А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 537
  • 275
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро МАЙчета.

За нас нещо тази сутрин не е много добра. Дребчо реве та се къса. Не мога да разбера какво му е. Няма температура. Като че ли са колики - ама толкова много, че чак не може да се успокои. Възможно ли е това!?!  newsm78. Вече незнам какво да го правя. Луднах  #Crazy.

Днес ще ходим на консултация и ще питам и доки какво мисли по въпроса.

mcheuz дано бебо наддаде бързо и проблемът ви да се реши успешно!!!

Хайде със здраве!

# 121
  • Varna
mcheuz стискаме палци всичко с вас да мине добре. Не се притеснявай малките бебета бързо наддават. синът ми и той малък се роди а сега е 1,64 и като му се скарам за нещо ми вика - кой там някъде в долу се обажда. А Бетинка и тя  мъничка се роди но сега вече се очовече.
  Тя днес става на два месеца да ви почерпя по този повод.  Tada
   за свекървите  мойта живее в русе и  един път в годината да я видя ми идва  вповече.
    За кърма повече протеини трябва да се ядат аз съм на месо и много извара и съм забелязала че ако ги намаля и кърмата ми намалява.  И вчера голям куриоз по този повод отивам в хотела Бармана ми носи кафето в 10ч и една купичка с извара с кисело млясо и захар.  На обяд  ми сервират салата с извара.
   Таня арк не се притеснявай за товаче си лоша майка още калко неща ще има да научиш а и колко неща ще разбереш че грешно си ги правила. Аз сигурно съм по лоша и от тебе ходя от време на време на работа а от юли месец идва зълва ми да я гледа -Майка идиотка . За акането помага и малко сапунче да сложиж в дупенцето бебешки разбира се.

# 122
mcheuz пожелавам бързо надебеляване и всичко да мине по най-добрия начин за бебчо, а на теб лично ти пожелавам много сили и търпение   bouquet
Таня арк, не си мисли, че си най-лошата майка на света. Споко, не си. Има поне милион и една по-лоши по света от теб.
Inochka, честита месечина.
Аз да се оплача малко, майка ми и мъжа ми все на ръце държат бебешока. Само да промрънка в съня си и те вече са я гушнали и започнали да я дундуркат. Аз се съпротивлявам, а те ми говорят така, сякаш съм най-студенокръвната майка на света. "Ама то го боли детенцето, защо да не го гушнем." - все това ме питат. Благодарение на тяхната отзивчивост, дребната вече не само, че иска да е гушната, дори когато спи, а иска и да я разхождат. Вчера ги оставих те да я приспят след като са я докарали до това положение и ги слушах как започнаха да му мелят на детето, че не я държали на ръце, за да им мрънка. Не мога да разбера какво то им е виновно, след като те са й изпълнявали прищевките и те са й показали готиното. Не знам как да се преборя с тях. Разбира се, че трябва да си гушкаш детето, да го целуваш, но това, че го носиш в ръцете си постоянно не означава, че го обичаш повече или, че му правиш на него добро. Но твърдо няма да се откажа от борбата с тях. Все някак ще се преборя и ще ги науча да остават детето в леглото, на дивана, на пуфа, където и да е само де не е в техните ръце.
Съжалявам за дългия пост, но да споделя с Вас. Не знам аз ли не съм в ред, наистина ли съм студенокръвна, хормоните ли ми тракат много, но се ядосвам за всяко нещо, та дори и това, че майка ми и баща й все гледат да я подържат за по няколко часа  newsm78

# 123
Добро утро,

mcheuz, това което казваш е много кофти. Ние всички сме с вас, а и ти трябва да мислиш много позитивно. На мен такава новина ми сюрпризираха в шестия месец от бременноста и щях да откача, но в крайна сметка се оказа фалшива тревога. Бебка ще наддаде и всичко ще мине нормално. Praynig

Днес ще ходим да видят Велизар, че милото вече една седмица е с настинка. При нас Стеримар - а помага много защото е под налягане и изкарва сополите. Вчера му правих инхалации по препоръка на педито, а днес ще го водя да го преслушат та да видим.
А Дамяна получи алергия от ягоди и цяла нащ си чеса обрива, абе доста кофти. А мъжа ми спа с малкия уж аз да се наспя, а то какво стана от каката не можах. Но от тук нататък май все ще е така.

