А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 512
  • 275
  •   1
Отговори
# 255
Момичета да ви питам на моите колектори пише че събраната кърма трябва да се изхвърли - вие хвърляте ли я?

# 256
  • София
Да се включа отново днес, ... за 3 път. Embarassed Embarassed Embarassed
 baloni baloni baloniПърво да честитя месечниците и месечинките на всички сладки мишоци и мишолинки!!! baloni baloni baloni
Много специални поздрави на всички мами, престрашили се да кърмят навън или пък легнали, изпитвам специални симпатии към тях, защото и аз ги практикувам тез неща! Grinning
Днес бяхме на консултация и съм много доволна: Велизар е придал 500 г за две седмици и е порастнал с 2 см!  Heart Eyes Та вече сме 3300 и 51 см! Нашто педи е много готино и със сестрата се смяха, че сега с тия "мерки" още си бил новородено! Mr. Green Но много го похвалиха, че е наддал добре /преди месец точно ни изписаха 2450!!!/ и даже се поизцъклиха като им казах, че е само на кърма, и особено като подчертах, че е на поискване и без режим!!! Joy  Wink Та и аз като Иги съм доволна, и го чувствам като лична победа, защото и аз съм се съмнявала дали имам кърма, не ми е било лесно да виси на цица ден и нощ/и сега виси а аз пиша с 1 ръка... Joy/, но НЕ се поддадох да дам АМ и няма и да давам /засега!/ newsm44 newsm68 newsm44
Биха ни и първата ваксина, а плачка малко милото, но ни предупредиха, че е доста болезнена и на мене ми идваше да ревна, ама няма как... В името на общото благо!
И друго искам да споделя с вас: не давайте на мъже около бебето да целуват бебчо и да го допират с бради и пр. Naughty Ние се оказахме "доволно" изринати Sad/ от толкова радости/ и сега ни изписаха да го мажем с кремче Vita-Merfen. Confused Close Twisted Evil Аз таткото и дядото ще ги строя в две редици днес по друг начин да си изразяват радостта! newsm66  Simple Smile ppp
Хайде спирам, че попрекалих днес. Целувки на сладките малки бебешори по дупетата! smile3522

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 18:16 от ol4eto

# 257
Не знам Денит ..... на Чикото което имам пише че са за събиране на кърма между храненията и ако искаш да я запазиш и да я използваш просто да я прелееш в стерилизирано шише.......

# 258
  ura newsm59 Крейзи, да си жива и здрава и много щастлива!
Сега пък всички харесахте слинга, що ли го върнах newsm09 То нашето отроче и кенгуруто не хареса, явно ние сме дефектни, не слинговете newsm62
 Какаду, много съжалявам за неприятните ви преживявания и като се замисля всичко е започнало от едно задавяне ConfusedДано вече нямате проблеми и бебо расте усмихнат и доволен!
  Йоанка се хили цяла сутрин като зелка и щом се опитам да чета в нета ревва, иска да и се правя на маймуна, а тя да се усмихва Party Добре че имаме лаптоп и бебка е непрекъснато в мен, а в същото време успявам да ви чета Hug
 Вчера не успях да намеря колекторите, ще порзтърся и в друг магазин, но кога ли Sad

# 259
аз си уших слинг  newsm44 newsm68 newsm44
направих си порадък сама  Mr. Green Heart Eyes
по-точно свеки го уши, че не бях видяла, че машината и е ръчна, от едно време  Blush Crazy
сега се хранихме и като мине малко време ще го пробваме...че да не си го оповръщаме  Joy hahaha

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 19:53 от crazybrat

# 260
  • София
Crazy, честито и от нас и всичко най-най!   bouquet  bouquet  bouquet

И аз днсе се пресъедних към кърмилите навън мами - бяхме в парка с татенцето и бебчо си се нахрани без на никого да направим впечатление. Ама не знам дали ако съм сама бих се осмелила...

Косьо се държа мъжки на консултацията - почти не плака при ваксинирането, само дето баща му едва не припадна милия при вида на иглата  Party Косьо е наддал само 450 гр. за 3 седмици и общо 900 гр. от изписването, а на височина 6 см. Докротката каза, че засега положението е ок, защото той си е едричък по принцип, но аз после като се размислих, реших, че явно нямам достатъчно кърма след като за една следмица след изписване той наддаде 400 гр, а за следвашите 3 - 450 гр. общо  Cry  НА връщане се натоварих с боза, лактогонен чай, кисело мляко, дано нещо помогнат. Хедра, споменаваш в поста си за "консултант по лактация" - къде ги има тия консултанти?

