Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

• 74 580
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Реално погледнато е редно и необходимо да се коментира теглото по време на бременността, защото е от значение за здравето на майката все пак.
Аз в 20+1 съм на фм при Чавеева, пък да видим дали ще каже рано ли е.

# 676
  • София
Съгласна съм, но има начин това да се направи, да не говорим, че не ми е проследяващ лекар.На мен ми беше казано, че едва ли не не ме интересува детето ми, щом съм на тези кг и само където не ме нарече лоша майка.  Така се държа с мен, че после съм ревала 3 дни нонстоп. Бях в 8 м, отидох със съмнение за изтичане на води, каза, че не е това ( Слава Богу поне това позна), прегледа ме, каза че имам инфекция ( на око разбра явно, защото изследванията ми бяха идеални). Това беше и прегледът, на който се оказа, че са взели чужд картон и се опитаха да се измъкнат вместо да си признаят. Просто не приемам, че лекар може да говори така на бременна.

# 677
За съжаление, навсякъде има груби лекари. Теглото определено трябва да се коментира с бременната, но професионално, а не обидно или нападателно към бременната. При първата ми бременност, като стигнах 13-14 кг качени, лекарката ми каза, че е добре да не стават повече.

# 678
Манчев е много странна птица и определено не си губи времето да украсява думите си в по-подходяща обвивка, но няма да те претупа и ако не е сигурен в нещо винаги ще намери как да се консултира с някой от светилата в клиниката. Няма да забравя как на първи преглед се скарахме и бях казала, че няма да стъпя повече в тази клиника. Но реших, че предпочитам да ми казват нещата директно, вместо да ме мотаят, както до дотогава и не съжалявам за избора си. Заедно сме в борбата вече 2 години и се надявам да приключим успешно пак заедно.

# 679
  • София
Като изключим поведението му, няма как да имам уважение и вяра на лекар, който поставя диагноза ( защото той не каза може би, вероятно и т.н) без дори да има излезли резултати.

# 680
Avonavi, пожелавам ти да успееш много бързо! Новата година да ти донесе едно прекрасно бебе, както и на всички които мечтаят за това!

Колкото до Манчев - смятам че е длъжен да си даде малко зор и да си мери приказките, поведението и отношението, първо защото е лекар който работи с бременни жени; освен това практикува в частна клиника в която е длъжен да се държи възпитано, любезно и прилично. Ако иска да си кара с грубиянския манталитет от държавните болници, МД & го очакват, там за съжаление такива като него са много ...

# 681
  • София
Да попитам тези от вас, които са раждали или знаят дали в Щерев се прави самото тестуване за упойки или анестезиолога само насочва за такова изследване?
В момента съм 31 г.с. и се чудя дали да отида на тестуване в Александровска (там ходих преди 2 години отново за тест за упойки).

Също така да ви попитам, смятате ли да ходите и на очен преглед и ако да към коя клиника сте се насочили?

# 682
За очния лекар- да, понеже имам диоптър > -2; АГ-то ми каза че е задължително ако искам да раждам нормално, понеже има риск от отлепване на ретината, така че само офталмолог може да каже дали е ок или не. Утре имам преглед в Токуда.

# 683
Добър вечер и за много години, живи и здрави да сте всички. Родих на 30 ти Декември, днес тря ваше да си ходя, но ни задържаха заради бебка която е с жълтеница. Включиха я на фототерапия и глюкоза. Може ли да ми дадете мнение за неонатолозите им, дали някой така са го оставяли допълнително дни?

# 684
Здравейта. За много години. На всички, които им предстои раждане - успешно и леко да е Simple Smile
Аз раждах през ноември и мога да кажа че в Щерев не правят тестуване за упойки. При консултацията с анестезиолога той преценява дали има нужда от тестуване и ако има ти дават една бележка с която отиваш да те тестуват където си избереш. Обикновено препоръчват Александровска, и аз там ходих.

# 685
  • срещу двата комина :)))
Добър вечер и за много години, живи и здрави да сте всички. Родих на 30 ти Декември, днес тря ваше да си ходя, но ни задържаха заради бебка която е с жълтеница. Включиха я на фототерапия и глюкоза. Може ли да ми дадете мнение за неонатолозите им, дали някой така са го оставяли допълнително дни?

моя син стоя в кувьоз 24 часа заради жълтеница. Всичко беше наред, виждах го няколко пъти, мисля че няма за какво да се притесняваш Simple Smile Бяха много търпеливи с мен, защото аз много тежко приех това, че го оставиха повече от предвиденото Simple Smile

# 686
  • София
Кои са специалистите по фетална ехокардиография? Намирам само Наталия Евтимова. Само тя ли прави това изследване ?

# 687
Кои са специалистите по фетална ехокардиография? Намирам само Наталия Евтимова. Само тя ли прави това изследване ?
Да

# 688
Здравейте. Всеки лекар в клиниката ли има специализант?! Ще записвам час за Коновалова и искам да знам има ли шанс да ме преглежда специализант?! Много ли се чака?! За профилактичен преглед става въпрос

# 689
Здравейте. Всеки лекар в клиниката ли има специализант?! Ще записвам час за Коновалова и искам да знам има ли шанс да ме преглежда специализант?! Много ли се чака?! За профилактичен преглед става въпрос
Не всеки, но вие може да откажете да ви преглежда специализант.

Общи условия

Активация на акаунт