А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 537
  • 275
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, май4ета!
Искам първо да ви почерпя виртуално- вчера станахме на 1 месец  party023 Misc Baby Bottle. Ходихме на консултация вече сме 4, 200 и 54 см( изписаха ни 3440 и 52 см)

ЧРД на Крейзи! От Здраве, Щастие и Късмет да не се оттървеш!

Ол4е и аз ползвам Бейби нос( 3пъти по 6 капки преди ядене)- така поше , но не знам дали е правилно така или повече се слагат. Бебка много им се мръши , хич не ги харесва. Пием много чайчето на Хип- но от днес май нищо не помага- много е кисала и не може да заспи.
Не ползвам Саб, защото чух че запича, а ние и без това не можем да акаме.

Denit и ни е сме на смесено хранене. Давам й Аптамил- уж не запича, ама ако ака то е еедин път на ден. Млякото го разбивам в отвара от овесени ядки, ама и стях не ака повече

Мами на момиченца, кажете ми вие почиствате ли " писанушката" допълнително освен миенето, защото на нас ни се събира жълтичко вътре и не знам какво да правя??????????????
Целувки от нас с Вики
Лек и усмихнат ден на всички

# 241
Здравейте мами.
Какаду, настръхнах докато четох патилата ви!  Shocked Аз наскоро си мислех 4е се загуби нанякъде. Нали беше писала че като се е родил големият ви син и мъжа ти си взел отпуска да помага за бебето а то всъщност нямало какво. А сега като видях че след  като се роди малкият син и никаква не се появяваш, си помислих че много реве, има колики и разни такива ежедневни проблеми. А то егати случката. Дано не се случва на никоя от нас  Praynig и вие вече да сте по спокойни и да се радвате само на хубави моменти!  Hug

Кате, кажи какви са тези упражнения за пребиране на таза? Heart Eyes

Мрънчо , порових се из албумчето на бебето ти  Wink и видях че имате като нашата количка СТ1. да те питам нещо: имаш ли чанта към този модел количка. Знам че не се продава с чанта, но дали има отделно към количката такава чанта? И бебето в момента в столчето за кола ли го слагаш, че гледа към теб или имаш зимен кош?

Крези честит рожден ден ! Бъди щатлива и много обичана жена.

Олче, отворих статията, ама много дълга бе душа  Shocked , ще я изчета после. Че днес ми е много крив. Само плаче. И аз си мисляче е от това дето вчера ми го държаха на ръце,защото като го взема и млъква и почва да ми се хили (дори и снимки успях да му направя ухилен  Mr. Green), но като го оставя и рев. А бе може и колики да са. Ама досега не ми е плакал никога,освен като е гладен. Ама и аз съм една , в 12 пропуснах да му дам Еспумизана.

Момичета , я кажете колко е средната температура на бебчетата ви. Нашата по принцип е 36.4-36.7, но от 2 дни е 35.7-36.00  Confused що за температура е това?

# 242
 Simple Smile Той, мъжът ми сега пък въобще не си взе отпуска. Големият ходи на ясла, малкият откакто се е родил е адски спокоен, въпреки недояждането, повръщането и всичко останало. Направо да му се чудиш! Не пишех, защото сърцето ми се беше свило. Сега нещата са под контрол. За две седмици качи 450 гр., което си е постижение. Party Яде като прасе  Mr. Green

Големият калпазанин, обаче, коренно промени отношението си към мен откакто се роди бебето. Наистина, напоследък баща му се занимава повече с него, аз нали трябва да обръщам внимание на малкото, ама като ме види с бебето на ръце и ме кара да го оставя, понякога застава срещу мен и пищи, като му говоря само казва :"Ти лош!!!" . А нощем като се събуди /защото и този номер вече го прави много често/ , пищи и вика баща си. Ако аз отида в стаята му, писъците стават зверски и повтаря :" Не ти! Не ти! Татиииии!". При всеки опит да се занимавам с него, при всяко докосване, той се дърпа. Абе, понякога ми е мнооого мъчно, но се надявам това да е само етап и тази ревност да се притъпи по-нататък.
Майките с по две, споделете как е при вас положението... newsm78

# 243
Здравейте и от мен!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,КРЕЙЗИ!
Какаду,настръхна ми косата,докато четях-дано всичко да е наред занапред Praynig.
Аз вчера за първи път кърмих легнала-то било голям кеф.
Бубилина и аз в първия момент помислих,че твоята Никол е късметлийката,ама после дадоха интервю с майката.
Вени вики,аз леко оголвам и почиствам,че като се насъбере повече секрет се зачервява и затова една седмица почиствах с риванол.
Мойта педка не ми е изписала Вигантол,да взема на своя глава да му давам,вие май всички давате?