И аз да се оплача и от свеки и от майка ми. И двете си имат собствен живот. Едната гледа на щерка си детето, а другата си гледа живота. Та от септември ще търся жена да поеме грижите към бебо, за да се върна на работа, че нещо почнахме да издишаме. малко ми е кофти, но май друго решение няма.

Я кажете тези от вас които пушат, започнахте ли пак. Аз девет месеца нямах проблем даже си мислех, че ще съм до тук с цигарите, но от няколко дена изпитвам голямо желание да запаля. И ето, че вчера с кафето изпуших една цигара, а днес сутринта още една. Много ми е кофти, след като надух главата на мъжа ми да ги отказва, то май аз пак ще ги почна.

На Велизар "Милумила" му го правя с вода в която съм варила овесени ядки. Но ефекта се вижда на третия, четвъртия ден.

# 124
  • София
Здравейте и от мен. Mcheuz стискам палци и на краката всичко да е наред и да мине леко за бебчо. Praynig
Аз не мога да са оплача от мойта беба, става все по-добра (да чукам на дърво). В събота цял ден бяхме при майка ми, а вчера при кумувете, а на нея гласа и  не се чу. Или си спеше или си гледкаше нещо и само за папането се обаждаше. От няколко нощи пропускаме яденето в 12, а тази нощ се събуди чак в 5.30, като последно беше яла в 21.00. Не знам откога не съм спала 6 часа. Една приятелка разправяше, че нейните деца така към края на първия месец отказали изведнъж нощното хранене, та се надявам и ние така.
Иначе и аз не се цедя. Мисля си че бебка си изяжда всичко, пък и не изглежда гладна, ака по 3,4 пъти на ден.
Ходя си със сутиен постоянно, защото иначе много неприятно ми тежат гърдите, особено сутрин когато са пълни. Пък и ползвам подплънки за попиване, зашото ми тече понякога помалко.
Колики нямаме, само като ни изписаха в началото имаше, сигурно докато се изчисти от АМ, което са и давали в Шейново.
Ох стига съм се хвалила, за да не предизвикам съдбата. Лек ден на всички. Аз смятам да отида в сряда в София Ленд, защото ще ходя до офиса и ми е на път. Количка няма да мъкна, ще си ползвам кошницата за кола.

# 125
  • В сърцето на любимите мъже!
Като сте се завайкали, че сте лоши майки  Wink, и аз да се "похваля". Снощи Момчо го изкъпахме в 20:00 часа и му сменихме памперса. Нощес ядохме и акахме няколо пъти, но на мен така ми се спеше, че ме домързя да сменям памперси и така си откарахме до преди половин час - 14 часа с един памперс - ужас. Излишно е да казвам как се беше омазал до ушите в ако - ама буквално до ушите. Горкото ми дете! Embarassed Даже като го мих и преобувах тая сутрин за пръв път не рева, явно и него вече му се е приискало да е чист.

Иначе днес сме за пръв път на кантара след като ни изписаха и аз леко се притеснявам, че нали имахме проблеми със засукването, а и аз с лактацията - та да видим, дали и нас ще ни натирят набързо към АМ. Стискайте палци!

# 126
Иги, не се притеснявай, не си единствената  Wink Blush Flutter
И на мен ми се е случвало след банята в 22 да му сменя памперса после в 8... Един път и 12 часа даже направихме, та и Лео се беше омазал до ушите.
Сега сменихме часа за къпане - сле 9 при всички положения, а вчера в 11,30  Crazy Обаче от 12 спа до 5,30  Hug Замалко да откара 6 часа нощна пауза  Mr. Green
Аз след последния памперс за деня (нощния в смисъл...) не мажа крем Бочко или подобен по дупето, а слагам обилно бебешко олио по дупето и най-вече в гънките  Peace Така ни каза педито  Peace

# 127
  Здравейте и от нас със Ради!В къщи сме си от вчера!През деня беше послушен,но през ноща мърка!
   Иначе родих със секцио,че главата му не беше се врязала в таза,големичък бил,а и нямах никакво разкритие и ако бяха предизвикали раждане имаше опасност за бебо да не може да излезе или да тръгне някоя ръчичка непред.Но за щастие сме добре и малко по-малко се опознаваме,а аз се възстановявам!Кърмим се и преяждаме,така ни казаха в болницата!Суче и не мога да го махна от цицата и после все връща,а едвам се оригваме.Но има време ще се оправим!
   радвам се,че отново съм сред вас!Отивам да дочета,какво сте писали и да съм в крак с нещата!  bouquet

