Как да възобновя отношения с колега от университета

• 4 339
  • 36
  •   1
Отговори
Здравейте. Искам съвет относно възобновяване на отношения с колега с който не сме се виждали 2 години. С момчето бяхме колеги в университета, но към средата на 2ри курс той се премести друга специалност. Аз завърших преди година той май още учи последна. Когато бяхме още в един курс не сме много говорили по между си предимно здравей-зрасти как си, както и след като преминахме в различни специалности и се засичахме 1-2 пъти случайно, но мисля че има симпатия и от двете страни. Проблемът е, че искам да стартирам някакво по-така общуване с него, а никак ме няма в тези взаимоотношения. Чудя се дали няма да е странно ако го потърся при все че сме завършили а и като колеги не сме говорили много. И ви моля за съвет как да подходя?

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 12:01 от Не се сърди, човече

# 1
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Какво значи "някакво по-така" общуване? Лично или професионално? Може да пробваш първо по месинджър примерно, после с обаждане.

# 2
Такова дето да се разбере дали може да бъдем приятели или нещо повече... Да де но за какво го търся? Как да започна-.какво да му пиша?

# 3
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Случайно си го намерила, как е, какво прави, с какво се занимава, колко интересно, да се видим да го обсъдим по-подробно?

# 4
Здравейте. Искам съвет относно възобновяване на отношения с колега с който не сме се виждали 2 години. С момчето бяхме колеги в университета, но към средата на 2ри курс той се премести друга специалност. Аз завърших преди година той май още учи последна. Когато бяхме още в един курс не сме много говорили по между си предимно здравей-зрасти как си, както и след като преминахме в различни специалности и се засичахме 1-2 пъти случайно, но мисля че има симпатия и от двете страни. Проблемът е, че искам да стартирам някакво по-така общуване с него, а никак ме няма в тези взаимоотношения. Чудя се дали няма да е странно ако го потърся при все че сме завършили а и като колеги не сме говорили много. И ви моля за съвет как да подходя?
А може и да си въобразяваш симпатията от негова страна.

# 5
  • out of space
Здрасти, пазиш ли еди кой си учебник, че сестра ми/съседката/приятелката го издирва под дърво и камък. Не го пазиш? Е, нищо, ще продължа с търсенето. А ти как си м/у другото?

# 6
А сигурна ли си, че той е необвързан? Ако можеш проучи от някъде дали се среща с някоя, защото ако се среща и ти му пишеш ще се почувстваш неудобно след това.

Иначе ако искаш да подходиш някак, можеш да му пуснеш приятелство във ФБ (ако го нямаш вече) и да му пишеш някакъв общ въпрос, за да видиш дали и той ще се опита да продължи разговора. Ако знаеш какво работи можеш да се направиш, че търсиш работа в тази сфера и искаш да разбереш как е намерил неговата или дали е добро заплащането или коя фирма е добра. Аз бих подходила с нещо подобно, което да не изглежда като очевидна свалка.

# 7
според мен пък както и да подходи ще е ясно Wink за възрастни хора е смешно за мен.
ак му има ФБ или вайбър да си прошепнат и ако тръгне разговора не виждам какво й пречи просто да го попита дали иска да се видят. от отговора му ще стане ясно. големи хора са, не е срамно.

# 8
^^ Разбира се, отговорът ти показва освен наличие на мозък и такова на богата култура
По темата мисля, че не е обвързан. Имам го във ФБ. Защо да си въобразявам симпатия? Все пак говоря за реален човек-мога да преценя, сега друг е въпроса дали е като към колега,приятел, обикновен познат или друго...
Просто не знам как да подходя така че да ле получи по-дълготраен разговор прехождащ към среща

# 9
  • София
авторке, хич та няма. доста си загубена. същинска медуза без мозък. прави каквото си искаш и си блъскай главата.

А как трябва да постъпи? Хайде ти като мъж кажи.

# 10
  • София
Директно подходи. Ей така:
- Здрасти, как си?
- Искаш ли да се видим да пием по нещо?
Няма кво са усукваш и да мислиш схеми. Ако той ти се кефи също ще приеме, ако не ти се ще разбереш веднага и няма да губиш време в неща от сорта - може ли да се получи нещо или не... и да идва следващия.

# 11
^^ Разбира се, отговорът ти показва освен наличие на мозък и такова на богата култура
По темата мисля, че не е обвързан. Имам го във ФБ. Защо да си въобразявам симпатия? Все пак говоря за реален човек-мога да преценя, сега друг е въпроса дали е като към колега,приятел, обикновен познат или друго...
Просто не знам как да подходя така че да ле получи по-дълготраен разговор прехождащ към среща

Авторке, пиши му нещо общо, за което той би могъл да ти даде конкретна информация и това да е официалната причина да го занимаваш. Това ще те предпази от евентуален провал. Ако има интерес, след като ти отговори на общия въпрос ще започне да те разпитва как си и т.н. Ако няма интерес ще отговори набързо, ще му благодариш и чао, така предпазливо ще провериш има ли смисъл изобщо да си чешем езиците тук по темата.
Ако работи нещо и знаеш какво е питаш нещо конкретно свързано с професията му, както ти писах по-горе.
Опция 2: ако родният му град да речем е Пловдив, а вие сте учили заедно в София, кажи му че  ще ходиш в Пловдив и ти трябва съвет за евтин хубав хотел в центъра или да те посъветва в кой е най-актуалният нощен клуб в неговия град, защото ти предстои пътуване до там и искаш да знаеш къде можеш да се забавляваш
Опция 3: ако знаеш каква кола кара или е карал, кажи му че си търсиш същата и искаш да разбереш дали са надеждни и какво им се чупи, за какви слабости да гледаш като си на оглед.

# 12
  • София
Здрасти, аз съм едикоя си, подновявам връзка сколеги отуниверситета... Ти как си, какво правиш, дъръ бъръ, помниш ли тоя, завърши ли онова, при тоя професор как беше изпита. Ако ти отговаря едносрично, пробваш дасмениш темата и тн.

Или направо - зрасти, как си, обвързан ли си, айде да се видим.....

# 13
За каква симпатия говориш щом той не се е сещал за теб, не те търси, не сте говорили дори когато сте имали възможност ...
Иначе заговарянето е лесно - Здрасти, как си? Как са нещата с теб?
Уви, четейки те съм сигурна, че няма да се справиш с подобен разговор.

# 14
За каква симпатия говориш щом той не се е сещал за теб, не те търси, не сте говорили дори когато сте имали възможност ...
Иначе заговарянето е лесно - Здрасти, как си? Как са нещата с теб?
Уви, четейки те съм сигурна, че няма да се справиш с подобен разговор.
И защо?

Общи условия

Активация на акаунт