Вики и Бабъл 79 - честит ви първи месец на  baby_neutral   bouquet

# 261
  • Бургас
Честит първи месец на Жулиана, Румен, Мартин и Симеон! Да растат здрави и много щастливи!
Какаду изтръпнах като прочетох поста ти, добре, че вече всичко се нормализира и бебчо си расте добре.
За "пеперудката" - педито ми каза само да я мия и ако случайно попадне там крем или ако да почистя с клечка за уши, напоена с бебешко олио. Иначе тя си образувала секрет, който я предпазва от инфекции и не трябвало да се маже с кремове разни.
Аз май ще черпя, днес цял ден кърмих без да давам допълнително. Май все пак кърмата ми ще тръгне, след като почти беше изчезнала Grinning
Олче, хич не се черви, то май и аз днес досаждам повечко, ама ще ме търпите, времето беше кофти и ми се стегна душата в къщи.
Ей, гледахте ли новините? Родили са се четиризнаци във Варна - три момченца и едно момиченце. В края на 6 месец. Момиченцето било 700 гр. Толкова ми стана жално като ги видях, дано да се преборят и порастнат малките душички  newsm17

# 262
  • София, Младост 2
Косьо е наддал само 450 гр. за 3 седмици и общо 900 гр. от изписването, а на височина 6 см. Докротката каза, че засега положението е ок, защото той си е едричък по принцип, но аз после като се размислих, реших, че явно нямам достатъчно кърма след като за една следмица след изписване той наддаде 400 гр, а за следвашите 3 - 450 гр. общо  Cry  НА връщане се натоварих с боза, лактогонен чай, кисело мляко, дано нещо помогнат. Хедра, споменаваш в поста си за "консултант по лактация" - къде ги има тия консултанти?
450гр наддаване за 3 седмици е чудесно - долна граница за седмично наддаване при бебе на кърма е 120гр, т.е. 360гр за три седмици - а вие сте почти 100гр отгоре. Нормалните граници може да видите тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19325.Бебетата растат скокообразно, а не всяка седмица еднакво - именно затова не е добра идея да се мерят постоянно. Веднъж месечно е съвсем достатъчно - а вие сте наддали идеално и повече от средното за месеца (средното е около 700гр - като за нормално се приема всичко между 480гр и 2кг). Ако бебето пишка и ака нормално (за първите 6 седмици това означава 4-6 мокри памперса и поне 2х акане дневно - но това е ориентир само ако не се дава нито вода, нито чай!), значи кърмата му е достатъчна - това е единствения сигурен ориентир и винаги ти е пред очите Grinning
Така че нямаш никакъв повод да се съмняваш в себе си и в количеството кърма Hug
Бозата е бъкана с изкуствени подсладители, които са вредни и за майката, и за бебето, а в добавка често усилва коликите при бебетата. Киселото мляко не е добра идея да се приема повече от 1 кофичка дневно - прекаленото количество млечни продукти при кърмачката не само няма отношение към образуването на кърма (кравите изобщо не пият мляко, което не им пречи на производството Laughing), а също може да доведе както до колики, така и до сенсибилизиране на бебето към белтъка на кравето мляко, който лесно минава в кърмата.
Консултанти по кърмене има в белите държави Confused В БГ такива птици няма. Единствено Бу се доближава донякъде - тя е първия и засега единствен Ла Лече Лига лидер у нас и е акредитирана да помага с телефонни (и интернетски) консултации.

# 263
ЧЕСТИТ ПЪРВИ МЕСЕЦ НА ВСИЧКИ СЛАДКИ БЕБЧЕТА, КОИТО ДНЕС ПРАЗНУВАТ!!! ДА СА ЖИВИ И ЗДАРВИ, МНОГО ПАЛАВИ И ЩАСТЛИВИ!!!

Леле Крейзи, тази торта ... мммммммммм... добре, че не се качва от нея  Grinning   Grinning  Grinning.

При нас нищо ново... днес даже не сме излизали. МНОГО ГАДНО! Пък малкия от време на време червенее  #Cussing out и се кара и го боли, ама ... кво да се прави.

За консултанта по лактация - Хедра ти се справяш чудесно тук   bouquet, за което благодарим.

Аз събирам кърмата от колектора и я слагам в хладилника в чашка. На края на деня събраната кърма я замразявам, което правя в обикновени пластмасови чашки от 2ст парчето - стерилизирани естествено.

