31 СУЧЕМ - гимназиален етап

• 50 334
  • 418
  •   1
Отговори
# 360
Не е 31-во - не вярвайте на фалшиви новини и медии, които желаят вашите клик-байтове. Учителят е на 31 години, но не е от това училище.

Учителят присъства в официалния сайт на гимназията като преподавател.
Казаха го и по новините. Какви клик байтове?!

# 361
Не е 31-во - не вярвайте на фалшиви новини и медии, които желаят вашите клик-байтове. Учителят е на 31 години, но не е от това училище.

В 31-во преподава на  прогимназиален етап. Момичето  е от същото училище.

# 362
  • София
Аз, доколкото разбрах, "детето" самО е търсело подобен вид контакт с учителя... тоест явно е решило, че вече не е дете. Но пък тук е моментът на учителя да помисли трезво и да стопира този интерес.

Имам момичета, но предполагам, че всички виждаме как се носят, обличат, говорят и какви ги пишат в социалните мрежи повечето им връстници. Чак мен ме е срам, като чуя понякога какви разговори водят някои ученички.
Съжалявам, но съм меко казано шокирана от такива коментари. Независимо дали момичето е имало предизвикателно поведение, дали самО е търсило връзка с учителя, ситуацията е сексуална злоупотреба на учител с ДЕТЕ НА 13 Г, без кавички, защото е именно такова и би трябвало да е защитено от закона. Отговорността е изцяло на учителя и ако има други възрастни, които са знаели, но не са реагирали, те също са съучастници в педофилия. Няма и не може да има никакви смекчаващи вината обстоятелства и прехвърляне на отговорност към детето.

# 363
Евроком съобщава, че учителят е от 43-то ОУ "Хр. Смирненски", София. Името му действително присъства в екипа на 43-то училище. Вероятно работи на две места (в 43-то и в 31-во), много учители го правят. Или е работил в 43-то миналата година, а от тази - в 31-во (нали е нов). Няма потвърждение, че случаят е от 31-во, и дори да е то, никоя сериозна медия няма да го оповести, защото представлява разкриване на чувствителни данни за детето. Няма и значение кое и училището, защото в никое училище няма гаранция, че нещо такова не може да се случи. Вината не е на училището, а на учителя, че е злоупотребил. В България няма система за проверка на наклонностите на учителите, треньорите, възпитателите в детските градини и домовете за деца, детски центрове и всякакви учреждения и професионалисти, работещи с деца. А сексуални злоупотреби има и там, дори сред лекари (известен ми е такъв случай). Изисква се само свидетелство за съдимост. Важна е адекватната реакция - случаят да се докладва.
Моите впечателния са, че ръководството на 31-во не би толерирало такъв случай, ако им беше известен. Просто ми е абсурдно, знаейки колко се държи не само на реда сред децата, но и сред учителите.

# 364
Аз, доколкото разбрах, "детето" самО е търсело подобен вид контакт с учителя... тоест явно е решило, че вече не е дете. Но пък тук е моментът на учителя да помисли трезво и да стопира този интерес.

Имам момичета, но предполагам, че всички виждаме как се носят, обличат, говорят и какви ги пишат в социалните мрежи повечето им връстници. Чак мен ме е срам, като чуя понякога какви разговори водят някои ученички.
Съжалявам, но съм меко казано шокирана от такива коментари. Независимо дали момичето е имало предизвикателно поведение, дали самО е търсило връзка с учителя, ситуацията е сексуална злоупотреба на учител с ДЕТЕ НА 13 Г, без кавички, защото е именно такова и би трябвало да е защитено от закона. Отговорността е изцяло на учителя и ако има други възрастни, които са знаели, но не са реагирали, те също са съучастници в педофилия. Няма и не може да има никакви смекчаващи вината обстоятелства и прехвърляне на отговорност към детето.
А, какъв ми е коментарът - че цитирам
"Но пък тук е моментът на учителя да помисли трезво и да стопира този интерес." - да, вината е в преподавателя, че е продължил, а не е подходил трезво.

