А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 547
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
и аз не пиша в кърмаческия, щото ще ме пратят в библиотеката  Blush а пък понякога имаш нужда да ти кажат лично нещо успокоително, пък било и повторено за 100-тен път.

За замразяването - из форума четох, че става в чашки от кафе с найлон отгоре  Peace
Ние ще си купуваме нов хладилник, че в тоя боклук на свекърва ми няма къде да си замразявам кърмата  Crazy Joy И ще си избера такъв, с голяма отделна камера или с малко фризерче. Точно в такива чашки ще замразявам  Hug Че тези контейнерчета от 50 мл струват 0,50 лв. Не са много, но като купя 30 броя излизат 15 лева  Shocked

Благодаря на Хедра, че пише при нас. И аз се чувствам от привилегированите (ех, че дума  ooooh! )   bouquet

# 181
здравейте а коликите вече не ми се говори че саб-а и чая само за малко я успокояват. чая на хип май действа добре ама така не й остава място коремчето за достатъчно ядене и после не спи добре.
CRAZY, на мойта Йоана също й течеше секрет от окото, но започнах да капя кърма. След първото капване той като че ли се увеличи, но след второто намаля и след това след третото капване съвсем спря, така че, опитай-тествано е Grinning

# 182
здравейте мами!дали някоя от вас не се е сблъсквала с подобен проблем newsm78-бебето плаче,не се успокоява от люлка ,иска само да виси на рамото ми,ама аз немога да я издържам,кръста ме заболява..посъветваха ме за кенгуру за по 10-15 мин да я слагам вътре и започвам чак да се замислям,нищо,че е малка още.вие какво ще кажете?

# 183
Е,че какво като е малка-стига да е достатъчно високо да и поддържа главичката.Аз разнасям Елла често в кенгурото и тя бързо заспива там-много и харесва.Тя също понякога иска да я гушкам,но изчаквам да заспи дълбоко и я слагам в легълцето и,за да свиква да спинка самичка.През нощта,когато е сънена,никога не я вземам при нас.Изобщо гледам като е спокоина да я оставям сама.Виж дали това няма да помогне.

# 184
  • София, Младост 2
и аз не пиша в кърмаческия, щото ще ме пратят в библиотеката  Blush а пък понякога имаш нужда да ти кажат лично нещо успокоително, пък било и повторено за 100-тен път.
Това и аз съм си го мислила често, даже в една стара тема си бяхме говорили нещо подобно - дали не би било добра идея по-старите кърмачки да хвърляме по едно око в отчетните, за да може да помагаме, когато има нужда, особено първите седмици, когато са най-многото въпроси. Но - тогавашните мами с новородени казаха, че ще се чувстват едва ли не надзиравани, следени и постоянно агитирани и тъй като имаше доста голяма доза правота в това твърдение, изоставихме идеята. Та оттогава на мен ми е притеснително да влизам така Embarassed Но ако наистина не ви притеснявам, ще хвърлям по едно око тук Blush
Още една идейка за съхранение на кърмата - една мама беше писала преди време, че е стерилизирала качествени трислойни пликчета за фризер в стерилизатор в микровълновата и е  ползвала тях Grinning На мен идеята ми се вижда добра - може да пробвате първо само с 1-2 пликчета, да видите става ли и колко минути е оптималното (майчето не беше дало повече подробности) и като му се хване цаката, ще е лесно вече Grinning
Честно казано, за здраво доносено бебе няма нужда от чак такава стерилност - може да се ползват хубави качествени пликчета за фризер и без да се стерилизират. Предполагам, че не би имало проблем и ако пликчетата се накиснат в разтвор за студена стерилизация и се изплакнат после добре с вода - за тези, които не се чувстват комфортно без процес на стерилизация Grinning Но задължително трябва да са от добрите марки - примерно Топпитс (има ги във всеки голям супермаркет), за да са издръжливи, да са трудни за късане и да не позволяват да проникват миризми от фризера. Обикновените найлонови пликчета (тези, които са по 100 в пакет и са много евтини) не отговарят на тези условия.

# 185
  • видин
здравейте и от мен,
не съм сядала пред компа няколко дни, но сега наваксах.
и аз да се оплача-имаме проблеми с коликите. боли я коремчето, но май през целия ден - поне така ми се струва. и много се напъва - почервенява цялата! много мъчително .... вашита бебчета правят ли така? иначе ака нормално - златно жълто, около 6  пъти дневно. давам еспулмизан, но само 5 пъти дневно ,не на всяко кърмене.  не е фен на чая и не го пие.
иначе ме успокоихте, че кърменето през 1-1и половине е нормално за толкова малко бебе.
много поздрави и целувки от нас с ани.