# 244
Честит рожден ден nbirthday , Crazybrat !!! Бъди здрава , щастлива и все така лъчезарна!!! / много ми е гот , че сме от една зодийка / newsm51
Честит първи месец на бебката , Мимозке !!!

Мамите , на чийто бебенца съм пропуснала да честитя  newsm51 newsm51 newsm51 txtloves-не е нарочно - приемете поздрави и пожелания за здраве и щастливо детство от сърце Two Hearts

# 245
Здравейте МАЙ-чета  newsm03
Ние днес ставаме на един месец. Вече сме 3.050 и продължаваме да качваме малко над долната граница.....но КАЧВАМЕ и няма засега да добавяме АМ..... за което отново ще благодаря на Игги.  newsm51
Черпим всички по едно виртуално голямо парче   party023 хапвайте на воля ... от това няма да качите и грам  newsm47

Честит Рожден Ден на Крейзи......много здраве и щастие.....
да направите голям   bigdance2 и да разкажеш после

Купих си колектори за кърма на Чико.....удобни са....благодаря за идеята.....край на мокрото бельо.....отивам да ги стерилизирам.

Чао засега от нас

# 246
  • В сърцето на любимите мъже!
Вики, браво на вас!

Ето, че с упоритост и търпение всичко се постига.

Ние вече почнахме да нормализираме режима и да поразреждаме храненията, чак почнах да се притеснявам пък сега, че не ще твърде често да яде. Confused

Абе това майките нямаме угодия - поне аз де! Mr. Green

Като не спи, що не спи?  newsm78 Като спи повече от час и половина, що спи толкова?  newsm78 Като яде непрекъснато - защо толкова много иска да яде? newsm78  Като яде през 2 часа - аууу, ама защо толкоз рядко почна да яде?  newsm78 Като реве - ама защо реве?  newsm78 Като е спокоен в креватчето и си се занимава сам - въх, ами сега защо не ме търси и няма нужда от мен?  newsm78

Какво да ви кажа - направо съм ужасна... Crazy

# 247

Като не спи, що не спи?  newsm78 Като спи повече от час и половина, що спи толкова?  newsm78 Като яде непрекъснато - защо толкова много иска да яде? newsm78  Като яде през 2 часа - аууу, ама защо толкоз рядко почна да яде?  newsm78 Като реве - ама защо реве?  newsm78 Като е спокоен в креватчето и си се занимава сам - въх, ами сега защо не ме търси и няма нужда от мен?  newsm78

А! Точно! И аз  се шашардисвам за всяко нещо. Но работя върху себе си. Както се изрази един лекар : "Абе, оставете детето да расте на спокойствие! Какво му висите на главата!  Laughing

# 248
  • София
моите колектори са бг производство на Бебе и май малко пропускат не става вакуум както тези на авнт...но струват няма и 2 лв....пиша с 1 ръка, простете, приспиваме се...някой да каже от кои колектори е истински доволен, моляяяяяяяя!!!! ooooh! аман от мокри дрехиииииии #Crazy #Crazy #Crazy

крейзи, много здраве и радост за празника!!!  bouquet[/size][/color]

# 249
  • София
Здравейте, майчета!
Днес и аз имам повод да черпя, че Румчо стана на 1 месец! Laughing
Ех, как минава времето - все едно оня ден раждах. Докато се усетя и ще дойде време да се връщам на работа #Crazy Ама няма да му мисля сега...