Но защо трябва да си затваряме очите за поведението на подрастващите, не знам. Точно заради това стават подобни случаи - 12-15 годишни деца как се обличат, гримират и държат, под всякаква критика. Ако даваме гласност на тези неща и родителите, училищата и т.н. затегнат контрола, със сигурност случаите ще намалеят. Иначе на мъжете са им слаби ангелите и само това им трябва - предизвикателно поведение. Иначе с 2 ръце съм учителят да си понесе вината, след като не е мислил с акъла си.

П.П. да допиша, че масово 6-класнички вече са с гел-лакове, гримове повече от мен и т.н. Боядисани, с прически, с мигли и т.н. Знаят всеки грим продукт за какво служи, аз не ги знам. Отвсякъде приличат на 18-годишни момичета. Аз се затруднявам да определя възрастта им, а те винаги са по-малки. Абсурдно е.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 19:47 от aDream

# 365
Ех, по неприятен повод ще се раздвижи темата. Съгласна съм категорично с aDream. Няма какво да се чудим и възмущаваме от коментарите, защото възмутителна е ситуацията, до която сме се докарали като родители...днес... Този млад мъж за съжаление явно не е узрял за годините си- 31г., за да постъпи по този начин. Най- малкото здравия му разум би трябвало да проговори тук, поради законовите пречки, въпреки привличането, но явно при него още не е дошъл. Някъде прочетох, че имал и малко дете...жалко за близките му, съсипал си е бъдещето до някаква степен и сега ще си понесе отговорността. Далеч съм от мисълта, че това не се случва и в други училища- имам лично познанство със такова семейство- учителка и ученик, а днес колега ми разказа случка за момиче в 8 клас и учител на 22г., които почти година са били "гаджета". А тук половината от новината е, че отношенията са били доброволни, дори родителите са знаели. Ако е вярно, къде другаде търсим виновни? Коментарите ми не засягат случаи с насилие, тормоз или подобни, които са без съгласие на една от страните.
Замислих се дали няма и опит за "сваляне" на ръководството по този начин, очерняне на репутацията и "управлението" на училището...Доколкото разбирам директорката на 31-во е читава, та започнах да се притеснявам дали няма да "спуснат" някой парашутист- удобен за тази позиция. Тази година има доста нови директори, за мен подмяната тече с пълна сила. Може да е конспиративно, но вече във всичко се съмнявам.

# 366
Не е в 31 во случката. В 43-то е. Учителят е на 31 години. И какво значи зрял или недозрял.  Няма оправдание такова нещо. Вие откъде знаете имало ли е, нямало ли е натиск или сплашване към детето? Нищо не знаете. Такива като им се размине един-два пъти стават много смели и изобщо не е ясно докъде ще стигнат. Какво значи доброволно от едно дете на 13?  Този човек е престъпник, ако разбира се бъде доказано в съда.
Какво значи и законови пречки? Това да не ти е дали да пресечеш на червен светофар или не, ако няма коли? Става въпрос за малолетно дете.
 М а л о л е т н о

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 13:34 от Априлски душ

# 367
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да разбирам ли, че тези майки, които оправдават учителя, също биха правили секс с 13-годишно момче? И нямат против възрастен мъж да прави секс с 13-годишните им деца?

# 368
Типично по български. Жертвата е виновна, била с къси панталони и потниче, сигурно и грим. Тя си го е търсила. Дете, на тринайсет. Само да кажа, че и бурки да им сложите на жените, това няма да спре насилниците. И в къщите да си заключите децата, през прозореца ще влязат, и пак някоя, жена, ще се намери да каже, че жертвата си го е търсила.
Само обществената нетърпимост и прилагането на закона ще ги спре! За съжаление не виждам обществена нетърпимост, не виждам и прилагане на закона. Много тъжна страна сме станали

# 369
Да разбирам ли, че тези майки, които оправдават учителя, също биха правили секс с 13-годишно момче? И нямат против възрастен мъж да прави секс с 13-годишните им деца?
А, кои майки оправдават учителя? Поне аз не видях тук в темата... Или имате предвид като цяло?