# 186
здравейте и от мен,
не съм сядала пред компа няколко дни, но сега наваксах.
и аз да се оплача-имаме проблеми с коликите. боли я коремчето, но май през целия ден - поне така ми се струва. и много се напъва - почервенява цялата! много мъчително .... вашита бебчета правят ли така? иначе ака нормално - златно жълто, около 6  пъти дневно. давам еспулмизан, но само 5 пъти дневно ,не на всяко кърмене.  не е фен на чая и не го пие.
иначе ме успокоихте, че кърменето през 1-1и половине е нормално за толкова малко бебе.
много поздрави и целувки от нас с ани.

правят правят и още как-като се напъне и почервенее като домат ми се доплаква и на мене..

# 187
Ей, хубаво е, че специалист по кърмене подава по едно ОКО и при нас. Благодарим ти ХЕДРА. Много полезни съвети. Тъкмо си мислех да попитам дали някой знае колко време издържа кърмата в хладилника, а не във фризера и ето ти на ... ХЕДРА вече е отговорила на този въпрос.  Hug

МАЙчета само ЛАЛЕ ли ще ходи утре в София ленд. Аз се чудя още дали да ходим  newsm78. ВРЕМЕТО Е ОТВРАТИТЕЛНО!

# 188
Mami koito hranite s AM po kolko pati akat vashite bebeta?

# 189
  • Бургас
Crazy, мила! Ти си страхотна! Имам колектори на Chicco и изобщо ги бях забравила. Вчера както ви се бях похвалила оставих за първи път дребосъчка да спи при наште и след концерта направо се метнах в леглото. А последното ми цедене бе преди да тръгнем (към 17часа). Прибрахме се към 12 вечерта, заспах веднага и  към 3 сутринта се събуждам със зверска болка в гърдите отново- станали на камъни- направо не мога да ги докосна...Sad та се започна едно цедене посред нощтите- а уж трябваше поне една вечер да се напся. .. Та мисълта ми беше за колекторите, пра сез деня прочетох постинга на Crazy  и си викам: "де са мойте пък, съвсем ги бях забравила"..поразрових се, намерих ги, стерилизирах ги и веднага ги сложих. И ако искате вярвайте ,ама за 3 часа събрах в буркана 80 мл!!! При това няколко пъти се навеждах и насъбралата се кърма изтичаше през дупчиците. Значи сигурно поне 120 щях да събера. Така, че варианта с Авентските колектори е по-удачен щом има начин да се сложи приставка и да не изтича кърмата като се навеждаш  или като си легнал. Сега трябва да намеря Авентски-днес се поразтърсих из магазините тук, но има само на Чико.
Ани, относно диетата с доматите и сиренето- замених ги с череши от близо седмица, но резултат- за повече от 2 седмици диета: 1 кг! Sad Направо ми идва да се застрелям  #2gunfire
Гинеколожката ми каза хич да не се хабя- докато съм кърмила нямало да мога да сваля никакви кг...много обнадеждаващо,ама аз съм решила да не се отказвам. Тя сигурно нарочно така ми говори, за да се храня,ама...
Хайде, изчезвам да се цедя (вече хванах мускулна треска на ръката, егати Close) и да гледам мач! Боже, Боже!  ooooh!

# 190
Хедра и аз благодаря за съветите, които даваш в темичката ни, нямам нищо против  Hug Наистина доста от майчетата се притесняват да питат в кърмачиския, аз лично още в първата седмица пуснах тема Peace Моя лекар, този който ме изражда, спецялно ме попита дали кърмя, мисля че тук доста отговорно гледат на нещата. Аз за всеки случай ще  прочета съдаржанието,ако ре реша да ползвам противозачатъчни, благодаря за съвета  bouquet
  Ани, лепенките(пач) се поставят на кожата, мисля че на бедрото, дейсвието им е за 1 месец.Чух, че са сигурен начин, но малко  скъпички Money Аз не съм много наясно де, незнам дали цял месец трябва да ти стои лепенката newsm78
  Ние също нямаме режим, но вече се храним на 2,5-3 часа, а през ноща спим 5 часа непробудно, радост и за мен Laughing Така че да успокоя мамите на по-малките бебчета, че има край тва висенен на цицата Laughing Спинкаме  между храненеята или се кокорим, рядко вече плаче, е, вечер не пропуска Mr. Green През деня успявам да домакинствам prostor clean и да почета нещичко в нета, доволна съм. 
 Майчети и аз си усещам тялото като разглобено, всичко ми боли Confused, а капачката на дясното коляно постоянно пука и ме наболява, но се успокоих, че не съм само аз така. А болките в рамената са наистина от кърмещата поза, както казва Ирка.

# 191
И аз откакто съм се пребрала от болницата почти не помръдвам с килограмите. Само един свалих, но поне си хапвам всичко. От утре или вдругиден започвам фитнеса, само трябва да ми направят програма. Докато кърмя и ходя на фитнес пак ли няма да сваля нищо!?  Sad То всъщност при мен идеята не е да свалям а да оформя тялото. Ако изглеждам добре все ми е тая дали ще съм 50кг или 45.