# 128
Незнам как да си махна лентичката отдолу?

# 129
  • София
ЧЕСТИТИ 2 МЕСЕЦА НА БЕБКА БЕТИНКА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И ОЩЕ МИЛИОНИ МЕСЕЦИ ПО ТОЛКОВА!!  ura

paizy,  welcome

mscheuz, и аз се присъединявам към останалите момичета, които са ти вдъхнали кураж, всички тук сме с теб и ще се молим нещата да се наредят по най - добрия възможен начин за теб и бебка, стискаме ти палци, ти не падай духом, ВЯРВАЙ!  Praynig Praynig Praynig!

Ние сега сме в люлката и цвъркаме на пеещата играчка над леглото, много е сладък като се разиграе така и се заглежда вече като голямо бебе.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes И си говори нещо на бебешки. Направо се разтапям... newsm07

Ани и ние ще правим погача в неделя, дано се представим подобаващо, че както сме все гладни как ще се кърмим с толкова гости незнам... Shocked Искам да те попитам как мина точно "мероприятието" с църквата: предварително ли ходихте да говорите с поп, и на двамата с бебчо ли ви четоха молитвата  /четох във форума, че някъде се носели само дрешки на бебчо, по - важно било на мама да се прочете/, и ...  Embarassed колко като времетраене продължи, че пак ме гонят съмнения ако внезапно ни се прицока как ще изтраем незнам колко време "свещенодействията". #Crazy Да не се наложи да търча с него до пейките пред църквата и да се храним... Предполагам, че ще има някаква разлика /все пак разстоянието София - Шумен си е внушително/, но ще ти бъда благодарна да напишеш как общо взето беше при вас. Ако искаш и на ЛС.  bouquet

Целувки на всички сладки бебчовци иш беборани, и това време да се оправя, защото никъде не можем да излезем с душичките и вече  съм ето така  afwitch

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 11:22 от ol4eto

# 130
Paizy, добре дошла при нас Simple Smile   bouquet Лентичката отдолу я махни просто като си влезеш в профила и изтриеш линка, който си сложила за подписа си Simple Smile
Момичета, ние днес правим един месец Simple Smile Бебчо е пораснал, като го сравнявам със снимките на изписването, все едно е друго бебе Simple Smile Тези дни бяхме в Казанлък - на госто при мама и татко. Бебко се държа страхотно по време на пътуването. Събуди се веднъж само, нахраних го  и после си заспа. Май обича да пътува Wink Обаче тази нощ много го боля коремчето и не мигна милия.
Искам да ви питам, как да започна да го отказвам от нощното ядене и малък ли е за това или не? Не иска да си спи в леглото изобщо, иска само да суче или ако не - да го гушкам, а аз понякога заспивам права, така както съм го гушнала...
Знам, че всички тук сме забравили какво е да спиш през нощта, ама аз да си кажа Simple Smile

# 131
Ох снощи беше голяма мъка не искаше да заспива само реве,яде после пак повръща ипак реве и пак яде и така........По едно време изпаднах в истерия  #Cussing out #CrazyДобре,че по едно време заспа и за малко дремнах после в 6 ч пак не и се спеше ама заспа...Дали ,защото на обяд бях пила половин кафе-истинско..Иначе  пия безкофеиново..Егати ако от толкова малко кафе ми разказва играта ккаво ще правяяяяяяяяя?????????
Честит 2-ри м. на Бетинка..  bouquet
Добре дошла на Пейзи  Hug

# 132
Честит 2ри месец на Бетинка!
Честит 1-ви месец  на Дита (на Ditta_von_Thies ), Калоян (Daniele) и Александър (bubinka) !

mscheuz, миличка, стискаме палци всичко да се оправи!  Peace
Пейзи, добре дошли   bouquet Бързо да свиквате  Hug Flutter

Страйпър, за пъпките на Лео казаха да продължаваме да го мажем с Фуксин (но аз мажа само със спирт) и да го къпем под течаща вода, за да не се разпространяват. По тялото няма, с изключение на 1 до пишката и 1 на гърба, но като ги топнах със спирт изчезнаха, та може и да са от претопляне...нямаха гнойно връхче  Rolling Eyes
А тези по лицето са като мойте гнойни пъпки  Blush Казаха ,че някой го е заразил ,може и ние с баща му да сме. Нали сме си още пубертетковци...  Mr. Green hahaha bowuu Вече завехнаха, де..
Имахме по главата гнойни мехури, като шарка  Confused Ама не беше това (и слава Богу  Praynig ) . Тях мазахме с фуксин и се оправиха от него.
С вашите пъпки какво стана? И със секрета от очето? На нас не ни изследваха секрета, дадоха ни капки, ама вобще не се повлиява. 3 пъти на ден капвам и само намалява за 1 час секрета, но пак се събира...направо не знам какво да го правя. Ще почна вече само кърма да му капва, четох че помагала. Пък и една приятлка потвърди  Peace

