31 СУЧЕМ - гимназиален етап

• 52 254
  • 421
  •   2
Отговори
# 315
Какъв е минималния бал за прием в паралелките с АЕ и ИЕ?
Училището с двусменен режим ли е?
Да, с двусменен. Балът беше около 430, но го вижте с точност в статистиката за миналата година. Едва ли някой помни точните цифри, а и таз годишният може да е съвсем различен.

# 316
Какъв е минималния бал за прием в паралелките с АЕ и ИЕ?
Училището с двусменен режим ли е?
Баловете за миналата година може да видите тук https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%B1%D0%B0%D0%BB/

Да, училището е на две смени

# 317
Приети сме в 31 -во с класна Дарина Тасева. Някой с отзиви за нея, забравих да попитам по какво преподава, може би немски, понеже сме в немската паралелка.

# 318
  • София
Дъщерята я записваме в паралелката профил математика, АЕ интензивно, втори НЕ. Не се знае кой ще е класен, щяло да се разбере на родителската среща, трябва да следим сайта на училището кога през септември ще е родителската

# 319
Здравейте, моята дъщеря е в паралелката с интензивно изучаване на немски език. Успех на всички деца:)

# 320
Здравейте, днес записахме дъщеря ми в паралелката с интензивен английски и втори испански. Не се сетих да питам за класен ръководител. Казаха след 1ви септември да следим в сайта на училището за първа родителска среща. Доколкото знам от дъщеря ми се намират с бъдещите си съученици в ИГ.
Пожелавам на всички успех и  прекрасни пет гимназиални години!

# 321
  • софия
И в друга тема за друго училище го срещнах това с намирането в Инстаграм. Стана ми интересно как става?

# 322
  • София
До колкото разбрах, от миналата година, имало някаква група Къде уча в ИГ, или нещо подобно, там се намираш с някой от твоето училище, който те добавя в групата на училището, не можело сам, трябвало някой да те добави, последва /или как се казва, не знам/, дъщеря ми няма instagram, но довечера ще й кажа да се регистрира и да търси.

# 323
Слаби математически паралелки. Учители няма , нивото е ниско. Успехът на класа на сина ми е 3.9. От 8 клас до сега -11 кл , това им е 5-ят преподавател. Остават и по 4/5 деца на поправка.Синът ми чисти пропуски от 9 клас с частен учител, който ще го подготвя за ДЗИ и кандидат-студентския изпит.
Ще съм благодарна за повече пояснения - в какъв смисъл няма учители и е ниско нивото? На децата ли или на учителите? По математика ли или като цяло по всички предмети? Как стои въпросът с преподаването на езиците в математическата паралелка?

# 324
  • София
https://nvoresults.com/?grade=10&year=2024-2025®ion=%D0%A1%D0 … D0%A0%D0%90%D0%94
На този сайт може да се видят резултатите на училищата 10 клас, 12 клас, те говорят достатъчно, хубаво училище от т. нар. втори ешелон.

# 325
https://nvoresults.com/?grade=10&year=2024-2025®ion=%D0%A1%D0%9E%D0%A4%D0%98%D0%AF-%D0%93%D0%A0%D0%90%D0%94
На този сайт може да се видят резултатите на училищата 10 клас, 12 клас, те говорят достатъчно, хубаво училище от т. нар. втори ешелон.

Сериозно, да училището не е лошо , има прекрасни учители, но …… математическите паралелки са под всякаква критика. Дълго е за обяснение, който иска да вярва, да вярва. Като сменят всяка година учителя,  като всеки идва с различни критерии , като не им се преподава добре материала , като имат пропуски, като 11 клас- математическа е с успех 3.92 , и то общата , а не профил , където е по- трудната част, но и там успехът е под 4. И сравнете НВО за 7 и 10 клас , и ДЗИ  за 12 клас по математика с миналата година, да видим , колко е добре? НВО 7 клас - 2024 година е 72.10, тази година 63,85, за 12 клас ДЗИ математика 4.00, за 10 клас от 2024 год.е бил 60.04, а тази година 52.50.Езиковите са по-добри, но математическите не са.Да не говорим, колко младежи са на поправка по математика.

# 326
  • София
Олеее, дано да не е много зле, дъщерята е точно паралелката математика, ще споделям мнение от първа ръка след няколко месеца, бал 439 и претенции, това не искам,  онова не искам, друг език не искам, та избрахме 31 во. Аз пък специално не исках професионални гимназии, защото няма конкретни интереси към момента

# 327
Олеее, дано да не е много зле, дъщерята е точно паралелката математика, ще споделям мнение от първа ръка след няколко месеца, бал 439 и претенции, това не искам,  онова не искам, друг език не искам, та избрахме 31 во. Аз пък специално не исках професионални гимназии, защото няма конкретни интереси към момента

В 8 клас е добре, дано да имате късмет и да не Ви сменяват често учителите.

# 328
Учителите по предмети на математическата и на езиковите класове не са ли едни и същи? Ако езиковите са добри, а математическите - не, то това веротно е свързано с подбора на децата. Виждам, че децата в математическите паралелки влизат с много по-нисък бал. Това може би овяснява донякъде разликите в успеха. Как са езиците?

# 329
Учителите по предмети на математическата и на езиковите класове не са ли едни и същи? Ако езиковите са добри, а математическите - не, то това веротно е свързано с подбора на децата. Виждам, че децата в математическите паралелки влизат с много по-нисък бал. Това може би овяснява донякъде разликите в успеха. Как са езиците?

В езиковите също има деца , които са на поправка. Синът ми влезна с 91т. на НВО мате матика.От 8 до 10 клас математическата паралелка е с 4 часа математика, а езиковите 3,5 часа. С нищо не се различават двете паралелки. От 8 до 10 клас е еднакво изучаването като часове и само се нарича математическа, а си е просто една обикновена паралелка. С тази смяна на учители всяка година , имаха и пропуски с всяка следваща година. Резултатите от НВО- тата и ДЗИ- то са на всички паралелки, а те всяка година падат надолу. Математиката във всички паралелки е така. Трябва да се помисли да има истински математически паралелки, а не псевдо.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 14:15 от Katerina.82

Общи условия

Активация на акаунт