "ама то тя е жееенскаааа", на което получавам отговор как "за него няма значеееениееее"... ами, то като се замислих за Денис... разбрах я жената, пък изчакахме.

# 114
  • София
В съседния вход има женски Ротвайлер. От едричките е, ама то и моето е от едричките, та ги бием на ръст, само на ширина не.
Общо взето, двете си играят прилично, ама преди две седмици нещо не доразделиха една пръчка, та стана джънгър. Собственика на Ротито се забави една идея да си я сопре, щото сигурно нали все пак ячка порода е, пък моето лабрадорче, та май реши че неговото ще се скара на моето и моето ще се извини и така..
Обаче не е виждал Рея как не обича да и говорят навъпреки,  та се наложи да ги разтърваваме в бързината. Имаше викове, Рая не, Рея не, не че някой чува де.
На следващия ден пак си играха, ама тоя път всеки си има негова пръчка. И съм сигурна, че няма да се бави да си спира кучето другпът.

Тонка и френчитата сасерт понякога, да знаеш.
Имахме две бойни в градинката, сега е едно, че другото го отровиха, милото.
Хах, ще те заведа и на игралната площадка на френчитата, има няколко сладура. Единия всеки път, като минем с Рея се изстрелва като торпедо към нея, как спира не знам. Чува се чаткане на нокти и гледаш как една пълничка ушата топка сеноси с пълна скорост към куче, дето е в не малко пъти по-едро от него. Рея всеки път гогледа същисана.

# 115
И аз така подвиквам и питам какво е кучето.. т.е. мъжко/женско. Ама чак пот не си бърша от челото, защото Макс е на повод винаги в градски условия. Joy Не си представям да знам, че има вероятност да нападне някое куче и аз да го пусна да си тича свободно и да се надявам да не се появи някое, което той не харесва. Ето за това не мога да оправдая никой с куче, което проявява агресия, че то имало нужда да потича. И пинчер ръмжащ ме дразни като се мотае без каишка, защото било малко и нищо не можело да направи.. е как да не може, като се е запътило право в устата на Макс и аз трябва да си обеся кучето за да го държа изправено във въздуха за да опазя малкия звяр.
Ох и се сещам за един младеж с пекинез (на Макс най-омразната порода). Виждам го аз и му казвам на човека, че ще заобиколя от другата страна, защото моето ще започне да лае и ръмжи. Е, не знам защо този тръгна по нас и Макс вече фокусирал врага започва да лае, а пък момъка с пекинеза продължава да приближава. Питах го дали лая, придружен с ръмжене му се струва дружелюбен та продължава да скъсява дистанцията. JoyJoy
Тонка стиснати лапи и пръсти и от нас. Дано вече ви сложат третата ваксина и се свърши този затвор за Харли. Има цял един свят да опознава на вън.

# 116
  • София
бе, те някои и вързани не е хубаво да се разминават отблизо, че може дастане бърза издънка. А като са едрички е зор да удържиш два звяра, решени да се убият едно друго.

# 117
  • София - Рим и обратно
Те са си на повод онези на потящите се. Както и моята.

# 118
  • Sofia
Рея всеки път гогледа същисана.
Моята изпитва панически ужас от френчита и от джак ръсели. Но особено френчитата само като ги види от 200 метра и хуква да бяга. Просто са ужасно енергични и толкова много мърдат и подскачат около нея, че тя се шашка. Нищо не й правят иначе обаче това мърдане я побърква. А веднъж игра с едни две, още почти бебета, които така я натъркаляха и намачкаха, че горката в чудо се видя. Като бомбички се мятаха отгоре й. И от тогава бяга настрани от породата.  Laughing

# 119
  • София
Аз много се дразня на кучетата, които драматизират. Ясно, че като са бебета, драмата е голяма, ама... Всеки път моите като искат да си играят (включвам времето, когато беше само Бела, после Бела и Лили, после Балу), се извъжда някое малко куче, което при всеки опит на моите да играят, започва да квичи зверски, все едно го колят. И стопаните ме гледат на кръв, аз гледам да се изнеса по-бързо, въпреки че няма реална причина, просто е много неприятно. Затова предпочитам кучета с габарити около габаритите на моите, или по-големи. Аман от пищящи дребосъци, дето не знаят какво е игра.

Общи условия

Активация на акаунт