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 15:28 от crazybrat

# 133
  • София
Mcheuz, и ние ти стискаме палци и най-вече на бебчо! Вси1ко ще се оправи  Hug

Paizy, айде, бе откога те чакаме   bouquet  bouquet  bouquet Виж си ЛС от мене!

NadiaD,  и аз се боря с бабите, коитоидват за по 6-7 часа в събота и неделя, скачат при всяко подмрънкване, държат го и докато си спи едва ли не и после цяла седмица като съм сам-сама какво да правя по-напред  #Cussing out

За погачата - по-точно за църквата и аз чакам да прочета как е минало и какво се прави, че не съм изобщо на ясно.

Мими, пиши как върви с търсенето на жена за гледане - по принцип и аз трябва да се върна септември и изобщо ум не ми го побира как ще стане... решила съм, че до края на юли няма да мисля за това и после ще преценям ситуацията. Ама то лесно да го решиш, трудно да си наложиш да не мислиш  Confused

И последно да ви кажа, че моята раничка и със силиконовото зърно не се подобрява - вече е колкото малко лещино зрънце... докторката ми каза да спра да му я давам за ден-два и да се изцеждам и да мажа с Дефламол. Да, ама като на ръка изцеждам половината от 120-те мг., които той изяжда... реших да редувам с АМ храненията от тая гърда тия два дни, пък каквото, такова...

Crazy, помисли пак за кърмата, имайки предвид, че ако имаш ти някаква зараза, директно му я наливаш на вече заразеното място, иначе много помага, но трябва да си сигурна, че не си преносителя!

# 134
  • Бургас
mcheuz, стискам палци всичко да мине благополучно! Дано скоро ни зарадваш с добри новини за бебчето!
Даниеле, честит първи месец на твоето слънчице- много да яде и бързо и здраво да порасте! Simple Smile
Искам да ви питам, как да започна да го отказвам от нощното ядене и малък ли е за това или не? Не иска да си спи в леглото изобщо, иска само да суче или ако не - да го гушкам, а аз понякога заспивам права, така както съм го гушнала...
Един съвет от мен-колкото и коравосърдечно да звучи, не го учи на ръце. След доста усилия от моя страна вече бебка даже не я приспивам след хранене- веднага щом я уригна, я слагам в стаята й в кошарата, излизам тя си  заспива сама! Дори и да хленчи известно време пак заспива! Понеже аз съм твърдо за режима при храненето като минат 3 часа си я взимам и си я гушкам докато я разбудя за смяната на памперса!:) Тогава си й говоря, непременно й казвам колко много я обичам и така наваксвам с ласките!
Иначе ние вече твърдо правим 6 часова пауза вечер. Като я нахраня в 9 ми се буди чак към 3 часа. Днес даже се успах и я разбудих към 3.20, сигурно щеше да откара и повече сън...Simple Smile Откакто стана на 1 месец нямам никакви проблеми с нея вечер. Даже, да чукна на дърво и коликите ни отшумяха! Честно казано откакто ограничих напълно достъпа до нея, да я мачка и гушка, който ми дойде у нас, детенце се успокои. Сега само аз, мъжа ми и баба ми-(Господ здраве да й дава!!! - много ми помага, идва всеки ден да я къпе, и стои при нея по няколко часа, за да отида аз до работата да си свърша нещо) я взимаме на ръце! На никой друг не давам!!! Безкомпромисна съм в това отношение! Защото само ми превъзбуждат детето и после аз го отнасям с плачовете вкъщи! Crossing Arms
Това е от мен, отивам да се помпя, че довечера за първи път ще оставя малката на грижите на баба й цяла вечер и трябва да й осигуря млекцето, за да не плачка! Ще ходим с мъжа ми на концерта на Стинг в Несебър! Урааааа! Party
Целувки на всички бебоци по дупетата!

Общи условия

Активация на акаунт