# 370
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като цяло имам предвид, във фейсбук е пълно с такива мъже и жени. Изливат хейт срещу ученичката, била развита сексуално, била ходела с къси панталони, преръстителка била ...Същото като да обвиняваш жертва на изнасилване или убийство.

# 371
  • София
Във връзка с деликатната тема се зачудих дали има психологически тестове и разговори с учителите при постъпване и по време на работата им. Трябва да имаш някакво усещане за отговорност за това, че работиш с деца и млади хора, които все още са беззащитни и неориентирани в много отношения. Очевидно въпросният младеж няма такова, а и предполагам, че и светогледът му е доста повлиян от това, че е бивш провинциален футболист.

За съжаление в нашите училища има и достатъчно примери за психологическо насилие върху деца от страна на учители, но и тук всички предпочитат да си затварят очите.
И така продължават да се правят някакви безмислени промени относно външната форма на образованието (вкл.в момента), а никой не се интересува, че и то като цялото ни общество се намира още в миналия век - по отношение на взаимодействията между участниците в образователния процес.

# 372
Като цяло имам предвид, във фейсбук е пълно с такива мъже и жени. Изливат хейт срещу ученичката, била развита сексуално, била ходела с къси панталони, преръстителка била ...Същото като да обвиняваш жертва на изнасилване или убийство.
Е, то това е класика - в психологията се нарича ревиктимизация т.е. да накараш жертвата да се чувства виновна за извършеното. А ние, българите, сме майстори на това. Имаме си даже народни "мъдрости" - Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Сещам се и за "Наведена главица сабя не я сече". Допълвам се с още - "Не е луд, който яде зелника, а който му го дава."

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 14:45 от Magestie

# 373
  • София
Не е в 31 во случката. В 43-то е. Учителят е на 31 години. И какво значи зрял или недозрял.  Няма оправдание такова нещо. Вие откъде знаете имало ли е, нямало ли е натиск или сплашване към детето? Нищо не знаете. Такива като им се размине един-два пъти стават много смели и изобщо не е ясно докъде ще стигнат. Какво значи доброволно от едно дете на 13?  Този човек е престъпник, ако разбира се бъде доказано в съда.
Какво значи и законови пречки? Това да не ти е дали да пресечеш на червен светофар или не, ако няма коли? Става въпрос за малолетно дете.
 М а л о л е т н о
Със абсолютна сигурност учителят преподаваше тази година на седмите класове в 31во. Дали е работил само там, нямам идея. Малко вероятно предвид че 43то са само първа смяна, а 31во са на две смени.
За другото съм напълно съгласна.

# 374
Аз мисля, че към момента няма конкретика по случая или поне не прочетох такава. Различни медии, различни версии и както обикновено свободни съчинения. Мисля си, обаче, че обществеността заслужава да чуе истината от различните замесени лица - родители, учител, ръководство на училището, учители. Защо да не се знае кое е училището и съответно версията на директорката, че и там има различия в информацията. Знаела ли е, не е ли и изобщо такива неща, които за всеки родител предполагам са важни за  да си направи извод.
Този "младеж" на 31 г., с жена и дете нищо не го оправдава и много се надявам да си получи заслуженото, в случай, че съда потвърди вината му.
Детето и полуголо да ходи по улиците е дете на 13 г. - малолетно. НО има родители, които носят отговорността за него и ако също се потвърди, че са знаели....ами да ме прощават, но да си носят и те последиците от "възпитанието" на детето. Не знам какво би могла да е тяхната санкция, чисто законово.
Изобщо по случая има толкова още какво да се изяснява, че най-вероятно докато стане ясно къде, какво, защо, ще минат едни 3 дни и "чудото" както знаем ще отмине.
Дано все пак излезе някаква истина наяве и да има читав журналист, който да я представи адекватно.

Доп.
Хайде сега дамите, които твърдят без съмнение кое е училището 43 или 31 да дадат яснота, откъде са толкова сигурни?
Защото въпросният учител фигурира като такъв в екипа и на двете училища!
Имате ли друга информация или е базирана на този факт? Защото такава ситуация не е ок за нито едно ръководство, камо ли за това което в случая се коментира без да има участие.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 15:11 от loliy

Общи условия

Активация на акаунт