Пък да ви кажа майка ми, пък и свекърва ми ми викат да съм направила погача през есента, че тогава щели да ми подарят есенни дрешки  Joy  hahaha Ама моляви, това на какво прилича.Пък аз им казах: АКО ИСКАТЕ МОЖЕМ ДА Я НАПРАВИМ КОГАТО СТАНЕ АБИТУРИЕНТ. КОСТЮМ ДА МУ ПОДАРЯТ  Joy  Joy  Joy

Егати хората, какво им става?  newsm78  #Crazy

Хайде със здраве!

# 264
Здравейте отново. Днес времето се поразвали и станахме по активни тука. Ние излязохме с количката докато печеше, но ни заваля и се пребрахме. Направихме сефтето на дъждобрана.
И още докато влезем у нас и нададе рев. така не ми е правил досега. Днес в чудо се видях. Следобед спахме гушнати и имаше мир, но в момента в който го оставя и край. Какво му стана на това дете. Колкото рев изрева днес , толкова не е плакал от както се е родил. Чак гласа му се промени. Сега се гушкат с татито.  Heart Eyes Оф , и утре ако е такъв , незнам. Поне утре ще е хубаво времето а в количката само спим.  Peace
Моята педиатърка ме предупреди боза да не помирисвам, а за млякото по малко може. Но само кисело.
Гледам всички пиете Вигантол.И ние така започнахме , но сега пием Диавит, понеже в него освен витамин Д има и А.
Момичета , слагате ли сол във водата като къпете? Аз ще слегам, но се чудя кога да започна.

# 265
  • София

Консултанти по кърмене има в белите държави Confused В БГ такива птици няма.
Hedra, и аз такива подозрения имах  Confused но, много ти б;агодаря за отговора, наистина е успокоително някой, който разбира, да ти обърне внимание и да те успокои. За бозата и млякото ще го имам предвид!

Бобси, уби ме с идеята за абитуриентската  rotfImbo

Ани, защо сол, бе? Няма смисъл , да не кажа, че може и да е противопоказно - на училището за бременни изрично подчертаха, че сол се слага при някои случаи на изострени проблеми със ставите.

# 266
А бе аз това за солта от приятели съм го чувала , не от специалист и затова искам да се консултирам и с вас. Знам че сол се слага , че като порасне бебето и като се поти , да не му мирише потта. Някой чувал ли го е това?

# 267
Ани, недей да слгаш сол във водата, това за изпотяването е пълна глупост.Само можеш да навредиш на твоя Ивко. Във форума има доста теми за солта, можеш да поровиш малко.

Крейзи, хайде, моля те  Praynig Praynig да пуснеш и следващата тема, че аз нямам време   bouquet, пък да не останем без темичка...

# 268
Знам че сол се слага , че като порасне бебето и като се поти , да не му мирише потта. Някой чувал ли го е това?
аз  Mr. Green
обаче ако беше вярно (а повечето сме къпани със сол) нямаше да мирише така в градския транспорт  Joy hahaha
Това са смешни неща, не се подвеждай за да не си повредиш детето! Във водата няма нужда нито от сол, нито от жълтък(да му е хубава косата), оцет или незнам си ощя кво... Като порастне - да си прави маски с жълтък ако иска, но не го къпи в супа  Sick Joy
Имаше много теми, коментирано е страшно много из форума това солене и къпане в солена вода. Даже в сайта www.bg-mamma.bg има статия за смъртен случай, след осоляване на бебе  #Crazy Статията е от в. Труд!
Ще я потърся и ще дам линк  Peace

Не експериментирай с детето си  Naughty
Вижте тази тема: Хайде да изредим най ЪЪпсурдните неща които сме чули да се прилагат на бебето!
Има много неща, които ме ужасиха направо..  #Crazy

Кате, мила, няма проблем  Hug Даже ще се радвам  Blush Mr. Green
Писали сме по едно и също време, аз докато намеря темите...  Blush  Wink

# 269
  • София
 Здравейте, аз да ви се похваля - вече сме 4600 при изписване 3300кг и сме само на кърма. Днес си купих плат за слинг, дано да е удобен - памук + малко ликра и е леко еластичен.
 Вие започнахте ли да захранвате? Нашата педи каза да давам вече сок от ябълка и морков, но на мен ми се струва трърде рано, моето виждане е поне първите 3 месеца да си е на кърма, ама май в бг не са привърженици на тази теория. Ако педито се противи сигурно ще трябва да я сменям.

Общи условия

Активация на акаунт