Честит рожден ден на Crazy! Да си много щастлива и обичана жена!
Олче, аз тази статия още вчера я прочетох и сега по-малко оставям бебока да плачка и си го гушкам без някакви угризения. Малко ме болят раменете и имат нужда от масаж надвечер, ама таткото ще се грижи пък за това...
Да се похваля, вчера си направих сефтето - на кърменето навън де Joy и съм доволна, че не трябваше да бягам към къщи в точно определен час с ревящо бебе и да си прекъсвам разходката. Обаче пък май прекалих малко - разхождахме се около 3 - 4 часа, като не съм сядала много и мисля че от друсането на количката по тия разбити алеи и тротоари, бебчо нещо май се измори, изнерви се, на прибиране беше голям рев, а и вечерта не беше спокоен. Добре че през нощта спа, но май ще трябва другия път да внимавам Confused
Утре ни е първата консултация и ще видим тоз лакомник как е с килцата.
Ох и да се оплача, още не можем да се отървем от гадните пъпки по лицето Confused Дано лекарката утре изпише нещо, че само с отвари не става...
Реших утре да пътуваме към родното място за уикенда. Имах малко резерви, тъй като знам, че ще трябва да търпя критика от майка ми за недаването на вода и "безразборното" кърмене, обаче за два дни ще се изтрае и по-важното е, че ще се разходим.
  bouquet Hug

# 250
Мале Какаду миличка..ужасни преживявания сте имали..Стискам палци да не се повтаря и само хубави неща отсега нататък.. Praynig
Благодаря ви за честитките!!  bouquetЧестито и на бебенцата на БГІВики и Вени Вики!!
Ние днес бяхме на първа консултация  Heart EyesБая сме наддали 1 320 и 5 см,т.е. вече сме 4,520 и 55 см.Супер е  CrazyДаже ни увеличиха Вигантола на 2 капки..
Simple Smile
Големият калпазанин, обаче, коренно промени отношението си към мен откакто се роди бебето. Наистина, напоследък баща му се занимава повече с него, аз нали трябва да обръщам внимание на малкото, ама като ме види с бебето на ръце и ме кара да го оставя, понякога застава срещу мен и пищи, като му говоря само казва :"Ти лош!!!" . А нощем като се събуди /защото и този номер вече го прави много често/ , пищи и вика баща си. Ако аз отида в стаята му, писъците стават зверски и повтаря :" Не ти! Не ти! Татиииии!". При всеки опит да се занимавам с него, при всяко докосване, той се дърпа. Абе, понякога ми е мнооого мъчно, но се надявам това да е само етап и тази ревност да се притъпи по-нататък.
Майките с по две, споделете как е при вас положението... newsm78

Ами при нас няма такъв проблем.Баткото само повтаря ,че е "много сладинка",на бати куклата и т.н.Много помага ,а иначе си е щурав и продължава така..Но моя приятелка пак с голяма разлика са децата както при нас почти 9 г. им е разликата.Отначало имаха много проблеми с големия..Не слушаше майка си говореше  и лошо и и отговаряше,правеше напук и само на баща си обръщаше внимание..Ама и тя гушка и целува бебето постоянно пред него и говори колко било сладко...Но мина и сега и е голям помощник,даже сам го оставят за 15-20 мин. с бебето..
При нас също гушкаме бебата ,гушкаме и баткото,старая се да му обръщам внимание ,но така или иначе бебето ме ангажира повече.Може би ,защото нашия батко много искаше бебе ,а аз все казвах не и дума да не става и му казвах,че няма да го огрее.,защото преди не исках  ooooh!И изведнъж като забременях и като му казахме той беше на седмото небе от кеф и все още ..Страшно се радва Crazy
Какаду ще ви мине ама трябва внимание и търпение.. Peace

# 251
момичета, много ви благодаря за пожеланията! Стана ми много мило.
Да ви почерпя виртуално  Flutter

Ние днес няма да празнуваме, че сме сами цял ден с бебто и няма кой да ми помага с готвене и подреждане на масата. Пък и на мъжо баба му се изсипа у нас и ми седи цял ден  #Cussing out Чуда се как да я изгоня  Twisted Evil
Ще ни дойдат няколко човека на гости в събота, тъкмо и мама ще ми помогне и ще си направим каквото и както си го харесвам аз  Sunglasses