Анна, твоята бебка през колко часа се храни че имаш толкова свободно време? (искам и ааааз  Party) Ивко не е с режим, но яде през 3 часа горе долу (сам си го прави). Но нямам никакво свободно време, добре че майка идва у нас да ми изглади дрехите и да ми измие чиниите инъче не бих имала време за форума, или трябваше да будувам през ноща (то не че сега не будувам покрай гладника  Mr. Green) А за разходките всеки ден си поставям зада ча да се приготвя рано и цял ден да сме навън, но докато се набутам и става 14-15ч. (да уточня спа поне до 11 заедно с бебо, за да наваксам часовете пропуснат сън).

Кабранска благодаря за сайта , регистрирах вече Ивко в Граве!   bouquet

Даница, ние спим с възглавница още от първия ден у нас. Така ни посъветва педи, въпреки че и аз бях чувала че до 1 година се спяло без. И аз незнам защо.  newsm78

Смайли, за първи път чувам за тези лепенки. Ама така е. Аз съм си доста невежа по отношение на предпазни средства. Разчитала съм винаги за това на мъжете до себеси (бе много отговорни тия моите мъже бе  Mr. Green) Но това с лепенките ми звучи супер неангажиращо. Дори ми стана интересно, знаеш ли на какъв принцип действат? А дали ги има в БГ!?

# 192
  • Бургас
Абе, майчета, я ми кажете според вас кога моето бебче ще стане на 40 дена, че спорим тука с мъжа ми.  newsm78 Родена е на 8-ми май (в 10 сутринта) и според мен на 17-ти юни става на 40 дни,а според мъжа ми на 18-ти! Важно е, заради очистителната молитва в църквата и погачата после.
Благодаря ви предварително!

# 193
lale, bobsi, и аз мисля да ходя в Софияленд, стига да не се излее някой порой сутринта. Само още се чудя с такси ли, с какво ли, с количка ли или без..  newsm78
Чета ви и си мечтая за момента, когато и моето бебче ще реши да се откаже от нощното ядене. Ние задминахме вече 40 дена, ама нощем си яде през 2-3 часа и като че ли няма намерение да пропуска хранене. Празно ли е коремчето не признава ни вода, ни залъгалка, папото си иска човекът, пък и аз не смятам да го мъча горкото, все пак напредък има - преди ядеше на час и половина-два.
worshipper, и аз мисля, че за кенгуруто няма проблем, стига да е от тези с твърдите гръбчета, за да се подпира главичката на бебето. Аз така разнасям бебчо и мисля, че му харесва, много бързо се успива (само като излизаме де, вкъщи не искам да го свиквам непрекъснато да виси по мене.. хм, то не че и сега не го разнасям на ръце де).
Аз няма да бързам с диетите, и без това съм си лакома, пък сега си имам извинение за пред себе си да си хапвам. Само ще започна с коремните преси там да пооправя нещата. Иначе това скиторене с количката от по няколко часа също се отразява много добре. Само накрая аз се връщам уморена с отмалели крака, а бебчо е свежарче, щото се е наспал добре и нали се сещате какво следва...
LaDiDa, аз като броя 40-тия ден излиза да е на 16-ти?! Дали пък аз не бъркам нещо...

# 194
Hedra, много е хубаво да понадникваш тук и да даваш съвети. През първите седмици всичко е толкова объркано. Всеки дава съвети и не знаеш кого да слушаш. А и кърменето не е много лесно. Рагади, болка, бебето иска да суче постоянно и тн.
Пиша с една ръка и ми е трудно.

Момичета, не капете кърма в окото.
Във форума прочетох ето това:

Цитат
Някои от бабините методи и рецепти са добри и много ефикасни, но други наистина биха били доста опасни.

Имах предвид точно три неща, когато написах призива си.

Както и по-горе писах, даването да се пие урина въобще няма да го коментирам, а относно капането на кърма в очите и лайката има доста изписани неща. Може да попрочетеш преди да се изказваш по този изключително груб начин.

За капането на кърма в очите може да се консултираш с който и да е офталмолог. Кърмата създава идеална среда за развитие на бактерии, както и стафилококова или стрептококова инфекция.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.msg1027734#msg1027734
по-надолу е и поста, който цитирам.

Ако успеем да се събудим към 10 ще се видим в Софияленд. Мъжът ми има работа сутринта и обеща да ни закара. Но сега е 4, а Криси спа цял ден и сега подремва в мен - т.е. не знам как ще станем. Криси преобърна деня и нощта.

От Ретро радио казаха, че ще пращат подаръците от Нивея по пощата през август. Така че и тези, които не са в София ще ги получат.
В кърмаческия има една нова хубава статия за периода, в който бебето иска да е гушнато - да бъде постоянно на ръце.

Общи условия

Активация на акаунт