За спането с бебето - ние спим така , само че дясната ръка ми е изпъната и не е под бебето 

Като си заголя цица и то само си я намира през нощта, ако спя и не мрънка достатъчно силно. Само трябва да спите неподвижно, аз спя така от години и не ми пречи. Но, когато съм много уморена или не спи при мен, или навивам едно одеало, за да се допра в него и да не смачкам бебето  Peace

# 252
  • София, Младост 2
Честито на празнуващите днес Hug
Ето отговори на питалите - и един непоискан съвет към Бубилина (надявам се да не се сърди Simple Smile)
hedra, благодаря за ценната информация!
Ние също сме на смесено хранене. Не знам дали е възможно от този вариант да се мине само на кърмене?!? Много се надявам все пак да ми се увеличи количеството кърма - пия чайове за лактация, доизцеждам се, храня се предимно с белтъчини... ама все сме си на това дередже  Cry Вече зверски ме болят зърната! А пък да не говорим за неговото акане - без да му дам разхлабващ чай нищо не става!!!!!
Таня - да, възможно е от този вариант да се мине само на кърма. Не си спирала да кърмиш, бебето суче, кърма има, независимо от количеството - значи ще стане Grinning Изисква труд и упоритост от теб и по всяка вероятност доста промени в начина на кърмене - но е напълно възможно Grinning Ще напиша само най-основното за всички, които се сблъскват с подобни проблеми и се чудят как се увеличава кърмата - чайчета, хомеопатични, разни лактогонни храни и т.н. са само помощни средства, не основното! Никой чай и никое средство (изключвам само няколко хормонални лекарства, които се взимат под лекарски надзор) няма да увеличи кърмата, ако няма честа стимулация на гърдите. Това, което определя количеството кърма, е колко често ще се изпразват гърдите, а не колко пълно (според изследванията при сучене, дори и с изцеждане след това, в гърдите остава около 20% от млякото, така че това не е определящото за увеличаване на кърмата). Простичкото биологично правило е - колкото по-често суче бебето, толкова повече кърма ще има. При фиксиран брой хранения за деня, както е на режим, е почти невъзможно да се увеличи кърмата. Все пак могат да се направят някои фокуси  - примерно детето да се храни на режим, като му се додава изцедена кърма след кърмене, а майката включва няколко допълнителни изцеждания за стимулиране на количеството кърма (познавам майка, която предпочете този вариант) - но това е убийствена хамалогия, при това носи рискове бебето да започне да предпочита шишето и само да симулира сучене на гърдата.
Това беше само най-общото инфо - за да се изработи план, който да действа, е необходимо детайлно да се разгледа начина на хранене при конкретната двойка мама-бебе и да се види къде могат да бъдат променени нещата. Ако имаш желание, може да пуснеш тема в кърмаческия или ми пиши на ЛС и ще видим какво може да се направи Grinning

Хедра,ако пак надникнеш-да те питам нещо:моят гладник от вчера нещо се понаяжда от едната гърда-и определено му стига,защото след това си спи и си изчаква поне 3часа докато се сети пак за манджата...но ако намалем стимулацията на гърдите,да не ми намалее кърмата/или да почна да поизцеждам по малко?/иначе снощи и повече издъра-да се похваля спа от 2 почти до 8часа./пак след кърмене само от едната гърда/
Мисля, че няма от какво да се притесняваш Grinning Детенце само се е заело да нагоди млякото според нуждите си Wink Няма проблем да се храни само от едната гърда, щом е доволен и нахранен. И да, това ще регулира кърмата - ще намали до известна степен хиперлактацията, която имаш, което ще е само от полза. Според мен не трябва да се намесваш в процеса и не е нужно да изцеждаш допълнително - свръхколичествата мляко може да ти докарат сериозни проблеми, а предвид хиперпролактинемията дори минимална стимулация може да тласне хиперлактацията в трудно контролируеми граници и да ти докара мастити и т.н. Най-добре е бебето и гърдите ти сами да си намерят баланса Grinning

Аз нямам тоя проблем и не съм я пробвала, защото още в болницата се усетих, че това яко смучене ще ме разрани и на прага на разраняването вече ползвах силиконовите зърна на Чико (на Авент са по-големи и като че ли им е по-твърд и дебел силикона) и до момента съм с тях и нямам никакъв проблем и не мисля да ги махам докато кърмя.
Силиконовите накрайници не пазят от разраняване - това е често срещана заблуда. Напротив - могат да доведат до много неприятно претриване, особено ако не се слагат правилно. По-лошото, дори да не създават дискомфорт е, че притъпяват усещанията на майката и маскират неправилен начин на сучене на бебето (от който всъщност идват разраняванията - правилно сучещото бебе няма да разрани гърдите, дори да суче часове наред без прекъсване, това го казвам и от личен опит с голямо кърмаче със зъби, и като ползвала силиконки заради плоски зърна). По този начин гърдите не получават адекватна стимулация и заради неправилното сучене, и заради силикона, който притъпява усещанията - а това може да доведе до намаляване на кърмата, когато отслабне силната хормонална стимулация след първите няколко седмици. В допълнение бебето поглъща повече въздух, отколкото ако суче правилно на гърдата и това може да усили коликите. Към накрайниците се развива привикване от страна на бебето (те са различни на усещане и на твърдост от мекото зърно и са много по-дълги от него), така че то може решително да откаже да суче без тях - а това може да се окаже много неудобно, ако по някаква причина се забравят, случайно не са стерилизирани или се изгубят. Те са просто още една джаджа, за която човек да мисли и да се грижи, което не е най-необходимото в и без това доста заетия и шеметен ден на млада мама с новородено бебе.
Естествено, всички тези неща не са задължителни - има доста майки, които с месеци кърмят с накрайници, без това да им създава неудобства. Но е добре да се имат предвид, ако възникне някакъв проблем с кърменето при майка, която ползва накрайници. Препоръките са силиконовите накрайници да се ползват само при ясна индикация за употребата им (плоски зърна при майката, ако никой друг метод не свърши работа; недоносено бебе с проблеми в задържането на гърдата; бебе, което отказва да суче и някои по-особени медицински случаи), като това става под надзора на опитен консултант по лактация и употребата им се прекрати веднага щом стане възможно, за да се минимализират възможните неблагоприятни ефекти върху кърменето.

# 253
Пак здрасти на всички Simple Smile

Крейзи.....направо олигавих клавиатурата от тази тортичка дето си я прикачила Simple Smile
Бабълче.....и аз направих вчера сефтето на кърменето навън...бях с приятелка и ми се дорева като стана време да паля към вкъщи...та тя ме нави...... после и ние бяхме неспокойни....а аз с главоболие....добре че Светльо го взе и не знам какво са правили но ме събуди след 4 часа....че Мони беше примрял от глад....чак след поста ти се замислих че може емоциите и  първата дълга разходка са му дошли в повече Simple Smile
моите колектори са бг производство на Бебе и май малко пропускат не става вакуум както тези на авнт...но струват няма и 2 лв....пиша с 1 ръка, простете, приспиваме се...някой да каже от кои колектори е истински доволен, моляяяяяяяя!!!! ooooh! аман от мокри дрехиииииии

Авент са най-добри .....Чикото не са лоши....избрах тях защото силиконовата част е по-нежна от тези на Авент.....обачее....като се наведа по-ниско и изтича през вентилационните отвори....
Доколкото знам Авентските имат и чашка без отвори....

Ама след 2-3 навеждания се усетих да клякам Simple Smile ....така не изтича
Да каже някой с Авентски как е ......Аз съм доволна от тези.....
Достатъчно е че докато сме на разходка не ми капе по обувките Simple Smile
Аз за това ги и взех ..... и не ги усещам докато ги нося....
Много е гот да си сух

# 254
Потвържадавам за Авентските колектори - страхотни са. Много е хубаво, че има и приставки без отвори, че и аз се "поулях" няколко пъти  Joy  Blush
Не съм ползвала други, затова не мога да сравня как е  newsm78 Обаче, ако имаше само с отвори..нощно време щеше още да ми е мокър матрака и да съм все със запушен нос. Че като се намокря нощно време ми става студено и настивам. Пък не мога през 30-40 мин да сменям тениски, щото нито ще спя, нито имам толкова тениски  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт